!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ερωτηση για συνδεση 2ης τηλ. συσκευης σε σπιτι
- George_V
- Phorum.gr user: George_V
Ερωτηση για συνδεση 2ης τηλ. συσκευης σε σπιτι
Εχω μια γραμμη FTTC 100 VOIP και μεχρι τωρα ειχα 1 τηλ. συσκευη ασυρματη στο σπιτι στο PHONE1 του ρουτερ στο σαλονι και ολα καλα.
Σημερα αποφάσισα να βαλω και μια σταθερη συσκευη στο γραφειο μου στο σπιτι.
Μετεφερα το ρουτερ στο γραφειο και απο εκει συνέδεσα απο τηλ. πριζα καλωδιο σε σπλιτερ.
Απο το DSL του σπλιτερ εδωσα με καλωδιο στο DSL του ρουτερ και ολα οκ εχω ιντερνετ.
Απο το PHONE του σπλιτερ εβαλα ενα διακλαδωτη και απο εκει καλωδιο στο PHONE1 του ρουτερ και απο την αλλη θυρα καλωδιο στο σταθερο στο γραφειο.
Η σταθερη συσκευη δουλευει η ασυρματη που την πηγα σε αλλη πριζα στο σαλονι οχι (βασικα σε αυτην που ηταν το ρουτερ πριν).
Υποτιθεται οτι με σπλιτερ και διακλαδωτη θα δημιουργουσε επιστροφη στο δικτυο του σπιτιου και θα δουλευαν και οι υπολοιπες πριζες στο σπιτι με τηλεφωνο απευθειας πανω τους με φιλτρο.
Το εχω κανει το ιδιο ακριβως και με αλλους παρόχους και αλλα ρουτερ και αλλες συσκευες και σε αλλα σπιτια και σε συγγενων και φιλων και παντα δουλευε.
Τωρα παιρνω τηλ. τον παροχο και μου λεει να σας στειλω τεχνικο να σας βαλει διπλη πριζα.
Γιατι να βαλει διπλη πριζα εφοσον αν δημιουργειται επιστροφη απο το PHONE1 θα επρεπε να δουλευουν και οι δυο συσκευες μαζι?
Εχει κανεις καμια ιδεα?
Σημερα αποφάσισα να βαλω και μια σταθερη συσκευη στο γραφειο μου στο σπιτι.
Μετεφερα το ρουτερ στο γραφειο και απο εκει συνέδεσα απο τηλ. πριζα καλωδιο σε σπλιτερ.
Απο το DSL του σπλιτερ εδωσα με καλωδιο στο DSL του ρουτερ και ολα οκ εχω ιντερνετ.
Απο το PHONE του σπλιτερ εβαλα ενα διακλαδωτη και απο εκει καλωδιο στο PHONE1 του ρουτερ και απο την αλλη θυρα καλωδιο στο σταθερο στο γραφειο.
Η σταθερη συσκευη δουλευει η ασυρματη που την πηγα σε αλλη πριζα στο σαλονι οχι (βασικα σε αυτην που ηταν το ρουτερ πριν).
Υποτιθεται οτι με σπλιτερ και διακλαδωτη θα δημιουργουσε επιστροφη στο δικτυο του σπιτιου και θα δουλευαν και οι υπολοιπες πριζες στο σπιτι με τηλεφωνο απευθειας πανω τους με φιλτρο.
Το εχω κανει το ιδιο ακριβως και με αλλους παρόχους και αλλα ρουτερ και αλλες συσκευες και σε αλλα σπιτια και σε συγγενων και φιλων και παντα δουλευε.
Τωρα παιρνω τηλ. τον παροχο και μου λεει να σας στειλω τεχνικο να σας βαλει διπλη πριζα.
Γιατι να βαλει διπλη πριζα εφοσον αν δημιουργειται επιστροφη απο το PHONE1 θα επρεπε να δουλευουν και οι δυο συσκευες μαζι?
Εχει κανεις καμια ιδεα?
