!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Alien: Romulus

Κινηματογράφος (κριτικές και προτάσεις), θέατρο, ερμηνεία, χορός, τραγούδι, τηλεόραση, ραδιόφωνο κ.ά.
Άβαταρ μέλους
Space_Passenger

Alien: Romulus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Space_Passenger »

To Περιμενω πώς και πώς. Ειμαι φαν. :D Εσεις??
nowhere

Re: Alien: Romulus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nowhere »

γι αυτό που έχω φάει τα νύχια μου είναι το ιησούς από τη ναζαρέτ 2
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Minor Spoilers

Μόλις γύρισα από IMAX. Συμπαθητικό. Πολύ καλός ηθοποιός ο μαυρούκος (Ντέιβιντ Τζόνσον). Κατά τα άλλα οκέι πλοκή χωρίς κάποια ιδιαίτερη ανατροπή. Όταν λέω ανατροπή δεν εννοώ κάποιο ηλίθιο twist ending, εννοώ να γίνει κάτι που δεν το περιμένεις. Είναι τυπική κατάσταση "είμαστε σε ένα σκάφος (διαστημικό σταθμό) και μας κυνηγάνε μουτροαγκαλίτσες και άλιεν". Η πλοκή είναι αναμενόμενη, δεν έχει εκπλήξεις ούτε κάτι καινούργιο να προσφέρει στο franchise.

Βρίσκω μπανάλ την επανάληψη ατακών από άλλες ταινίες, ειδικά όταν δεν βγάζουν νόημα στο συγκεκριμένο κόντεξτ και άκομψη την χρήση ΑΙ ηθοποιίας με την φάτσα και την φωνή του Ίαν Χολμ, που πάνε 4 χρόνια που έχει πεθάνει. Η οικογένειά του θα πρέπει να χρειάζεται πολύ το χρήμα. Αφήστε τους νεκρούς στην ησυχία τους.

Ωραίος ήχος, ωραία εφέ, ωραία σκηνοθεσία, λίγο άνισο pacing, καλή χρήση σασπένς. Γενικά είχα χαμηλές προσδοκίες, οπότε λίγο πολύ αυτά περίμενα. Βλέπεται ευχάριστα. Εξαίρεση μια σκηνή στην αρχή που παίζουν με την βαρύτητα και πραγματικά σε πιάνει ίλιγγος από τον χειρισμό του πλάνου. Ευτυχώς ήταν σύντομη σκηνή αλλιώς θα έβγαζα τα ζελεδάκια χάριμπο που έτρωγα.

Κάτι ακόμα που μου άφησε κακή γεύση ήταν που έμπλεξαν μέσα στοιχεία από τον Προμηθέα. Πολύ κακή επιλογή και δυστυχώς θα συνεχιστεί γιατί αυτή η ταινία έβγαλε λεφτά και σίγουρα θα έχει συνέχεια. Καλύτερα θα ήταν να κάνουν πως δεν υπήρξε ποτέ ο Προμηθέας και η... ας πούμε συνέχειά του.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος hellegennes την 13 Σεπ 2024, 01:29, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
20---

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από 20--- »

nowhere έγραψε: 07 Ιουν 2024, 13:13 γι αυτό που έχω φάει τα νύχια μου είναι το ιησούς από τη ναζαρέτ 2
Μη περιμένεις
Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

hellegennes έγραψε: 13 Σεπ 2024, 01:01 Μόλις γύρισα από IMAX. Συμπαθητικό. Πολύ καλός ηθοποιός ο μαυρούκος (Ντέιβιντ Τζόνσον). Κατά τα άλλα οκέι πλοκή χωρίς κάποια ιδιαίτερη ανατροπή. Όταν λέω ανατροπή δεν εννοώ κάποιο ηλίθιο twist ending, εννοώ να γίνει κάτι που δεν το περιμένεις. Είναι τυπική κατάσταση "είμαστε σε ένα σκάφος (διαστημικό σταθμό) και μας κυνηγάνε μουτροαγκαλίτσες και άλιεν". Η πλοκή είναι αναμενόμενη, δεν έχει εκπλήξεις ούτε κάτι καινούργιο να προσφέρει στο franchise.

Βρίσκω μπανάλ την επανάληψη ατακών από άλλες ταινίες, ειδικά όταν δεν βγάζουν νόημα στο συγκεκριμένο κόντεξτ και άκομψη την χρήση ΑΙ ηθοποιίας με την φάτσα και την φωνή του Ίαν Χολμ, που πάνε 4 χρόνια που έχει πεθάνει. Η οικογένειά του θα πρέπει να χρειάζεται πολύ το χρήμα. Αφήστε τους νεκρούς στην ησυχία τους.

