!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Η Τσιγγάνα Παρασκευή Κερασιώτη: Η αληθινή νικήτρια του φετινού GNTM

Κινηματογράφος (κριτικές και προτάσεις), θέατρο, ερμηνεία, χορός, τραγούδι, τηλεόραση, ραδιόφωνο κ.ά.
Άβαταρ μέλους
georgebi

Η Τσιγγάνα Παρασκευή Κερασιώτη: Η αληθινή νικήτρια του φετινού GNTM

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από georgebi »

https://www.lifo.gr/articles/fashion_ar ... ynenteyksi
Εικόνα

Η Παρασκευή με ακαταμάχητη ειλικρίνεια στάθηκε μπροστά στην επιτροπή και διεκδίκησε το δικαίωμα στο όνειρο, αποκαλύπτοντας πόσο σημαντικό είναι να έχουν όλοι οι άνθρωποι τις ίδιες ευκαιρίες. «Είμαι Τσιγγάνα και θα ήθελα να περάσω ένα μήνυμα» είχε πει, προκαλώντας ένα κύμα συμπαράστασης στα social media. «Όταν ήμουν πιο μικρή δεχόμουν άσχημες κριτικές λόγω της καταγωγής μου, αλλά μεγαλώνοντας το ξεπέρασα αυτό. Θέλω να στείλω ένα μήνυμα σε όλες τις γυναίκες και σε όλες τις Τσιγγάνες, να αγαπάνε τον εαυτό τους, να αγαπάνε το σώμα τους και να μην ντρέπονται γι' αυτό που είναι. Κάθε άνθρωπος έχει τη δική του μοναδική ομορφιά και είναι καλό να το δείχνουμε αυτό».
.............

Η Παρασκευή είναι από κάθε άποψη νικήτρια. Μπορεί να μην κέρδισε το GNTM, αλλά κατάφερε να περάσει το μήνυμα που ήθελε: απέδειξε ότι μια Τσιγγάνα μπορεί να σπάσει όλα τα στερεότυπα και να κάνει πραγματικότητα το όνειρό της. Ότι και οι άνθρωποι που η κοινωνία έχει βάλει στο περιθώριο, μπορούν να έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν αυτό που τους αξίζει.
..............................
Εικόνα

«Γεννήθηκα στην Αθήνα» λέει. «Όταν ήμουν πολύ μικρή, σχεδόν μωρό, ζούσαμε σε καταυλισμό κοντά στην Αχαγιά, αλλά οι δικοί μου ήθελαν πάντα να φύγουμε και να ξεπεράσουμε τα στερεότυπα που έχουμε οι Τσιγγάνοι. Έτσι, το 2008 πήγαμε στην Πάτρα. Εκεί μεγάλωσα. Ο μπαμπάς μου ήθελε να κάνουμε μια άλλη ζωή, να μην έχουμε τη ζωή των Τσιγγάνων. Στην Πάτρα μάς έγραψαν στο σχολείο και το τελειώσαμε όλες οι αδερφές. Η μεγαλύτερη αδερφή μου, που είναι αθλήτρια, είναι 21, η δεύτερη είναι 20, εγώ 19 και η μικρή, που είναι 16, πάει ακόμα σχολείο.

Κάποια στιγμή, ξαφνικά, μπαίνει το μικρόβιο μέσα μου ‒ ήθελα να ασχοληθώ πάρα πολύ με το μόντελινγκ, οπότε, βλέποντας και το GNTM, είπα "θα το κάνω!". Η μαμά μου και οι αδερφές μου δεν πίστευαν ότι θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα αυτό. Η μαμά μου δεν ήθελε κιόλας γιατί φοβόταν μην απογοητευτώ, αλλά ο μπαμπάς μου πίστευε ότι μπορούσα να τα καταφέρω και μου είπε: "Το θέλεις; Κάν' το!".
....................

