Το ερώτημα μου είναι γιατί; Επειδή τον ξέρουν οι Ουκρανοί; Επειδή είναι για πέταμα; Επειδή για κάποιο μυστήριο λόγο "δε μετράει";
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Απορία για αποστολή σοβιετικού οπλισμού στην Ουκρανία
- Dwarven Blacksmith
Απορία για αποστολή σοβιετικού οπλισμού στην Ουκρανία
Αυτή την περίοδο έχει προκύψει μια "λαϊκή σοφία", πως ό,τι σοβιετικός οπλισμός έχει ξεμείνει στην Ευρώπη, πρέπει να σταλεί στην Ουκρανία.
Το ερώτημα μου είναι γιατί; Επειδή τον ξέρουν οι Ουκρανοί; Επειδή είναι για πέταμα; Επειδή για κάποιο μυστήριο λόγο "δε μετράει";
Re: Απορία για αποστολή σοβιετικού οπλισμού στην Ουκρανία
Για να ξεπουλήσουν οι Ευρωπέηδες τη σαβούρα στους ανόητους Ουκρανούς.Dwarven Blacksmith έγραψε: 02 Απρ 2022, 14:10 Αυτή την περίοδο έχει προκύψει μια "λαϊκή σοφία", πως ό,τι σοβιετικός οπλισμός έχει ξεμείνει στην Ευρώπη, πρέπει να σταλεί στην Ουκρανία.
Το ερώτημα μου είναι γιατί; Επειδή τον ξέρουν οι Ουκρανοί; Επειδή είναι για πέταμα; Επειδή για κάποιο μυστήριο λόγο "δε μετράει";![]()
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
Dwarven Blacksmith έγραψε: 02 Απρ 2022, 14:10 Αυτή την περίοδο έχει προκύψει μια "λαϊκή σοφία", πως ό,τι σοβιετικός οπλισμός έχει ξεμείνει στην Ευρώπη, πρέπει να σταλεί στην Ουκρανία.
Το ερώτημα μου είναι γιατί; Επειδή τον ξέρουν οι Ουκρανοί; Επειδή είναι για πέταμα; Επειδή για κάποιο μυστήριο λόγο "δε μετράει";![]()
Δε νομίζω ότι είναι θέμα λαϊκής σοφίας. Αφενός με τέτοια οπλικά συστήματα είναι πιθανό να είναι πιο εξοικειωμένοι οι Ουκρανοί, αφετέρου τρίβουν τα χέρια τους οι δυτικές βιομηχανίες όπλων που θα σε ξαναέχουν πελάτη αφού δεν θα μπορείς να πάρεις από τον ανταγωνιστή.
Αν δίναμε τους S300 τι θα ήταν πιο πιθανό μετά; Να τους αντικαταστήσουμε με S400 από τους Ρώσους ή με Patriot από τις ΗΠΑ;
Και κατά κάποιο τρόπο ηρεμεί και η Αμερική ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ πετάνε εκτός των αποθηκών τους ό,τι ανατολικό έχουνε με ό,τι συνεπάγεται αυτό για το απώτερο μέλλον. Δεν είδες τι χαμός έγινε με την αγορά των Τούρκων;
Διαβάζω ότι στείλανε και SA-8 Gecko. Άψαλτα θα πάνε, αν προλάβουν και πάνε.
-
independent44
- Phorum.gr user: independent_44
Tους δίνουν αυτά που ξέρουν να τα χρησιμοποιήσουν και είναι πλέον μηδαμινής οικονομικής αξίας.
- Dwarven Blacksmith
Λέω λαϊκή σοφία γιατί κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να το δικαιολογήσει.ST48410 έγραψε: 02 Απρ 2022, 14:24Dwarven Blacksmith έγραψε: 02 Απρ 2022, 14:10 Αυτή την περίοδο έχει προκύψει μια "λαϊκή σοφία", πως ό,τι σοβιετικός οπλισμός έχει ξεμείνει στην Ευρώπη, πρέπει να σταλεί στην Ουκρανία.
