!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Οριστικό: Χαράτσι στα παλιά αυτοκίνητα (άνω της δεκαετίας) και νέα Τέλη Κυκλοφορίας

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
georgebi

Οριστικό: Χαράτσι στα παλιά αυτοκίνητα (άνω της δεκαετίας) και νέα Τέλη Κυκλοφορίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από georgebi »

Εικόναhttps://www.newsauto.gr/electric/charat ... kloforias/

Ήρθε η ώρα -και μετά από πιέσεις της Ε.Ε.- να λάβει η Ελλάδα μέτρα για τα παλιά ρυπογόνα οχήματα που κυκλοφορούν στους δρόμους. Τι έρχεται…

Η Ελλάδα λοιπόν, μετα και τις πρόσφατες ευρωπαϊκές οδηγίες για την περιβαλλοντική νομοθεσία, έχει θέσει υπό συζήτηση την επιβολή ενός νέου τέλους στα οχήματα μεγαλύτερης ηλικίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, τα οχήματα που θα επηρεαστούν άμεσα θα είναι κυρίως εκείνα με ηλικία άνω των δέκα ετών, με στόχο την απομάκρυνση των πιο ρυπογόνων οχημάτων από τους δρόμους.

Οι νέες ρυθμίσεις, που θα τεθούν σε ισχύ από το 2026 και μετά, προβλέπουν τα οχήματα που εκπέμπουν λιγότερους ρύπους να υπόκεινται σε μια κλιμακωτή κλίμακα τελών, ανάλογα με το επίπεδο των εκπομπών τους.

Εντούτοις, ο σχεδιασμός αυτός θα πρέπει να εξετάσει τις ήδη υπάρχουσες φορολογικές δομές και να βρει τρόπους ώστε να μην επιβαρύνει υπερβολικά τους ιδιοκτήτες χαμηλού εισοδήματος, οι οποίοι ενδέχεται να μην έχουν τη δυνατότητα αναβάθμισης του οχήματός τους.

Παράλληλα θα πρέπει να υπάρξει και μία εντιμη συμπεριφορά της Κυνβέρνησης, σε όλους αυτούς που άλλαξαν ήδη το αυτοκίνητό τους, θέλοντας να απολαύσουν τα ισχύοντα φορολογικά κίνητρα.

Εντάξει ....δεν βλέπω κάτι παράλογο εδώ....συν οτι είναι και ντιρεκτίβα της Ε.Ε.

Φρονώ πως η αντίδραση του Δαπεργολα αυτή τη φορά είναι και λαϊκίστικη και υπερβολική

Εικόνα

:102: :102: :102:
看起来和闻起来像狗屎的东西,您无需舔以确保它是狗屎..... :102:
Spoiler
Ότι φαίνεται σκατά και μυρίζει σαν σκατά δεν χρειάζεται να το γλείψεις για να βεβαιωθείς ότι είναι σκατά..
Άβαταρ μέλους
nyxtovios

Re: Οριστικό: Χαράτσι στα παλιά αυτοκίνητα (άνω της δεκαετίας) και νέα Τέλη Κυκλοφορίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nyxtovios »

Πολύ σωστό.
Α τελικά η ΕΕ το ζητάει. Είπα και εγώ
Dorian

Re: Οριστικό: Χαράτσι στα παλιά αυτοκίνητα (άνω της δεκαετίας) και νέα Τέλη Κυκλοφορίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dorian »

nyxtovios έγραψε: 10 Οκτ 2024, 17:42 Πολύ σωστό.
Στο να παίρνουμε αμάξια χωρίς χαρατσια φόρους και δεν ξέρω τι άλλο σε τιμές ΕΕ δεν το σκέφτηκαν. Εδώ μεταχειρισμένο από ΕΕ στο βγάζουν από μύτη να το πάρεις για να μην χασουν 5-6 αντιπροσωπείες, "ελεύθερη" αγορά κοινοτικό κεκτημένο και παπάρια.
https://youtu.be/-VhIL6Ld9qI?t=1166 Πράξη ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Κατσαφάδου Κωνσταντίνου, Μιχαηλίδου Δόμνας, Βλαχάκου Νικολάου http://tinyurl.com/4hwb2kra
Imperium

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Imperium »

georgebi έγραψε: 10 Οκτ 2024, 17:41 Φρονώ πως η αντίδραση του Δαπεργολα αυτή τη φορά είναι και λαϊκίστικη και υπερβολική
Και λίγα λέει.
Αλλά πού να το εξηγώ; :hammer:

Οι γαλοπούλες, οπώς πάντα, θα ψηφίζουν Χριστούγενα, δαγκωτό.
Άβαταρ μέλους
nyxtovios

Dorian έγραψε: 10 Οκτ 2024, 17:47
Στο να παίρνουμε αμάξια χωρίς χαρατσια φόρους και δεν ξέρω τι άλλο σε τιμές ΕΕ δεν το σκέφτηκαν. Εδώ μεταχειρισμένο από ΕΕ στο βγάζουν από μύτη να το πάρεις για να μην χασουν 5-6 αντιπροσωπείες, "ελεύθερη" αγορά κοινοτικό κεκτημένο και παπάρια.
Καλά ναι, αλλά άλλο αυτό.
Βέβαια θα μου πεις ότι κυκλοφορόυν ήδη αρκετά αυτοκίνητα μπουρδέλα, που με μια γκαζιά βρωμίζουν τον τόπο λάδια, δεν παίζει να περνάν ΚΤΕΟ με τίποτα, η τροχαία τα γράφει στα αρχίδια της και εμείς θα εστιάσουμε στο χαράτσια επειδή κάποια μπορεί να είναι παλιά.
Απλά θεωρώ θετικό να μείνουν χωρίς αυτοκίνητο αρκετοί στο Ελλάντα.
Άβαταρ μέλους
Ίακχος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ίακχος »

, Αν είχα λεφτά δε θα έπαιρνα καινούργιο? Νομίζουν μου αρέσει να κυκλοφορώ με παλιό αυτοκίνητο? Ας δώσουν λεφτά σε έρευνα για περιορισμό ριπων παλιών αυτοκινητων
Άβαταρ μέλους
ΑΛΥΤΡΩΤΟΣ
Phorum.gr user: christos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΥΤΡΩΤΟΣ »

Με τι χρήματα θα πάρουμε άλλο;
Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος
Imperium

Η ΕΕ; Ωρέ ζεί ακόμα αυτή η κωλόγρια; Με κάτι τέτοια, προφανώς, όχι για πολύ ακόμα. :smt005:
Imperium

Ίακχος έγραψε: 10 Οκτ 2024, 17:52 , Αν είχα λεφτά δε θα έπαιρνα καινούργιο? Νομίζουν μου αρέσει να κυκλοφορώ με παλιό αυτοκίνητο? Ας δώσουν λεφτά σε έρευνα για περιορισμό ριπων παλιών αυτοκινητων
Σιγα τους περισσότερους ρίπους που έχουν τα παλιά, αμα κάνεις πλήρη, ειλικρινή κοστολόγηση.

Και τα ηλεκτρικά όσο πάει τόσο και βγαίνουν πιο ζημιάρικα, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες ήδη βλαστημάν...
Εμπεδοκλής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής »

Περιμένω η ΕΕ να ζητήσει και την υποχρεωτική διασταύρωση των στοιχείων των ΙΧ, όσον αφορά, ΚΤΕΟ, ασφάλεια, κάρτα καυσαερίων, ετήσιο σέρβις κλπ.
Διότι έχουμε 20 χρόνια τώρα να μας λένε ότι από Σεπτέμβρη έρχεται η διασταύρωση στοιχείων των ΙΧ...
Άβαταρ μέλους
nyxtovios

Imperium έγραψε: 10 Οκτ 2024, 18:05
Ίακχος έγραψε: 10 Οκτ 2024, 17:52 , Αν είχα λεφτά δε θα έπαιρνα καινούργιο? Νομίζουν μου αρέσει να κυκλοφορώ με παλιό αυτοκίνητο? Ας δώσουν λεφτά σε έρευνα για περιορισμό ριπων παλιών αυτοκινητων
Σιγα τους περισσότερους ρίπους που έχουν τα παλιά, αμα κάνεις πλήρη, ειλικρινή κοστολόγηση.

