!!! DEVELOPMENT MODE !!!

"να μου λειπει αυτη η πολυπολιτισμικοτητα" αφρ. μανου

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
Phorum.gr user: ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ

Re: "να μου λειπει αυτη η πολυπολιτισμικοτητα" αφρ. μανου

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ »

Alien666 έγραψε: 03 Ιαν 2020, 01:16
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 03 Ιαν 2020, 01:02
Alien666 έγραψε: 03 Ιαν 2020, 00:41

Δεν είναι δικαιολογία η ημιμάθεια. Πόσα βιντεάκια που θεωρούν ότι Ισλαμ και Φεμινισμός συμβαδίζουν θες να σου βάλω;

Α, εντωμεταξύ για το άλλο που είπες πριν ότι η κοινή λογική εκπροσωπείται από κόμματα τύπου "ποτάμι", να ενημερώσω ότι τα περισσότερα μεγάλα κόμματα κατέχουν καλά την κοινή λογική. Απλώς για επικοινωνιακούς λόγους, προβάλουν ακραίες θέσεις προκειμένου να τσιμπήσουν ψήφους από τους ακραίους ψηφοφόρους, που στην χώρα μας είναι η πλειοψηφία.
Το Διαδίκτυο είναι ο χώρος που επιβεβαιώνεται η κλασική φράση για τις απόψεις και τις κωλοτρυπίδες.
Και εδω στο φόρουμ υπάρχουν απόψεις και στυλ για να φάνε οι κότες και είμαστε μία χούφτα νοματαίοι.
Εσύ από ότι φαίνεται προσπαθείς να βρείς μέσα σε αυτό το σύνολο τη κοινή λογική. Ε λυπάμαι αλλά αυτό
που εσυ θεωρείς λογική κάποιος άλλος δε το θεωρεί και έτσι δεν έχουμε νόημα να μιλάμε για κάτι κοινό.
Δεν είμαι σχετικιστής, ο καθένας διαμορφώνει μία άποψη,πείθεται από τις ήδη υπάρχουσες και έτσι διαμορφώνονται
και οι τάσεις στη κοινωνία. Τα μεγάλα κόμματα προσεταιρίζονται τις απόψεις που έχουν ρεύμα στη κοινωνία. Σε
κάποιο βαθμό βάζουν και μία ιδεολογική πινελιά στο πρόγραμμά τους που μπορεί να είναι κεντροδεξιά ή κεντροαριστερά.
Κάποια άλλα κόμματα όπως το ΚΚΕ για παράδειγμα εστιάζουν στην υιοθέτηση ενός πολύ συγκεκριμένου πλαισίου
αρχών και τη διατήρηση της ιδεολογικής καθαρότητας. Τα κόμματα όπως το Ποτάμι βασίζονται κατά πολύ στην
επικοινωνιακή προβολή του αρχηγού τους και για αυτό αφήνουν στην άκρη τις ιδεολογικές επεξεργασίες. Όταν
κάποιος τους στριμώχνει επικαλούνται τη κοινή λογική και τη πολιτική χωρίς ταμπέλες.
Και γιατί το 80% αυτής της απάντησης είναι Ad Hominem και δεν σε ξενίζει το γεγονός ότι το πρόβλημα της πλειοψηφίας των συνομιλητών μας με την Μάνου είναι ότι δεν μπορούν να τη μαντρώσουν κάπου; Ή -για να το θέσω καλύτερα- ότι θεωρούν ότι "χαλάει τη πιάτσα" γιατί δεν είναι μαντρωμένη κάπου;

Εντωμεταξύ δεν λέμε κάτι διαφορετικό σχετικά με τα κόμματα. απλώς εσύ λες ότι προσεταιρίζονται τις απόψεις που έχουν ρεύμα στην κοινωνία (οι ακραίες είναι που έχουν ρεύμα στη κοινωνία) ενώ εγώ λέω ότι στις ακραίες καταφεύγουν όταν διαπιστώνουν ότι έτσι θα διευρύνουν την εκλογική τους βάση.

Και επειδή είδα τι αναφέρεις προηγουμένως για τον πολυπολιτισμό, σου διαφεύγουν οι ποσοτικές παράμετροι. Να γίνουμε μια πολυπολιτισμική κοινωνία (που έτσι κι αλλιώς έχουμε γίνει), αλλά πόση (ακόμη) φτώχια να εισάγουμε; Με τι ΑΕΠ θα συντηρήσουμε αυτή την συνύπαρξη των πολιτισμών;

Αυτά που λες περί πολυπολιτισμού μπορούν να έχουν εφαρμογή για πεπερασμένα οικονομικά μεγέθη.
To γράφω και πιό κάτω,δεν είναι ad hominem το σχόλιο.Όσον αφορά το οικονομικό σκέλος
της συζήτησης, υπάρχουν αρκετοί ξένοι μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα δουλευουν και
βιοπορίζονται. Όσοι δε μπορούν θα φύγουν από μόνοι τους, ίσως το δέλεαρ να ήταν κάποια
οικονομική ενίσχυση για τα εισιτήρια της επιστροφής.Αλλά δε πρόκειται να μείνει κάποιος που
δε βλέπει φως.Κυνικά όσα γράφω το ξέρω αλλά αυτός είναι ο μηχανισμός του μεταναστευτικού
στην πράξη.
Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay »

ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 03 Ιαν 2020, 02:10
Alien666 έγραψε: 03 Ιαν 2020, 01:16
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 03 Ιαν 2020, 01:02
Το Διαδίκτυο είναι ο χώρος που επιβεβαιώνεται η κλασική φράση για τις απόψεις και τις κωλοτρυπίδες.
Και εδω στο φόρουμ υπάρχουν απόψεις και στυλ για να φάνε οι κότες και είμαστε μία χούφτα νοματαίοι.
Εσύ από ότι φαίνεται προσπαθείς να βρείς μέσα σε αυτό το σύνολο τη κοινή λογική. Ε λυπάμαι αλλά αυτό
που εσυ θεωρείς λογική κάποιος άλλος δε το θεωρεί και έτσι δεν έχουμε νόημα να μιλάμε για κάτι κοινό.
Δεν είμαι σχετικιστής, ο καθένας διαμορφώνει μία άποψη,πείθεται από τις ήδη υπάρχουσες και έτσι διαμορφώνονται
και οι τάσεις στη κοινωνία. Τα μεγάλα κόμματα προσεταιρίζονται τις απόψεις που έχουν ρεύμα στη κοινωνία. Σε
κάποιο βαθμό βάζουν και μία ιδεολογική πινελιά στο πρόγραμμά τους που μπορεί να είναι κεντροδεξιά ή κεντροαριστερά.
Κάποια άλλα κόμματα όπως το ΚΚΕ για παράδειγμα εστιάζουν στην υιοθέτηση ενός πολύ συγκεκριμένου πλαισίου
αρχών και τη διατήρηση της ιδεολογικής καθαρότητας. Τα κόμματα όπως το Ποτάμι βασίζονται κατά πολύ στην
επικοινωνιακή προβολή του αρχηγού τους και για αυτό αφήνουν στην άκρη τις ιδεολογικές επεξεργασίες. Όταν
κάποιος τους στριμώχνει επικαλούνται τη κοινή λογική και τη πολιτική χωρίς ταμπέλες.
Και γιατί το 80% αυτής της απάντησης είναι Ad Hominem και δεν σε ξενίζει το γεγονός ότι το πρόβλημα της πλειοψηφίας των συνομιλητών μας με την Μάνου είναι ότι δεν μπορούν να τη μαντρώσουν κάπου; Ή -για να το θέσω καλύτερα- ότι θεωρούν ότι "χαλάει τη πιάτσα" γιατί δεν είναι μαντρωμένη κάπου;

Εντωμεταξύ δεν λέμε κάτι διαφορετικό σχετικά με τα κόμματα. απλώς εσύ λες ότι προσεταιρίζονται τις απόψεις που έχουν ρεύμα στην κοινωνία (οι ακραίες είναι που έχουν ρεύμα στη κοινωνία) ενώ εγώ λέω ότι στις ακραίες καταφεύγουν όταν διαπιστώνουν ότι έτσι θα διευρύνουν την εκλογική τους βάση.

