από Συντρόφισσες
26/12/2021 10:55 μμ.
https://athens.indymedia.org/post/1616163/
Καταγγέλλω το Γιώργο Παπαχρήστου (Γ.Π.) για μισογυνισμό, σεξισμό, λεκτική, ψυχολογική και σωματική κακοποίηση. Ετών 30, μένει σε φοιτητικές εστίες του Ζωγράφου και σπουδάζει στο μαθηματικό. Από την αρχή της γνωριμίας μας συνάψαμε ερωτική σχέση, ξεκαθαρίζοντας και συμφωνώντας για μονογαμική σχέση.
Κατόπιν, έβλεπα ότι φλέρταρε άλλη κοπέλα
Όταν του είπα πως νιώθω, εκείνος με έλεγε 'τρελή','παρανοϊκή','ελεγκτική' και δηλώνοντας πιστός στις σχέσεις του. Άλλο βράδυ που βρισκόμασταν έξω, διαφωνήσαμε για κάποιο θέμα, σηκώθηκε φωνάζοντας μου 'καριόλα' και πέταγε τα σκαμπό κάτω στο χώρο. Έφυγα από το χώρο, νοιώθοντας ντροπή κι όταν επέστρεψα για να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και πηγαίνοντας προς το μέρος του εκείνος με βούτηξε από το λαιμό.
Ευτυχώς βρίσκονταν και άλλα γνωστά μας άτομα εκεί και τον έδιωξαν από το χώρο. Όταν τον ξαναείδα στις φοιτητικές εστίες, αυτός άρχισε να ουρλιάζει, να μου λέει ‘άντε γαμήσου’, με έσπρωχνε, με πέταγε κάτω και έδωσε μπουνιά στον καθρέφτη που είχε στο χώρο του, κόβοντας το δάχτυλο του χεριού του βαθιά.
Του το έδεσα
Σε λίγους μήνες φλερτάρει με άλλη κοπέλα, κι όταν το κατάλαβα και τον ρώτησα ευθέως με αποκάλεσε 'τρελή', μου είπε ότι έχω πρόβλημα εμπιστοσύνης, ότι ψάχνω την τελειότητα στις σχέσεις και μου επέρριπτε τις ευθύνες ότι του απαγορεύω να μιλάει σε άλλες γυναίκες. Φώναζε μέσα στο σπίτι μου και μου είπε 'βούλωσέ το'. Όταν πήγα για να του πω να φύγει από το χώρο μου, εκείνος μου έπιασε το κεφάλι με δύναμη και σπρώχνοντάς με προς την κουζίνα μου χτύπησε το κεφάλι στο ντουλάπι.
Ούρλιαζε μαζεύοντας τα πράγματά του, και όταν πλησίασα προς το μέρος του λέγοντάς του να μη φωνάζει, εκείνος με έσπρωξε με δύναμη,με πέταξε κάτω στο πάτωμα κι έφυγε. Καθώς είχα αισθήματα ανεπάρκειας, φόβου, έντονης θλίψης και άγχους με συνέπεια την υποτίμηση του εαυτού μου, όταν ξαναμίλησα με τον Γ.Π. και του είπα ότι έχω μιλήσει και σχετικά με τα γεγονότα σε κοντινό μου άνθρωπο (που κι ο ίδιος γνωρίζει), με έκανε να αισθανθώ ενοχή, αφού μου είπε ότι εμπλέκω τρίτα άτομα στη σχέση μας.
Υποστήριξε τη θέση του, λέγοντας ότι δεν είναι βίαιος κι ότι εγώ ευθύνομαι που τον βγάζω εκτός ορίου και ότι δε φλέρταρε με καμία άλλη γυναίκα.
Έφυγε στη Λάρισα
Λίγο καιρό μετά, η κακοποιητική αυτή σχέση τελείωσε. Τον έδιωξα από το σπίτι μου αφότου έστειλε μηνύματα στην κοπέλα που με είχε απατήσει, ισχυριζόμενος για άλλη μια φορά ότι δε συμβαίνει τίποτα και με το γελοίο πρόσχημα ότι έκανε άσκηση εμπιστοσύνης προς εμένα.Επίσης, το άτομο αυτό είναι μουσικός, παίζοντας ντραμς σε μπάντα με το όνομα “νεκροί από κούνια”
που συμμετέχουν σε διάφορες εκδηλώσεις του ευρύτερου κινηματικού χώρου, υποκρινόμενος τον αναρχικό, παρόλο που η πρακτική του στη ζωή καμία σχέση δεν έχει με την αναρχική ιδεολογία. Τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας που συνάντησα κάποιες φορές μου φέρθηκαν με απόλυτο σεβασμό.
Επειδή η σιωπή είναι συνενοχή, όλες οι γυναίκες που βιώνουν σεξιστικές, κακοποιητικές κι εξουσιαστικές συμπεριφορές ελπίζω να βρουν το ασφαλές περιβάλλον που θα τους δώσει την ευκαιρία, το χώρο και τη δύναμη να μιλήσουν.
Χωρίς φόβο.
Δ.Λ.