!!! DEVELOPMENT MODE !!!

"Ο βιαστής είσαι εσύ" ΚΑΙ στο Σύνταγμα

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Γενιά της Αμαρτίας
Phorum.gr user: Γενιά των 700

Re: "Ο βιαστής είσαι εσύ" ΚΑΙ στο Σύνταγμα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γενιά της Αμαρτίας »

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 05 Ιαν 2020, 20:20
Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: 05 Ιαν 2020, 20:06
Athos έγραψε: 05 Ιαν 2020, 20:04

Εγώ είμαι καλύτερος από τους Ναζί διότι δεν αναγνωρίζω συλλογική ευθύνη ούτε και σ αυτούς
Για σένα τα έχεις πει μόνος σου.
Εσύ είσαι κομπλεξάρα γιαυτό δε δέχεσαι ευθύνη

ΓΙΑΥΤΟ θέλουμε περισσότερα «ο βιαστής είσαι εσύ»
Άρα οι Ναζί οι οποίοι δεχόντουσαν την συλλογική ευθύνη ..δεν ήταν κομπλεξικοι ...
Πολύ σωστά!
Αν και είμαι της άποψης ότι ο Στάλιν έκανε μεγάλο λάθος έπρεπε να τους καθαρίσει όλους και να φτάσει μέχρι την Ισπανία
Έτσι πρέπει να γίνει, έτσι θα γίνει.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: 05 Ιαν 2020, 20:22
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 05 Ιαν 2020, 20:20
Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: 05 Ιαν 2020, 20:06

Εσύ είσαι κομπλεξάρα γιαυτό δε δέχεσαι ευθύνη

ΓΙΑΥΤΟ θέλουμε περισσότερα «ο βιαστής είσαι εσύ»
Άρα οι Ναζί οι οποίοι δεχόντουσαν την συλλογική ευθύνη ..δεν ήταν κομπλεξικοι ...
Πολύ σωστά!
Αν και είμαι της άποψης ότι ο Στάλιν έκανε μεγάλο λάθος έπρεπε να τους καθαρίσει όλους και να φτάσει μέχρι την Ισπανία
Μουσλίμ γουέι;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε: 05 Ιαν 2020, 14:16 Εδώ δεν ξέρεις πώς γράφεται το «πολλή πλάκα», αλλά άντε, χάριν της συζήτησης, να πάω να ρωτήσω τους υπεύθυνους Translatum και Lexilogia…
Μπα, τι βλέπω; Έχουν απαντήσει πριν τους ρωτήσω
Έχω αναφερθεί ξανά στην διαφορά πολύ-πολλή και φυσικά δεν πιστεύω ότι η πλάκα είναι κάτι που πάει με το κιλό για να γράψω «πολλή». Αλλά αυτά τραβάς όταν έχεις αγκυλώσεις που προκύπτουν από την πεποίθηση ότι η επιμέλεια είναι κάποιου είδους ανώτερη δουλειά από την μετάφραση ή την συγγραφή, επειδή έπεται χρονικά. Στην Λεξιλογία έχουν κατά καιρούς κατατεθεί διάφορες ιστορίες για επιμελητές που δεν έχουν επαφή με την γλωσσική πραγματικότητα -καλή ώρα- και κάνουν διορθώσεις που είτε δεν χρειάζονται είτε είναι εξόφθαλμα λάθος.

Περίεργο για ένα έντιμο άτομο σαν και του λόγου σου που δεν μεταφέρει γραπτά χρηστών όπως π.χ. ο Earion -και όχι μόνο-, που για να τον πεις αγράμματο πρέπει να έχεις τρομερό κόμπλεξ, και που χρησιμοποιούν τον όρο κοινοτυπία χωρίς πρόβλημα.

