!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Μια θλιβερή διαπίστωση

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
bizeli

Μια θλιβερή διαπίστωση

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bizeli »

Θυμάστε που είχα βρει ένα σπουργιτάκι;

Η ιστορία αυτή είχε και συνέχεια (την οποία βαρέθηκα να σας την γράψω) αλλά όλα αυτά που συνέβησαν στο μεσοδιάστημα με οδήγησαν στο θλιβερό συμπέρασμα ότι η προστασία του περιβάλλοντος στηρίζεται κατά το μεγαλύτερο ποσοστό στον εθελοντισμό κάποιων ευαισθητοποιημένων ανθρώπων και μόνο αντί να είναι υποχρέωση της πολιτείας όπως είναι η υγεία, η παιδεία, η απονομή δικαιοσύνης και άλλοι θεσμοί που καθιστούν μια κοινωνία λειτουργική και προοδευτική.

Για κακή ή καλή μου τύχη στο μεσοδιάστημα αυτό μου προέκυψαν κι άλλα περιστατικά με πληγωμένα και ανήμπορα πουλιά που κατέστησαν την επικοινωνία μου αυτές τις μέρες με το ΕΚΠΑΖ αρκετά συχνή.

Μάλιστα χθες επισκέφθηκα η ίδια τις εγκαταστάσεις του ΕΚΠΑΖ πηγαίνοντας τους ένα μωρό δεκαοχτούρα που προσγειώθηκε άτσαλα μέσα στην κουζίνα μου στην προσπάθειά του να σωθεί από κάποιους ασυνείδητους στο διπλανό μπαλκόνι που διέλυσαν τη φωλιά τους αδιαφορώντας για τα μωρά δεκαοχτούρες που ήταν μέσα και πανικόβλητα προσπαθούσαν να πετάξουν δεξιά κι αριστερά τρομοκρατημένα. Το ένα από αυτά προσγειώθηκε άτσαλα, όπως σας είπα, μέσα στην κουζίνα μου αφού χτύπησε πρώτα πάνω στην τέντα μου κτλ.

Γεγονός που δείχνει ότι δεν ήταν έτοιμο ακόμα να πετάξει όπως και τα υπόλοιπα αδέρφια του τα οποία δεν ξέρω τελικά πού κατέληξαν πάνω στον πανικό τους έπειτα από τη βίαιη διάλυση της φωλιάς τους από τους διπλανούς γείτονες.
Το μόνο που ξέρω είναι ότι το συγκεκριμένο μωρό κατάφερε να φτάσει μισοπετώντας σε εμένα και μετά παραδόθηκε ανήμπορο και τρομοκρατημένο.

Δυστυχώς, έτυχε να δω όλο αυτό το περιστατικό και τους ίδιους τους γείτονες που διέλυαν τη φωλιά των δεκαοχτούρων φωνάζοντας "παλιόπουλα" κτλ και βλέποντας έπειτα το δραματικό θέαμα μιας ομάδας μικρών πουλιών να προσπαθεί να πετάξει.

Η ιστορία μετά από κει συνηθισμένη. Έβαλα το πουλί σε ένα κουτί προσπάθησα να του δώσω τις πρώτες βοήθειες (όσο γινόταν τέλος πάντων), να αξιολογήσω λίγο την κατάστασή του και μετά επικοινώνησα πάλι με το ΕΚΠΑΖ που μου είπαν να το πάω στις εγκαταστάσεις τους.

