Σελίδα 1 από 4
Περί καυτερών
Δημοσιεύτηκε: 03 Νοέμ 2018, 14:30
από Γραφικός
Πρόλογος:
Μετά από αυτό το θέμα
viewtopic.php?f=26&t=5350
που παραείναι συγκεκριμένο είπα να ανοίξω ένα άλλο πιο γενικό για τους λάτρεις των καυτερών.
Έστω ότι πετυχαίνετε αυτό εδώ το διαμαντάκι
Carolina Reaper, η πιο καυτερή πιπεριά που υπάρχει στο εμπόριο κι η δεύτερη πιο καυτερή του κόσμου με 1,569,300 μονάδες της κλίμακας scoville. Θα το αγοράζατε; Παρείγγηλα είκοσι σπόρους με 20,50. Μου έχει παραγωρήσει ο πατέρας μου μία έκταση 10*10 στο κτήμα του και περιμένω τις ζέστες να φτιάξω μια συλλογή καυτερών πιπεριών.
Re: Περί καυτερών
Δημοσιεύτηκε: 03 Νοέμ 2018, 14:35
από Yochanan
Φαντάζομαι το λένε Reaper λογω του τι συμβαίνει μετά στο μπάνιο;
Re: Περί καυτερών
Δημοσιεύτηκε: 03 Νοέμ 2018, 14:36
από Naida
Yochanan έγραψε: 03 Νοέμ 2018, 14:35
Φαντάζομαι το λένε Reaper λογω του τι συμβαίνει μετά στο μπάνιο;

Re: Περί καυτερών
Δημοσιεύτηκε: 03 Νοέμ 2018, 14:38
από Γραφικός
Yochanan έγραψε: 03 Νοέμ 2018, 14:35
Φαντάζομαι το λένε Reaper λογω του τι συμβαίνει μετά στο μπάνιο;
'ε γκζέρω μάτιαμ'. 'ε' τζ' ρώτ'σα.
Re: Περί καυτερών
Δημοσιεύτηκε: 03 Νοέμ 2018, 14:47
από waldorf
Αυτές οι ποικιλίες πιπεριών είναι αρκετά δύσκολο να καλλιεργηθούν στο κλίμα μας.Μόνο ένα γλαστράκι χαλαπένιος κατάφερα να μου δώσει (λίγες) πιπεριές όταν έκανα την απόπειρα.Είχα βάλει και ταμπάσκο,χαμπανέρο και birds eye,αλλά δεν είδα προκοπή.Βέβαια τις είχα σε γλάστρες στο μπαλκόνι και δεν άντεξα να μην κατεβάσω την τέντα οπότε χάσαμε τον ήλιο,χάσαμε και τις πιπεριές.
Πάντως όσο πιό νότια στην Ελλάδα είσαι,τόσο καλύτερες οι πιθανότητες για επιτυχία.
Re: Περί καυτερών
Δημοσιεύτηκε: 03 Νοέμ 2018, 14:49
από Otto Weininger
Γιατί να θέλει κάποιος να φάει κάτι τόσο καυτερό; Πέραν της ζημιάς που κάνει.
Re: Περί καυτερών
Δημοσιεύτηκε: 03 Νοέμ 2018, 14:52
από Ερμής
Κάτι τόσο καυτερό δεν προσδίδει νοστιμιά. Έχω δοκιμάσει μέχρι ghost pepper και δεν ήταν ιδιαίτερα ευχάριστο το κάψιμο.
Μέχρι χαμπανέρο οκ.
Re: Περί καυτερών
Δημοσιεύτηκε: 03 Νοέμ 2018, 14:53
από waldorf
Ένα γλαστράκι έχει επιβιώσει ακόμη και μου δίνει καμιά πιπερίτσα πού και που.Ό,τι μπορεί κάνει το μαύρο έτσι που το έχω κακοποιήσει.

Re: Περί καυτερών
Δημοσιεύτηκε: 03 Νοέμ 2018, 14:55
από Yochanan
εισαι μερακλής waldorf, μπράβο, πιανουν τα χερια σου σε πολλα.
Re: Περί καυτερών
Δημοσιεύτηκε: 03 Νοέμ 2018, 14:57
από brb και tyt
Τσούσκα.
Re: Περί καυτερών
Δημοσιεύτηκε: 10 Νοέμ 2019, 14:13
από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Γραφικός έγραψε: 03 Νοέμ 2018, 14:30
Πρόλογος:
Μετά από αυτό το θέμα
viewtopic.php?f=26&t=5350
που παραείναι συγκεκριμένο είπα να ανοίξω ένα άλλο πιο γενικό για τους λάτρεις των καυτερών.