Δε νομίζω ότι είναι θέμα λαϊκής σοφίας. Αφενός με τέτοια οπλικά συστήματα είναι πιθανό να είναι πιο εξοικειωμένοι οι Ουκρανοί, αφετέρου τρίβουν τα χέρια τους οι δυτικές βιομηχανίες όπλων που θα σε ξαναέχουν πελάτη αφού δεν θα μπορείς να πάρεις από τον ανταγωνιστή.
Αν δίναμε τους S300 τι θα ήταν πιο πιθανό μετά; Να τους αντικαταστήσουμε με S400 από τους Ρώσους ή με Patriot από τις ΗΠΑ;
Και κατά κάποιο τρόπο ηρεμεί και η Αμερική ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ πετάνε εκτός των αποθηκών τους ό,τι ανατολικό έχουνε με ό,τι συνεπάγεται αυτό για το απώτερο μέλλον. Δεν είδες τι χαμός έγινε με την αγορά των Τούρκων;
Ναι αλλά είναι αυτός ο μόνος λόγος που δεν δίνουν στην Ουκρανία τα καλύτερα ώστε να αμυνθεί σωστά;
Οκ εμείς είμαστε κυνικοί, δυτικό αφήγημα ποιο είναι;
Επειδή τον ξέρουν οι Ουκρανοί και δεν χρειάζονται εκπαίδευση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί αμέσως.Dwarven Blacksmith έγραψε: 02 Απρ 2022, 14:10 Αυτή την περίοδο έχει προκύψει μια "λαϊκή σοφία", πως ό,τι σοβιετικός οπλισμός έχει ξεμείνει στην Ευρώπη, πρέπει να σταλεί στην Ουκρανία.
Δεν ισχύει, το έχω διαβάσει αρκετές φορές.Dwarven Blacksmith έγραψε: 02 Απρ 2022, 14:32Λέω λαϊκή σοφία γιατί κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να το δικαιολογήσει.ST48410 έγραψε: 02 Απρ 2022, 14:24Dwarven Blacksmith έγραψε: 02 Απρ 2022, 14:10 Αυτή την περίοδο έχει προκύψει μια "λαϊκή σοφία", πως ό,τι σοβιετικός οπλισμός έχει ξεμείνει στην Ευρώπη, πρέπει να σταλεί στην Ουκρανία.
Ναι αλλά είναι αυτός ο μόνος λόγος που δεν δίνουν στην Ουκρανία τα καλύτερα ώστε να αμυνθεί σωστά;
Εμείς δώσαμε τα καλάσνικοφ επειδή ήταν Ουκρανικό φορτίο και επειδή λογικά ξέρουν να τα χρησιμοποιούν/συντηρούν και πιθανότατα έχουν και πυρομαχικά για αυτά. Δεν δώσαμε καλάσνικοφ που είχαμε σε χρήση στο στρατό.Dwarven Blacksmith έγραψε: 02 Απρ 2022, 14:32 Λέω λαϊκή σοφία γιατί κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να το δικαιολογήσει.
Τους S300 σου εξήγησα ότι μπορεί να υπάρχει πίεση από ΗΠΑ προκειμένου να μας ξαναπιάσουν πελάτες. Γιατί αν τους δώσεις λογικά θα πρέπει να τους αντικαταστήσεις άμεσα.
Ωστόσο από που προκύπτει ότι δίνεται μόνο ρωσικός οπλισμός; Οι Άγγλοι δεν παρείχαν αντιαρματικά; Ήταν και αυτά Ρωσικής κατασκευής;
Δεν ξέρω ποιο είναι το δυτικό αφήγημα. Υποθέτω ότι αν κάναμε πόλεμο εμείς θα είχε επίσης νόημα να μας δώσουν κάτι που μπορεί να ενσωματωθεί άμεσα στην πολεμική μας μηχανή με μηδενικό χρόνο εκπαίδευσης και δημιουργίας υποδομών.
