!!! DEVELOPMENT MODE !!!

"να μου λειπει αυτη η πολυπολιτισμικοτητα" αφρ. μανου

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
ΑΙΝΕΙΑΝ06

Re: "να μου λειπει αυτη η πολυπολιτισμικοτητα" αφρ. μανου

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 »

foscilis έγραψε: 03 Ιαν 2020, 10:06
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 03 Ιαν 2020, 09:22 Ένα μεγάλο λάθος που γίνεται από όλες τις πλευρές είναι ότι μπερδεύουν το θέμα της λαθρομετανάστευσης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μεταναστών νόμιμων η μη με το θέμα του Ισλάμ
Είναι διαφορετικα θέματα
Καθόλου γιατί η θρησκεία θεωρείται επίσης ανθρώπινο δικαιωμα.

Ξαφνικά δεν πρέπει απλά να υποδεχτεις κάποιον αλλά και να του εξασφαλίσεις διερμηνέα και γιατρό του ίδιου φύλου πχ αλλιώς σου λέει τον καταπιεζεις/γενοκτονεις. Παρεμπιπτόντως δε στο λέει πάντα ο ίδιος που ενδεδομενως θα συμβιβαζόταν με γυναίκα διερμηνέα προκειμένου να γίνει η δουλειά. Στο λένε οι id politics υποστηρικτές του που το έχουν βάλει αμανατι να μην χρειαστεί να αλλάξει ούτε λίγο ο Αφγανός χωρικός προκειμένου να ενταχθεί στη Ευρώπη του 2020 γιατί η αφγανική χωριάτιλα είναι κάποιου είδους όγδοο χρώμα του ουράνιου τόξου.
Δεν είναι η ίδια η θρησκεία ανθρώπινο δικαίωμα αλλά η θρησκευτική ελευθερία .
Και αυτό στα πλαίσια του ότι δεν γίνονται παράνομες εγκληματικές πράξεις στα πλαίσια άσκησης των θρησκευτικών καθηκόντων
Δεν είναι κανένας υποχρεωμένος να σεβαστεί τις δικές μου θρησκευτικές αντιλήψεις η να συμβιβαστεί με τα δικά μου θρησκευτικά πρότυπα , απλά εγώ έχω το δικαίωμα να εκφράζω τις θρησκευτικές μου απόψεις μην παραβαίνοντας τον νομο
ΑΙΝΕΙΑΝ06

Αλλιώς θα ζητήσω και εγώ να μην γίνει μετάγγιση αίματος στο νοσοκομείο η να μην κάνει το παιδί μου εμβόλια γιατί ... διαφωνεί η θρησκεία μου
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 03 Ιαν 2020, 09:22 Ένα μεγάλο λάθος που γίνεται από όλες τις πλευρές είναι ότι μπερδεύουν το θέμα της λαθρομετανάστευσης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μεταναστών νόμιμων η μη με το θέμα του Ισλάμ
Είναι διαφορετικα θέματα

Ξαφνικά δεν πρέπει απλά να υποδεχτεις κάποιον αλλά και να του εξασφαλίσεις διερμηνέα και γιατρό του ίδιου φύλου πχ αλλιώς σου λέει τον καταπιεζεις (...)
Σιγά το πρόβλημα!
Αυτό θα το έκανες, καταρχήν από ευγένεια, σε οποιονδήποτε ο οποίος για οποιονδήποτε λόγο αισθάνεται άβολα ή άσχημα σε μία παρόμοια κατάσταση.
ΑΙΝΕΙΑΝ06

ΓΑΛΗ έγραψε: 03 Ιαν 2020, 10:58
Είναι διαφορετικα θέματα
Δεν είναι διαφορετικά θέματα από τη στιγμή που η θρησκεία είναι η βασική υπερασπιστική γραμμή στις περιπτώσεις βιασμών από μουσουλμάνους. Στη θρησκευτική αντίληψη εστιάζουν όταν αναφέρονται σε "άλλη" κουλτούρα.
Κοίταξε :D
Δεν υπάρχει πολιπολιτισμος αλλά κυριαρχος και μη κυρίαρχος πολιτισμός
Όταν διαφορετικοί πολιτισμοί στην ιστορία έρχονται σε επαφή δημιουργείται μια ανταλλαγή στοιχείων και ιδεών αλλά και μια σύγκρουση , ειρηνική η μη , μεταξύ τους και όπου κυριαρχεί η ισχυρότερη πολιτισμική ομάδα η οποία όμως έχει δανειστεί και ότι πολιτισμικά στοιχεία χρειάζεται η την συμφέρουν από τους παλαιότερους πολιτισμούς (και να επικρατήσει το ακραίο ισλάμ ...την δυτική τεχνολογική εξέλιξη δεν θα την απορρίψει ...)
ΑΙΝΕΙΑΝ06

