!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Συγκόληση αλουμινίου
- Μετανάστρια
- Phorum.gr user: Μετανάστρια
Συγκόληση αλουμινίου
Αγαπητοί μάστορες,
έχω ένα καρότσι για τα μωρά ο σκελετός του οποίου είναι από αλουμίνιο. Και υπάρχει μια μπάρα η οποία δεν είναι ούτε συνεχής κατασκευή ούτε συνδεδεμένη με βίδα αλλά κολλημένη με ηλεκτροκόλληση/οξυγονοκόλληση, δεν ξέρω πως το λένε.
Μου έσπασε το καρότσι ακριβώς σε αυτό το σημείο. Πήγα σε μία οικοδομή εδώ κοντά αλλά μου είπαν ότι τα δικά τους εργαλεία κολλάνε μόνο σίδηρο και όχι αλουμίνιο και με συμβούλευσαν να πάω σε συνεργείο αυτοκινήτων. Πήγα σε όλα τα συνεργεία της περιοχής μου και όλοι μου είπαν ότι δεν κάνουν συγκόλληση αλουμινίου. Έψαξα στο ίντερνετ βρήκα ένα τεχνίτη που έλεγε ότι κάνει αλλά αυτός δεν έχει καθόλου εργαλεία απλά ξέρει να κάνει. Οι άλλες μου αναζητήσεις μου βγάζουν κάτι εργοστάσια.
Μήπως ξέρει κανείς να μου πει τι είδος επιχείρησης/τεχνίτη να ψάξω; Διότι το καρότσι είναι διπλό οπότε κόστισε 650 ευρώπουλα και κατά τα λοιπά είναι σε άριστη κατάσταση και είναι κρίμα να το πετάξω μόνο γι αυτό.
έχω ένα καρότσι για τα μωρά ο σκελετός του οποίου είναι από αλουμίνιο. Και υπάρχει μια μπάρα η οποία δεν είναι ούτε συνεχής κατασκευή ούτε συνδεδεμένη με βίδα αλλά κολλημένη με ηλεκτροκόλληση/οξυγονοκόλληση, δεν ξέρω πως το λένε.
Μου έσπασε το καρότσι ακριβώς σε αυτό το σημείο. Πήγα σε μία οικοδομή εδώ κοντά αλλά μου είπαν ότι τα δικά τους εργαλεία κολλάνε μόνο σίδηρο και όχι αλουμίνιο και με συμβούλευσαν να πάω σε συνεργείο αυτοκινήτων. Πήγα σε όλα τα συνεργεία της περιοχής μου και όλοι μου είπαν ότι δεν κάνουν συγκόλληση αλουμινίου. Έψαξα στο ίντερνετ βρήκα ένα τεχνίτη που έλεγε ότι κάνει αλλά αυτός δεν έχει καθόλου εργαλεία απλά ξέρει να κάνει. Οι άλλες μου αναζητήσεις μου βγάζουν κάτι εργοστάσια.
Μήπως ξέρει κανείς να μου πει τι είδος επιχείρησης/τεχνίτη να ψάξω; Διότι το καρότσι είναι διπλό οπότε κόστισε 650 ευρώπουλα και κατά τα λοιπά είναι σε άριστη κατάσταση και είναι κρίμα να το πετάξω μόνο γι αυτό.
Νομίζεις ότι το αφεντικό σου σ'αγαπάει;
- Υδράργυρος
Re: Συγκόληση αλουμινίου
Εχει εργαστηρια ειδικα που κανουν κολλησεις μεταλλων. Ενα που ηξερα ηταν στην αρχη της ορφεως στο βοτανικο. Θα εχει και αλλα στη θηβων, ρετσινα κλπ, μπορουμε να μαθουμε δεν ειναι τιποτα
https://www.vrisko.gr/dir/sygkollisi-ko ... on/athina/
https://www.vrisko.gr/dir/sygkollisi-ko ... on/athina/
- Μετανάστρια
Ναι αλλά εγώ είμαι Βρυξέλλες. Γι αυτό ρωτάω τι είδους μαγαζί να ψάξω.