Ίσως προσπαθείς να πεις κάτι που δεν έχω καταλάβει.
- dna replication
- Phorum.gr user: dna
η Ελλάδα είχε OSA, BMP1, RM70, S300 και TOR αποτι θυμάμαι,. Κάτι τζιπάκια VAZ υποθετω αποσύρθηκαν
- Dwarven Blacksmith
Δεν προσπαθώ να πω κάτι, το έχω απορία. Δεν κατάλαβα γιατί επαναλαμβάνεσαι, τα είπες αυτά. Το μεν "αυτά ξέρουν" το είχα γράψει ήδη ακόμα κι εγώ στο αρχικό ποστ. Σίγουρα είναι ένας παράγοντας Δεν με πείθει γιατί ο πόλεμος πρώτον τραβάει και δεύτερον πολύ πιθανό να έχει και round 2.ST48410 έγραψε: 02 Απρ 2022, 14:38Εμείς δώσαμε τα καλάσνικοφ επειδή ήταν Ουκρανικό φορτίο και επειδή λογικά ξέρουν να τα χρησιμοποιούν/συντηρούν και πιθανότατα έχουν και πυρομαχικά για αυτά. Δεν δώσαμε καλάσνικοφ που είχαμε σε χρήση στο στρατό.Dwarven Blacksmith έγραψε: 02 Απρ 2022, 14:32 Λέω λαϊκή σοφία γιατί κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να το δικαιολογήσει.
Τους S300 σου εξήγησα ότι μπορεί να υπάρχει πίεση από ΗΠΑ προκειμένου να μας ξαναπιάσουν πελάτες. Γιατί αν τους δώσεις λογικά θα πρέπει να τους αντικαταστήσεις άμεσα.
Ωστόσο από που προκύπτει ότι δίνεται μόνο ρωσικός οπλισμός; Οι Άγγλοι δεν παρείχαν αντιαρματικά; Ήταν και αυτά Ρωσικής κατασκευής;
Δεν ξέρω ποιο είναι το δυτικό αφήγημα. Υποθέτω ότι αν κάναμε πόλεμο εμείς θα είχε επίσης νόημα να μας δώσουν κάτι που μπορεί να ενσωματωθεί άμεσα στην πολεμική μας μηχανή με μηδενικό χρόνο εκπαίδευσης και δημιουργίας υποδομών.
Ίσως προσπαθείς να πεις κάτι που δεν έχω καταλάβει.
Το άλλο ότι θα πουλήσουν σε μας το είπα κυνικό και ρωτάω ποιο είναι το μη κυνικό αφήγημα.
- wooded glade
Καλά, έχουν κάποια μικρή αξία έστω.
Εγώ με ένα αυτόματο των Γερμανών του β' παγκοσμίου πολέμου θα μπορούσα να κρατήσω ένα προκεχωρημένο φυλάκιο για λίγες ώρες.
Αλλά το ερώτημα είναι για την βοήθεια με ... παλιά Σοβιετικά όπλα ο Πούτιν δεν απειλεί με πυρηνικά και απειλεί μόνο για τα νέα ;
Εγώ με ένα αυτόματο των Γερμανών του β' παγκοσμίου πολέμου θα μπορούσα να κρατήσω ένα προκεχωρημένο φυλάκιο για λίγες ώρες.
Αλλά το ερώτημα είναι για την βοήθεια με ... παλιά Σοβιετικά όπλα ο Πούτιν δεν απειλεί με πυρηνικά και απειλεί μόνο για τα νέα ;
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
-
πατησιωτης
- Phorum.gr user: πατησιωτης
Το αφήγημα είναι ακριβώς ότι σε αυτά είναι εκπαιδευμένοι.Βέβαια στέλνουν και JAVELIN και NLAWS που είναι αντιαρματικά αλλά σε αυτά η εκπαίδευση μπορεί να γίνει γρήγορα σε λίγες μέρες.F 16 δεν μπορούν να στείλουν γιατί θέλει μήνες η εκπαίδευση και για τον λόγο αυτό τέθηκε θέμα Μιγκ.Dwarven Blacksmith έγραψε: 02 Απρ 2022, 14:32 έω λαϊκή σοφία γιατί κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να το δικαιολογήσει.
Θέμα χρημάτων δεν υπάρχει,αυτά πηγαίνουν ως βοήθεια δωρεάν εκτός από τα τούρκικα που πληρώνονται.
Ωστόσο υπάρχουν και φωνές που διαμαρτύρονται γιατί δεν στέλνονται πιο σύγχρονα όπλα αλλά αυτές δεν έχουν καθόλου τη δική σου εξήγηση.
- Dwarven Blacksmith
Κάτι τέτοιο έχω δει και εγώ γι αυτό επιμένω μήπως υπάρχει κάποια άλλη εξήγηση. Πως γίνεται ο Μπαίντεν και οι λοιποί να φοβούνται να στείλουν σύγχρονο εξοπλισμό αλλά να μη φοβούνται να στείλουν σοβιετικό; Και τα δύο οπλισμός δεν είναι;πατησιωτης έγραψε: 02 Απρ 2022, 14:55Το αφήγημα είναι ακριβώς ότι σε αυτά είναι εκπαιδευμένοι.Βέβαια στέλνουν και JAVELIN και NLAWS που είναι αντιαρματικά αλλά σε αυτά η εκπαίδευση μπορεί να γίνει γρήγορα σε λίγες μέρες.F 16 δεν μπορούν να στείλουν γιατί θέλει μήνες η εκπαίδευση και για τον λόγο αυτό τέθηκε θέμα Μιγκ.Dwarven Blacksmith έγραψε: 02 Απρ 2022, 14:32 έω λαϊκή σοφία γιατί κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να το δικαιολογήσει.
Θέμα χρημάτων δεν υπάρχει,αυτά πηγαίνουν ως βοήθεια δωρεάν εκτός από τα τούρκικα που πληρώνονται.![]()
Ωστόσο υπάρχουν και φωνές που διαμαρτύρονται γιατί δεν στέλνονται πιο σύγχρονα όπλα αλλά αυτές δεν έχουν καθόλου τη δική σου εξήγηση.Τα λεγόμενα γεράκια ή άλλως πως neocons του παλιού προτραμπικού ρεπουμπλικανικού κόμματος φωνάζουν και λένε ότι δεν πάνε επειδή ο Μπάιντεν και οι λοιποί φοβούνται τον Πούτιν.
Είναι λες και υπάρχει μια μυστήρια τρύπα στους κανόνες που λέει ότι ο σοβιετικός εξοπλισμός δεν μετράει.
Πως το εξηγούν οι υπερμαχοι της θεωρίας του φόβου, αν το εξηγούν;
-
πατησιωτης
- Phorum.gr user: πατησιωτης
Τηλέφωνο Μόσχας - Ουάσιγκτον υπάρχει πάντα.Περιλαμβάνει συνεννοήσεις,προειδοποιήσεις και απειλές.Dwarven Blacksmith έγραψε: 02 Απρ 2022, 14:59 Πως το εξηγούν οι υπερμαχοι της θεωρίας του φόβου, αν το εξηγούν;
Αυτοί λοιπόν λένε ότι ο Πούτιν τους έχει απειλήσει με χρήση χημικών ή πυρηνικών εάν στείλουν πολύ αποτελεσματικά όπλα και οι Δημοκρατικοί είναι γνωστές κότες.
Αν ζούσε και ήταν ο Μακ Κέιν θα έστελνε.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 92 Απαντήσεις
- 2527 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Iced Earth
-
- 111 Απαντήσεις