Τη ρωτάω τι σήμαινε αυτό που είπε ο μπαμπάς της όταν εμφανίστηκε στο παιχνίδι, σε μία από τις πιο συγκινητικές στιγμές του: «Δεν είμαι αυστηρός μπαμπάς, θέλω να δώσω ελευθερία στα παιδιά μου. Στη δικιά μας φυλή, ξέρετε, έχουμε κάποια έθιμα κι εγώ τα έχω αποφύγει πολλά χρόνια πριν, προτού ακόμα παντρευτώ. Είμαι ελεύθερο πουλί. Λέω, διαλέξτε τι θέλετε κι εγώ θα είμαι πάντα δίπλα σας, και εγώ και η μαμά σας».
Εικόνα

«Οι Τσιγγάνοι παντρεύονται νωρίς, στα 13, στα 14» λέει η Παρασκευή, «στα 19 σου είσαι πολύ μεγάλη για να μην έχεις δική σου οικογένεια. Αυτό εννοούσε, ότι δεν ήθελε οι κόρες του να παντρευτούν τόσο νωρίς, ήθελε να τελειώσουν το σχολείο και να σπουδάσουν. Για έναν Τσιγγάνο το να πάει σχολείο είναι πολύ δύσκολο και ακόμα πιο δύσκολο να το τελειώσει. Ο πατέρας μου δεν ήθελε να ακολουθήσουμε όλα τα έθιμα και τις παραδόσεις, ήθελε να πάει κόντρα σε όλα αυτά και αυτό κάναμε. Γιατί οι Τσιγγάνοι θεωρούν ότι όταν το κοριτσάκι γίνει 13 πρέπει να παντρευτεί και να κάνει οικογένεια.

Όταν αποκτήσεις οικογένεια σε αυτή την ηλικία, τι σπουδές να κάνεις; Ούτε σχολείο δεν πηγαίνεις, δεν είσαι τίποτε άλλο πέρα από σύζυγος. Κλείνεσαι στο σπίτι και μεγαλώνεις απότομα στα 13, χωρίς καμία εμπειρία, χωρίς να έχεις δει τίποτα, χωρίς να ξέρεις τι να κάνεις. Αναγκαστικά θα πρέπει να παντρευτείς, να γίνεις μαμά, να γίνεις γυναίκα. Αυτά δεν τα ήθελε ο μπαμπάς μου για μας, ήθελε να σπουδάσουμε και να κάνουμε πολλά πράγματα.
Εικόνα

Πολλοί Τσιγγάνοι έχουν μεγάλη δυσκολία στο να βιοποριστούν, οι συνθήκες στις οποίες ζουν είναι σκληρές κι ένα παιδάκι που πάει στο σχολείο και δεν έχει στο σπίτι τρεχούμενο νερό και θερμοσίφωνα μπορεί να μην είναι το πιο καθαρό, όμως μόνο αυτό ξέρει πόσο δύσκολη είναι η ζωή του. Όταν πάει στο σχολείο και τα ρούχα του δεν είναι αυτά που φοράνε τα άλλα παιδιά, μπαίνει στο περιθώριο, όχι από τα υπόλοιπα παιδιά, αλλά από τους γονείς τους.

Αυτό είναι που με ενοχλεί πάρα πολύ και γι' αυτό ήθελα να περάσω το μήνυμα μέσα από το GNTM ότι κανένας άνθρωπος δεν είναι κατώτερος. Ναι, είμαστε όλοι διαφορετικοί, αλλά όχι με αυτόν τον τρόπο που το εννοούν κάποιοι άνθρωποι. Σε κοιτάνε περίεργα, λένε "αυτή είναι Τσιγγάνα" και θεωρούν πως κάνεις ό,τι περνάει απ' το μυαλό τους. Πώς θα πάω σχολείο όταν δεν με θέλεις, πώς θα βρω δουλειά όταν, επειδή είμαι Τσιγγάνα, δεν μου δίνεις την ευκαιρία;

Όταν ξεκίνησα να πηγαίνω σχολείο στην Πάτρα, σίγουρα υπήρχαν κάποιοι που δεν με ήθελαν στην τάξη ‒ όχι τα άλλα παιδάκια, τα παιδιά είναι αθώα, οι γονείς είναι αυτοί που τους βάζουν ζιζάνια. Υπήρχαν κάποιοι που έλεγαν στο παιδί τους "μην κάνεις παρέα με την Τσιγγάνα, μπορεί να σου πάρει τα πράγματα, θα σε πειράξει". Αυτό με ενοχλούσε πάρα πολύ στην αρχή, σιγά-σιγά όμως το ξεπέρασα, είπα "αυτή είμαι, τους αρέσω δεν τους αρέσω". Όσο μεγαλώνεις, αποκτάς τις δικές σου άμυνες.

Η μαμά μου και ο μπαμπάς μου έχουν ζήσει πολύ δύσκολα χρόνια, δεν μπορώ να πω ότι είχαμε ό,τι θέλαμε, μας έλειπαν πολλά πράγματα, αλλά μας έστελναν στο σχολείο πολύ περιποιημένες, καθαρές, καλοντυμένες. Η μαμά μου δεν ήθελε να ξεχωρίζουμε και να βρίσκουν αφορμή να μας σχολιάζουν. Υπήρχαν παιδάκια στο σχολείο, όμως, τσιγγανάκια, που στο σπίτι τους ήταν άθλιες οι συνθήκες, το ντύσιμό τους δεν ήταν καλό και δεν ερχόντουσαν κάθε μέρα στο σχολείο, αλλά οι δικοί μου μας πρόσεχαν πάρα πολύ και τους ευγνωμονώ γι' αυτό. Κι ας μας έλειπαν κάποια πράγματα».
..............

— Τι λένε τώρα οι γονείς σου;

Η μάνα μου τώρα το πίστεψε, ενώ, ακόμα και όταν ήμουν μέσα στο σπίτι, δεν είμαι σίγουρη ότι είχε συνειδητοποιήσει πως είχα μπει. Κι εγώ, να σου πω την αλήθεια, όταν δήλωνα συμμετοχή πίστευα ότι λόγω της καταγωγής μου μπορεί να μη με αποδέχονταν και να μην τους άρεσα. Γιατί έχοντας ακούσει όλα αυτά τα σχόλια μέχρι τότε, έχεις την εντύπωση ότι ο κόσμος θεωρεί πως δεν αξίζεις το ίδιο με μια άλλη κοπέλα. Πολλές φορές το θέμα δεν είναι τι πιστεύεις εσύ αλλά τι πιστεύει ο κόσμος για σένα.
.....................
Εικόνα
— Υπήρξε κάποιο από τα παιδιά που να άφησε καμία μπηχτή για την καταγωγή σου;

Μπορώ να σου πω με σιγουριά ότι δεν υπήρξε, ούτε off cameras. Επειδή έγιναν πολλά που δεν τα είδε ο κόσμος, αυτό δεν έγινε ποτέ. Να είσαι σίγουρος ότι αν είχε πει κάποιος το παραμικρό, αποκλείεται να μην το είχαν δείξει. Ποτέ δεν ένιωσα ότι κάποιος είχε πρόβλημα με την καταγωγή μου.
.....................................

— Αισθάνεσαι κάποια ευθύνη γι' αυτό που εκπροσωπείς αυτήν τη στιγμή;

Είναι πάρα πολύ όμορφο να ακούω από τους δικούς μου ανθρώπους ότι τους έχω κάνει περήφανους, γιατί μέσα από μένα δίνω ευκαιρίες σε όλους αυτούς. Είναι σημαντικό που ακούγεται ότι μια Τσιγγάνα τα κατάφερε, να ακούς ότι ο κόσμος σε αγαπάει γι' αυτό που είσαι και να ξέρεις ότι υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν σ' εσένα. Πέρα από αυτό, εμένα μου φτάνει το μόντελινγκ, θέλω να αφοσιωθώ σε αυτό, να ασχοληθώ μόνο με αυτό. Μακάρι να ήμουν σε θέση να μπορώ να κάνω περισσότερα γι' αυτό που εκπροσωπώ.

Εικόνα
看起来和闻起来像狗屎的东西,您无需舔以确保它是狗屎..... :102:
Spoiler
Ότι φαίνεται σκατά και μυρίζει σαν σκατά δεν χρειάζεται να το γλείψεις για να βεβαιωθείς ότι είναι σκατά..
Άβαταρ μέλους
Μπίστης

Re: Η γυφτοπούλα Παρασκευή Κερασιώτη: Η αληθινή νικήτρια του φετινού GNTM

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπίστης »

Την σμπρώξανε αγρίως η Βίκυ & Σία. Ευνοιοκρατία στο φουλ και κλαίγοταν γιά ρατσισμό

Δεν θέλω να πω περισσότερα γιατί ο Γκέοργκ είναι ξάδελφός της και θα μπλέξουμε
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".
Άβαταρ μέλους
Yochanan
Phorum.gr user: Yochanan

Re: Η Τσιγγάνα Παρασκευή Κερασιώτη: Η αληθινή νικήτρια του φετινού GNTM

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Yochanan »

μπραβο στην Παρασκευή που έκλεψε την παράσταση
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
Άβαταρ μέλους
Thor
Phorum.gr user: Thor

Re: Η γυφτοπούλα Παρασκευή Κερασιώτη: Η αληθινή νικήτρια του φετινού GNTM

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Thor »

Μπίστης έγραψε: 24 Δεκ 2020, 15:52 Την σμπρώξανε αγρίως η Βίκυ & Σία. Ευνοιοκρατία στο φουλ και κλαίγοταν γιά ρατσισμό

Δεν θέλω να πω περισσότερα γιατί ο Γκέοργκ είναι ξάδελφός της και θα μπλέξουμε
:smt005:
Μαλακίαν φυγείν αδύνατον.
Στου Κουνγκφού τη πόρτα, όσο θέλεις βρόντα.
Άβαταρ μέλους
Μπίστης

Re: Η γύφτισσα Παρασκευή Κερασιώτη: Η αληθινή νικήτρια του φετινού GNTM

Βάσκος έγραψε: 24 Δεκ 2020, 16:02 Ποιος είναι ο Γκέοργκ;
Ένας γύφτος φορουμίτης
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".
Georg Von Balkanen

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Georg Von Balkanen »

Μπίστης έγραψε: 24 Δεκ 2020, 16:07
Ένας γύφτος φορουμίτης
Χρόνια πολλά και σε 'σένα αγορίνα μου. Καλή χρονιά να' χουμε. Πρώτα ο Θεός.
Άβαταρ μέλους
Γενιά της Αμαρτίας
Phorum.gr user: Γενιά των 700

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γενιά της Αμαρτίας »

Ωραία γκόμενα.
Έτσι πρέπει να γίνει, έτσι θα γίνει.
Άβαταρ μέλους
Yochanan
Phorum.gr user: Yochanan

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Yochanan »

Georg Von Balkanen έγραψε: 24 Δεκ 2020, 16:08
Μπίστης έγραψε: 24 Δεκ 2020, 16:07
Ένας γύφτος φορουμίτης
Χρόνια πολλά και σε 'σένα αγορίνα μου. Καλή χρονιά να' χουμε. Πρώτα ο Θεός.
Γενιά της Αμαρτίας

???
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

Yochanan έγραψε: 24 Δεκ 2020, 16:04 μπραβο στην Παρασκευή που έκλεψε την παράσταση
Τι αλήτης είσαι ρε.
:smt005:
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

E η καμένη η γυφτοπούλα δεν είχε τύχη. Στο ίδιο παιχνίδι έπαιζε μιγάς, πρασινομάτης. Νταξ. Και minority και ωραίος. Άκλαφτη πήγε η Παρασκευούλα. Next.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
Τζιτζιμιτζιχότζιρας
Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τζιτζιμιτζιχότζιρας »

Cecily Anne έγραψε: 24 Δεκ 2020, 17:54 E η καμένη η γυφτοπούλα δεν είχε τύχη. Στο ίδιο παιχνίδι έπαιζε μιγάς, πρασινομάτης. Νταξ. Και minority και ωραίος. Άκλαφτη πήγε η Παρασκευούλα. Next.
τι δεν είχε τύχη ? στην τριάδα βγήκε και δεν ήταν καν ωραία.

πάντως μπράβο στους γονείς της, ήταν ένα μεγάλο βήμα για την απογυφτοποίηση των παιδιών τους.
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 24 Δεκ 2020, 17:59
Cecily Anne έγραψε: 24 Δεκ 2020, 17:54 E η καμένη η γυφτοπούλα δεν είχε τύχη. Στο ίδιο παιχνίδι έπαιζε μιγάς, πρασινομάτης. Νταξ. Και minority και ωραίος. Άκλαφτη πήγε η Παρασκευούλα. Next.
τι δεν είχε τύχη ? στην τριάδα βγήκε και δεν ήταν καν ωραία.

πάντως μπράβο στους γονείς της, ήταν ένα μεγάλο βήμα για την απογυφτοποίηση των παιδιών τους.
Δεν έπαιζε να κερδίσει για κανένα λόγο, όσο και να την σπρώξανε. Υπήρχε τύπος πιο ωραίος και πιο minority.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
Μπίστης

Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: τι δεν είχε τύχη ? στην τριάδα βγήκε και δεν ήταν καν ωραία.
:goodpost:
Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: πάντως μπράβο στους γονείς της, ήταν ένα μεγάλο βήμα για την απογυφτοποίηση των παιδιών τους.
:lol:
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “7η τέχνη και Ηλ. ΜΜΕ”