nowhere έγραψε: 30 Δεκ 2019, 21:50
είναι τέρμα αντιφατικό.αν θέλεις να υπερβείς τα ζωώδη ένστικτα που λες πιο λογικό είναι να το καταφέρεις με την γυναίκα που αγαπάς όχι με τον άγνωστο αφγανό που θα βρείς εγκατεστημένο στο καμαράκι του χωραφιού σου να τρώει τις ντοματούλες σου
τώρα μπλέκεις θέματα διαφορετικών επιπέδων της ανθρώπινης ζωής και κοινωνικότητας και το ισοπεδώνεις.
εγώ λέω ότι τα βαθύτερα ένστικτα που κληρονομήσαμε από το ζώο, π.χ. το ένστικτο της αυτοσυντήρησης, που έφερε το ένστικτο της αγέλης, την οργάνωση της ομάδας, είναι η απαρχή της κοινωνικότητας, καθώς μεγάλωνε ο εγκέφαλος. έτσι και με τον έρωτα. στον πυρήνα του έχει κάτι εντελώς ζωώδες.
επειδή λοιπόν, είμαστε άνθρωποι με περίπλοκο εγκέφαλο, αναζητάμε πάντα καλύτερες συνθήκες για την επιβίωσή μας.
σε αυτό που λες για τον αφγανό.
ο ένας θα πει σκοτώστε ή διώξτε τον να γλιτώσουμε από το βάρος, χωρίς να σκέφτεται ότι συντηρεί κάτι εντελώς πρωτόγονο και βίαιο.
εγώ θα πω να τα έχω καλά με όσους δεν μου φταίνε σε τίποτα ή τουλάχιστον λιγότερο από τους από πάνω που μας κυβερνούν, για να κάνουν και αυτοί το ίδιο.
όλα αυτά τελικά καταλήγουν στο να ζώ εγώ καλύτερα, σε μια κοινωνία που σέβεται τον άνθρωπο, δλδ τελικά αν κάνεις προς τα πίσω αποκωδικοποίηση, στο ένστικτο της αυτοσυντήρησης.