stavmanr έγραψε: 03 Ιαν 2020, 12:11
Είναι διαφορετικα θέματα

Ξαφνικά δεν πρέπει απλά να υποδεχτεις κάποιον αλλά και να του εξασφαλίσεις διερμηνέα και γιατρό του ίδιου φύλου πχ αλλιώς σου λέει τον καταπιεζεις (...)
Σιγά το πρόβλημα!
Αυτό θα το έκανες, καταρχήν από ευγένεια, σε οποιονδήποτε ο οποίος για οποιονδήποτε λόγο αισθάνεται άβολα ή άσχημα σε μία παρόμοια κατάσταση.
Αν σου ζητήσει να μην κάνει εμβόλια γιατί τα εμβόλια είναι του Σατανά ;
Η να μην πάει η κόρη του σχολείο;
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Σιγά το πρόβλημα!
αν αισθάνεται άβολα = αρνείται να υπακούσει σε εντολές αξιωματούχου επειδή ο αξιωματούχος είναι γυναίκα, δεν αξίζει καμία ευγένεια εκτός αν πάσχει από κάποιας μορφής ψυχική αρρώστια ή διανοητική αναπηρία. Στην οποία περίπτωση βέβαια μαζί με το ακαταλόγιστο έρχεται και ένας περιορισμός των δικαιωμάτων (οι καθυστερημένοι δε μπορούν να υπογράψουν συμβόλαια πχ)

Επίσης δε θα πληρώνω εγώ διπλάσιο προσωπικό επειδή αυτός είναι τσοπάνης.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος foscilis την 03 Ιαν 2020, 12:17, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 03 Ιαν 2020, 12:13

Σιγά το πρόβλημα!
Νομίζω ότι αυτό αποτελεί ήδη μεγάλη συζήτηση στους ντόπιους.
Του εξηγείς ότι το σχολείο είναι υποχρεωτικό στην Ελλάδα. Επιπλέον, του λες ότι αυτό το παιδί να πρέπει να ζήσει σε ένα περιβάλλον που δεν θα μπορεί να επικοινωνήσει. Του ζητάς να σου εξηγήσει τους λόγους, και μόλις το θέμα φτάσει στο θρησκευτικό, του απαντάς ότι δεν είναι υποχρεωμένο να παρακολουθεί το μάθημα των θρησκευτικών και κάθε άλλη θρησκευτική δραστηριότητα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 03 Ιαν 2020, 12:17, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 03 Ιαν 2020, 12:08 Αλλιώς θα ζητήσω και εγώ να μην γίνει μετάγγιση αίματος στο νοσοκομείο η να μην κάνει το παιδί μου εμβόλια γιατί ... διαφωνεί η θρησκεία μου
Ακόμη και αυτό είναι διαφορετικό γιατί αφορά αντιλήψεις που έχουν αντίκτυπο σε έναν στενό οικογενειακό κύκλο και ειδικώς σε ιατρικά ζητήματα δεν έχει να κάνει μόνον με τη θρησκεία.

Το θέμα των βιασμών ή της ελευθερίας στη χρήση των γυναικών για την ικανοποίηση ερωτικών αναγκών, είναι πολύ ευρύτερο γιατί αφορά και σε γυναίκες εκτός του οικείου περιβάλλοντος.

Σαφώς και η συγκεκριμένη νοοτροπία υπάρχει σε πολλούς μη μουσουλμάνους αλλά σε κάθε περίπτωση, η πράξη θεωρείται σαφέστατο νομικό αδίκημα και όχι δικαίωμα.

