Όχι αυξημένη κίνηση στους δρόμους,το αντίθετο.Ο λόγος ; Πολύς κόσμος έχει πάει στα παράλια.
Μπαίνοντας όμως στους πεζόδρομους του κέντρου,αντικρύσαμε τα αναμενόμενα.
Στα λαϊκοκαφέ που αυτοπροβάλλονται ως μεταμοντέρνα,δεν τηρούνταν (και δεν τηρείται εννοείται) κανένα από τα μέτρα που έχουν προταθεί.
Ούτε απόσταση μεταξύ των τραπεζιών,ίσα ίσα που το ένα ήταν κολλητά στο άλλο,θαρρείς με οξυγονοκόλληση.
Ούτε έξι άτομα ανά τραπέζι.Στην πλατεία με τα πολλά καφέ,είδαμε δύο περιπτώσεις τραπεζιών,με πάνω από οχτώ άτομα έκαστο.
Ούτε σερβιτόροι/ες με μάσκες που να καλύπτουν και τα ρουθούνια (εντάξει,όχι όλοι,αλλά σίγουρα,πάρα πολλοί)
Οι καθήμενοι,περιττό να πω ότι είχαν βγάλει όλοι τις μάσκες τους και μιλούσαν λες και ο διπλανός τους είχε πρόβλημα βαρηκοΐας,ή, χαχάνιζαν σαν τα άλογα που χλιμιντρίζουν, όπως κάνουν πάντα δηλαδή (γμνοι λαΪκοί
Αντισηπτικά είδαμε ελάχιστα επάνω σε τραπέζια (κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει από ένα σε κάθε τραπέζι)
Το τσιγαράκι πήγαινε "φέρτε",ένα νέφος καπνού σκέπαζε τα πρόσωπά τους.
Το μόνο σίγουρο : όλοι αυτοί έχουν κλείσει στάνταρ ραντεβού για εμβολιασμό.Στάνταρ.
Αύριο μπορεί να μου κουνήσουν και το δάχτυλο βασικά.
Εγώ που δεν θέλω να εμβολιαστώ,απέφευγα κάθε κοντινή επαφή με περαστικούς,κουβαλούσα μπουκαλάκι με αντισηπτικό στην τσέπη,πήρα καφέ στο χέρι και με τους άλλους δύο που ήμασταν μαζί,καθήσαμε στο πιο απόμερο παγκάκι,σε μία πλατεία πιο έξω από το κέντρο.
Αυτό,θα το συνεχίσω μέχρι το επόμενο λοκντάου,είτε θα είναι σε δεκαπέντε ημέρες (που δεν νομίζω,ανοίγει ο τουρισμός άλλωστε,κερδάμε),είτε στάνταρ στις αρχές Οκτωβρίου (που θα έχουμε και πέντε-έξι "νέες" μεταλλάξεις να κρέμονται πάνω από την κεφαλή μας).Με λίγα λόγια,μάλλον τέλος η εστίαση σε πολυσύχναστα μέρη για μένα και τους δικούς μου.
Εννοείται αν δεν φτάσουμε στο σημείο του υποχρεωτικού εμβολιασμού.Αν συμβεί αυτό,ήδη έχω κανονίσει που θα πάω,προκειμένου να προσαρμοστώ στη νέα πραγματικότητα (και όχι κανονικότητα),χωρίς να έχω από πίσω μου έναν ημίτρελλο να με κυνηγάει με μία σύριγγα.
Και διαθήκη έχω αρχίσει να φτιάχνω (Στύγιος
Το πόιντ είναι πάντως ότι, για μία ακόμη φορά,ούτε μέτρα θα τηρηθούν,ούτε οδηγίες,ούτε τίποτα.
Για την Ελλάδα μιλάμε,όχι για το Χονγκ Κονγκ και την Αυστραλία.
Στα παπάρια τους όλοι.