800 χιλιάδες δολάρια τη βραδιά κοστίζει ένα δωμάτιο στο διαστημικό ξενοδοχείο
Η φράση δωμάτιο με θέα αποκτά το πιο αυθεντικό νόημά της στην περίπτωση του διαστημικού ξενοδοχείου πολυτελείας Aurora Station, που ανακοίνωσε η νεοσύστατη αμερικανική εταιρεία Orion Span ότι θα έχει κατασκευάσει και θέσει σε τροχιά γύρω από τη Γη έως το τέλος του 2021.
«Έως τις αρχές του 2022 θα φιλοξενούμε τουρίστες, αστροναύτες, διαστημικές έρευνες, ακόμη και παραγωγικές δραστηριότητες, στο Σταθμό Aurora», δήλωσε η εταιρεία.
Το διαστημικό ξενοδοχείο θα βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Γη σε απόσταση περίπου 360 χιλιομέτρων, λίγο χαμηλότερα από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) που βρίσκεται στα 400 χιλιόμετρα, και θα ολοκληρώνει μια πλήρη περιφορά κάθε 90 λεπτά.
Η διαμονή για ένα βράδυ θα κοστίζει περίπου 792.000 δολάρια, αλλά μάλλον δεν θα είναι πρακτικά εφικτό να μείνει κανείς μόνο ένα βράδυ. Μια παραμονή για 12 μέρες θα κοστίζει τουλάχιστον 9,5 εκατομμύρια δολάρια συνολικά, μαζί με τα έξοδα μεταφοράς.
«Δεν πουλάμε κάτι ανάλογο του 'ας πάμε στην παραλία' για το διάστημα. Πουλάμε την εμπειρία του να γίνει κανείς αστροναύτης. Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι πρόθυμοι να πληρώσουν για να έχουν αυτή την εμπειρία», δήλωσε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Orion Span Φρανκ Μπούνγκερ.
Μεταξύ 2001-2009 επτά ιδιώτες έκαναν οκτώ «τουριστικά» ταξίδια στο Διεθνή διαστημικό Σταθμό, πληρώνοντας ο καθένας 20 έως 40 εκατομμύρια δολάρια. Τα ταξίδια, που είχε οργανώσει η αμερικανική εταιρεία Space Adventures, είχαν γίνει με ρωσικούς πυραύλους «Σογιούζ».
http://www.enikonomia.gr/timeliness/184 ... stimi.html
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ένα δωμάτιο στο διαστημικό ξενοδοχείο
-
Αγαπημένιος
Re: Ένα δωμάτιο στο διαστημικό ξενοδοχείο
μπλου, ξερουμε αν εχει ημιδιαμουνη; 
Το ύφος γραφής της εξαρτάται από το τέτοιο της!
Re: Ένα δωμάτιο στο διαστημικό ξενοδοχείο
Η Αμερικανή Marsh Ivins δεν είναι μια συνηθισμένη γυναίκα, αφού εργαζόταν ως αστροναύτης για πολλά χρόνια στη ΝASA και ήταν βετεράνος σε πέντε αποστολές διαστημικού λεωφορείου.
Περιγράφοντας τα συναισθήματα, που βίωσε ταξιδεύοντας έξω από τον πλανήτη γη, λέει: «Μπορεί να είναι μαγικό, εντυπωσιακό, και ταυτόχρονα δύσκολο και άβολο.
Όταν ταξιδεύεις στη γη πάντα υπάρχει η δυνατότητα κάποιος να επικοινωνήσει μαζί σου. Αλλά στο διάστημα είσαι πραγματικά απλησίαστος. Φυσικά και υπάρχει η δυνατότητα επικοινωνίας μέσω email αλλά εκεί πάνω δεν μπορείς να κάνεις πολλά και να ασχοληθείς με τους καθημερινούς μπελάδες.
Το φαγητό στο διάστημα είναι κάτι το διαφορετικό εξηγεί παρακάτω: «Έφερνα μαζί μου σοκολάτα και στο διάστημα η γεύση της ήταν σαν κερί. Ήταν πολύ απογοητευτικό. Αλλά δεν πας στο διάστημα για το γκουρμέ δείπνο. Το φαγητό εκεί είναι κατεψυγμένο ή συσκευασμένο σε κενό αέρος έτσι ώστε απλά να προσθέσεις νερό και να το ζεστάνεις στο φούρνο».
Όταν πλησιάζαμε στο έδαφος η γη ξεδιπλωνόταν μπροστά στα μάτια μου. Ξύπνησα και είχα όλο τον κόσμο μπροστά μου. Ήταν μια συγκλονιστική στιγμή
http://www.thetoc.gr/diethni/article/pw ... pokaluptei
Περιγράφοντας τα συναισθήματα, που βίωσε ταξιδεύοντας έξω από τον πλανήτη γη, λέει: «Μπορεί να είναι μαγικό, εντυπωσιακό, και ταυτόχρονα δύσκολο και άβολο.
Όταν ταξιδεύεις στη γη πάντα υπάρχει η δυνατότητα κάποιος να επικοινωνήσει μαζί σου. Αλλά στο διάστημα είσαι πραγματικά απλησίαστος. Φυσικά και υπάρχει η δυνατότητα επικοινωνίας μέσω email αλλά εκεί πάνω δεν μπορείς να κάνεις πολλά και να ασχοληθείς με τους καθημερινούς μπελάδες.
Το φαγητό στο διάστημα είναι κάτι το διαφορετικό εξηγεί παρακάτω: «Έφερνα μαζί μου σοκολάτα και στο διάστημα η γεύση της ήταν σαν κερί. Ήταν πολύ απογοητευτικό. Αλλά δεν πας στο διάστημα για το γκουρμέ δείπνο. Το φαγητό εκεί είναι κατεψυγμένο ή συσκευασμένο σε κενό αέρος έτσι ώστε απλά να προσθέσεις νερό και να το ζεστάνεις στο φούρνο».
Όταν πλησιάζαμε στο έδαφος η γη ξεδιπλωνόταν μπροστά στα μάτια μου. Ξύπνησα και είχα όλο τον κόσμο μπροστά μου. Ήταν μια συγκλονιστική στιγμή
http://www.thetoc.gr/diethni/article/pw ... pokaluptei
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση