!!! DEVELOPMENT MODE !!!
καλυτερη γραβιέρα
-
the Bachelor
- Δημοσιεύσεις: 186
- Εγγραφή: 01 Οκτ 2020, 11:41
καλυτερη γραβιέρα
Η γραβιέρα είναι είδος ελληνικού σκληρού κίτρινου τυριού. Το όνομά του είναι παραφθορά του γκρυγιέρ ή γκρουγιέρ (gruyère), του ελβετικού τυριού που προέρχεται από την ομώνυμη πόλη, Γκρυγιέρ. Είναι και τα δύο τυριά με παρόμοια διαδικασία ωρίμανσης, ωστόσο έχουν διαφορετική γεύση και σύσταση καθώς η γραβιέρα παρασκευάζεται αποκλειστικά με πρόβειο ή αιγοπρόβειο γάλα ενώ το γκρυγιέρ παρασκευάζεται με αγελαδινό γάλα. Υπάρχουν διάφορα είδη γραβιέρας που παρασκευάζονται στην Ελλάδα, όπου είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές τυρί μετά την φέτα.
ποια παίρνεις εσύ?
μόνο γραβιερα Ναξου για μένα
η καλύτερη με διαφορά
ποια παίρνεις εσύ?
μόνο γραβιερα Ναξου για μένα
η καλύτερη με διαφορά
- Καραμελίτσα
- Δημοσιεύσεις: 11024
- Εγγραφή: 17 Σεπ 2020, 17:35
-
the comet the course the tail
Re: καλυτερη γραβιέρα
εκτός κι αν έχω μακαρόνια, βάζω λίγο πολύ τριμμένο. κεφαλοτύρι, μυζήθρα. ό,τι έχει.
-
the Bachelor
- Δημοσιεύσεις: 186
- Εγγραφή: 01 Οκτ 2020, 11:41
Re: καλυτερη γραβιέρα
ποια?
η Μαδαρες?
Re: καλυτερη γραβιέρα
Θα σου πω όταν ξαναπάρω. Δεν θυμάμαι, μια κρητική, θα σε πω την επόμενη.
Ordem e Progresso.
- ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
- Δημοσιεύσεις: 31010
- Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 21:47
Re: καλυτερη γραβιέρα
Φαν φακτ: η γκριγιέρ είναι η γενέτειρα του h. r. Geiger. Έχει το μουσείο του εκεί
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
- unholydiver
- Δημοσιεύσεις: 389
- Εγγραφή: 01 Σεπ 2020, 21:31
Re: καλυτερη γραβιέρα
Αθάνατη αιγοπρόβεια γραβιέρα. Επειδή δεν αγοράζω συχνά, ξεχνάω ποια μου άρεσε και τη δεύτερη φορά παίρνω μαλακία.
Η αστρολογία είναι περισσότερο έγκυρη από τη διατροφική "επιστήμη" 
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
- Δημοσιεύσεις: 29767
- Εγγραφή: 04 Ιουν 2018, 05:51
Re: καλυτερη γραβιέρα
Γραβιέρα Νάξου κανείς;
Τώρα τελευταία δοκιμάσαμε μία ηπειρώτικη με τρούφα. Μου άρεσε.
Τώρα τελευταία δοκιμάσαμε μία ηπειρώτικη με τρούφα. Μου άρεσε.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Re: καλυτερη γραβιέρα
και γω Νάξου παίρνω, Ορέστηthe Bachelor έγραψε: 09 Νοέμ 2020, 19:26 Η γραβιέρα είναι είδος ελληνικού σκληρού κίτρινου τυριού. Το όνομά του είναι παραφθορά του γκρυγιέρ ή γκρουγιέρ (gruyère), του ελβετικού τυριού που προέρχεται από την ομώνυμη πόλη, Γκρυγιέρ. Είναι και τα δύο τυριά με παρόμοια διαδικασία ωρίμανσης, ωστόσο έχουν διαφορετική γεύση και σύσταση καθώς η γραβιέρα παρασκευάζεται αποκλειστικά με πρόβειο ή αιγοπρόβειο γάλα ενώ το γκρυγιέρ παρασκευάζεται με αγελαδινό γάλα. Υπάρχουν διάφορα είδη γραβιέρας που παρασκευάζονται στην Ελλάδα, όπου είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές τυρί μετά την φέτα.
ποια παίρνεις εσύ?
μόνο γραβιερα Ναξου για μένα
η καλύτερη με διαφορά
- Υδράργυρος
- Δημοσιεύσεις: 26265
- Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 17:47
Re: καλυτερη γραβιέρα
Εισαι μικρη ακομαΚαραμελίτσα έγραψε: 09 Νοέμ 2020, 21:33 Δεν τον ξέρω τον Νάξο, εγώ παίρνω γραβιέρα Σκλαβενίτη. Καλή είναι.
- Υδράργυρος
- Δημοσιεύσεις: 26265
- Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 17:47
Re: καλυτερη γραβιέρα
Γραβιερα ναξου σταθερη αξια (φτιαχνεται απο αγελαδινο γαλα)
Απο κει και περα, γραβιερα σφακιων αν σου αρεσει η γλυκεια, μυλοποταμου ή αμφιλοχιας αν σου αρεσει η πικαντικη
Απο κει και περα, γραβιερα σφακιων αν σου αρεσει η γλυκεια, μυλοποταμου ή αμφιλοχιας αν σου αρεσει η πικαντικη
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 37 Απαντήσεις
- 1072 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από SeaHawk
-
- 144 Απαντήσεις
- 4117 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ασέβαστος
-
- 11 Απαντήσεις
- 526 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Νon4me
-
- 35 Απαντήσεις
- 631 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης