η δουλεια ειναι δουλείαΟρέστης 35 έγραψε: 01 Ιαν 2020, 20:08 Οποιος δουλευει για να βιοποριστει αναγκαστικα πρεπει να αφιερωνει 12 ωρες καθημερινα στην εργασια. Συν 8 ωρες υπνος, μενουν μολις 4 ωρες την ημερα για φαι, χεσιμο και αλλες δραστηριοτητες. Πιστευετε οτι θα κανετε οτιδηποτε δημιουργικο και ωραιο; Οτι θα εχετε καν τη διαθεση και την ικανοτητα να μεταβαλλετε τις σκεψεις σας; Στην ουσια θα ζειτε για να εργαζεστε, οπως ολα τα ζωα παραγωγης. Ειμαστε τα πρόβατα και η αρχουσα ταξη ειναι τσελιγγες για τους οποιους ζουμε πεθαινουμε και γενναμε. Ξυπνηστε συνελληνες!
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Η δουλειά είναι το παν.
- Eθνικοκοινωνιστης
Re: Η δουλειά είναι το παν.
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"
Αλαιν ντε Μπενουα
Αλαιν ντε Μπενουα
- Γενιά της Αμαρτίας
- Phorum.gr user: Γενιά των 700
Το μόνο μειονέκτημα της δουλειάς είναι οι ώρες που μένουν για διάβασμα. Πιστεύω ότι το διάβασμα σε κάνει καλύτερο στα πάνταΟρέστης 35 έγραψε: 01 Ιαν 2020, 20:08 Οποιος δουλευει για να βιοποριστει αναγκαστικα πρεπει να αφιερωνει 12 ωρες καθημερινα στην εργασια. Συν 8 ωρες υπνος, μενουν μολις 4 ωρες την ημερα για φαι, χεσιμο και αλλες δραστηριοτητες. Πιστευετε οτι θα κανετε οτιδηποτε δημιουργικο και ωραιο; Οτι θα εχετε καν τη διαθεση και την ικανοτητα να μεταβαλλετε τις σκεψεις σας; Στην ουσια θα ζειτε για να εργαζεστε, οπως ολα τα ζωα παραγωγης. Ειμαστε τα πρόβατα και η αρχουσα ταξη ειναι τσελιγγες για τους οποιους ζουμε πεθαινουμε και γενναμε. Ξυπνηστε συνελληνες!
Έτσι πρέπει να γίνει, έτσι θα γίνει.
- Γενιά της Αμαρτίας
Antares έγραψε: 01 Ιαν 2020, 20:07Όχι απλά μου φάνηκε σαν ένα δικό σου ποίημα αλλά να το έχεις δουλέψει αρκετά.Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: 01 Ιαν 2020, 20:05Γιατί ρε για τόσο άσχετο με έχεις;
Αυτά που γράφω εδώ είναι βιαστικά χωρίς ιδιαίτερη σκέψη.![]()
Υπήρχε μια εποχή που είχα ΠΟΛΥ ΦΛΩΡΙΚΟ γράψιμο. Έκατσα και έγραψα 1-2 μέρες. Έχω κρατήσει κάτι πολύ φλώρικα μικροκείμενα. Αλλά ντρέπομαι να δείξω πόσο φλώρος ήμουν
Εγώ έγραψα για τον Άρθουρ. Τους τροπικούς του Χένρυ, τους έχω διαβάσει εδώ και πολλά χρόνια. Προτείνω και τον Κολοσσό του Μαρουσιού που γράφει για ένα καπιταλοεθνίκι.Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: 01 Ιαν 2020, 19:56 Εγώ μιλάω για το Χένρυ Μίλλερ που απ' ό,τι βλέπω στο νετ έγραψε μόλις 1 θεατρικό. Ήταν γκόμενος της Anais Nin που με βάφτισες την άλλη φορά. Συγκροτημένο δεν θα τον έλεγα.
Σε κάθε περίπτωση, δεν έχεις σχέση με τον Χένρυ Μίλλερ, το γράψιμο σου είναι καθαρά μπουκοφσκικό. Ρίξε μια ματιά κι εδώ.
http://www.loukini.gr/charles-bukowski- ... %B9%CE%AC/
Ήθελες τη γνώμη μου, την έγραψα. Μπορείς να πάρεις και τις γνώμες άλλων.
Στο συνεχές κυνήγι της ουράς σου, δεν προτίθεμαι να βοηθήσω άλλο.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
αλασκα15++
Πόσο να τις περιορίσουμε ; να κοιμόμαστε στα παγκάκια ;Ορέστης 35 έγραψε: 01 Ιαν 2020, 20:01Αν περιορισουμε τις αναγκες μας μπορουμε να ζουμε χωρις να εργαζομαστε και να αφιερωσουμε τις λιγες στιγμες που εχουμε στη γη στην κατακτηση της γνωσης και της ομορφιας.Otto Weininger έγραψε: 01 Ιαν 2020, 14:00 Η δουλειά είναι αναγκαίο κακο. Ανταλλαγή του υπερπολυτιμου χρόνου μας για λεφτά.
Καλό είναι να έχεις φράγκα και να ασχολείσαι με χόμπι και την οικογένειά σου.
Εξαιρούνται οι δουλειές που ωφελούν την ανθρωπότητα.
Χωρίς δουλειά δε γίνεται τίποτα
- Γενιά της Αμαρτίας
ΟΚ ΘΝΞ ήταν τίμιαΓΑΛΗ έγραψε: 01 Ιαν 2020, 20:17Εγώ έγραψα για τον Άρθουρ. Τους τροπικούς του Χένρυ, τους έχω διαβάσει εδώ και πολλά χρόνια. Προτείνω και τον Κολοσσό του Μαρουσιού που γράφει για ένα καπιταλοεθνίκι.Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: 01 Ιαν 2020, 19:56 Εγώ μιλάω για το Χένρυ Μίλλερ που απ' ό,τι βλέπω στο νετ έγραψε μόλις 1 θεατρικό. Ήταν γκόμενος της Anais Nin που με βάφτισες την άλλη φορά. Συγκροτημένο δεν θα τον έλεγα.![]()
Σε κάθε περίπτωση, δεν έχεις σχέση με τον Χένρυ Μίλλερ, το γράψιμο σου είναι καθαρά μπουκοφσκικό. Ήθελες τη γνώμη μου, την έγραψα. Μπορείς να πάρεις και τις γνώμες άλλων.
Στο συνεχές κυνήγι της ουράς σου, δεν προτίθεμαι να βοηθήσω άλλο.![]()
η συνεισφορά σου.
Απλά είναι ο αγαπημένος μου αυτό δεν αλλάζει.
Κι ας είμαι «μπουκοφσκικός». Θα μελετήσω Χένρυ που τον αγαπώ, αλλιώς ποιο το νόημα;
Τον Μπουκόφσκι τον αφήνω για αργότερα δεν θέλω να μιμηθώ ιδεοψυχαναγκαστικά.
Γι' αυτό άλλωστε ρώτησα για το στυλ του και τις αρετές του.
- Eθνικοκοινωνιστης
ο ανθρωπος ειναι προορισμενος να ασχολειται με τα πνευματικα και την καλλιτεχνια και οχι με την αλλοτριωση που δημιουργει ο καπιταλισμος μεσω του συνεχους κυνηγιου του μαμωνα
οι ανθρωποι πρεπει να ασκουν και να εξελισσουν τις δεξιοτητες τους χωρις να περιμενουν ανταποδοτικα να προσποριστουν υλικα ωφελη σε υπερμετρο βαθμο
οι ανθρωποι πρεπει να ασκουν και να εξελισσουν τις δεξιοτητες τους χωρις να περιμενουν ανταποδοτικα να προσποριστουν υλικα ωφελη σε υπερμετρο βαθμο
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Eθνικοκοινωνιστης την 01 Ιαν 2020, 20:34, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"
Αλαιν ντε Μπενουα
Αλαιν ντε Μπενουα
Το ότι γουστάρουμε κάποιον συγγραφέα, δεν σημαίνει ότι μπορούμε να γράψουμε σαν κι αυτόν. Τον Μπουκόφσκι δεν τον ανέφερα ως πρότυπο μίμησης αλλά ως στυλ γραφής, επειδή γράφεις κάπως έτσι, χωρίς να τον έχεις διαβάσει. Οπότε, σαφώς και δεν παίζει η μίμηση στο πλάνο.Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: 01 Ιαν 2020, 20:22ΟΚ ΘΝΞ ήταν τίμιαΓΑΛΗ έγραψε: 01 Ιαν 2020, 20:17Εγώ έγραψα για τον Άρθουρ. Τους τροπικούς του Χένρυ, τους έχω διαβάσει εδώ και πολλά χρόνια. Προτείνω και τον Κολοσσό του Μαρουσιού που γράφει για ένα καπιταλοεθνίκι.Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: 01 Ιαν 2020, 19:56 Εγώ μιλάω για το Χένρυ Μίλλερ που απ' ό,τι βλέπω στο νετ έγραψε μόλις 1 θεατρικό. Ήταν γκόμενος της Anais Nin που με βάφτισες την άλλη φορά. Συγκροτημένο δεν θα τον έλεγα.![]()
Σε κάθε περίπτωση, δεν έχεις σχέση με τον Χένρυ Μίλλερ, το γράψιμο σου είναι καθαρά μπουκοφσκικό. Ήθελες τη γνώμη μου, την έγραψα. Μπορείς να πάρεις και τις γνώμες άλλων.
η συνεισφορά σου.
Κι ας είμαι «μπουκοφσκικός». Θα μελετήσω Χένρυ που τον αγαπώ, αλλιώς ποιο το νόημα;
Ξεκόλλα.
Ρίξε και μια ματιά στο λινκ του προηγούμενου μου μηνύματος.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Χωρίς το χρήμα που παίρνουμε από τη δουλειά. Κάποτε εργαζόμουν σε εργοστάσιο για 4 ώρες καθημερινά και προσπαθούσα να σπουδάσω. Μια φορά λέει μια Γερμανίδα, επίσης εργάτρια, "εμείς δεν ζούμε, δουλεύουμε τελικά" κοιτώντας με λίγο με την άκρη του ματιού (στην Γερμανία ήμουν). Δεν ξέρω αν γνώριζε ότι είχα και σπουδές.αλασκα15++ έγραψε: 01 Ιαν 2020, 20:20Πόσο να τις περιορίσουμε ; να κοιμόμαστε στα παγκάκια ;Ορέστης 35 έγραψε: 01 Ιαν 2020, 20:01Αν περιορισουμε τις αναγκες μας μπορουμε να ζουμε χωρις να εργαζομαστε και να αφιερωσουμε τις λιγες στιγμες που εχουμε στη γη στην κατακτηση της γνωσης και της ομορφιας.Otto Weininger έγραψε: 01 Ιαν 2020, 14:00 Η δουλειά είναι αναγκαίο κακο. Ανταλλαγή του υπερπολυτιμου χρόνου μας για λεφτά.
Πάντως ούτε αυτό απέδωσε. Οι χρόνοι για τις μετακινήσεις και μάλιστα χωρίς αυτοκίνητο ήταν μεγάλοι. Επίσης εκεί δεν σε αφήνουν να διπλασιάσεις τον χρόνο σπουδών. Αλλά μπορώ να πω ότι η εχθρική συμπεριφορά δημιουργεί περισσότερα, γιατί με κάποιους τρόπους και αυτό αποδίδει. Να δουλεύεις έναν χρόνο παίρνοντας άδεια από το πανεπιστήμιο, να σπουδάζεις τον επόμενο κ.ο.κ., με κάποιο δάνειο ενδιάμεσα κλπ.
Για να πας σε κάτι καλύτερο, που σε ενδιαφέρει, με μεγαλύτερο μισθό, αναγνώριση. Αλλά αν υπάρχει εχθρικότητα "τι παριστάνεις εσύ τώρα" είναι πολύ καταστροφικό.
Βέβαια αν ήξερα τα καλά που με βρήκαν στην Ελλάδα σχετικά με τα εργασιακά θα έμενα εκεί (στην χώρα εννοώ που έχει πολλές ευκαιρίες, όχι στο συγκεκριμένο μέρος).
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Antares την 01 Ιαν 2020, 20:41, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Γενιά της Αμαρτίας
Aυτό διαβάζω και είναι πολύ ωραίο, ευεργετικό. Πάντως δεν εννοώ να γράψω πανομοιότυπα σαν κι αυτόν (το Μίλλερ), αλλά δεν έχω κόμπλεξ με τη μίμηση και το pastiche ή το αναίσχυντο copy paste. Ο Έλιοτ είπε ότι οι αληθινοί καλλιτέχνες κλέβουν. Δεν πιστεύω στην παρθενογένεση. Γι' αυτό άλλωστε έχω διαβάσει 2-3 φορές την Καινή Διαθήκη, ως inspiration λογοτεχνία.ΓΑΛΗ έγραψε: 01 Ιαν 2020, 20:32Το ότι γουστάρουμε κάποιον συγγραφέα, δεν σημαίνει ότι μπορούμε να γράψουμε σαν κι αυτόν. Τον Μπουκόφσκι δεν τον ανέφερα ως πρότυπο μίμησης αλλά ως στυλ γραφής, επειδή γράφεις κάπως έτσι, χωρίς να τον έχεις διαβάσει. Οπότε, σαφώς και δεν παίζει η μίμηση στο πλάνο.Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: 01 Ιαν 2020, 20:22ΟΚ ΘΝΞ ήταν τίμιαΓΑΛΗ έγραψε: 01 Ιαν 2020, 20:17
Εγώ έγραψα για τον Άρθουρ. Τους τροπικούς του Χένρυ, τους έχω διαβάσει εδώ και πολλά χρόνια. Προτείνω και τον Κολοσσό του Μαρουσιού που γράφει για ένα καπιταλοεθνίκι.![]()
η συνεισφορά σου.
Ξεκόλλα.![]()
Ρίξε και μια ματιά στο λινκ του προηγούμενου μου μηνύματος.
-
Ορέστης 35
Ελατε τωρα. Ολοι εχετε ενα τουλαχιστον σπιτι κληρονομια. Πανω απο 300 ευρω το μηνα για ενφια, φαγητο, λογαριασμους, μετακινησεις δεν χρειαζεστε.αλασκα15++ έγραψε: 01 Ιαν 2020, 20:20Πόσο να τις περιορίσουμε ; να κοιμόμαστε στα παγκάκια ;Ορέστης 35 έγραψε: 01 Ιαν 2020, 20:01Αν περιορισουμε τις αναγκες μας μπορουμε να ζουμε χωρις να εργαζομαστε και να αφιερωσουμε τις λιγες στιγμες που εχουμε στη γη στην κατακτηση της γνωσης και της ομορφιας.Otto Weininger έγραψε: 01 Ιαν 2020, 14:00 Η δουλειά είναι αναγκαίο κακο. Ανταλλαγή του υπερπολυτιμου χρόνου μας για λεφτά.
Μα δεν είναι περίεργο να σκεφθούν διαφορετικοί άνθρωποι το ίδιο πράγμα. Απλώς με το γράψιμο, αποκτά πιο σαφές σχήμα η σκέψη. Αναφορικά δε με τον Έλλιοτ, θα δεις πολλούς στίχους του ελαφρώς παραποιημένους και σε έργα δικών "μας" μεγάλων.Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: 01 Ιαν 2020, 20:40 Ο Έλιοτ είπε ότι οι αληθινοί καλλιτέχνες κλέβουν. Δεν πιστεύω στην παρθενογένεση.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- Γενιά της Αμαρτίας
Το χρήμα είναι η άλλη όψη του νομίσματος της δουλειάς. Η δουλειά μας βελτιώνει σαν όντα. Γι' αυτό και φαίνεται ότι το σύμπαν δημιουργήθηκε για να δουλεύουμε. Σαν η παγκόσμια μοίρα να μας εξαναγκάζει να δουλέψουμε. Πιστεύω πως κι εσύ νιώθεις την ευχαρίστηση με τη δουλειάAntares έγραψε: 01 Ιαν 2020, 20:38Χωρίς το χρήμα που παίρνουμε από τη δουλειά. Κάποτε εργαζόμουν σε εργοστάσιο για 4 ώρες καθημερινά και προσπαθούσα να σπουδάσω. Μια φορά λέει μια Γερμανίδα, επίσης εργάτρια, "εμείς δεν ζούμε, δουλεύουμε τελικά" κοιτώντας με λίγο με την άκρη του ματιού (στην Γερμανία ήμουν). Δεν ξέρω αν γνώριζε ότι είχα και σπουδές.αλασκα15++ έγραψε: 01 Ιαν 2020, 20:20Πόσο να τις περιορίσουμε ; να κοιμόμαστε στα παγκάκια ;Ορέστης 35 έγραψε: 01 Ιαν 2020, 20:01
Αν περιορισουμε τις αναγκες μας μπορουμε να ζουμε χωρις να εργαζομαστε και να αφιερωσουμε τις λιγες στιγμες που εχουμε στη γη στην κατακτηση της γνωσης και της ομορφιας.