Έστω ότι πετυχαίνετε αυτό εδώ το διαμαντάκι
Carolina Reaper, η πιο καυτερή πιπεριά που υπάρχει στο εμπόριο κι η δεύτερη πιο καυτερή του κόσμου με 1,569,300 μονάδες της κλίμακας scoville. Θα το αγοράζατε; Παρείγγηλα είκοσι σπόρους με 20,50. Μου έχει παραγωρήσει ο πατέρας μου μία έκταση 10*10 στο κτήμα του και περιμένω τις ζέστες να φτιάξω μια συλλογή καυτερών πιπεριών.
.
Σήμερα τό πρωί διάβαζα στό Νάσιοναλ Τζεογράφικ Μαίου 2007
ότι η κινέζικη Τζολόκια μπούτ είναι η καυστικότερη μέ 1.000.000 + shu κλίμακας Σκόβιλ......
Μέ συγκρίσιμα τήν Ταμπάσκο 190.524 shu.... τήν Καγιέν μέ 23.000 shu καί Χαλαπένιο 5.500 shu.....
Η δικιά σου μοιάζει στό σχήμα μέ μιά κίτρινη Σκότς μπόνετ 75.496 shu.....
Από ποιά εταιρεία παράγγειλες ;;;
.
Re: Περί καυτερών
Δημοσιεύτηκε: 10 Νοέμ 2019, 14:19
από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Ερμής έγραψε: 03 Νοέμ 2018, 14:52
Κάτι τόσο καυτερό δεν προσδίδει νοστιμιά. Έχω δοκιμάσει μέχρι ghost pepper και δεν ήταν ιδιαίτερα ευχάριστο το κάψιμο.
Μέχρι χαμπανέρο οκ.
.
Τήν κόκκινη Χαμπανέρο 150.000 shu ή τήν καφετιά 301.000 shu ;;;
Σέ τί μορφή ;;; ... ωμή ;;; .διαλυμένη σε νερό ;;;
.
Re: Περί καυτερών
Δημοσιεύτηκε: 10 Νοέμ 2019, 14:23
από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Otto Weininger έγραψε: 03 Νοέμ 2018, 14:49
Γιατί να θέλει κάποιος να φάει κάτι τόσο καυτερό; Πέραν της ζημιάς που κάνει.
.
Αθριτικά.....έκλυση β- ενδορφίνης.....συνάχι.....αύξηση μεταβολισμού....
Φυσικά διαλυμένη μέχρι αντοχής τού καθένα.....
Καί υπερφυσικά....δέν τίς πιάνεις μέ τά δάχτυλα.....
Ειδικά τίς καυτερότερες βγαίνεις καί έξω από τό σπίτι γιατί φέρνουν πνίξιμο καί βήχα ασταμάτητο....
.
Re: Περί καυτερών
Δημοσιεύτηκε: 10 Νοέμ 2019, 15:17
από Ερμής
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 10 Νοέμ 2019, 14:19
Ερμής έγραψε: 03 Νοέμ 2018, 14:52
Κάτι τόσο καυτερό δεν προσδίδει νοστιμιά. Έχω δοκιμάσει μέχρι ghost pepper και δεν ήταν ιδιαίτερα ευχάριστο το κάψιμο.
Μέχρι χαμπανέρο οκ.
.
Τήν κόκκινη Χαμπανέρο 150.000 shu ή τήν καφετιά 301.000 shu ;;;
Σέ τί μορφή ;;; ... ωμή ;;; .διαλυμένη σε νερό ;;;
.
Σε μορφή παστας.
Re: Περί καυτερών
Δημοσιεύτηκε: 10 Νοέμ 2019, 21:30
από BILLO
Γραφικός έγραψε: 03 Νοέμ 2018, 14:30
Πρόλογος:
Μετά από αυτό το θέμα
viewtopic.php?f=26&t=5350
που παραείναι συγκεκριμένο είπα να ανοίξω ένα άλλο πιο γενικό για τους λάτρεις των καυτερών.
Έστω ότι πετυχαίνετε αυτό εδώ το διαμαντάκι
Carolina Reaper, η πιο καυτερή πιπεριά που υπάρχει στο εμπόριο κι η δεύτερη πιο καυτερή του κόσμου με 1,569,300 μονάδες της κλίμακας scoville. Θα το αγοράζατε; Παρείγγηλα είκοσι σπόρους με 20,50. Μου έχει παραγωρήσει ο πατέρας μου μία έκταση 10*10 στο κτήμα του και περιμένω τις ζέστες να φτιάξω μια συλλογή καυτερών πιπεριών.
Εχω καμια 30αρια αποξηραμενες και μισο κιλο σκονη περιπου απο C.reaper, moruga trinitad scorpion και ghost pepper (naga jolokia). Τρως μια αποξηραμενη carolina και κανεις κωλοτουμπες. Μη φανταστεις οτι και οι αλλες πανε πισω.