- dna replication
- Phorum.gr user: dna
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος dna replication την 19 Οκτ 2018, 00:44, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Υδράργυρος
Κολλησεις μεταλλων. Argon βαλε που ειναι ενα ειδος κολλησης
- dna replication
welding, βρες το στα γαλλικά και στα φλαμσε και argon, TIG, MIG, λέξεις κλειδιά
η σκέτα brussels + argon, TIG, MIG
η σκέτα brussels + argon, TIG, MIG
- Μετανάστρια
OK, ευχαριστώ. Θα το ψάξω και θα σας ενημερώσω τι ψάρια έπιασα.
Μηχανουργείο, Maschinenladen, Atelier d'usinage, Machinewinkel, δεν ξέρω ποια γλώσσα μιλάς.Μετανάστρια έγραψε: 19 Οκτ 2018, 00:39 Ναι αλλά εγώ είμαι Βρυξέλλες. Γι αυτό ρωτάω τι είδους μαγαζί να ψάξω.
the end
- Μετανάστρια
Μάλλον είναι αυτά που βρίσκεις, είναι μεγάλα μαγαζιά. Αλλά μου κάνει εντύπωση που κανένα συνεργείο δεν σου είπε που να πας.
the end
- dna replication
εμείς εδώ είμαστε DieHard φτιαξτο μόνος σου.
Κάνε μια εκπαίδευση, μάθε τέχνη κι'άστηνε
http://www.v-c-l.be/en/welder-training-courses.htm
http://www.v-c-l.be/en/welder-training-courses.htm
Welding aluminum.
Συνήθως βλέπω συγκολλήσεις χάλυβα, αλουμίνιο, όχι. Αλλά κοίτα δω.
Συνήθως βλέπω συγκολλήσεις χάλυβα, αλουμίνιο, όχι. Αλλά κοίτα δω.
Ordem e Progresso.
Να κολλήσεις αλουμίνιο, δεν είναι για ερασιτέχνες.dna replication έγραψε: 19 Οκτ 2018, 01:11 εμείς εδώ είμαστε DieHard φτιαξτο μόνος σου.
- dna replication
το ξέρω βρε, εδώ στην "απλή" ηλεκτροκολληση και δυσκολεύομαι (έχω μια ψόφια από τα Lidl) για να κάνεις καλή κόλληση σε αλουμίνιο ,όμορφη σαν ραφή, θέλει καλό χέρι και πολλή εξάσκηση
πλάκα κάνω στη μετανάστρια που θέλει να κολλήσει το καρότσι του μωρού στις Βρυξέλλες
πλάκα κάνω στη μετανάστρια που θέλει να κολλήσει το καρότσι του μωρού στις Βρυξέλλες
στο πνεύμα του φτιάξε το μόνος σου, ο πιο απλός τρόπος νομίζω είναι κλωστή, σόδα και μία λόγκο. Η λόγκο μόνη της δεν έχει ελπίδα να κρατήσει ένωση, μπορεί να κάνει όμως την κλωστή πολύ γερή, και την σόδα πολύ σκληρή. Θα κάνεις μερικά δεσίματα με την κλωστή χιαστί, λίγο λόγκο, πάλι δεσίματα, λίγη λόγκο κλπ, και ενδιάμεσα θα πασπαλίζεις λίγη σόδα, λίγη λόγκο κλπ.
Υπάρχει και προιόν που δίνει κόλλα στιγμής και ρινίσματα που είναι καλύτερα απο την σόδα, αλλά δεν έχει μεγάλη σημασία νομίζω, η κλωστή είναι πιο σημαντική σε αυτό που θες να κάνεις.
Υπάρχει και προιόν που δίνει κόλλα στιγμής και ρινίσματα που είναι καλύτερα απο την σόδα, αλλά δεν έχει μεγάλη σημασία νομίζω, η κλωστή είναι πιο σημαντική σε αυτό που θες να κάνεις.