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Re: Ερωτηση για συνδεση 2ης τηλ. συσκευης σε σπιτι
Τα εχεις μπερδέψει, ή δεν εχεις την γραμμη που λες. Οταν λεμε voip, εννοουμε οτι το τηλέφωνο ερχεται με data, δεν υπάρχει θέμα σπλιτερ, δεν μπορεις να παρεις συχνότητα τηλεφωνικου σηματος απο το καλώδιο, πρεπει να γινει αποκωδικοποίηση απο το μοδεμ.George_V έγραψε: 21 Οκτ 2024, 14:21 Εχω μια γραμμη FTTC 100 VOIP
Εχει κανεις καμια ιδεα?
αν εχεις βοιπ λοιπον το σπιλτερ το πετάς, τα τηλέφωνα τα παίρνεις απο το phone1 ( που ειναι εξοδος, οχι εισοδος) με διακλάδωση αν θες πανω απο ενα.
Αν παίζει με σπλιτερ το τηλέφωνο πριν μπει στο μοδεμ, δεν εχεις το πακέτο που λες. Γενικά τα λες μπερδεμενα.
σε καθε περιπτωση αυτη η κινηση δεν βγαζει κανένα νόημα:
δεν μπορεις/βγαζει νοημα να συνδέσεις το PHONE του σπλιττερ και το Phone1 του μδεμ/ρουτερ, ειναι και τα δυο έξοδοι, αν το εχεις κανει και αλλου, κακώς.Απο το PHONE του σπλιτερ εβαλα ενα διακλαδωτη και απο εκει καλωδιο στο PHONE1 του ρουτερ και απο την αλλη θυρα καλωδιο στο σταθερο στο γραφειο.
- George_V
Kι ομως επαιξε οταν αλλαξα σπλιτερ.enaon έγραψε: 21 Οκτ 2024, 19:06Τα εχεις μπερδέψει, ή δεν εχεις την γραμμη που λες. Οταν λεμε voip, εννοουμε οτι το τηλέφωνο ερχεται με data, δεν υπάρχει θέμα σπλιτερ, δεν μπορεις να παρεις συχνότητα τηλεφωνικου σηματος απο το καλώδιο, πρεπει να γινει αποκωδικοποίηση απο το μοδεμ.George_V έγραψε: 21 Οκτ 2024, 14:21 Εχω μια γραμμη FTTC 100 VOIP
Εχει κανεις καμια ιδεα?
αν εχεις βοιπ λοιπον το σπιλτερ το πετάς, τα τηλέφωνα τα παίρνεις απο το phone1 ( που ειναι εξοδος, οχι εισοδος) με διακλάδωση αν θες πανω απο ενα.
Αν παίζει με σπλιτερ το τηλέφωνο πριν μπει στο μοδεμ, δεν εχεις το πακέτο που λες. Γενικά τα λες μπερδεμενα.
σε καθε περιπτωση αυτη η κινηση δεν βγαζει κανένα νόημα:
δεν μπορεις/βγαζει νοημα να συνδέσεις το PHONE του σπλιττερ και το Phone1 του μδεμ/ρουτερ, ειναι και τα δυο έξοδοι, αν το εχεις κανει και αλλου, κακώς.Απο το PHONE του σπλιτερ εβαλα ενα διακλαδωτη και απο εκει καλωδιο στο PHONE1 του ρουτερ και απο την αλλη θυρα καλωδιο στο σταθερο στο γραφειο.

Eκτος και αν θεωρεις οτι οι οδηγιες του παροχου ανωτερω ειναι λαθος.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
δεν λεω οτι ο οτε τα γραφει λαθος, εσυ λεω οτι δεν καταλαβαινεις τι γραφεις.
οκ, οποτε δεν εχεις voip. Βγαλε το καλωδιο phone του σπλιττερ που παει στο phone1 του μοδεμ, αχρηστο ειναι. Το phone1 ειναι εξοδος, αν εχεις voip, δεν εχεις.
οκ, οποτε δεν εχεις voip. Βγαλε το καλωδιο phone του σπλιττερ που παει στο phone1 του μοδεμ, αχρηστο ειναι. Το phone1 ειναι εξοδος, αν εχεις voip, δεν εχεις.
- George_V
Dude...enaon έγραψε: 21 Οκτ 2024, 19:24 δεν λεω οτι ο οτε τα γραφει λαθος, εσυ λεω οτι δεν καταλαβαινεις τι γραφεις.
Η γραμμη ειναι VOIP
Τι διαφορετικο εγραψα? Το σχημα του παροχου σου περιγραφω. Ακριβως οπως το χει κανει αυτος το εκανα.
Aμα βαλω το τηλεφωνο πανω στην πριζα σκετο δεν παιζει.
Δλδ εσυ οταν θες δυο τηλεφωνα σε διαφορετικους χώρους πως θα το εκανες με VOIP αν οχι με τον παραπανω ενδεδειγμενο τροπο του παροχου?
dude μπορεις να μου στειλεις ενα λινκ που βρηκες αυτη την εικονα;George_V έγραψε: 21 Οκτ 2024, 19:26Dude...enaon έγραψε: 21 Οκτ 2024, 19:24 δεν λεω οτι ο οτε τα γραφει λαθος, εσυ λεω οτι δεν καταλαβαινεις τι γραφεις.
Η γραμμη ειναι VOIP
Δλδ εσυ οταν θες δυο τηλεφωνα σε διαφορετικους χώρους πως θα το εκανες με VOIP αν οχι με τον παραπανω ενδεδειγμενο τροπο του παροχου?
αν θε να καταλάβεις κατι πες να σου εηγήσω, αν εισαι χαρουμενος που το ελυσες και τα αλλα δεν εχουν σημασία, ολα οκ.
το voip δεν θελει σπιλττερς, δεν περναει και ηχος και δατα απο την γραμμη για να γινουν σπλιτ, μονο δατα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος enaon την 21 Οκτ 2024, 19:31, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
μονο vodafone
Δελτίο τύπου της Δράσης υπερ της στεγης ψευτομακεδονικου πολιτισμου το 2012, αναδημοσιευμενο στην επισημη σελίδα του Ουρανιου Τοξου http://www.florina.org/news/2012/october06_g.asp
https://www.phorum.com.gr/viewtopic.php?f=29&t=21951
https://www.phorum.com.gr/viewtopic.php?f=29&t=21951
- George_V
https://nova.gr/epixeiriseis/eksipireti ... %BF%20RJ11enaon έγραψε: 21 Οκτ 2024, 19:30dude μπορεις να μπου στειλεις ενα λινκ που βρηκες αυτη την εικονα;George_V έγραψε: 21 Οκτ 2024, 19:26Dude...enaon έγραψε: 21 Οκτ 2024, 19:24 δεν λεω οτι ο οτε τα γραφει λαθος, εσυ λεω οτι δεν καταλαβαινεις τι γραφεις.
Η γραμμη ειναι VOIP
αν θε να καταλάβεις κατι πες να σου εηγήσω, αν εισαι χαρουμενος που το ελυσες και τα αλλα δεν εχουν σημασία, ολα οκ.
Οκ μπορει να μην γνωριζεις αυτη τη συνδεσμολογια.
Αλλα αυτη ειναι η συνδεσμολογια που προτεινει ο παροχος για VOIP γραμμες με δυο (η παραπανω) συσκευες σε διαφορετικους χωρους
Αλλα δε μου ειπες.
Εσυ πως θα την εκανες αν ηθελες σε VOIP γραμμη 2 η παραπανω συσκευες? Ετσι η διαφορετικα?
George_V έγραψε: 21 Οκτ 2024, 19:26 Δλδ εσυ οταν θες δυο τηλεφωνα σε διαφορετικους χώρους πως θα το εκανες με VOIP αν οχι με τον παραπανω ενδεδειγμενο τροπο του παροχου?