Εξίσου περίεργο που -και πάλι για ένα έντιμο άτομο- δεν μεταφέρεις γραπτά του σώματος κειμένων του Ιδρύματος Τριανταφυλλίδη, που επίσης περιέχουν τον όρο και που αποτελούν μέρος της ύλης των κειμένων που διδάσκονται στο λύκειο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
SuperRogue
Phorum.gr user: SuperRogue

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SuperRogue »

blackpaint έγραψε: 31 Δεκ 2019, 16:19 Οταν ημουνα φανταρος, στη μοναδα υπηρετουσε μια νεαρη υπ.αξ. πραγματικα πολυ ομορφη. Τα λογια περιττευαν. Καποια στιγμη φρουρουσε νυχτα ενα υποστεγο και της εκανε εφοδο ενας αξιωματικος, με σοβαρη θεση στη μοναδα. Υποψιν, δεν εκανε εφοδο σε καμια αλλη σκοπια εκεινη τη νυχτα και γενικως ποτε δεν εβγαινε για εφοδο. Η νεαρη υπ.αξ ομως, εκτος απο ομορφη ηταν και πολυ εξυπνη: αφησε τον ασυρματο ανοιχτο οσο της μιλουσε, οποτε ολη η μοναδα, οσοι ηταν ξυπνιοι και διπλα σ ενα πομπο, και ολοι οι σκοποι, ακουσαν την συνομιλια τους. Ο αξ/κος -παντρεμενος με δυο παιδια και με φημη υποδειγματικου ως προς το τυπικο στρατιωτικου- της ειπε πως ηταν τοσο ομορφη που ειχε χασει τα λογικα του μαζι της, και την προσκαλεσε στο γραφειο του για να την βοηθησει στην καρριερα της, με την προυποθεση να ειναι ευγενικη μαζι του. Τα ειπε αυτολεξει. Καποια στιγμη καταλαβε τι συνεβαινε, η συνομιλια σταματησε και απ οτι καταλαβαμε, εφυγε απο εκει.
Την αλλη μερα, ο αξ/κος εφυγε με αδεια. Στη μοναδα γινοταν χαμος απο κουτσομπολια, σε επισημο επιπεδο δεν καταγραφηκε τιποτα. Ημουν σε γραφειο που εξεταζε τις αναφορες και τις διαταγες και δεν ειδαμε απολυτως τιποτα. Ωστοσο ολοι, και ο διοικητης μαζι, ειχαν ακουσει τι συνεβη. Ο αξ/κος γυρισε στην μοναδα μια εβδομαδα μετα, συνεχισε να υπηρετει στο διοικητικο του ποστο ολο το εξαμηνο που υπηρετησα εκει και ποτε δεν ακουστηκε απολυτως τιποτα για την παραμικρη πειθαρχικη κινηση εναντιον του.
blackpaint έγραψε: 31 Δεκ 2019, 19:23 Τιποτα. Εμεινε στην θεση της, σε μια υπηρεσια εξυπηρετησης προσωπικου και ηταν εμφανες απο τα μουτρα της πως μισουσε την δουλεια της και τους συναδελφους της.
Για οσους αμφισβητουν το αληθες των γραφομενων μου, αυτο εγινε σε πολυ μεγαλη μοναδα η οποια λεγεται πως λειτουργει σε καιρο ειρηνης οπως οι αλλες θα λειτουργουσαν σε καιρο πολεμου. Οι αναγκες σε υπηρεσιες ηταν τεραστιες, και ως εκ τουτου, εκδοθηκε διαταγη να κανουν σκοπιες και υπαξ. οποτε το ΡΕΟ αρχισε ξαφνικα να μυριζει Ντονα Καραν και τα ρε μαλακα κοπηκαν, γιατι σε αυτο επεβαιναν και μερικες κουκλιτσες υπαξ, που μεταξυ αλλων πηγαιναν στην σκοπια με στιβες περιοδικα. Μετα τους αφηναν να πηγαινουν μονοι τους με τα ΙΧ τους. Αυτο το μετρο δεν ισχυε παντα, οταν εφτασα εγω στη μοναδα μονο φανταροι εκαναν σκοπιες. Ισχυσε πιο μετα και για λιγο.
Δεν θα πω σε ποια μοναδα ηταν αλλα μονο τα εξης: οι σκοπιες ηταν 4ωρες, καναμε 2 νουμερα τη μερα, παντα με γεμιστηρα στο οπλο και ασυρματο και για μια περιοδο ειχαμε καθε μηνα ασκηση ετοιμοτητας με ολονυχτια στις σκοπιες και μας εκαναν εικονικη επιθεση διαφοροι ΕΔιτες.
Διαμαντάκια. :+1:
Άβαταρ μέλους
Bazoomba
Phorum.gr user: Bazoomba

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bazoomba »

Ακόμα δεν έχει εκτιμηθει το ταλέντο του blackpaint :102:
ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Φεβ 2021, 16:09 Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.
Άβαταρ μέλους
Βλήμα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βλήμα »

ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε: 04 Ιαν 2020, 22:08 «κοινοτοπία/κοινοτυπία» (Beria) (ΓΑΛΗ) (hellegennes)

Δεν παρακολούθησα τα πολιτικοϊδεολογικά και μένω μόνο στο λεξιλογικό επίπεδο: πέσατε να τον φάτε τον άνθρωπο, επειδή επισήμανε το αυτονόητο: ότι ο τύπος «κοινοτυπία» είναι εσφαλμένος.

Κανένα λεξικό της νεοελληνικής, όσο γνωρίζω, είτε παλαιό είτε νεότερο, δεν λημματογραφεί τον εσφαλμένο τύπο «κοινοτυπία» (και πώς θα μπορούσε;).

Τα 4 μάλιστα μεγάλα σύγχρονα λεξικά μας (ΜΕΙΖΟΝ ΦΥΤΡΑΚΗ, ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗ, ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ, ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ) συμπίπτουν λημματογραφώντας τον μόνο ορθό τύπο (κοινοτοπία). Τα τρία από τα τέσσερα δε (πλην του Τριανταφυλλίδη), παράλληλα με τον ορθό τύπο, αναφέρουν ρητά ότι είναι εσφαλμένος ο τύπος «κοινοτυπία». Για τέτοιο διαχρονικό λεξικογραφικό consensus μιλάμε, αλλά δε βαριέσαι, εκεί, λέγε λέγε το λάθος...σου λέει πού θα πάει θα το καταχωρίσουν και τα λεξικά (ένεκα η χρήση ντε!)… αμ δέ!

Τη λέξη πρωτοεντοπίζει στα 1896 ο Κουμανούδης στη «Συναγωγή» του. Πού να βρεθεί «κοινοτυπία» άλλωστε να καταγράψει, δεδομένου μάλιστα ότι η συναφής καταγωγική φράση είναι «κοινοί τόποι»/ loci communes/commonplace topics;
Απορία: Αφού έχουμε μία σύνθετη λέξη και αυτό που θέλουμε να πούμε εκφράζεται σωστά από τον συνδυασμό των λέξεων "κοινός"+"τύπος", γιατί το "κοινοτυπία" να θεωρηθεί λάθος; Τα σύνθετα ενδείκνυνται για λεξιπλασίες.
Άβαταρ μέλους
ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ »

hellegennes έγραψε: 05 Ιαν 2020, 22:53 Έχω αναφερθεί ξανά στην διαφορά πολύ-πολλή και φυσικά δεν πιστεύω ότι η πλάκα είναι κάτι που πάει με το κιλό για να γράψω «πολλή». Αλλά αυτά τραβάς όταν έχεις αγκυλώσεις που προκύπτουν από την πεποίθηση ότι η επιμέλεια είναι κάποιου είδους ανώτερη δουλειά από την μετάφραση ή την συγγραφή, επειδή έπεται χρονικά. Στην Λεξιλογία έχουν κατά καιρούς κατατεθεί διάφορες ιστορίες για επιμελητές που δεν έχουν επαφή με την γλωσσική πραγματικότητα -καλή ώρα- και κάνουν διορθώσεις που είτε δεν χρειάζονται είτε είναι εξόφθαλμα λάθος.

Περίεργο για ένα έντιμο άτομο σαν και του λόγου σου που δεν μεταφέρει γραπτά χρηστών όπως π.χ. ο Earion -και όχι μόνο-, που για να τον πεις αγράμματο πρέπει να έχεις τρομερό κόμπλεξ, και που χρησιμοποιούν τον όρο κοινοτυπία χωρίς πρόβλημα.

