Φοβερή ποιότητα και εμφάνιση. Αρκετά βαρύς αλλά αναμενόμενο τίμημα για κατασκευή από 100% μέταλλο και θωρακισμένη.
Επιδόσεις: εξαιρετικός macro φακός και ίσως και γενικής χρήσεως prime τηλεφακός αν δε σε πειράζει που η ροδέλα εστίασης είναι σαφώς πιο βολική για macro αποστάσεις (πάρα πολύ βολική για macro αποστάσεις βασικά). Με f/2.8 θεωρητικά μπορείς να βγάλεις ένα από εκείνα τα ζουζούνια που αιωρούνται φτερουγίζοντας από 1 μέτρο απόσταση που είναι το κοντινότερο στο οποίο σου κάθονται και θα βγει περίπου 2000x1500 pixel ιπτάμενο τέρας. Δεν έχω δοκιμάσει τον βασικό ανταγωνιστή του (Sigma 150/2.8) ούτε πρόκειται αλλά υποθέτω πως το ατού του Sigma είναι το AF. Αξίζει 400 ευρώ παραπάνω; Απ' όσο ξέρω το AF σε μάκρο είναι μάλλον βιτρίνα και εγώ ό,τι μάκρο έχω βγάλει ήταν με ανεστραμμένο 35άρη που κράταγα το διάφραγμα με το κωλοδάκτυλο, αλλά όσο κι αν απολαμβάνω μάκρο δεν είναι η ειδικότης μου
Η ειδικότης μου είναι η αστρο. Εκεί δε μπορώ να αποφανθώ αν είναι αστρογράφος. Σε μια δοκιμή που έκανα χθες έβγαλε σαφείς σημειακές παραμορφώσεις μόλις πας πιο έξω από 15-20% από το κέντρο του κάδρου. Και πάλι σε crop sensor αυτό δίνει ένα ωφέλιμο κάδρο γύρω στα 1500x1200 ή καμιά πενηνταριά arcmin πλάτος, αρκετό για να χωρέσεις ξερωγω το M101 με αρκετά εντυπωσιακή λεπτομέρεια. Αλλά λόγω κωλοσυνθηκών δε μπορώ να καταλάβω αν στις μικροσκοπικές λεπτομέρειες του κέντρου έχει επίσης παραμόρφωση ή απλά έφταιγαν οι συνθήκες.
Ανυπομονώ να αρχίσουν να βγαίνουν πιο πολλά ζουζούνια στα λιβάδια.
Αυτά