Τι ξέρουμε;
Το πολιτικό σύστημα της Ελλάδας είναι Προεδρευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, με τον Πρωθυπουργό ως αρχηγό της κυβέρνησης μέσα σε ένα πολυκομματικό σύστημα, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αρχηγό του κράτους και με τις εξουσίες διακεκριμένες.
Τότε γιατί αποδέχτηκε ο Tourκούλης την επιστολή του Ταγίπ;
Με αφορμή την εθνική εορτής της 25ης Μαρτίου ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστειλε ευχετήρια επιστολή προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
«Είμαι πεπεισμένος ότι η σχέση και συνεργασία μεταξύ των χωρών μας θα αναπτυχθούν περαιτέρω με τις κοινές μας προσπάθειες την προσεχή περίοδο», σημειώνει ο Ταγίπ Ερντογάν.
Και καταλήγει: «Δράττομαι της ευκαιρίας να επαναλάβω τις καλύτερές μου ευχές τόσο για την προσωπική σας υγεία και ευημερία όσο και για την υγεία και ευημερία του ελληνικού λαού».
Πηγή
Τι γίνεται ρε; Υπάρχει παραβίαση του πολιτικού συστήματος της Ελλάδας; Δεν θα πρεπε αυτή η επιστολή να είναι προς την Προεδρία της Δημοκρατίας που είναι Αρχηγός Κράτους και Ανώτατος Άρχων;
Ρεμάλια!
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ποιός είναι ο Αρχηγός του Κράτους της Ελλάδας;
- taxalata xalasa
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
- George_V
- Phorum.gr user: George_V
Re: Ποιός είναι ο Αρχηγός του Κράτους της Ελλάδας;
Αφου ειχε αποδεκτη τον Πρωθυπουργο.
Ποιος ηθελες να την παρει? Αφου ο ανθρωπος εγραψε εξω απο το φάκελο (θεωρητικα) "προς τον κ. Πρωθυπουργον της Ελλάδας".
Ποιος ηθελες να την παρει? Αφου ο ανθρωπος εγραψε εξω απο το φάκελο (θεωρητικα) "προς τον κ. Πρωθυπουργον της Ελλάδας".
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
-
πατησιωτης
- Phorum.gr user: πατησιωτης
Φαίνεται δεν θυμάσαι τι είχε γίνει όταν ο Ταγίπ ήλθε στην Ελλάδα.
Δεκέμβριος 2017 - και ο Παυλόπουλος νόμισε ότι βρήκε την ευκαιρία να βγάλει ένα δεκάρικο με τις θέσεις της Ελλάδος ενώπιον του Ταγίπ αλλά ο Ερντογάν απάντησε με τις τουρκικές θέσεις.Ο Πάκης τότε πήγε πάσο και είπε "εγώ δεν είμαι όπως εσείς εκτελεστικός πρόεδρος" - προσοχή στον όρο "εκτελεστικός" και δεν μπορώ να απαντήσω.Ε,τότε γιατί το ξεκίνησες ρε Πάκη;για να έχεις τηλεθέαση;
Συμφωνήθηκε τότε να από τις δύο αντιπροσωπειες να απαντήσει ο Τσίπρας το βράδυ όπως και έγινε.
Δηλαδή ο Ερντογάν έχει αρμοδιότητες χάραξης πολιτικής με βάση το τουρκικό σύνταγμα (που άλλαξε ο ίδιος) όπως ο Μπάιντεν ή ο Μακρόν ενώ η Σακελλαροπούλου είναι κάτι σαν τη βασίλισσα της Ολλανδίας χωρίς όμως τα παλάτια.
Τις αρμοδιότητες χάραξης πολιτικής τις έχει ο πρωθυπουργός.
Δεκέμβριος 2017 - και ο Παυλόπουλος νόμισε ότι βρήκε την ευκαιρία να βγάλει ένα δεκάρικο με τις θέσεις της Ελλάδος ενώπιον του Ταγίπ αλλά ο Ερντογάν απάντησε με τις τουρκικές θέσεις.Ο Πάκης τότε πήγε πάσο και είπε "εγώ δεν είμαι όπως εσείς εκτελεστικός πρόεδρος" - προσοχή στον όρο "εκτελεστικός" και δεν μπορώ να απαντήσω.Ε,τότε γιατί το ξεκίνησες ρε Πάκη;για να έχεις τηλεθέαση;
Συμφωνήθηκε τότε να από τις δύο αντιπροσωπειες να απαντήσει ο Τσίπρας το βράδυ όπως και έγινε.
Δηλαδή ο Ερντογάν έχει αρμοδιότητες χάραξης πολιτικής με βάση το τουρκικό σύνταγμα (που άλλαξε ο ίδιος) όπως ο Μπάιντεν ή ο Μακρόν ενώ η Σακελλαροπούλου είναι κάτι σαν τη βασίλισσα της Ολλανδίας χωρίς όμως τα παλάτια.
- taxalata xalasa
Δηλαδή μας έκαμε ρόμπα ο Ταγίπ και είναι δευτέρα.George_V έγραψε: 27 Μαρ 2023, 07:48 Αφου ειχε αποδεκτη τον Πρωθυπουργο.
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
Ορίστε, νάτος:
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 35 Απαντήσεις
- 1361 Προβολές