απλα για να ξερεις τι γραφεις λιγο, εχω voip 20 χρόνια, δεν θελει μοδεμς, σπλιττερς κλπ, τιποτα, μονο τα στοιχεία συνδεσης, που νομιζω πρεπει να παρεις τηλ να στα δωσουν. Μετα μπορεις να εχειw το νουμεrο αυτο στο κινητό σου, στο εξοχικό, στο σπίτι, παντου, ταυτόχρονα, αυτο ειναι το voip.
σου απάντησα, την χρησιμοποιώ σαν voip γραμμη την voip γραμμη, την τερματίζω σε voip τηλέφωνα και στο κινητό. αλλα αν δεν θες τετοια γιατι ειναι πiο αδβανσεδ, απλα βγαλε την συνδεση απο το phone τoυ σπλιτερ στο phone1 του μοδεμ, ειναι αχρηστη.George_V έγραψε: 21 Οκτ 2024, 19:33 Εσυ πως θα την εκανες αν ηθελες σε VOIP γραμμη 2 η παραπανω συσκευες? Ετσι η διαφορετικα?
- George_V
Ναι αλλα δεν θελω το νουμερο μου σε αλλους χωρους εκτος οικιας. Εκει προφανως θα χρειαστεις να σου στειλουν τα VOIP credentials (τα οποια δε στα δινουν αμεσως αλλα θελει 2-3 εργασιμες να στα κανουν extraction και να στα στειλουν αφου πρωτα προηγηθει αυστηρη ταυτοποιηση. Το ξερω γιατι παλιοτερα ειχα ρουτερ εμποριου και επρεπε να τα περάσω manually γιατι μονο του δεν τα επαιρνε εφοσον δεν ηταν ρουτερ του παροχου).enaon έγραψε: 21 Οκτ 2024, 19:36George_V έγραψε: 21 Οκτ 2024, 19:26 Δλδ εσυ οταν θες δυο τηλεφωνα σε διαφορετικους χώρους πως θα το εκανες με VOIP αν οχι με τον παραπανω ενδεδειγμενο τροπο του παροχου?
απλα για να ξερεις τι γραφεις λιγο, εχω voip 20 χρόνια, δεν θελει μοδεμς, σπλιττερς κλπ, τιποτα, μονο τα στοιχεία συνδεσης, που νομιζω πρεπει να παρεις τηλ να στα δωσουν. Μετα μπορεις να εχειw το νουμεrο αυτο στο κινητό σου, στο εξοχικό, στο σπίτι, παντου, ταυτόχρονα, αυτο ειναι το voip.
Θελω 2 τηλ. συσκευες στο σπιτι μου.
Εσυ θες τη γραμμη σου σε 1 τ.σ. και σε 1 κινητο. Οκ συμφωνουμε οτι εκει δεν θελει σπλιτερ.
Εγω ομως δεν θελω αυτο. Θελω 2 τ/σ στο σπιτι μου. 1 σταθερη και 1 ασυρματη.
Αν εχεις αμφιβολιες παρε ενα τηλ. τον παροχο σου και ρωτα τον. Ειμαι 110% σιγουρος οτι θα σου πουν για σπλιτερ και διακλαδωτη.
Βρε γιώργο, και στο ιδιο σπίτι μπορεις να εχεις πολλα ωοιπ τηλεφωνα, οσα θες, και μερικοι παροχοι επιτεπουν και 2-3 ταυτόχρονες εξωτερικές συνδεσεις, οποτε ειναι σαν να εχει πολλα τηλεφωνα με το ιδιο νουμερο, ανεξάρτητα.
αλλα αστα αυτα, θα χασεις την μπαλα, αpλα βγαλε το καλωδιο που παει απο το σπλττερ στο πηονε1, λαθος εχουν κανει, οκ ισως δεν εχει και σημασια σtην πραξη αφου δεν περνάνε τηλεφωνικό σημα, αλλα ειναι λάθος.

αλλα αστα αυτα, θα χασεις την μπαλα, αpλα βγαλε το καλωδιο που παει απο το σπλττερ στο πηονε1, λαθος εχουν κανει, οκ ισως δεν εχει και σημασια σtην πραξη αφου δεν περνάνε τηλεφωνικό σημα, αλλα ειναι λάθος.

ε αμα ειναι μπουμπυνες θα μου το πουμε, θα τους κοροιδεψω λιγο και θα καταλαβουν ομως. Εσυ καταλαβες οτι δεν εχει νοημα το σπλιτερ στο voip, γιατι δεν υπαρχει κατι να κανεις σπλιτ, ολα ειναι δατα;George_V έγραψε: 21 Οκτ 2024, 19:41 Αν εχεις αμφιβολιες παρε ενα τηλ. τον παροχο σου και ρωτα τον. Ειμαι 110% σιγουρος οτι θα σου πουν για σπλιτερ και διακλαδωτη.
Το σπλιτερ κανει σπλιτ το δατα απο το την φωνη, φιλτρο συχνοτητας ειναι, δεν υπαρχει λογος να μπει αν η γραμμη ειναι voip, μονο δατα δηλαδή.
- George_V
Εαν το βγαλω τοτε αυτοματα σταματανε να δουλευουν και τα δυο και θα δουλεψει μονο ενα αυτο που θα ειναι στο PHONE1 του ρουτερ.enaon έγραψε: 21 Οκτ 2024, 19:48 Βρε γιώργο, και στο ιδιο σπίτι μπορεις να εχεις πολλα ωοιπ τηλεφωνα, οσα θες, και μερικοι παροχοι επιτεπουν και 2-3 ταυτόχρονες εξωτερικές συνδεσεις, οποτε ειναι σαν να εχει πολλα τηλεφωνα με το ιδιο νουμερο, ανεξάρτητα.
![]()
Το σπλιτερ δεν ειναι εκει για να κανει διαχωρισμο. Ειναι εκει για να δημιουργει επιστροφη του σηματος ετσι ωστε να δουλευει και δευτερο τηλεφωνο σε αλλη πριζα στο σπιτι.
Ρε παρε ενα τηλεφωνο τον παροχο σου και ρωτα τον.
Και αν ειμαι λαθος θα το ξηλωσω αν σου πουν οτι το σχεδιαγραμμα τους ειναι λαθος.
Και αν ειμαι λαθος πως εχω 2 τηλεφωνα λειτουργικα αυτη τη στιγμη ενα στο γραφειο και ενα στο σαλονι?
- George_V
Εστω οτι ειναι λαθος.enaon έγραψε: 21 Οκτ 2024, 19:53ε αμα ειναι μπουμπυνες θα μου το πουμε, θα τους κοροιδεψω λιγο και θα καταλαβουν ομως. Εσυ καταλαβες οτι δεν εχει νοημα το σπλιτερ στο voip, γιατι δεν υπαρχει κατι να κανεις σπλιτ, ολα ειναι δατα;George_V έγραψε: 21 Οκτ 2024, 19:41 Αν εχεις αμφιβολιες παρε ενα τηλ. τον παροχο σου και ρωτα τον. Ειμαι 110% σιγουρος οτι θα σου πουν για σπλιτερ και διακλαδωτη.
Το σπλιτερ κανει σπλιτ το δατα απο το την φωνη, φιλτρο συχνοτητας ειναι, δεν υπαρχει λογος να μπει αν η γραμμη ειναι voip, μονο δατα δηλαδή.
Εσυ πως θα το εκανες αν θες να βαλεις 2 τηλεφωνα σε σαλονι και γραφειο?
Ρωταω επειδη ξερεις. Θελω να μαθω την συνδεσμολογια που θα εκανες.
Υ.Γ. Δεν εχεις αναρωτηθει ποτε γιατι στα ρουτερ που ειναι για VOIP υπαρχει σπλιτερ και διακλαδωτης στα παρελκομενα τους μεσα στο κουτι του ρουτερ?
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση