!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Αλλαγές επωνύμων
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
- Καραμελίτσα
Αλλαγές επωνύμων
Σιγά σιγά πρέπει να αρχίσουν να αφαιρούνται οι παρωχημένες έμφυλες διακρίσεις στα επώνυμα.
Επώνυμα όπως Παπαδόπουλος, το θηλυκό δεν πρέπει να είναι σαν γενική (Παπαδοπούλου) αλλά κανονικά σαν ονομαστική (Παπαδόπουλη).
Επώνυμα όπως Σαββίδης πρέπει να έχουν θηλυκό Σαββίδα, άντε Σαββίδη, ποτέ Σαββίδου.
Επώνυμα όπως Γεωργίου πρέπει να γίνουν 50-50 αρσενικά θηλυκά, δηλαδή Γεωργίου ή Γεωργίας. Με κλήρωση από τους δήμους ίσως.
Παρότι αδόκιμο θα θεωρούσα σωστό ότι και τα σε άκης πρέπει το θηλυκό να γίνει -άκα, όχι -άκη. Π.χ. Μητσοτάκης-Μητσοτάκα.
Επώνυμα όπως Παπαδόπουλος, το θηλυκό δεν πρέπει να είναι σαν γενική (Παπαδοπούλου) αλλά κανονικά σαν ονομαστική (Παπαδόπουλη).
Επώνυμα όπως Σαββίδης πρέπει να έχουν θηλυκό Σαββίδα, άντε Σαββίδη, ποτέ Σαββίδου.
Επώνυμα όπως Γεωργίου πρέπει να γίνουν 50-50 αρσενικά θηλυκά, δηλαδή Γεωργίου ή Γεωργίας. Με κλήρωση από τους δήμους ίσως.
Παρότι αδόκιμο θα θεωρούσα σωστό ότι και τα σε άκης πρέπει το θηλυκό να γίνει -άκα, όχι -άκη. Π.χ. Μητσοτάκης-Μητσοτάκα.
Z
- George_V
- Phorum.gr user: George_V
Re: Αλλαγές επωνύμων
Yeah....
NO
NO
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
- vantono
- Phorum.gr user: vantono
Το -ίδου το εχουν συνηθως οι πόντιες.Καραμελίτσα έγραψε: 22 Ιούλ 2024, 12:15 Σιγά σιγά πρέπει να αρχίσουν να αφαιρούνται οι παρωχημένες έμφυλες διακρίσεις στα επώνυμα.
Ξερω ατομο με καταγωγή απο νησι των Κυκλάδων, που το επωνυμο του ειναι σε -ιδης, αλλά στη θηλυκη του μορφη κλίνεται -ίδη και οχι -ίδου.
Ο συγκεκριμένος υποστηρίζει οτι δεν ειναι ποντιακης καταγωγης.
γιατί να αλλάξουμε τα θηλυκά και να μην τα αλλάξουμε όλα κατα το ισλανδικό πατρωνυμικό πρότυπο? Να γίνουν όλα Κόρη-τάδε ή Υιος-δείνα
- NewModelArmy
Εγω περιέργως εγκρινω. Πιο ευηχα μου φαίνονται αυτα. "Μητσοτακα", μεσα ειμαι έχει και κατι το Γιαπωνέζικο.
- vantono
Εμενα μου θυμίζει τη στάκα, και πείνασα.NewModelArmy έγραψε: 22 Ιούλ 2024, 12:19 Εγω περιέργως εγκρινω. Πιο ευηχα μου φαίνονται αυτα. "Μητσοτακα", μεσα ειμαι έχει και κατι το Γιαπωνέζικο.
Που βρίσκεται ή σκέφτεστε αυτές τις μαλακίες θα ήθελα να ξέρω...
.
.
Bellum omnium contra omnes
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...
Και το επωνυμο Γαριδης στο θηλυκο πρεπει να ειναι Γαρίδα και οχι Γαρίδη/Γαρίδου
Υποτίθεται ότι το θηλυκό των επωνύμων σε -ος είναι -ου και των επωνύμων σε -ης είναι -η. "Μαυρίκος-Μαυρίκου" και "Μαυρίκης-Μαυρίκη". Υποτίθεται.vantono έγραψε: 22 Ιούλ 2024, 12:19 Το -ίδου το εχουν συνηθως οι πόντιες.
Ξερω ατομο με καταγωγή απο νησι των Κυκλάδων, που το επωνυμο του ειναι σε -ιδης, αλλά στη θηλυκη του μορφη κλίνεται -ίδη και οχι -ίδου.
Αλλά εδώ η καθαρεύουσα έχει γαμήσει τα πάντα. Πχ ψάχνεις για οδό "Ναυάρχου Κουντουριώτη" και δεν την βρίσκεις επειδή παντού (και στις ταμπέλες των δρόμων) την γράφουν "Ναυάρχου Κουντουριώτου".
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
στο βυζάντιο κάπως έτσι ήταν
-
Καπετάν Μιχάλης
- Επικοινωνία:
Όντως: Στεφανία Γονίδη, κόρη του γνωστού Σταμάταρου που είναι από την Κύθνο.vantono έγραψε: 22 Ιούλ 2024, 12:19 Το -ίδου το εχουν συνηθως οι πόντιες.
Και ΠανιωνάραΚαπετάν Μιχάλης έγραψε: 22 Ιούλ 2024, 12:36Όντως: Στεφανία Γονίδη, κόρη του γνωστού Σταμάταρου που είναι από την Κύθνο.vantono έγραψε: 22 Ιούλ 2024, 12:19 Το -ίδου το εχουν συνηθως οι πόντιες.
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
- vantono
Ισχυει. Τα λιγα ατομα που ξερω σε -ίδης που ΔΕΝ ειναι πόντιοι, το θηλυκο τους σε όλα ειναι -ίδη.Καπετάν Μιχάλης έγραψε: 22 Ιούλ 2024, 12:36Όντως: Στεφανία Γονίδη, κόρη του γνωστού Σταμάταρου που είναι από την Κύθνο.vantono έγραψε: 22 Ιούλ 2024, 12:19 Το -ίδου το εχουν συνηθως οι πόντιες.
Άρα την πετριά στο κεφάλι ως γνωστόν την εχουν οι Μακεδονομάχοι του Καυκάσου παλι. Καθολου παράλογο δεν μου ακουγεται.
vantono έγραψε: 22 Ιούλ 2024, 12:21Εμενα μου θυμίζει τη στάκα, και πείνασα.NewModelArmy έγραψε: 22 Ιούλ 2024, 12:19 Εγω περιέργως εγκρινω. Πιο ευηχα μου φαίνονται αυτα. "Μητσοτακα", μεσα ειμαι έχει και κατι το Γιαπωνέζικο.
Yippie Kay Yay
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 0 Απαντήσεις
- 113 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Otto Weininger
-