Άλλο το "θέλω και δεν μπορώ" και άλλο το "θέλω και σ' αυτήν την περίπτωση μπορώ να το κάνω".
Η ελπίδα είναι παγίδα.
ΑΙΝΕΙΑΝ06

stavmanr έγραψε: 03 Ιαν 2020, 12:16

Σιγά το πρόβλημα!
Του εξηγείς ότι το σχολείο είναι υποχρεωτικό στην Ελλάδα. Του ζητάς να σου εξηγήσει τους λόγους, και μόλις το θέμα φτάσει στο θρησκευτικό, του απαντάς ότι δεν είναι υποχρεωμένο να παρακολουθεί το μάθημα των θρησκευτικών και κάθε άλλη θρησκευτική δραστηριότητα.
Και θα σου απαντήσει ότι είσαι ρατσιστής Ισλαμοφοβικος που δεν σέβεσαι τις θρησκευτικές του ιδιαιτερότητες !!! :smt005:
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

stavmanr έγραψε: 03 Ιαν 2020, 12:16

Σιγά το πρόβλημα!
Του εξηγείς ότι το σχολείο είναι υποχρεωτικό στην Ελλάδα. Επιπλέον, του λες ότι αυτό το παιδί να πρέπει να ζήσει σε ένα περιβάλλον που δεν θα μπορεί να επικοινωνήσει. Του ζητάς να σου εξηγήσει τους λόγους, και μόλις το θέμα φτάσει στο θρησκευτικό, του απαντάς ότι δεν είναι υποχρεωμένο να παρακολουθεί το μάθημα των θρησκευτικών και κάθε άλλη θρησκευτική δραστηριότητα.
Και αν επιμείνει στην άποψη του τι γίνεται;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
ΑΙΝΕΙΑΝ06

Επαναλαμβάνω
Άλλο πράγμα το σεβομαι τα διεθνώς κατοχυρωμένα ανθρώπινα δικαιώματα και συνθήκες για τους μετανάστες νόμιμους η μη , άλλο πράγμα τους παρέχω ανθρωπιστική βοήθεια και άλλο πράγμα το να είναι υποχρεωμένος να ανεχθώ η δεχθώ ότι αντιδραστικές η σκοταδιστικές αντιλήψεις αυτοί έχουν
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

foscilis έγραψε: 03 Ιαν 2020, 12:15
Σιγά το πρόβλημα!
αν αισθάνεται άβολα = αρνείται να υπακούσει σε εντολές αξιωματούχου επειδή ο αξιωματούχος είναι γυναίκα, δεν αξίζει καμία ευγένεια εκτός αν πάσχει από κάποιας μορφής ψυχική αρρώστια ή διανοητική αναπηρία.
Δημιουργείς όμως πρόβλημα εκεί που πραγματικά δεν υπάρχει.
Θέλει από άντρες υπηρεσιακές διαταγές; Οκ. Θα τις δέχεται από άντρες. Η γυναίκα θα μεταφέρει στον συνεργάτη της άντρα τις διαταγές κι εκείνος θα τις δίνει στον μετανάστη. Με λίγη καλή θέληση, ο άνθρωπος αυτός θα κατανοήσει ότι ούτως ή άλλως εντολές τις γυναίκας θα υπακούσει. Μάλιστα, θα το κάνει ιδιαίτερα "επιδεικτικά" και με περισσή ευγένεια.
Σιγά σιγά θα το συνηθίσει και θα εισέλθει στον αξιακό χώρο του ευρωπαϊκού πολιτισμού.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 03 Ιαν 2020, 12:37, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Εγώ πάντως θα έβρισκα ενδιαφέρον ένα πολυπολιτισμικό σχολείο διάφορων μειονοτήτων.

Φαντασθείτε απλώς μια τρανς νηπιαγωγό να διαβάζει παραμύθια τύπου "Η Μαύρη Χιονάτη" σε μουσουλμανόπαιδα και ου μη μόνον.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

ΓΑΛΗ έγραψε: 03 Ιαν 2020, 12:37 Εγώ πάντως θα έβρισκα ενδιαφέρον ένα πολυπολιτισμικό σχολείο διάφορων μειονοτήτων.

Φαντασθείτε απλώς μια τρανς νηπιαγωγό να διαβάζει παραμύθια τύπου "Η Μαύρη Χιονάτη" σε μουσουλμανόπαιδα και ου μη μόνον.
Τη φαντάζεσαι στο δικό σου παιδί;
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

ΓΑΛΗ έγραψε: 03 Ιαν 2020, 12:37 Εγώ πάντως θα έβρισκα ενδιαφέρον ένα πολυπολιτισμικό σχολείο διάφορων μειονοτήτων.

οι μουσουλμάνοι δεν το φαντάζονται

Εικόνα
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”