Επειδή δεν είδα να ανοίγει κανείς νήμα για την σπουδαία αυτή εξέλιξη των τελευταίων εβδομάδων, ας το κάνω εγώ.
Πριν από λίγο καιρό ο ενδοκρινολόγος μιας φίλης της συνέστησε, προκειμένου να αντιμετωπίσει μια αυτοάνοση ασθένεια, να χρησιμοποιήσει κανναβινοειδή. Και για βελτίωση των συμπτωμάτων και για συμπλήρωμα στη θεραπεία που θα ξεκινήσει.
Οπότε ξεκίνησα, επιφυλακτικά είναι η αλήθεια, να ψάχνω για φαρμακευτική κάνναβη, πιστεύοντας ότι η αναζήτηση θα είναι δύσκολη.
Λοιπόν, έχουν ανοίξει τουλάχιστον 4 καταστήματα, στα οποία μπορεί να προμηθευτεί κανείς προϊόντα κάνναβης CBD (χωρίς την ψυχοτρόπο ουσία THC).
Άνοιξα λοιπόν την πόρτα ενός από αυτά και βρέθηκα σε έναν κόσμο που νόμιζα ότι κάποιος μου κάνει πλάκα...
Εκτός από λάδι κάνναβης, που είναι το κύριο εργαλείο βρήκα (και ψώνισα, για θεραπευτική χρήση, ας μην το λημονώμεν):
ανθούς (παπάδες)

Τριμένα φύλλα και ανθούς (Βολιώτικους) σε πολύ όμορφη συσκευασία

Σοκολάτα

Αφήνοντας κατά μέρος την προσωπική συγκίνηση που μπήκα σε ένα μαγαζί με αυτό το σήμα:

σκέφτηκα πόσο κρίμα είναι που άργησε τόσο πολύ αυτή η εξέλιξη, που όταν ο ογκολόγος της μητέρας μου, που έλειωνε από τη χημειοθεραπεία, μου είπε διστακτικά: "μακάρι να μου επέτρεπαν να της χορηγήσω κάνναβη", για να αντιμετωπίσει -τις φρικτές- παρενέργειες της θεραπείας, έμεινα να τον κοιτάω ανήμπορος.