Λοξίας έγραψε: 19 Ιούλ 2022, 18:51
Ρε συ taxalata xalasa...
Έχεις αρχίσει να γίνεσαι περίγελως και το τρολλάρισμα θα αρχίσει, οσονούπω, να πέφτει βροχή.
Άκουσε μια φιλική συμβουλή και, αν θέλεις, δώσε της βάση...
Άνοιξε ένα νήμα και γράψε κάτι σαν:
- Παίδες για αυτήν την λέξη, έχω την γνώμη ότι υπάρχει και μια άλλη πιθανή ετυμολογία.
Και γράψε την ετυμολογία που νομίζεις, παραθέτοντας τα λινκς στα οποία στηρίζεις την γνώμη σου.
Χωρίς χαχανητά, χωρίς υπονοούμενα για την αντιλητπικότητα των όσων ΘΑ σου απαντήσουν, χωρίς προ-απαξίωση της όποιας άποψης κατατεθεί.
Και χωρίς κατεβατά που, πέραν των χαχανητών, δεν βγάζουν νόημα.
Επίσης, μην φέρνεις συνομωσιολογικά επιχειρήματα, πως κάποιοι δεν θελησαν να καθαρίσουν την γλώσσα και μας έκρυψαν την αλήθεια.
Και ζήτα να ακούσεις απόψεις.
Αν κάποιος συμφωνεί (αυτό δεν εγγυάται το σωστό της δικής σου ετυμολογίας), χάρισέ του μια φατσούλα γελαστή.
Αν ένας άλλος διαφωνήσει και έχει αντεπιχειρήματα, άρχισε
διάλογο μαζί του. Η πώληση ειρωνείας για την αντίθετη άποψη, αφαιρεί πόντους από την δική σου. Δεν σε κάνει μάγκα στα μάτια των άλλων. Η ειρωνεία και η απαξίωση της άποψής του άλλου, χωρίς να λαμβάνεις καθόλου υπ' όψιν τι σου γράφει, θα φέρει αντίδραση. Και θα αρχίσε και εκείνος τις ειρωνείες και την κοροϊδία.
Και δεν αναφέρομαι σε κάποιον που "πρώτος ήρξατο χειρών αδίκων" (έχω υποπέσει και εγώ σε αυτό), αλλά σε αυτόν που σου απαντάει χωρίς εμπάθεια και με αντεπιχειρήματα.
Δεν προσπαθώ, επ' ουδενί λόγω, να σε "καθοδηγήσω" πως πρέπει να γράφεις και να συμπεριφέρεσαι.
Μια συμβουλή/γνώμη σου δίνω και αν θέλεις, βέβαια, την λαμβάνεις υπ' όψιν σου...