Και επειδή είδα τι αναφέρεις προηγουμένως για τον πολυπολιτισμό, σου διαφεύγουν οι ποσοτικές παράμετροι. Να γίνουμε μια πολυπολιτισμική κοινωνία (που έτσι κι αλλιώς έχουμε γίνει), αλλά πόση (ακόμη) φτώχια να εισάγουμε; Με τι ΑΕΠ θα συντηρήσουμε αυτή την συνύπαρξη των πολιτισμών;

Αυτά που λες περί πολυπολιτισμού μπορούν να έχουν εφαρμογή για πεπερασμένα οικονομικά μεγέθη.
To γράφω και πιό κάτω,δεν είναι ad hominem το σχόλιο.Όσον αφορά το οικονομικό σκέλος
της συζήτησης, υπάρχουν αρκετοί ξένοι μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα δουλευουν και
βιοπορίζονται. Όσοι δε μπορούν θα φύγουν από μόνοι τους, ίσως το δέλεαρ να ήταν κάποια
οικονομική ενίσχυση για τα εισιτήρια της επιστροφής.Αλλά δε πρόκειται να μείνει κάποιος που
δε βλέπει φως.Κυνικά όσα γράφω το ξέρω αλλά αυτός είναι ο μηχανισμός του μεταναστευτικού
στην πράξη.
Οι άλλοι που δεν μπορούν να απορροφηθούν τι θα κάνουν; Το να έμπαινε ένα φρένο στις εισροές θα λειτουργούσε υπερ και για όσους είναι ήδη εδώ.

Τα περί πολυπολιτισμικότητας μπορούν να έχουν εφαρμογή σε όσους είναι ήδη εντός.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης »

To ενδιαφέρον είναι πως πριν την κρίση, το ότι οι Πακιστανοί και οι μπαγκλαντεσιανοι είχαν βαθύ θρησκευτικό προφίλ, είχα ακούσει να θεωρείται ως κάτι υπέρ τους. Ήταν φιλήσυχοι, και ο εσωτερικός κανόνας της θρησκείας τους του έκανε να έχουν πιο χαμηλό προφίλ, αντιθέτως με αλβανούς και γεωργιανούς, που υποτίθεται όλοι σε σφαζαν για ένα κατοστάρικο.

Πλέον αν και Αλβανοί και γεωργιανοι συνεχίζουν να είναι στις κορυφές του εγκλήματος και να φτιάχνουν μαφιες, η μετατόπιση της ρατσιστικής ρητορικής έχει πάει στα "λαθροισλαμορκ", με ξεκάθαρα πολιτικά χαρακτηριστικά "δίκην προθέσεων" και ότι Θα κάνουν εκείνο η οτι άλλο Αν μαζευτούν πολλοί και χώσε διαφορά φεικ νιουζ, και τρομολαγνια και άλλα ανάλογα. Για να είμαι ειλικρινής βέβαια, εκεί βοηθάει πως πλέον έρχονται και πιο μαζικά μετανάστες από μουσουλμανικες χώρες που έχουν πιο εγκληματικο προφίλ (Αφγανιστάν, χώρες μαγκρεπ) που έχουν συμμετέχει σε διάφορα τρομοκρατία χτυπήματα, κι έτσι είναι πιο εύκολο για την ακροδεξιά ρητορική να τσουβάλιαζούμε τα πάντα, φτιάχνοντας έναν αχταρμά πως γεμίσαμε και που είναι η ομόνοια η παλιά που ήταν σαν χιππικο κοινοβιο, και άλλες τέτοιες γραφικότητες.