Ωραίος ήχος, ωραία εφέ, ωραία σκηνοθεσία, λίγο άνισο pacing, καλή χρήση σασπένς. Γενικά είχα χαμηλές προσδοκίες, οπότε λίγο πολύ αυτά περίμενα. Βλέπεται ευχάριστα. Εξαίρεση μια σκηνή στην αρχή που παίζουν με την βαρύτητα και πραγματικά σε πιάνει ίλιγγος από τον χειρισμό του πλάνου. Ευτυχώς ήταν σύντομη σκηνή αλλιώς θα έβγαζα τα ζελεδάκια χάριμπο που έτρωγα.

Κάτι ακόμα που μου άφησε κακή γεύση ήταν που έμπλεξαν μέσα στοιχεία από τον Προμηθέα. Πολύ κακή επιλογή και δυστυχώς θα συνεχιστεί γιατί αυτή η ταινία έβγαλε λεφτά και σίγουρα θα έχει συνέχεια. Καλύτερα θα ήταν να κάνουν πως δεν υπήρξε ποτέ ο Προμηθέας και η... ας πούμε συνέχειά του.
η μονη πληροφορια αξιας προσοχης κ χλευασμου + γελια
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Αφού το διάβασες όλο, γιατί κάνεις σαν δυσκοίλια φραγκόκοτα; Σ' αρέσει να σκούζεις αλλά διαβάζεις τα ποστ μου ως το τέλος.

Να προσθέσω και κάτι άλλο που ξέχασα. Ο Προμηθέας ήταν ωραία ιδέα αλλά κάκιστη εκτέλεση, αυτό ήταν πολύ καλή εκτέλεση αλλά όχι καλή ιδέα. Δεν υπάρχει ουσιώδης πλοκή ούτε ανάπτυξη χαρακτήρων.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Πτολεμαίος
Phorum.gr user: Last Veteran

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πτολεμαίος »

hellegennes έγραψε: 13 Σεπ 2024, 01:01 Minor Spoilers

Μόλις γύρισα από IMAX. Συμπαθητικό. Πολύ καλός ηθοποιός ο μαυρούκος (Ντέιβιντ Τζόνσον). Κατά τα άλλα οκέι πλοκή χωρίς κάποια ιδιαίτερη ανατροπή. Όταν λέω ανατροπή δεν εννοώ κάποιο ηλίθιο twist ending, εννοώ να γίνει κάτι που δεν το περιμένεις. Είναι τυπική κατάσταση "είμαστε σε ένα σκάφος (διαστημικό σταθμό) και μας κυνηγάνε μουτροαγκαλίτσες και άλιεν". Η πλοκή είναι αναμενόμενη, δεν έχει εκπλήξεις ούτε κάτι καινούργιο να προσφέρει στο franchise.

Αξίζει να πάρω τη γυναίκα να πάμε σινεμά να το δούμε ή μπα;
Αξία αν είχαν τα σκατά, χαρά, που θα'χαν όλοι
Μα στων φτωχών τα σώματα, δεν θα υπήρχαν κώλοι
Apodutika

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Apodutika »

Σαν ταινία είναι πολύ ωραία.Αλλα ως εκεί δυστυχώς.Η πλοκή είναι επαναλαμβονομενη κ δεν προχωράει.Δηλαδη το ίδιο μοτίβο.Ανθρωπο κάνουν πειράματα με το Αλιέν χάνουν τον έλεγχο σε έναν σταθμό κ κάποιοι τυχαίοι σκάνε στον πανικό κ τους κυνηγάνε.Κ τέλος ρίχνουμε τον σταθμό στον πλανήτη κ όλα καλά.Δυστυχως πρπ να προχωρήσουν την πλοκή γτ κάπου θα βαρεθούμε.Αν είστε φαν του είδους η απλά σας αρέσει ένα καλο sci-fi η ταινία θα σας αρέσει σίγουρα.
Άβαταρ μέλους
Thor
Phorum.gr user: Thor

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Thor »

hellegennes έγραψε: 13 Σεπ 2024, 02:25 Αφού το διάβασες όλο, γιατί κάνεις σαν δυσκοίλια φραγκόκοτα; Σ' αρέσει να σκούζεις αλλά διαβάζεις τα ποστ μου ως το τέλος.

Να προσθέσω και κάτι άλλο που ξέχασα. Ο Προμηθέας ήταν ωραία ιδέα αλλά κάκιστη εκτέλεση, αυτό ήταν πολύ καλή εκτέλεση αλλά όχι καλή ιδέα. Δεν υπάρχει ουσιώδης πλοκή ούτε ανάπτυξη χαρακτήρων.
Πρεπει να ειμαι ο μοναδικος στον πλανητη που του αρεσε ο Προμηθεας!
Μαλακίαν φυγείν αδύνατον.
Στου Κουνγκφού τη πόρτα, όσο θέλεις βρόντα.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Πτολεμαίος έγραψε: 13 Σεπ 2024, 15:55
hellegennes έγραψε: 13 Σεπ 2024, 01:01 Minor Spoilers

Αξίζει να πάρω τη γυναίκα να πάμε σινεμά να το δούμε ή μπα;
Ωραίο είναι, βλέπεται ευχάριστα. Απλά μην περιμένεις να δεις κάτι καινούργιο. Δεν έχει πλοκή, είναι Άλιεν που κυνηγάνε 5 άτομα σε έναν διαστημικό σταθμό. Αν είναι να το δεις, μόνο σε IMAX. Ο ήχος και τα εφέ τα σπάνε, η ταινία τεχνικά είναι άψογη.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Thor έγραψε: 13 Σεπ 2024, 18:19
hellegennes έγραψε: 13 Σεπ 2024, 02:25 Αφού το διάβασες όλο, γιατί κάνεις σαν δυσκοίλια φραγκόκοτα; Σ' αρέσει να σκούζεις αλλά διαβάζεις τα ποστ μου ως το τέλος.

Πρεπει να ειμαι ο μοναδικος στον πλανητη που του αρεσε ο Προμηθεας!
Όχι, έχει δικό του φανατικό κοινό. Ο Προμηθέας ήταν βήμα προς την σωστή κατεύθυνση. Ήταν καλή ιδέα με κάκιστη εκτέλεση. Κινηματογραφικά είναι άψογη ταινία. Τα πλάνα, η ατμόσφαιρα, η αίσθηση μεγαλείου και η ηθοποιία επίσης είναι πολύ καλή. Όλα τα υπόλοιπα είναι για κλάματα. Από τους χαρακτήρες, στις ατάκες, στην πλοκή, στην εξέλιξη των θεμάτων, μέχρι το γελοίο "τρέχουμε σε μία διάσταση για να ξεφύγουμε από κάτι που πέφτει πάνω μας στην ίδια διάσταση".

Τα μόνα δύο καλά σημεία της ταινίας είναι η εγχείριση και η σύγκρουση των σκαφών στο τέλος.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay »

Για όσους έχουμε διαβάσει τα κόμιξ της dark horse, alien, predator, alien Vs predator, έχουμε δει ότι το εν λόγω σύμπαν το έχουν εξελίξει αρκετά.

Αντίθετα, τα γούστα των σινεφίλ, είναι αρκετά περιορισμένα. Θέλουν να βλέπουν το Άλιεν να κυνηγάει κόσμο μέσα σε ένα διαστημόπλοιο γιατί λέει, δημιουργεί κλειστοφοβικη ατμόσφαιρα.

Το Romulus γιατί να το δω; Πάλι τα ίδια δείχνει. Να μου λείπει.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

AlienWay έγραψε: 13 Σεπ 2024, 22:17 Το Romulus γιατί να το δω; Πάλι τα ίδια δείχνει. Να μου λείπει.
Για την κινηματογραφική εμπειρία. Αν είναι να το δεις σε streaming από Hulu, skip it.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay »

hellegennes έγραψε: 13 Σεπ 2024, 22:24
AlienWay έγραψε: 13 Σεπ 2024, 22:17 Το Romulus γιατί να το δω; Πάλι τα ίδια δείχνει. Να μου λείπει.
Για την κινηματογραφική εμπειρία. Αν είναι να το δεις σε streaming από Hulu, skip it.
Δεν είναι τέτοια τα γούστα μου όσον αφορά τη μεγάλη οθόνη. Προτιμώ να βλέπω ένα χαμηλού μπάτζετ καλλιτεχνικό δράμα, η μία φτηνή ταινία τρόμου, έργα δηλαδή που η μεγάλη οθόνη τα κάνει να δείχνουν καλύτερα απ' ότι είναι. Παρά να βλέπω π.χ. μπλοκμπαστερ όπου συνεχώς πέφτουν κτήρια. Τα τελευταία προτιμώ να τα βλέπω στη μικρή οθόνη γιατί εκεί είναι που φαίνεται η πραγματική τους αξία. Είναι αυτό που λες κι εσύ ότι αυτά στο στριμινγκ δε βλέπονται.

Βέβαια στη πράξη, αυτό έχει σαν συνέπεια να με τρέχουν οι άλλοι στο σινεμά για να δούμε άβαταρ και Μάρβελ, και επειδή ξέρουν ότι δεν τα μπορώ, μου πληρώνουν το εισιτήριο.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Απάντηση

Επιστροφή στο “7η τέχνη και Ηλ. ΜΜΕ”