Εξίσου περίεργο που -και πάλι για ένα έντιμο άτομο- δεν μεταφέρεις γραπτά του σώματος κειμένων του Ιδρύματος Τριανταφυλλίδη, που επίσης περιέχουν τον όρο και που αποτελούν μέρος της ύλης των κειμένων που διδάσκονται στο λύκειο.
Α, καινούργιο «σώβρακο» βλέπω μοστράρεις! Εσύ, που δεν έχεις «αγκυλώσεις», έχεις κατασκευάσει δικό σου γραμματικό κανόνα, βάσει του οποίου επιλέγεις το πολύ-πολλή…
Οπότε, αφενός σε παραπέμπω στα ισχύοντα:
«Δε θα πρέπει να συγχέονται οι τύποι των επιθέτων πολλοί και πολλή με το επίρρημα πολύ, π.χ. Ο Αχιλλέας ένιωσε πολλή αγάπη, αλλά Ο Γιάννης είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος. Ήταν πολύ καλή η ομιλία του, αλλά Είχε πολλή ομορφιά.»
http://ebooks.edu.gr/modules/ebook/show ... 006,17972/
και εδώ:
https://filologikamathimatathessaloniki ... %80%CE%B7/

και αφετέρου στη lexilogia, όπου τους είπες τα ίδια (με πιο σεμνό ύφος βέβαια, όχι όπως εδώ στο φόρουμ που κάνεις τον κάργα) και σου εξήγησαν υπομονετικά οι άνθρωποι, αλλά δε βαριέσαι… α, έχει και Earion μέσα, να μην παραπονιέσαι!
https://lexilogia.gr/forum/showthread.p ... E%B9%CE%AC

Μετά λοιπόν γράφεις το επικό: «Αλλά αυτά τραβάς όταν έχεις αγκυλώσεις που προκύπτουν από την πεποίθηση ότι η επιμέλεια είναι κάποιου είδους ανώτερη δουλειά από την μετάφραση ή την συγγραφή, επειδή έπεται χρονικά»

Εδώ τι να πρωτοθαυμάσει κανείς: ώστε «αγκυλώσεις» είναι η εφαρμογή των εκάστοτε ισχυόντων γραμματικών κανόνων, ώστε είπε κανείς ποτέ ότι η επιμέλεια είναι ανώτερη επειδή έπεται χρονικά (οπότε, με τη λογική σου, εάν ακολουθούσε κάτι άλλο χρονικά αυτό θα ήταν ανώτερο των χρονικά προηγηθέντων κ.οκ.) Ενώ η επιμέλεια, κατ’ εσέ, είναι καλή όταν δέχεται αντιγραμματικούς τύπους, όπως «κοινοτυπία» και «πολύ πλάκα» (και βέβαια «λίγο πλάκα»…)

Ας συνοψίσω λοιπόν: ακούω ότι έχουμε δημοκρατία και ελευθερία του λόγου, οπότε μπορείς να γράφεις κατ’ ιδίαν ή σε φόρουμ κλπ όσο αντιγραμματικά τραβάει η ψυχή σου, επιτρέποντας βέβαια και στους άλλους να παρατηρούν την αντιγραμματικότητά σου. Όταν όμως έρθει εκείνη η μαύρη ώρα να περάσεις από τον πάγκο του επιμελητή (στο είπαν και στη lexilogia), σε περιμένει το κόκκινο ματσούκι που τιμωρεί την αντιγραμματικότητα. Αν στο μέλλον ισχύσουν άλλοι κανόνες και η τωρινή σου αντιγραμματικότητα «κανονικοποιηθεί», ουδείς ψόγος. Για τώρα που μιλάμε όμως, ματσούκι και ξηρά τροφή.
Από την αποπλανητική έλξη στον σημειωτικό τυχοδιωκτισμό μια αμφίκρημνη παλινδρομία
Άβαταρ μέλους
Βλήμα

blackpaint έγραψε: 31 Δεκ 2019, 16:19 Οταν ημουνα φανταρος, στη μοναδα υπηρετουσε μια νεαρη υπ.αξ. πραγματικα πολυ ομορφη. Τα λογια περιττευαν. Καποια στιγμη φρουρουσε νυχτα ενα υποστεγο και της εκανε εφοδο ενας αξιωματικος, με σοβαρη θεση στη μοναδα. Υποψιν, δεν εκανε εφοδο σε καμια αλλη σκοπια εκεινη τη νυχτα και γενικως ποτε δεν εβγαινε για εφοδο. Η νεαρη υπ.αξ ομως, εκτος απο ομορφη ηταν και πολυ εξυπνη: αφησε τον ασυρματο ανοιχτο οσο της μιλουσε, οποτε ολη η μοναδα, οσοι ηταν ξυπνιοι και διπλα σ ενα πομπο, και ολοι οι σκοποι, ακουσαν την συνομιλια τους. Ο αξ/κος -παντρεμενος με δυο παιδια και με φημη υποδειγματικου ως προς το τυπικο στρατιωτικου- της ειπε πως ηταν τοσο ομορφη που ειχε χασει τα λογικα του μαζι της, και την προσκαλεσε στο γραφειο του για να την βοηθησει στην καρριερα της, με την προυποθεση να ειναι ευγενικη μαζι του. Τα ειπε αυτολεξει. Καποια στιγμη καταλαβε τι συνεβαινε, η συνομιλια σταματησε και απ οτι καταλαβαμε, εφυγε απο εκει.
Την αλλη μερα, ο αξ/κος εφυγε με αδεια. Στη μοναδα γινοταν χαμος απο κουτσομπολια, σε επισημο επιπεδο δεν καταγραφηκε τιποτα. Ημουν σε γραφειο που εξεταζε τις αναφορες και τις διαταγες και δεν ειδαμε απολυτως τιποτα. Ωστοσο ολοι, και ο διοικητης μαζι, ειχαν ακουσει τι συνεβη. Ο αξ/κος γυρισε στην μοναδα μια εβδομαδα μετα, συνεχισε να υπηρετει στο διοικητικο του ποστο ολο το εξαμηνο που υπηρετησα εκει και ποτε δεν ακουστηκε απολυτως τιποτα για την παραμικρη πειθαρχικη κινηση εναντιον του.
Εμείς είχαμε μια επιλοχία, εικοσιδυό χρονών κοπέλα, κι ο διοικητής είχε θεωρήσει πως το να την προσβάλλει σεξιστικά όλη την ώρα ήταν καλός τρόπος σύσφιξης των σχέσεών του με τους φαντάρους. Αν, ας πούμε, μου φώναζε η επιλοχίας, ερχόταν από πάνω μου ο διοικητής και μου έλεγε εμπιστευτικά: "Ξέρεις τι θέλει αυτή; Να την βάλεις στα τέσσερα και να ξεχάσει το όνομά της". Τέτοια σχόλια είχε κάνει μόνο σε εμένα 6-7 φορές κατά την διάρκεια της θητείας μου. Τότε θεωρούσα δεδομένο ότι δεν την επηρέαζαν αυτά, αφού δεν τα άκουγε, αλλά ήταν πολύ ύπουλος τρόπος να σαμποτάρει την δουλειά της και να κάνει τοξικό το εργασιακό περιβάλλον της. Σα να μας έλεγε "αυτή δεν χρειάζεται να τη σέβεστε σαν ανώτερη".
the comet the course the tail

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από the comet the course the tail »

Βλήμα έγραψε: 06 Ιαν 2020, 08:33
Εμείς είχαμε μια επιλοχία, εικοσιδυό χρονών κοπέλα, κι ο διοικητής είχε θεωρήσει πως το να την προσβάλλει σεξιστικά όλη την ώρα ήταν καλός τρόπος σύσφιξης των σχέσεών του με τους φαντάρους. Αν, ας πούμε, μου φώναζε η επιλοχίας, ερχόταν από πάνω μου ο διοικητής και μου έλεγε εμπιστευτικά: "Ξέρεις τι θέλει αυτή; Να την βάλεις στα τέσσερα και να ξεχάσει το όνομά της". Τέτοια σχόλια είχε κάνει μόνο σε εμένα 6-7 φορές κατά την διάρκεια της θητείας μου. Τότε θεωρούσα δεδομένο ότι δεν την επηρέαζαν αυτά, αφού δεν τα άκουγε, αλλά ήταν πολύ ύπουλος τρόπος να σαμποτάρει την δουλειά της και να κάνει τοξικό το εργασιακό περιβάλλον της. Σα να μας έλεγε "αυτή δεν χρειάζεται να τη σέβεστε σαν ανώτερη".
εμείς είχαμε μια ομορφούλα επιλοχία που όποτε διασταυρώνονταν τα βλέμματά μας, της χαμογελούσα. πιο πολύ από αμηχανία. είχα πολλά στο μυαλό μου τότε και συνήθως καθόμουν μόνος, αμίλητος, καπνίζοντας, σκεπτικός. δεν μπορούσε να χωρέσει το μυαλό μου τέτοια συνωμοσία που είχε στηθεί εναντίον μου. μόνο σε αυτή χαμογελούσα. σε κάποια φάση που πήγα από το γραφείο της, μου πρότεινε να πάμε για καφέ. της είπα ότι έχω να τακτοποιήσω κάτι υποθέσεις πρώτα, κάτι χαρτιά δλδ για το Ι5, και θα πάμε.... :102:
Άβαταρ μέλους
hellegennes

ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε: 06 Ιαν 2020, 08:31 και αφετέρου στη lexilogia, όπου τους είπες τα ίδια (με πιο σεμνό ύφος βέβαια, όχι όπως εδώ στο φόρουμ που κάνεις τον κάργα) και σου εξήγησαν υπομονετικά οι άνθρωποι, αλλά δε βαριέσαι… α, έχει και Earion μέσα, να μην παραπονιέσαι!
https://lexilogia.gr/forum/showthread.p ... E%B9%CE%AC
Στην Λεξιλογία έχουμε διαφωνήσει ξανά για το συγκεκριμένο ζήτημα, όπως και για άλλα, φυσικά, και δεν έχουν όλοι τις ίδιες θέσεις. Γι' αυτό μιλάμε για ζητήματα που είναι γκρίζες ζώνες.

Και φυσικά το «λίγο πλάκα» έχει περισσότερες ευρέσεις από το «λίγη πλάκα».

Πάντως έχει πολύ πλάκα που κάθεσαι να ψάξεις μπας και βρεις κάπως να μου την πεις. Καμμιά επιμέλεια δεν έχεις να κάνεις; :lol:

Όσο για το πότε είναι καλή η επιμέλεια, θα επαναλάβω αυτό που έγραψα στην Λεξιλογία: όταν ο επιμελητής βάζει σε λειτουργία το γλωσσικό του κριτήριο, αλλιώς θα βάζαμε ΤΝ να κάνει την δουλειά σας και θα την έκανε χιλιάδες φορές καλύτερα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
SuperRogue

Βλήμα έγραψε: 06 Ιαν 2020, 08:33ερχόταν από πάνω μου ο διοικητής και μου έλεγε εμπιστευτικά
Πια ακριβώς δουλειά είχε ο στρατιώτης με τον Διοικητή ;
Άβαταρ μέλους
Βλήμα

SuperRogue έγραψε: 06 Ιαν 2020, 08:54
Βλήμα έγραψε: 06 Ιαν 2020, 08:33ερχόταν από πάνω μου ο διοικητής και μου έλεγε εμπιστευτικά
Έμπαινε στο γραφείο που δούλευα (ή "δούλευα").
Το βρήκε το κενό ο Σέρλοκ.
Εσύ έχεις πάει στρατό; Ο διοικητής ήταν απομονωμένος από όσους δούλευαν σε γραφεία το πρωί;
Άβαταρ μέλους
hellegennes

SuperRogue έγραψε: 06 Ιαν 2020, 08:54
Καθόταν στο γόνατό του και τον ταχτάριζε.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
SuperRogue

Βλήμα έγραψε: 06 Ιαν 2020, 08:57 Το βρήκε το κενό ο Σέρλοκ.
To κενό είναι πως δεν έχεις ιδέα τι είναι ένας Διοικητής και τι στρατιώτης σε μία μονάδα.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”