Πάντως ούτε αυτό απέδωσε. Οι χρόνοι για τις μετακινήσεις και μάλιστα χωρίς αυτοκίνητο ήταν μεγάλοι. Επίσης εκεί δεν σε αφήνουν να διπλασιάσεις τον χρόνο σπουδών. Αλλά μπορώ να πω ότι η εχθρική συμπεριφορά δημιουργεί περισσότερα, γιατί με κάποιους τρόπους και αυτό αποδίδει. Να δουλεύεις έναν χρόνο παίρνοντας άδεια από το πανεπιστήμιο, να σπουδάζεις τον επόμενο κ.ο.κ., με κάποιο δάνειο ενδιάμεσα κλπ.
Για να πας σε κάτι καλύτερο, που σε ενδιαφέρει, με μεγαλύτερο μισθό, αναγνώριση. Αλλά αν υπάρχει εχθρικότητα "τι παριστάνεις εσύ τώρα" είναι πολύ καταστροφικό.
Βέβαια αν ήξερα τα καλά που με βρήκαν στην Ελλάδα σχετικά με τα εργασιακά θα έμενα εκεί (στην χώρα εννοώ που έχει πολλές ευκαιρίες, όχι στο συγκεκριμένο μέρος).
-
revegion enos atomou
ΓΑΛΗ έγραψε: 01 Ιαν 2020, 20:56Μα δεν είναι περίεργο να σκεφθούν διαφορετικοί άνθρωποι το ίδιο πράγμα. Απλώς με το γράψιμο, αποκτά πιο σαφές σχήμα η σκέψη. Αναφορικά δε με τον Έλλιοτ, θα δεις πολλούς στίχους του ελαφρώς παραποιημένους και σε έργα δικών "μας" μεγάλων.Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: 01 Ιαν 2020, 20:40 Ο Έλιοτ είπε ότι οι αληθινοί καλλιτέχνες κλέβουν. Δεν πιστεύω στην παρθενογένεση.![]()
Εχει ιδιαιτερο ενδιαφέρον η παρατήρηση σας. Θα είχατε την καλοσύνη να παραθεσετε κάποια ενδεικτικά παραδείγματα;
Βάλε όλον τον Σεφέρη και είσαι μέσαrevegion enos atomou έγραψε: 01 Ιαν 2020, 20:59ΓΑΛΗ έγραψε: 01 Ιαν 2020, 20:56Μα δεν είναι περίεργο να σκεφθούν διαφορετικοί άνθρωποι το ίδιο πράγμα. Απλώς με το γράψιμο, αποκτά πιο σαφές σχήμα η σκέψη. Αναφορικά δε με τον Έλλιοτ, θα δεις πολλούς στίχους του ελαφρώς παραποιημένους και σε έργα δικών "μας" μεγάλων.Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: 01 Ιαν 2020, 20:40 Ο Έλιοτ είπε ότι οι αληθινοί καλλιτέχνες κλέβουν. Δεν πιστεύω στην παρθενογένεση.![]()
Εχει ιδιαιτερο ενδιαφέρον η παρατήρηση σας. Θα είχατε την καλοσύνη να παραθεσετε κάποια ενδεικτικά παραδείγματα;
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 6 Απαντήσεις
- 354 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης
-
- 91 Απαντήσεις