Το πήγα, λοιπόν, και το θέαμα που αντίκρισα εκεί πέρα ήταν θλιβερό. Ένα σωρό πουλιά (και όχι μόνο) της άγριας πανίδας πληγωμένα και τραυματισμένα. Και δεν μιλάω μόνο για περιστέρια και για σπουργίτια. Αλλά και για άλλα είδη (πολλά από αυτά σπάνια) της πανίδας της Ελλάδας που ούτε θυμάμαι να σας τα πω όλα. Τι να σας πω; Αυτό μου έκανε περισσότερη εντύπωση είναι ότι περπατούσα ανάμεσα σε πληγωμένους πελαργούς. Με πλησίαζαν με μπανταρισμένα τα πόδια τους ή τα φτερά τους λες και ήταν γάτες που ήθελαν να τις χαϊδέψω. Πρώτη φορά βρέθηκα σε τόση κοντινή απόσταση με τέτοια άγρια πουλιά.
Τα υπόλοιπα πουλιά ήταν σε ξεχωριστούς χώρους ανάλογα το είδος τους και τις ανάγκες σε φροντίδα που είχαν.
Η δουλειά που έκαναν οι εθελοντές (μη φανταστείτε ότι ήταν πολλοί, δύο άτομα όλα κι όλα για τόσα πολλά πουλιά και το εννοώ αυτό ότι ήταν πραγματικά πολλά και το καθένα με τις δικές του ιδιαιτερότητες στη φροντίδα τους) ήταν αξιόλογη.

Οι εγκαταστάσεις θα μπορούσαν να ήταν και καλύτερες, βέβαια. Δεν ήταν κακές αλλά θα μπορούσαν να είναι και καλύτερες. Απ' όσο ξέρω και από πληροφορίες μέσα από το ίντερνετ αλλά και από κάποια πράγματα που μου είπαν κι εκεί οι εγκαταστάσεις και η έκταση είναι μεν δωρεά από τον δήμο όπως συμβαίνει και με το ΕΚΠΑΖ που εδράζεται στην Αθήνα οπότε κάποια έξοδα τα γλιτώνουν πχ νοίκια κτλ αλλά παρόλα αυτά τουλάχιστον για την ΕΚΠΑΖ της Θεσσαλονίκης μου φάνηκε ότι η λειτουργία του αφέθηκε κάπως στην τύχη του από πλευράς του κράτους και συντηρείται αποκλειστικά από εθελοντές όπως συμβαίνει και με τόσες άλλες φιλανθρωπικές ή φιλοζωικές οργανώσεις.

Δεν θα επεκταθώ, όμως, σε άλλα και το περιορίζω μόνο στο ΕΚΠΑΖ ή τέλος πάντων σε περιβαλλοντικές οργανώσεις που αφορούν γενικότερα την προστασία του πλανήτη μας.
Συνεπώς, αυτό το θέμα δεν έχει να κάνει με μια ακόμα διαμάχη μεταξύ φιλόζωων και μη αλλά με ένα θέμα που αφορά όλους μας μιας και αφορά τον πλανήτη που ζούμε.
Δεν έχει να κάνει, καν, με το ευαισθητοποιήσω κάποιους από εσάς αλλά κυρίως να καταδείξω την απουσία του κράτους και σε αυτόν τον τομέα που πολλοί ίσως να τον θεωρείτε ασήμαντο αλλά για μένα πολύ πολύ σημαντικό.

Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι έχουν παρανοήσει και θεωρούν ότι η ανθρώπινη ύπαρξη είναι σπουδαιότερη όλων αδιαφορώντας για θέματα που έχουν να κάνουν με το περιβάλλον, αλλά προτού προχωρήσετε να βγάλετε βιαστικά συμπεράσματα και να παρεξηγήσετε αυτό που μόλις προείπα ... αυτό που εννοώ είναι ότι ο άνθρωπος με το περιβάλλον είναι δύο πράγματα βαθιά αλληλένδετα και ο σεβασμός του ανθρώπου προς το περιβάλλον είναι αυτός που μπορεί να εγγυηθεί την ομαλή και αρμονική εξέλιξη του ανθρώπου πάνω στον πλανήτη γη.

Συνεπώς, αυτοί που αδιαφορούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το περιβάλλον με το πρόσχημα ότι υπάρχουν σοβαρότερα προβλήματα να ασχοληθούν δυστυχώς πολύ σύντομα θα κληθούν αντιμέτωποι με συνέπειες καταστροφικές προς τον ίδιο τον άνθρωπο που πηγάζουν από αυτήν την αδιαφορία. Άρα, ειδικά οι υποστηρικτές αυτής της άποψης "ότι οι άνθρωποι είναι πάνω απ' όλα" ειδικά αυτοί θα έπρεπε να νοιάζονται περισσότερο για το περιβάλλον και όχι μόνο ευαισθητοποιημένες μερίδες ατόμων που χαρακτηρίζονται ως "φιλόζωοι, οικολόγοι, γραφικοί" κτλ.

Η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι κάτι που αφορά συγκεκριμένα άτομα αλλά όλους μας και διασφαλίζεται πρώτα από την πολιτεία με την κατάλληλη νομοθεσία και τις απαραίτητες γενναίες επιχορηγήσεις και επικουρικά με τον εθελοντισμό.
Δυστυχώς, στην πραγματικότητα το πράγμα λειτουργεί ανάποδα που σημαίνει ότι η προστασία του περιβάλλοντος στηρίζεται κυρίως στον εθελοντισμό και επικουρικά βοηθάει και το κράτος με λύσεις ψίχουλα.
Δυστυχώς, οι έννοιες "ενεργός πολίτης", "εθελοντισμός" και "κορόιδα" δεν έχουν σαφείς διαχωριστικές γραμμές και μπορείς να περάσεις από τη μια κατάσταση στην άλλη με τις ευλογίες του ελληνικού κράτους.
Δεν θα ήθελα να περαστεί το μήνυμα ότι είμαι ενάντια σε μια κοινωνία ενεργών πολιτών (ίσα ίσα) που δεν πρέπει και οι πολίτες να αναλαμβάνουν δράση και να τα περιμένουν όλα από το κράτος αλλά και το ίδιο το κράτος δεν πρέπει να κρύβεται πίσω από τους πολίτες και να είναι απόν.
Γιατί μπορεί να φαίνεται ότι κάτι έτσι λειτουργεί αλλά στην ουσία υπολειτουργεί. Καμιά φορά, λυπάμαι που το λέω, αλλά θα έπρεπε οι πολίτες να μην ασχολούνται καθόλου με τον εθελοντισμό ώστε να είναι πιο εμφανής η απουσία του κράτους και να κάνει πιο εκκωφαντικό θόρυβο αφού οι συνέπειες θα είναι πιο εμφανείς.
Δυστυχώς, ο εθελοντισμός κάποιες φορές καλύπτει το κράτος και αυτό επαναπαύεται σε αυτήν την κατάσταση. Ο μόνος τρόπος για να ξεμπροστιάσεις το κράτος ή να το ταρακουνήσεις από την απραγία του, ειδικά σε προβλήματα που διαιωνίζονται, είναι να αδιαφορήσεις κι εσύ ως πολίτης για να γίνουν πιο εμφανή τα προβλήματα που φαίνεται να λύνονται με το πρόσχημα του εθελοντισμού.
Με άλλα λόγια να αναγκάσεις το ίδιο το κράτος να αναλάβει δραστικά μέτρα.
Αν κάποια μέρα όλες οι φιλανθρωπικές ή περιβαλλοντικές οργανώσεις τα τινάξουν όλα στον αέρα και πάψουν να ασχολούνται, θα μείνει ένα τίποτα. Ένα απολύτως τίποτα. Και τότε ίσως το κράτος φιλοτιμηθεί να σοβαρευτεί.

Και για την ίδια την πολιτεία η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι Νο1 προτεραιότητα και αυτό φαίνεται από την απουσία κρατικών δομών που μπορούν να αναλάβουν και να διαχειριστούν ΣΟΒΑΡΑ προβλήματα που αφορούν το περιβάλλον.

Η υπονόμευση του περιβάλλοντος φαίνεται,επίσης, και στον χώρο της παιδείας όπου το μάθημα της περιβαλλοντικής αγωγής θα έπρεπε να είναι ενταγμένο κανονικά στο αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών όπως είναι τα μαθηματικά και η ιστορία και όχι απλά να είναι κάποιο πρόγραμμα σχολικών δραστηριοτήτων που επαφίεται καθαρά στο πόσο ευαισθητοποιημένος είναι κάποιος εκπαιδευτικός για να εφαρμόσει μέσα στην τάξη του πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης λίγες ώρες κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους.
Αυτά, όπως έχω ξαναπεί, είναι ημίμετρα.

