Προχτές πήγα να βάλω την κλασσική μηναία παραγγελία μου online και μου βγάζει μήνυμα "το μαγαζί έκλεισε λόγω της νέας νομοθεσίας"
Toν ήπιαμε λέω μέσα μου
Εδώ και χρόνια είχε απαγορευτεί να πωλούνται ατμιστικά προϊόντα με νικοτίνη. Ο νόμιμος τρόπος ήταν να πάρεις ζουμιά/ατμιστές/αντιστάσεις από ντόπια μαγαζιά, αλλά τη νικοτίνη έπρεπε να την παραγγείλεις ξεχωριστά από Νέα Ζηλανδία και να την πρόσθεσεις μετά στο υγρό μόνος σου. Κανένα πρόβλημα. Αλλά σιγά σιγά η αγορά γέμισε με μαυραγορίτικα ατμιστικά μίας χρήσης με νικοτίνη, κάτι ελεεϊνά κινέζικα που ένας Θεός ξέρει τι έχουν μέσα, τα οποία ήταν εξαιρετικά δημοφιλή στα πιτσιρίκια. Οπότε άρχισαν να φωνάζουν οι γονείς, η Αυστραλία όταν δεν ξέρει τι να κάνει κλασσικά θυμάται ότι στην τελική πάντα ήταν μια αποικία για κατάδικους, και απλά τα απαγόρεψε.
Τώρα τι παίζει; Αν επιμένεις να ατμίζεις νόμιμα (γιατί το παράνομο δε σταματάει), μπορείς να πάρεις μια "συνταγή γιατρού" αλλά χωρίς να σε δει γιατρός (lol) πληρώνοντας 10 δολάρια και συμπληρώνοντας online ένα χαζό ερωτηματολόγιο, και στη στέλνουν με μέϊλ μετά από μία μέρα για να σε πείσουν ότι τη διάβασε και καλά κάποιος γιατρός. Βασικά τη δίνουν σε όλους, για "λόγους απεξάρτησης απ'το κάπνισμα" (lol) απλά πρέπει να ανεβάσεις και ταυτότητα για να δουν ότι δεν είσαι ανήλικος. Η συνταγή ισχύει για ένα χρόνο (του χρόνου θέλει άλλα 10 δολάρια), και σ'αυτό το διάστημα μπορείς να παραγγέλνεις ό,τι θέλεις από online εξειδικευμένα "φαρμακεία" (lol), τα οποία έχουν πάνω-κάτω ό,τι παίρναμε και πριν (συν μπουκάλια με χύμα νικοτίνη), αλλά λίγο ακριβότερα.
Βασικά μου το κάναν λίγο ευκολότερο γιατί γλιτώνω ταχυδρομικά από Ν.Ζηλανδία. Και οι πιτσιρικάδες;
Ε, αυτοί φαντάζομαι θα κάνουν αυτό που έκαναν πάντα: τσιγάρα και μπύρες.
Αυτά δεν απαγορεύτηκαν.