Χαίρετε! Είμαι 47 χρονών κ ήδη στην εμμηνόπαυση από τα 42. Προκειμένου να έχω περίοδο κ να αποτραπούν τα έντονα συμπτωματα της εμμηνόπαυσης παίρνω σικλακουρ. Επίσης έχω χασιμοτο κ οστεοπόρωση. Για το μεν παίρνω τιροσιντ κ για την δε ακτονελ, ασβέστιο και ντε. Πριν λίγο καιρό αποφασίσαμε με τον σύντροφό μου να προχωρήσουμε σε εξωσωματική. Ωστόσο, η ενδοκρινολόγος που με παρακολουθεί αντέδρασε κάπως αρνητικά για το εγχείρημα. Θεωρεί ότι τα διφωσφονικα χάπια μπορεί να βλάψουν το έμβρυο ή το λιγότερο εγώ μετά το πέρας της εγκυμοσύνης να πάσχω χειρότερα από την οστεοπόρωση καθώς το έμβρυο θα έχει τραβήξει όλο το ασβέστιο μου αφήνοντας με εκτεθειμένη σε κατάγματα ή άλλα τινά. Θα ήθελα τη γνώμη σας σχετικά. Είναι επικίνδυνο να προχωρήσουμε σε εξωσωματική τελικά;;
Ευχαριστώ
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Οστεοπόρωση και εγκυμοσύνη
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Re: Οστεοπόρωση και εγκυμοσύνη
Και ζητάς από ένα φόρουμ να σε καθοδηγήσει για το πως θα πράξεις; Δεν είμαστε γιατροί. Την ώρα μας περνάμε εδώ μέσα.MARY75 έγραψε: 03 Νοέμ 2022, 10:10 Χαίρετε! Είμαι 47 χρονών κ ήδη στην εμμηνόπαυση από τα 42. Προκειμένου να έχω περίοδο κ να αποτραπούν τα έντονα συμπτωματα της εμμηνόπαυσης παίρνω σικλακουρ. Επίσης έχω χασιμοτο κ οστεοπόρωση. Για το μεν παίρνω τιροσιντ κ για την δε ακτονελ, ασβέστιο και ντε. Πριν λίγο καιρό αποφασίσαμε με τον σύντροφό μου να προχωρήσουμε σε εξωσωματική. Ωστόσο, η ενδοκρινολόγος που με παρακολουθεί αντέδρασε κάπως αρνητικά για το εγχείρημα. Θεωρεί ότι τα διφωσφονικα χάπια μπορεί να βλάψουν το έμβρυο ή το λιγότερο εγώ μετά το πέρας της εγκυμοσύνης να πάσχω χειρότερα από την οστεοπόρωση καθώς το έμβρυο θα έχει τραβήξει όλο το ασβέστιο μου αφήνοντας με εκτεθειμένη σε κατάγματα ή άλλα τινά. Θα ήθελα τη γνώμη σας σχετικά. Είναι επικίνδυνο να προχωρήσουμε σε εξωσωματική τελικά;;
Ευχαριστώ
Ζήτησε εμπεριστατωμένη άποψη από ειδικούς.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
Re: Οστεοπόρωση και εγκυμοσύνη
Ηρθες στο σωστό μέρος για να ρωτήσεις.
Ο χρήστης stavmanr θα σου απαντήσει άμεσα
Ο χρήστης stavmanr θα σου απαντήσει άμεσα