Ιταλοληγουρηδες
Δημοσιεύτηκε: 26 Οκτ 2020, 10:48
Ποιες γνωστες συνταγες (εκτος ρυζοτου) ειναι βορειοιταλικες?
Καλώς ήρθατε στο Phorum.com.gr Είμαστε εδώ πολλά ενεργά μέλη της διαδικτυακής κοινότητας του Phorum.gr που έκλεισε. Σας περιμένουμε όλους!
https://dev.phorum.com.gr/
Η Καρμπονάρα με κρέμα γάλακτος και μανιτάρια από πια περιοχή είναι;Cavaliere έγραψε: 26 Οκτ 2020, 11:38 Βασικά η polenta, τα πιάτα με κριθάρι, το συκώτι αλά βενετσιάνα, το σνίτσελ το μιλανέζικο, το tiramisù, το zambone με cren, πάρα πολλά. Η Β.Ιταλία έχει μια κουζίνα, ορεινή, rustica, χοντροκομμένη και παχιά, χειμερινή, αλπική θα λέγαμε, που δεν την ξέρει ο πολύς κόσμος που κατατρώει τα ιταλικά ρεστοράν και καταναλώνει τις συνταγές της Emilia-Romagna, της Κεντρικής Ιταλίας, της Καμπανίας, άντε και λίγο Τοσκάνη. Η Λιγουρία δεν πιάνεται στη Β.Ιταλία, έχει δική της κουλτούρα και γεύσεις. Όταν λέμε Βόρεια ιταλική κουζίνα, εννοούμε αλπική Ιταλία, Πιεμόντε, Λομβαρδία, Trentino-Alto Adige, Friuli, Veneto.
Από το πρώτο πόδι.dotcom έγραψε: 26 Οκτ 2020, 12:16Η Καρμπονάρα με κρέμα γάλακτος και μανιτάρια από πια περιοχή είναι;Cavaliere έγραψε: 26 Οκτ 2020, 11:38 Βασικά η polenta, τα πιάτα με κριθάρι, το συκώτι αλά βενετσιάνα, το σνίτσελ το μιλανέζικο, το tiramisù, το zambone με cren, πάρα πολλά. Η Β.Ιταλία έχει μια κουζίνα, ορεινή, rustica, χοντροκομμένη και παχιά, χειμερινή, αλπική θα λέγαμε, που δεν την ξέρει ο πολύς κόσμος που κατατρώει τα ιταλικά ρεστοράν και καταναλώνει τις συνταγές της Emilia-Romagna, της Κεντρικής Ιταλίας, της Καμπανίας, άντε και λίγο Τοσκάνη. Η Λιγουρία δεν πιάνεται στη Β.Ιταλία, έχει δική της κουλτούρα και γεύσεις. Όταν λέμε Βόρεια ιταλική κουζίνα, εννοούμε αλπική Ιταλία, Πιεμόντε, Λομβαρδία, Trentino-Alto Adige, Friuli, Veneto.
Μόνο απ'έξω το ψήνει;Πολύ ωμό με φαίνεται...
Εγώ την φαντάζομαι κάπως σαν τη φάβα... Έχει μεγάλη διαφορά; Δεν έχει τύχει μέχρι στιγμής να φάω. Υποθέτω ότι θα είναι κάτι αρκετά γλυκό οπότε θα θέλει και αρκετό τυρί για να εξισορροπηθεί.
Η φάβα είναι όνειρο. ΚΑΜΙΑ σχέση.Planis έγραψε: 26 Οκτ 2020, 12:54Εγώ την φαντάζομαι κάπως σαν τη φάβα... Έχει μεγάλη διαφορά; Δεν έχει τύχει μέχρι στιγμής να φάω. Υποθέτω ότι θα είναι κάτι αρκετά γλυκό οπότε θα θέλει και αρκετό τυρί για να εξισορροπηθεί.