Δεν παύει όμως πλέον να ισχύει πως πλέον δεν χρειάζεται να εγκληματισει κάποιος για να στιγματιστει, γι αυτό άλλωστε κυκλοφορούν τόσα φεικ νιουζ για τους μουσουλμάνους, αφού η επίθεση πλέον είναι κατά 90% ιδεολογική. Δεν έχω δει προσωπικά κάνα φεικ νιουζ για κάποιον γεωργιανο πχ.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης

Juno έγραψε: 02 Ιαν 2020, 22:25
Beria έγραψε: 02 Ιαν 2020, 22:08
Άστα αυτά! Τα σταλινικά "εμβατήρια" εννοώ. Άλλη φωνή.
Η Μαρία Δημητριάδη είχε το μοναδικό χαρακτηριστικο να τραγουδάει συγκλονιστικα, πολιτικα και ερωτικά τραγούδια, γι αυτό την κάνει την κορυφαία Ελληνίδα τραγουδιστριά κατ εμέ. Η Αφροδίτη Μάνου ήτανε η ωραία της οικογένειας, και τσαχπίνα, και έγραφε και ωραία τραγουδάκια, αλλά άλλο επίπεδο η Δημητριάδη, μην μπλεκομαστε.

Άβαταρ μέλους
Πορφύριος Εξαρχίδης
Phorum.gr user: Πορφύριος Εξαρχίδης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πορφύριος Εξαρχίδης »

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 03 Ιαν 2020, 05:10
Beria έγραψε: 02 Ιαν 2020, 22:08
Η Μαρία Δημητριάδη είχε το μοναδικό χαρακτηριστικο να τραγουδάει συγκλονιστικα, πολιτικα και ερωτικά τραγούδια, γι αυτό την κάνει την κορυφαία Ελληνίδα τραγουδιστριά κατ εμέ. Η Αφροδίτη Μάνου ήτανε η ωραία της οικογένειας, και τσαχπίνα, και έγραφε και ωραία τραγουδάκια, αλλά άλλο επίπεδο η Δημητριάδη, μην μπλεκομαστε.
Να ευχαριστείς το Θεό που τα κορίτσια γεννήθηκαν σε αυτό το ελεύθερο μέρος κι όχι σε καμία θεοκρατική μπανανία όπου είχαν κάθε δικαίωμα να εκφραστούν, να γράψουν και να τραγουδήσουν. Που δεν τις χώσαν σε ένα σάκο με μια χαραμάδα για να βλέπουν τον κόσμο.
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης

Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 03 Ιαν 2020, 07:49
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 03 Ιαν 2020, 05:10

Να ευχαριστείς το Θεό που τα κορίτσια γεννήθηκαν σε αυτό το ελεύθερο μέρος κι όχι σε καμία θεοκρατική μπανανία όπου είχαν κάθε δικαίωμα να εκφραστούν, να γράψουν και να τραγουδήσουν. Που δεν τις χώσαν σε ένα σάκο με μια χαραμάδα για να βλέπουν τον κόσμο.
Καλά δηλαδή. Στις μουσουλμανικες χώρες δεν υπάρχουν τραγουδιστριες; το πηδηξες. Για καμιά Σαουδική Αραβία θα λες, που ουδείς λέω όχι στις επενδύσεις τους, και είναι σύμμαχοι της δύσης, κι ας έχουν ξεπηδήσει από εκεί τόσοι τρομοκράτες.
Ξαναλέω. Εφοσον από το 90 που έχουμε κύμα μεταναστευσης, δεν έχει υπάρχει μαζικό κίνημα ισλαμιστων να επιβάλουν αυταρχικους κανονες ζωής, το θρησκευτικο ζήτημα πάει ατομικά, κι εκεί ο καθείς πιστεύει ότι θέλει, αφού υπάρχει στην χώρα ανεξιθρησκεια. Αν θέλετε σταλινισμο να θεωρείται υπόθεση του κράτους η πίστη του καθενός, ενημερώστε.
ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 »

Ένα μεγάλο λάθος που γίνεται από όλες τις πλευρές είναι ότι μπερδεύουν το θέμα της λαθρομετανάστευσης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μεταναστών νόμιμων η μη με το θέμα του Ισλάμ
Είναι διαφορετικα θέματα
ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 »

Άλλο πράγμα το αντιμετωπίζω τους μετανάστες βάση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και βαση του διεθνούς δικαίου ως πρόσφυγες και άλλο πράγμα επικροτω τις οπισθοδρομικές τους απόψεις αντιλήψεις και αντιδραστικά τους ήθη και έθιμα
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 03 Ιαν 2020, 09:22 Ένα μεγάλο λάθος που γίνεται από όλες τις πλευρές είναι ότι μπερδεύουν το θέμα της λαθρομετανάστευσης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μεταναστών νόμιμων η μη με το θέμα του Ισλάμ
Είναι διαφορετικα θέματα
Καθόλου γιατί η θρησκεία θεωρείται επίσης ανθρώπινο δικαιωμα.

Ξαφνικά δεν πρέπει απλά να υποδεχτεις κάποιον αλλά και να του εξασφαλίσεις διερμηνέα και γιατρό του ίδιου φύλου πχ αλλιώς σου λέει τον καταπιεζεις/γενοκτονεις. Παρεμπιπτόντως δε στο λέει πάντα ο ίδιος που ενδεδομενως θα συμβιβαζόταν με γυναίκα διερμηνέα προκειμένου να γίνει η δουλειά. Στο λένε οι id politics υποστηρικτές του που το έχουν βάλει αμανατι να μην χρειαστεί να αλλάξει ούτε λίγο ο Αφγανός χωρικός προκειμένου να ενταχθεί στη Ευρώπη του 2020 γιατί η αφγανική χωριάτιλα είναι κάποιου είδους όγδοο χρώμα του ουράνιου τόξου.
Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay »

Πάντως φτάσαμε στην εποχή που το "βυζάκια έξω" έχει γίνει ακροδεξιά προτροπή. Ζήσαμε για να το δούμε και αυτό.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει "αυτή" και η "άλλη" πολυπολιτισμικότητα. Πολυπολιτισμικότητα θα πει συνύπαρξη διαφορετικών πολιτισμών, κουλτούρων, τρόπων σκέψης κλπ., οι οποίες "συγκρούονται" μεν αλλά στο πλαίσιο της ειρηνικής συνύπαρξης, αντί να έχουμε κάθε 30 χρόνια παγκόσμιους πολέμους.
Άβαταρ μέλους
Πορφύριος Εξαρχίδης
Phorum.gr user: Πορφύριος Εξαρχίδης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πορφύριος Εξαρχίδης »

Δεν πρόκειται για συνύπαρξη πολιτισμών και ιδεών. Πρόκειται περί γκετοποίησης. Σε όλη την ευρώπη οι μουσουλμάνοι απομακρύνονται από τον δυτικό τρόπο ζωής. Καταπιέζουν κατάφορα τις γυναίκες κι όχι μόνο ζητούν να το ανεχτούμε αλλά μας δίνουν μαθήματα ήθους.
Δεν υπάρχει περίπτωση συνύπαρξης με μουσουλμάνους. Τους λείπει ο διαφωτισμός.
nowhere

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nowhere »

stavmanr έγραψε: 03 Ιαν 2020, 10:40 Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει "αυτή" και η "άλλη" πολυπολιτισμικότητα. Πολυπολιτισμικότητα θα πει συνύπαρξη διαφορετικών πολιτισμών, κουλτούρων, τρόπων σκέψης κλπ., οι οποίες "συγκρούονται" μεν αλλά στο πλαίσιο της ειρηνικής συνύπαρξης, αντί να έχουμε κάθε 30 χρόνια παγκόσμιους πολέμους.
μια χαρά μπορεί να υπάρξει.μπορούμε να ζήσουμε με μαύρους,κινέζους,ινδιάνους,βουδιστές,μορμόνους,εσκιμώους,εξωγήινους,νάνους,ξωτικά,δεν γουστάρουμε μουσουλμάνους
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 03 Ιαν 2020, 09:22 Ένα μεγάλο λάθος που γίνεται από όλες τις πλευρές είναι ότι μπερδεύουν το θέμα της λαθρομετανάστευσης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μεταναστών νόμιμων η μη με το θέμα του Ισλάμ
Είναι διαφορετικα θέματα
Δεν είναι διαφορετικά θέματα από τη στιγμή που η θρησκεία είναι η βασική υπερασπιστική γραμμή στις περιπτώσεις βιασμών από μουσουλμάνους. Στη θρησκευτική αντίληψη εστιάζουν όταν αναφέρονται σε "άλλη" κουλτούρα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”