!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ο Κόσμος είσαι εσύ !
- tanipteros
Ο Κόσμος είσαι εσύ !
Θα έχετε παρατηρήσει ότι κάθε θρησκεία ή φιλοσοφία έχει την δική της κοσμοθέαση.
Πολλές φορές η κοσμοθέαση μιας θρησκείας έρχεται σε αντίθεση με την κοσμοθέαση μιας άλλης θρησκείας.
Για παράδειγμα ο Χριστιανισμός θέλει ως αίτιο του θανάτου την αμαρτία,
ενώ η Ελληνική Εθνική Θρησκεία (ΕΕΘ) θέλει τον θάνατο ως νόμο της φύσης.
Ο Χριστιανισμός παλεύει να καταργήσει τον θάνατο και υπόσχεται έναν νέο κόσμο χωρίς θάνατο με αιώνια ζωή.
Η ΕΕΘ θέλει απαραίτητο το θάνατο εντός του πεδίου του Γίγνεσθαι για την μετοίκηση των ψυχών σε άλλα πεδία του Κόσμου.
Ο Ινδουισμός διδάσκει την μετενσάρκωση ενώ ο Χριστιανισμός δεν την δέχεται.
Ο Βουδδισμός διδάσκει για 31 πεδία του Κόσμου, ενώ ο Χριστιανισμός για 4.
Αυτές είναι μερικές από τις διαφορές των θρησκειών πάνω σε θεολογικά θέματα.
Τι από όλα όμως ισχύει; Υπάρχει μία αλήθεια ή πολλές;
Άποψη μου είναι ότι ισχύουν ΟΛΕΣ οι θεολογίες ταυτόχρονα.
Αυτό είναι εφικτό διότι κάθε θεολογία αναφέρεται σε μεταφυσική υπαρκτή πραγματικότητα που υπάρχει παράλληλα
με όλες τις άλλες πραγματικότητες μέσα σε ένα σύνολο πραγματικοτήτων που ονομάζουμε Κόσμο.
Με άλλα λόγια ισχύουν όλες οι Κοσμοθεάσεις για τα μεταφυσικά διότι όλες προέρχονται από διαφορετικές παράλληλες πραγματικότητες.
Κάθε πιστός αποδέχεται την εκάστοτε θεολογία και προσδοκεί κάποια μεταφυσικά μελλοντικά γεγονότα.
Αυτά τα μελλοντικά γεγονότα θα γίνουν για κάθε θρησκεία στο δικό της σύμπαν, στην δική της πραγματικότητα χωρίς να επιρεαστούν οι άλλες
παράλληλες πραγματικότητες.
Για παράδειγμα, μετά θάνατον ο Χριστιανισμός προσδοκεί ανάσταση νεκρών και αιώνια ζωή. Αυτό είναι εφικτό να γίνει σε μια πραγματικότητα που θα βιώνουν μόνο
όλοι οι πιστοί αυτής της θρησκείας σε ένα δικό τους κοσμικό πεδίο.
Γενικά μετά θάνατον ο κάθε ένας μας περνάει στο κοσμικό πεδίο το οποίο ο ίδιος χτίζει ανάλογα τις ιδέες που έχει στον νου του.
Αναλόγως το τι πιστεύουμε για την μεταθάνατον ζωή, αυτό ακριβώς θα λάβουμε...
Ο κάθε ένας νους δημιουργεί το μέλλον του.
Έτσι, για παράδειγμα, κάποιος μπορεί να επιθυμήσει να ξαναζήσει σε ένα πεδίο ακριβώς όπως το είχε γνωρίσει,
άλλος μπορεί εν ζωή να επισκέφτηκε άλλα κοσμικά πεδία και ελπίζει να βρεθεί εκεί μετά θάνατον.
Με άλλα λόγια ο κάθε νους είναι ένας ολόκληρος κόσμος και ο θάνατος προσφέρει την αλλαγή στην οντική μας κατάσταση και περιβάλλον.
Ότι επιθυμούμε μετά θάνατον αυτό θα έχουμε χωρίς να καταργείται καμία επιθυμία, κανένας κόσμος και καμιά ιδεολογία.
Απλά όλα θα υπάρχουν ταυτόχρονα και διακριτά το ένα από το άλλο ως χωριστά.
Ποια η γνώμη σας;
Μία είναι η αλήθεια ή πολλές παράλληλες αλήθειες μέσα στο σύμπαν μας;
Πολλές φορές η κοσμοθέαση μιας θρησκείας έρχεται σε αντίθεση με την κοσμοθέαση μιας άλλης θρησκείας.
Για παράδειγμα ο Χριστιανισμός θέλει ως αίτιο του θανάτου την αμαρτία,
ενώ η Ελληνική Εθνική Θρησκεία (ΕΕΘ) θέλει τον θάνατο ως νόμο της φύσης.
Ο Χριστιανισμός παλεύει να καταργήσει τον θάνατο και υπόσχεται έναν νέο κόσμο χωρίς θάνατο με αιώνια ζωή.
Η ΕΕΘ θέλει απαραίτητο το θάνατο εντός του πεδίου του Γίγνεσθαι για την μετοίκηση των ψυχών σε άλλα πεδία του Κόσμου.
Ο Ινδουισμός διδάσκει την μετενσάρκωση ενώ ο Χριστιανισμός δεν την δέχεται.
Ο Βουδδισμός διδάσκει για 31 πεδία του Κόσμου, ενώ ο Χριστιανισμός για 4.
Αυτές είναι μερικές από τις διαφορές των θρησκειών πάνω σε θεολογικά θέματα.
Τι από όλα όμως ισχύει; Υπάρχει μία αλήθεια ή πολλές;
Άποψη μου είναι ότι ισχύουν ΟΛΕΣ οι θεολογίες ταυτόχρονα.
Αυτό είναι εφικτό διότι κάθε θεολογία αναφέρεται σε μεταφυσική υπαρκτή πραγματικότητα που υπάρχει παράλληλα
με όλες τις άλλες πραγματικότητες μέσα σε ένα σύνολο πραγματικοτήτων που ονομάζουμε Κόσμο.
Με άλλα λόγια ισχύουν όλες οι Κοσμοθεάσεις για τα μεταφυσικά διότι όλες προέρχονται από διαφορετικές παράλληλες πραγματικότητες.
Κάθε πιστός αποδέχεται την εκάστοτε θεολογία και προσδοκεί κάποια μεταφυσικά μελλοντικά γεγονότα.
Αυτά τα μελλοντικά γεγονότα θα γίνουν για κάθε θρησκεία στο δικό της σύμπαν, στην δική της πραγματικότητα χωρίς να επιρεαστούν οι άλλες
παράλληλες πραγματικότητες.
Για παράδειγμα, μετά θάνατον ο Χριστιανισμός προσδοκεί ανάσταση νεκρών και αιώνια ζωή. Αυτό είναι εφικτό να γίνει σε μια πραγματικότητα που θα βιώνουν μόνο
όλοι οι πιστοί αυτής της θρησκείας σε ένα δικό τους κοσμικό πεδίο.
Γενικά μετά θάνατον ο κάθε ένας μας περνάει στο κοσμικό πεδίο το οποίο ο ίδιος χτίζει ανάλογα τις ιδέες που έχει στον νου του.
Αναλόγως το τι πιστεύουμε για την μεταθάνατον ζωή, αυτό ακριβώς θα λάβουμε...
Ο κάθε ένας νους δημιουργεί το μέλλον του.
Έτσι, για παράδειγμα, κάποιος μπορεί να επιθυμήσει να ξαναζήσει σε ένα πεδίο ακριβώς όπως το είχε γνωρίσει,
άλλος μπορεί εν ζωή να επισκέφτηκε άλλα κοσμικά πεδία και ελπίζει να βρεθεί εκεί μετά θάνατον.
Με άλλα λόγια ο κάθε νους είναι ένας ολόκληρος κόσμος και ο θάνατος προσφέρει την αλλαγή στην οντική μας κατάσταση και περιβάλλον.
Ότι επιθυμούμε μετά θάνατον αυτό θα έχουμε χωρίς να καταργείται καμία επιθυμία, κανένας κόσμος και καμιά ιδεολογία.
Απλά όλα θα υπάρχουν ταυτόχρονα και διακριτά το ένα από το άλλο ως χωριστά.
Ποια η γνώμη σας;
Μία είναι η αλήθεια ή πολλές παράλληλες αλήθειες μέσα στο σύμπαν μας;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος tanipteros την 01 Φεβ 2021, 00:59, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
δεν βγαίνουνε...δεν βγαίνουνε, τα δόλια τα κατσίκια μας...
και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!

Re: Ο Κόσμος είσαι εσύ !
Επίσημη ελληνική θρησκεία (του έθνους) είναι ο Ορθόδοξος Χριστιανισμός.
- tanipteros
οι Έλληνες πολυθειστές έχουν επισήμως αναγνωρισμένη θρησκεία με το όνομα, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ (ΕΕΘ).stavmanr έγραψε: 01 Φεβ 2021, 00:47Επίσημη ελληνική θρησκεία (του έθνους) είναι ο Ορθόδοξος Χριστιανισμός.
δεν τα μαθες οι δωδεκαθεϊστές αναγνωρίστικαν ως ΕΕΘ
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE ... %AF%CE%B1)
Νομική προσωπικότητα απέκτησε η Ελληνική Εθνική Θρησκεία τον Ιούνιο του 1997 με την ίδρυση του Ύπατου Συμβουλίου των Ελλήνων Εθνικών (Υ.Σ.Ε.Ε.), μιας αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας, ενώ στις 24 Φεβρουαρίου 2017 κατέστη αυτή «γνωστή» κατά την έννοια που αποδίδει το Σύνταγμα (δεκτή στα ληξιαρχεία, έγκυροι θρησκευτικοί γάμοι κ.λπ.) με την άδεια ιδρύσεως και λειτουργίας λατρευτικού χώρου στην Αθήνα.

- Ζενίθεδρος
- Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
- Επικοινωνία:
Εσύ έμαθες τι έγινε στον Φριγδο;tanipteros έγραψε: 01 Φεβ 2021, 00:50οι Έλληνες πολυθειστές έχουν επισήμως αναγνωρισμένη θρησκεία με το όνομα, ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ (ΕΕΘ).stavmanr έγραψε: 01 Φεβ 2021, 00:47Επίσημη ελληνική θρησκεία (του έθνους) είναι ο Ορθόδοξος Χριστιανισμός.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
☦𓀢
tanipteros έγραψε: 01 Φεβ 2021, 00:50οι Έλληνες πολυθειστές έχουν επισήμως αναγνωρισμένη θρησκεία με το όνομα, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ (ΕΕΘ).stavmanr έγραψε: 01 Φεβ 2021, 00:47Επίσημη ελληνική θρησκεία (του έθνους) είναι ο Ορθόδοξος Χριστιανισμός.
- tanipteros
όχι δεν ξέρω. τι έγινε αγαπητέ?Ζενίθεδρος έγραψε: 01 Φεβ 2021, 00:53Εσύ έμαθες τι έγινε στον Φριγδο;tanipteros έγραψε: 01 Φεβ 2021, 00:50οι Έλληνες πολυθειστές έχουν επισήμως αναγνωρισμένη θρησκεία με το όνομα, ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ (ΕΕΘ).stavmanr έγραψε: 01 Φεβ 2021, 00:47
Επίσημη ελληνική θρησκεία (του έθνους) είναι ο Ορθόδοξος Χριστιανισμός.
για το Βυζάντιο θα μου πεις?

- tanipteros
παρακαλώ...δεν μας ενδιαφέρουν τα παλιά μίση...μείνετε εντός θέματος

- ksk
- Phorum.gr user: ksk
Ειμαι όλοι εσείς...
Ειμαι ο κανένας...
Ειμαι...ο δημιουργός του κόσμου μου...
Ειμαι ο κανένας...
Ειμαι...ο δημιουργός του κόσμου μου...
Παρατηρητής...
- Jimmy81
- Phorum.gr user: Jimmy81
Πολλές πραγματικότητες που συνθέτουν τον κόσμο...κάπως σπινοζική-πανθεϊστική η προσέγγισή σου tanipteros.
Εγώ πάλι θεωρώ ότι όλες οι ιδέες περί ζωής μετά θάνατον, είτε μέσω κύκλων μετενσάρκωσης είτε μέσω μετάβασης της ψυχής σε νέο κόσμο διαμορφώθηκαν από τα όνειρα του πρωτόγονου ανθρώπου στα οποία έβλεπε νεκρούς του κοντινού του περιβάλλοντος. Υπέθεσε ότι αυτοί θα ζουν σε κάποιο άλλο "κόσμο". Ενδεχομένως να ενισχύθηκε αυτή η ιδέα και από την κατανάλωση παραισθησιογόνων φυτών και μανιταριών. Αργότερα η ιδέα απέκτησε μια πιο εκλεπτυσμένη μορφή στο πλαίσιο των πιο σύνθετων θρησκευτικών συστημάτων της ιστορικής περιόδου (π.χ. προαπαιτούμενα για να πάει το μετά θάνατον κομμάτι σου στον τάδε κόσμο).
Εγώ πάλι θεωρώ ότι όλες οι ιδέες περί ζωής μετά θάνατον, είτε μέσω κύκλων μετενσάρκωσης είτε μέσω μετάβασης της ψυχής σε νέο κόσμο διαμορφώθηκαν από τα όνειρα του πρωτόγονου ανθρώπου στα οποία έβλεπε νεκρούς του κοντινού του περιβάλλοντος. Υπέθεσε ότι αυτοί θα ζουν σε κάποιο άλλο "κόσμο". Ενδεχομένως να ενισχύθηκε αυτή η ιδέα και από την κατανάλωση παραισθησιογόνων φυτών και μανιταριών. Αργότερα η ιδέα απέκτησε μια πιο εκλεπτυσμένη μορφή στο πλαίσιο των πιο σύνθετων θρησκευτικών συστημάτων της ιστορικής περιόδου (π.χ. προαπαιτούμενα για να πάει το μετά θάνατον κομμάτι σου στον τάδε κόσμο).
Πριν γίνω τελείως Άθεος είχα την άποψη
Όλες οι θρησκείες είναι τρόποι ερμηνείας και προσπάθειες λατρείας , μιας ανωτέρας δύναμης η οποία ορίζεται ως θεός
Αυτές οι ερμηνείες και λατρείες γίνονται ανάλογα με τα ήθη έθιμα πολιτισμικό και μορφωτικό επίπεδο του κάθε λαού την κάθε εποχή ..
Μια θρησκεια είναι καθρέφτης
Βλέπουμε σε αυτή τις δικές μας σκέψεις και ιδέες
Όλες οι θρησκείες είναι τρόποι ερμηνείας και προσπάθειες λατρείας , μιας ανωτέρας δύναμης η οποία ορίζεται ως θεός
Αυτές οι ερμηνείες και λατρείες γίνονται ανάλογα με τα ήθη έθιμα πολιτισμικό και μορφωτικό επίπεδο του κάθε λαού την κάθε εποχή ..
Μια θρησκεια είναι καθρέφτης
Βλέπουμε σε αυτή τις δικές μας σκέψεις και ιδέες
tanipteros έγραψε: 01 Φεβ 2021, 00:56όχι δεν ξέρω. τι έγινε αγαπητέ;Ζενίθεδρος έγραψε: 01 Φεβ 2021, 00:53Εσύ έμαθες τι έγινε στον Φριγδο;tanipteros έγραψε: 01 Φεβ 2021, 00:50
οι Έλληνες πολυθειστές έχουν επισήμως αναγνωρισμένη θρησκεία με το όνομα, ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ (ΕΕΘ).
για το Βυζάντιο θα μου πεις;

- tanipteros
καιρός για ανάσταση προσωπικά σε κάθε ένα που θέλει..The Rebel έγραψε: 02 Φεβ 2021, 20:26![]()

-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 31 Απαντήσεις
- 974 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από EKPLIKTIKOS
-
- 0 Απαντήσεις