Μία αράχνη – πασχαλίτσα εντόπισε ένας πολίτης χθες, Κυριακή, στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.
Πρόκειται για ένα σπάνιο είδος αράχνης η οποία δεν αποτελεί απειλή.
Η συγκεκριμένη αράχνη ήταν απειλούμενο προς εξαφάνιση είδος την δεκαετία του ’90, όταν και είχε απομείνει μόνο μια αποικία με 56 αράχνες σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία, ενώ το 2011 αφέθηκε ξανά ελεύθερη στη φύση.
Η «αράχνη – πασχαλίτσα» είναι επίσης προστατευόμενο είδος στο Βέλγιο, καθώς είχε εξαφανιστεί το 1896 και ανακαλύφθηκε εκ νέου το 2009.
Μάλιστα, το 2012, ήταν η αιτία να… μπλοκάρει η ανοικοδόμηση μιας ολόκληρης βιομηχανικής περιοχής στην πόλη Λομέλ, όπου και ήταν το μοναδικό μέρος του Βελγίου που ζούσε το συγκεκριμένο είδος.
Το 2016 υπάρχουν οι πρώτες αναφορές στην Ελλάδα για την Eresus Cinnaberinus, που πλέον επισήμως κατοικεί και στη Λαμία.
jason0 έγραψε: 21 Ιουν 2023, 00:44
Δύσκολο να βρεις θηλυκή αράχνη στις μέρες μας
Γιατί;
Δεν κάθονται
Αναγκαστικά πασχαλιτσα
Α. Ααααα...
ΟΚ, για τον Χέλλη βασικά το άνοιξα το νήμα, επειδή θυμάμαι ότι κάποτε είχε πάθος με τις αράχνες. Αλλά φαντάζομαι δεν μπήκε ακόμα, θα πλάκωσε δουλειά φαίνεται, κι εγώ μόλις τώρα κατάφερα να βρω λίγο χρόνο να μπω.
Βρε, κουκλί είναι. Αλλά, όπως αφήνει να εννοηθεί κι ο Ιαπετός πιο πάνω, νομίζω ότι έχω πετυχει κι εγώ κάποια στιγμή. Δεν ξέρω αν ισχύουν αυτά τα περί "σπανιότητας" που λένε...
Βρε, κουκλί είναι. Αλλά, όπως αφήνει να εννοηθεί κι ο Ιαπετός πιο πάνω, νομίζω ότι έχω πετυχει κι εγώ κάποια στιγμή. Δεν ξέρω αν ισχύουν αυτά τα περί "σπανιότητας" που λένε...
Εγώ πάντως κάτι παρόμοιο δεν έχω ξαναδεί. Νομίζω πως όντως είναι σπάνια περίπτωση.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
Αυτή είναι μια Eresus (δεν είμαι σίγουρος για είδος) που φωτογραφησα την περασμένη εβδομάδα. Η σπανιότητα τους έγκειται στο ότι οι Eresus ζουν στην ανατολική Μεσόγειο, όχι ότι είναι σπάνιες στην Ελλάδα. Τα αρσενικά είναι κατάμαυρα..