Επίσης, σε σχολεία όπως είναι τα ΕΠΑΛ έχουν καταργηθεί κάποιες ειδικότητες εκπαιδευτικών που έχουν να κάνουν με το περιβάλλον και έχουν αφαιρεθεί ανάλογα μαθήματα γεγονός που θεωρώ εγκληματικό γιατί πέρα από το οικολογικού του θέματος ένα άλλο πρόβλημα που δημιουργείται είναι ότι το κράτος αντί να προωθεί τους νέους να ασχοληθούν με επαγγέλματα που σχετίζονται με τη γη και το περιβάλλον και να ανοίξει έτσι νέες επαγγελματικές προοπτικές σε μια δύσκολη πραγματικότητα με τα ποσοστά ανεργίας στα ύψη, αντιθέτως υπονομεύει αυτού του είδους την εκπαίδευση ενώ την ίδια στιγμή άλλες χώρες έχουν βασίσει το εκπαιδευτικό αλλά και το οικονομικό τους σύστημα στις δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει η σωστή διαχείριση του περιβάλλοντος.

Κλείνοντας, από τη δική μου πλευρά με έπιασε μια απελπισία βλέποντας τις καρτούλες ή άλλα είδη που μπορείς να αγοράσεις από το ΕΚΠΑΖ για να το ενισχύσεις οικονομικά γιατί κατά μια έννοια το θεωρώ μάταιο.
Δεν θεωρώ ότι θα σώσω την κατάσταση έτσι γιατί ξέρω ότι είμαι μια σταγόνα στον ωκεανό που θα το κάνω αυτό. Ίσως αν το κάναμε όλοι θα είχε κάποιο νόημα (ίσως να είναι και νήμα ευαισθητοποίησης τελικά).

Κάποιες φορές σκέφτηκα να κλείσουν όλα αυτά και να αφεθούν όλα στη μοίρα τους μπας και εκτιμηθεί περισσότερο η προσφορά τους. Δεν γίνεται να τρέχουν μόνο 5-10 άνθρωποι να σώσουν μια κατάσταση και οι υπόλοιποι να αδιαφορούν σαν να μην τους αφορά.

Εν πάση περιπτώσει, δεν θα ήθελα να κλείσω με αυτό το μήνυμα. Αυτό για το οποίο θα ήθελα να σας πληροφορήσω είναι ότι στο ΕΚΠΑΖ αλλά και όχι μόνο αυτό (βοηθήστε όποια οργάνωση εσείς νομίζετε ανάλογα με τα επίπεδα ευαισθησίας σας) έχει ανάγκη από οικονομική βοήθεια και από εθελοντική εργασία.
Όπως καταλάβατε τα πάντα στην Ελλάδα βασίζονται στον εθελοντισμό ... τον κακώς εννοούμενο ... αλλά μέχρι να φιλοτιμηθεί το κράτος να αναλάβει ΣΟΒΑΡΑ τις ευθύνες που του αναλογούν δεν μας φταίνε σε τίποτα άνθρωποι ή ζώα που έχουν την ανάγκη την βοήθειά μας να τους γυρίζουμε την πλάτη σε αντίδρασή μας προς το κράτος.

Μακάρι κάποια στιγμή να αλλάξουν τα πράγματα.

Κι ένας λόγος που δεν το έβαλα στην κατηγορία "περιβάλλον" το θέμα είναι ότι κανείς δεν θα το διαβάσει.
Εδώ υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες.
Άλλη μια επιβεβαίωση ότι έχουμε όλοι το περιβάλλον χεσμένο. Δεν πουλάνε τέτοια θέματα.
Άβαταρ μέλους
κουλούρι Θεσσαλονίκης
Phorum.gr user: κουλούρι Θεσσαλονίκης

Re: Μια θλιβερή διαπίστωση

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από κουλούρι Θεσσαλονίκης »

σε εμάς έρχονται τα χελιδόνια και κάνουν φωλιές....
δεν τα διώχνουμε,φεύγουν μόνα τους! ♥♥
Άβαταρ μέλους
paul25

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από paul25 »

bizeli έγραψε: 08 Αύγ 2018, 15:29 Θυμάστε που είχα βρει ένα σπουργιτάκι;

Η ιστορία αυτή είχε και συνέχεια (την οποία βαρέθηκα να σας την γράψω) αλλά όλα αυτά που συνέβησαν στο μεσοδιάστημα με οδήγησαν στο θλιβερό συμπέρασμα ότι η προστασία του περιβάλλοντος στηρίζεται κατά το μεγαλύτερο ποσοστό στον εθελοντισμό κάποιων ευαισθητοποιημένων ανθρώπων και μόνο αντί να είναι υποχρέωση της πολιτείας όπως είναι η υγεία, η παιδεία, η απονομή δικαιοσύνης και άλλοι θεσμοί που καθιστούν μια κοινωνία λειτουργική και προοδευτική.
Καλά βρε Μπιζελάκι, τώρα το συνειδητοποίησες αυτό; Η περιβαλλοντική συνιστώσα στην πολιτική ιδιαίτερα στην Ελλάδα είναι ούτε καν σε νηπιακό στάδιο, σε βρεφικό θα έλεγα αλλά και πάλι πολύ πέφτει.
bizeli έγραψε: 08 Αύγ 2018, 15:29 Συνεπώς, αυτοί που αδιαφορούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το περιβάλλον με το πρόσχημα ότι υπάρχουν σοβαρότερα προβλήματα να ασχοληθούν δυστυχώς πολύ σύντομα θα κληθούν αντιμέτωποι με συνέπειες καταστροφικές προς τον ίδιο τον άνθρωπο που πηγάζουν από αυτήν την αδιαφορία. Άρα, ειδικά οι υποστηρικτές αυτής της άποψης "ότι οι άνθρωποι είναι πάνω απ' όλα" ειδικά αυτοί θα έπρεπε να νοιάζονται περισσότερο για το περιβάλλον και όχι μόνο ευαισθητοποιημένες μερίδες ατόμων που χαρακτηρίζονται ως "φιλόζωοι, οικολόγοι, γραφικοί" κτλ.
Σε καμία πολιτική ιδεολογία δεν συμπεριλαμβάνεται ακόμη η συνιστώσα του περιβάλλοντος, καμιά δεν έχει εξελιχθεί ώστε να τη συμπεριλάβει και αν χτυπήσει ποτέ η περιβαλλοντική κρίση θα είναι νόμιμη και μη αναστρέψιμη όπως η οικονομική κρίση.

bizeli έγραψε: 08 Αύγ 2018, 15:29 Δυστυχώς, ο εθελοντισμός κάποιες φορές καλύπτει το κράτος και αυτό επαναπαύεται σε αυτήν την κατάσταση. Ο μόνος τρόπος για να ξεμπροστιάσεις το κράτος ή να το ταρακουνήσεις από την απραγία του, ειδικά σε προβλήματα που διαιωνίζονται, είναι να αδιαφορήσεις κι εσύ ως πολίτης για να γίνουν πιο εμφανή τα προβλήματα που φαίνεται να λύνονται με το πρόσχημα του εθελοντισμού.
Με άλλα λόγια να αναγκάσεις το ίδιο το κράτος να αναλάβει δραστικά μέτρα.
Αν κάποια μέρα όλες οι φιλανθρωπικές ή περιβαλλοντικές οργανώσεις τα τινάξουν όλα στον αέρα και πάψουν να ασχολούνται, θα μείνει ένα τίποτα. Ένα απολύτως τίποτα. Και τότε ίσως το κράτος φιλοτιμηθεί να σοβαρευτεί.
χαχαχαχαχαχα! Μα τι λες βρε Μπιζελάκι; Ναι! θα φιλοτιμηθεί....ουουου! θα νοιώσει ντροπή και οικτο. Γιατί αποδίδεις στο κράτος ιδιότητες σκεπτόμενου ζώντος ατόμου (ανθρωπομορφισμός); Θεσμός είναι, δεν είναι άτομο, αυτό έχω δει να το κάνουν πολλοί.
bizeli έγραψε: 08 Αύγ 2018, 15:29
Και για την ίδια την πολιτεία η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι Νο1 προτεραιότητα και αυτό φαίνεται από την απουσία κρατικών δομών που μπορούν να αναλάβουν και να διαχειριστούν ΣΟΒΑΡΑ προβλήματα που αφορούν το περιβάλλον.
Ας δούμε ένα πολύ ΣΟΒΑΡΟ πρόβλημα ως παράδειγμα. Το γνωστό πρόβλημα της ΛΑΡΚΟ στην Ευβοια με τη σκουριά που τη πετάνε εδώ και περίπου 50 χρόνια στη θάλασσα σε τεράστιες συγκεντρώσεις και η οποία φτάνει μέχρι τις ακτές της Κρήτης όπως έδειξε μια έρευνα της ποιότητας θαλασσινού νερού. Για το ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ πρόβλημα της ΛΑΡΚΟ δες αυτό το λινκ.

http://www.kathimerini.gr/284728/articl ... th-larymna

Στην χώρα γίνονται πολλά περιβαλλοντικά εγκλήματα και κανείς δεν μιλά γι'αυτά και αυτό μου κάνει μεγάλη εντύπωση, ακόμα και κάλυψη από τις εφημερίδες δε γίνεται καλά-καλά επί αυτών των θεμάτων.

bizeli έγραψε: 08 Αύγ 2018, 15:29 Μακάρι κάποια στιγμή να αλλάξουν τα πράγματα.
Μακάρι! :102:
bizeli έγραψε: 08 Αύγ 2018, 15:29 Κι ένας λόγος που δεν το έβαλα στην κατηγορία "περιβάλλον" το θέμα είναι ότι κανείς δεν θα το διαβάσει.
Εδώ υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες.
Άλλη μια επιβεβαίωση ότι έχουμε όλοι το περιβάλλον χεσμένο. Δεν πουλάνε τέτοια θέματα.
Καλά έκανες και όπως βλέπεις κανείς δεν απάντησε (ίσως δεν είχαν και τι να πουν). Πάντως και η θεματολογία για το Περιβάλλον στο φορουμ δεν είναι και από τις ανεπτυγμένες και δημοφιλείς.
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.
Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

Αν στείλανε σύρμα τα άλλα πουλιά μέχρι και στις 18χτούρες την έκατσες.
Εμένα σήμερα μου την έπεσε ένας σπούργιτας για νερό και του είπα να πα να γαμηθεί, δίπλα ήταν η βρύση.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

bizeli έγραψε: 08 Αύγ 2018, 15:29 Θυμάστε που είχα βρει ένα σπουργιτάκι;
έχω παρατηρήσεις. Οι καλοί και φιλόζωοι γείτονές σου, προσπάθησαν να δώσουν τα πουλάκια στα γατάκια να γίνουν φίλοι, αλλά εσύ μπήκες στην μέση. Γενικά τα έχεις κάνει μπάχαλο, έμπλεξες την κοινωνία και τους κανόνες της με την προστασία των σπουργιτιών και το ονόμασες περιβάλλον.
bizeli έγραψε: 08 Αύγ 2018, 15:29 Εδώ υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες.
Άλλη μια επιβεβαίωση
πράγματι το άλλο πήγε άπατο :003:
Άβαταρ μέλους
Πάνας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάνας »

Μην ανησυχείς Μπιζέλι ... όλα αυτά είναι ΜΚΟ που σημαίνει ότι χρηματοδοτούνται από το κράτος επειδή δεν έχει τις απαραίτητες δομές για να υποστηρίξει το οτιδήποτε έχει σχέση με αυτό που ασχολείται η ΜΚΟ. Μερικές φορές μπορεί αλλά προωθεί την ΜΚΟ....

Πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να μην μασαμπουκιάζει ΔΥ με αυτό αλλά κάποιος μασαμπουκιάζει τέλος πάντων. Αν ψαχτείς όλες τις ΜΚΟ τις έχουν φίλοι και συγγενείς υπουργών... αν ανοίξω εγώ μία θα πάρω τα @@ μου.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Πάνας την 09 Αύγ 2018, 00:40, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
the end
Άβαταρ μέλους
enaon

Πάνας έγραψε: 09 Αύγ 2018, 00:36 Αν ψαχτείς όλες τις ΜΚΟ τις έχουν φίλοι και συγγενείς υπουργών... αν ανοίξω εγώ μία θα πάρω τα @@ μου.
έχει πλάκα αργά στην τιβι, είναι μία που φωνάζει να σώσουμε τα ζωάκια, να πάμε στην αστυνομία που είναι υποχρεωμένη να επέμβει, ίδια φωνή, 3 μκο, μία Αλεξανδρούπολη, μία Αμοργό, μία Αργυρούπολη :)
Άβαταρ μέλους
sys3x

enaon έγραψε: 09 Αύγ 2018, 00:39
Πάνας έγραψε: 09 Αύγ 2018, 00:36 Αν ψαχτείς όλες τις ΜΚΟ τις έχουν φίλοι και συγγενείς υπουργών... αν ανοίξω εγώ μία θα πάρω τα @@ μου.
έχει πλάκα αργά στην τιβι, είναι μία που φωνάζει να σώσουμε τα ζωάκια, να πάμε στην αστυνομία που είναι υποχρεωμένη να επέμβει, ίδια φωνή, 3 μκο, μία Αλεξανδρούπολη, μία Αμοργό, μία Αργυρούπολη :)
Συμβουλή του Πυθαγόρα.
Μην βλέπεις τηλεόραση.

.
Άβαταρ μέλους
Πάνας

Φίλε πρέπει να διασώσουμε τον ελληνικό μυρμυγκοφάγο αλλά δεν έχουμε χρήματα και δομές.... έχεις κανένα υπουργό κολλητό να μας εγκρίνει κανένα κονδύλι;
the end
Άβαταρ μέλους
enaon

εγώ η πιο θλιβερή διαπίστωση που έχω κάνει, είναι ότι αν το πλαίσιο ελέγχου αδέσπωτων που έχουμε φτιάξει μέσω των στειρώσεων, δεν ήταν σχεδιασμένο να κυνηγάει την πραγματικότητα αλλά πράγματι θέλαμε να πετύχουμε τον σκοπό μας, δεν θα υπήρχαν πλέον γάτες και σκύλοι χωρίς ταμπελάκι τιμής.

Ξεκάθαρα λένε οτι τα γατόσκηλα έιναι ανθρώπινη κατασκευή, λάθος και πρέπει να το μαζέψουμε, απλά το παίζουν άχρηστοι.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος enaon την 09 Αύγ 2018, 00:46, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Πάνας

Μπορούμε να πούμε ότι θα διασώσουμε και μετανάστες μυρμυγκοφάγους που μετακομίζουν από την Συρία για να γίνει πιο εύκολο....
the end
Άβαταρ μέλους
κουλούρι Θεσσαλονίκης

sys3x έγραψε: 09 Αύγ 2018, 00:41
Συμβουλή του Πυθαγόρα.
Μην βλέπεις τηλεόραση.
του ποιανού;;
:roll: :roll:
Άβαταρ μέλους
sys3x

κουλούρι Θεσσαλονίκης έγραψε: 09 Αύγ 2018, 00:46

Συμβουλή του Πυθαγόρα.
Μην βλέπεις τηλεόραση.
του ποιανού;;
Αυτουνού που είπε κυάμων απέχεσθε, του γνωστού.

.
Άβαταρ μέλους
κουλούρι Θεσσαλονίκης

sys3x έγραψε: 09 Αύγ 2018, 00:49
κουλούρι Θεσσαλονίκης έγραψε: 09 Αύγ 2018, 00:46

Συμβουλή του Πυθαγόρα.
Μην βλέπεις τηλεόραση.
του ποιανού;;
Αυτουνού που είπε κυάμων απέχεσθε, του γνωστού.
εμένα το μυαλό μου πήγε αλλού!!
οκ!
Άβαταρ μέλους
enaon

δεν είπε ρε συς να μην κοιτάμε, να μην το βάζουμε είπε.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”