Και τα ηλεκτρικά όσο πάει τόσο και βγαίνουν πιο ζημιάρικα, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες ήδη βλαστημάν...
Η φάση είναι ότι παλιό δεν πάει να πει και υποχρεωτικά περισσότεροι ρύποι.
Αν έχεις κάνα οπελ 5ετίας παίζει να είναι χειρότερο από 20ετίας γιαπωνέζικο.
Άβαταρ μέλους
micmic
Phorum.gr user: micmic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από micmic »

Δικαιολογίες είναι αυτά. Απλά αρμέγουν περισσότερο την αγελάδα των αυτοκινήτων, όπως κάνουν τόσες δεκαετίες τώρα. Η πρόφαση δεν έχει σημασία, το θέμα είναι πώς να μαζέψουμε περισσότερα φράγκα. Αν δεν είναι η παλαιότητα θα είναι οι ρύποι, αν δεν είναι οι ρύποι θα είναι τα ασφάλιστρα, αν δεν είναι τα ασφάλιστρα θα είναι τα τεκμήρια, αν δεν είναι τα τεκμήρια θα είναι η παλαιότητα. Κάτι θα βρίσκουν πάντα τα λαμόγια.
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
Άβαταρ μέλους
nyxtovios

Εμπεδοκλής έγραψε: 10 Οκτ 2024, 18:24
Περιμένω η ΕΕ να ζητήσει και την υποχρεωτική διασταύρωση των στοιχείων των ΙΧ, όσον αφορά, ΚΤΕΟ, ασφάλεια, κάρτα καυσαερίων, ετήσιο σέρβις κλπ.
Διότι έχουμε 20 χρόνια τώρα να μας λένε ότι από Σεπτέμβρη έρχεται η διασταύρωση στοιχείων των ΙΧ...
Συμφωνώ απόλυτα. Ειδικά με τα ΚΤΕΟ έχει παραγίνει. Ο κάθε τριτοκοσμικός έχει ένα σάπιο που βγάζει πιο πολλούς ρύπους και λάδια από πυρκαγιά το καλοκαίρι με ΝΔ.
Άβαταρ μέλους
nyxtovios

Ανακσευάζω τη δήλωση μου για την ΕΕ. Έχετε δίκιο. Απλά να μας φάει λεφτά θέλει. Δε θα βάζαν τους δασμούς στα φτηνά ηλεκτρικά εξαρχής.
Άβαταρ μέλους
micmic
Phorum.gr user: micmic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από micmic »

nyxtovios έγραψε: 10 Οκτ 2024, 18:26
Εμπεδοκλής έγραψε: 10 Οκτ 2024, 18:24
Συμφωνώ απόλυτα. Ειδικά με τα ΚΤΕΟ έχει παραγίνει. Ο κάθε τριτοκοσμικός έχει ένα σάπιο που βγάζει πιο πολλούς ρύπους και λάδια από πυρκαγιά το καλοκαίρι με ΝΔ.
Ναι, και τί έγινε; Θα γίνει διασταύρωση στο αγροτικό του γύφτου, θα βρεθεί ότι είναι 30ετίας ανασφάλιστο που βγάζει πιο πολύ καυσαέριο κι απ'τη Fukushima, το κράτος θα του επιβάλλει ένα πρόστιμο (αν δεν προσκρούσει σε διάταξη περί "ευάλωτων"), ο γύφτος θα το γράψει στα παπάρια του, και η ζωή θα συνεχιστεί κανονικά.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος micmic την 10 Οκτ 2024, 18:30, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”