Σελίδα 1 από 2

Ιταλοληγουρηδες

Δημοσιεύτηκε: 26 Οκτ 2020, 10:48
από perseus
Ποιες γνωστες συνταγες (εκτος ρυζοτου) ειναι βορειοιταλικες?

Re: Ιταλοληγουρηδες

Δημοσιεύτηκε: 26 Οκτ 2020, 11:19
από Ερμής
πολεντα σε ενα σκασμο παραλλαγές.

Re: Ιταλοληγουρηδες

Δημοσιεύτηκε: 26 Οκτ 2020, 11:38
από Cavaliere
Βασικά η polenta, τα πιάτα με κριθάρι, το συκώτι αλά βενετσιάνα, το σνίτσελ το μιλανέζικο, το tiramisù, το zambone με cren, πάρα πολλά. Η Β.Ιταλία έχει μια κουζίνα, ορεινή, rustica, χοντροκομμένη και παχιά, χειμερινή, αλπική θα λέγαμε, που δεν την ξέρει ο πολύς κόσμος που κατατρώει τα ιταλικά ρεστοράν και καταναλώνει τις συνταγές της Emilia-Romagna, της Κεντρικής Ιταλίας, της Καμπανίας, άντε και λίγο Τοσκάνη. Η Λιγουρία δεν πιάνεται στη Β.Ιταλία, έχει δική της κουλτούρα και γεύσεις. Όταν λέμε Βόρεια ιταλική κουζίνα, εννοούμε αλπική Ιταλία, Πιεμόντε, Λομβαρδία, Trentino-Alto Adige, Friuli, Veneto.

Re: Ιταλοληγουρηδες

Δημοσιεύτηκε: 26 Οκτ 2020, 12:05
από perseus
Κατάλαβα ,μονο ρυζοττο...

Re: Ιταλοληγουρηδες

Δημοσιεύτηκε: 26 Οκτ 2020, 12:16
από dotcom
Cavaliere έγραψε: 26 Οκτ 2020, 11:38 Βασικά η polenta, τα πιάτα με κριθάρι, το συκώτι αλά βενετσιάνα, το σνίτσελ το μιλανέζικο, το tiramisù, το zambone με cren, πάρα πολλά. Η Β.Ιταλία έχει μια κουζίνα, ορεινή, rustica, χοντροκομμένη και παχιά, χειμερινή, αλπική θα λέγαμε, που δεν την ξέρει ο πολύς κόσμος που κατατρώει τα ιταλικά ρεστοράν και καταναλώνει τις συνταγές της Emilia-Romagna, της Κεντρικής Ιταλίας, της Καμπανίας, άντε και λίγο Τοσκάνη. Η Λιγουρία δεν πιάνεται στη Β.Ιταλία, έχει δική της κουλτούρα και γεύσεις. Όταν λέμε Βόρεια ιταλική κουζίνα, εννοούμε αλπική Ιταλία, Πιεμόντε, Λομβαρδία, Trentino-Alto Adige, Friuli, Veneto.
Η Καρμπονάρα με κρέμα γάλακτος και μανιτάρια από πια περιοχή είναι;

Re: Ιταλοληγουρηδες

Δημοσιεύτηκε: 26 Οκτ 2020, 12:22
από stella
Πολέντα γαμεί παιδιά, με συκωτάκι που είπε κι ο Cavaliere είναι μούρλια.

Re: Ιταλοληγουρηδες

Δημοσιεύτηκε: 26 Οκτ 2020, 12:39
από Planis
Μπιστέκα αλά φιορεντίνα και τα μυαλά στα κάγκελα... :g094:


Re: Ιταλοληγουρηδες

Δημοσιεύτηκε: 26 Οκτ 2020, 12:44
από Cavaliere
dotcom έγραψε: 26 Οκτ 2020, 12:16
Cavaliere έγραψε: 26 Οκτ 2020, 11:38 Βασικά η polenta, τα πιάτα με κριθάρι, το συκώτι αλά βενετσιάνα, το σνίτσελ το μιλανέζικο, το tiramisù, το zambone με cren, πάρα πολλά. Η Β.Ιταλία έχει μια κουζίνα, ορεινή, rustica, χοντροκομμένη και παχιά, χειμερινή, αλπική θα λέγαμε, που δεν την ξέρει ο πολύς κόσμος που κατατρώει τα ιταλικά ρεστοράν και καταναλώνει τις συνταγές της Emilia-Romagna, της Κεντρικής Ιταλίας, της Καμπανίας, άντε και λίγο Τοσκάνη. Η Λιγουρία δεν πιάνεται στη Β.Ιταλία, έχει δική της κουλτούρα και γεύσεις. Όταν λέμε Βόρεια ιταλική κουζίνα, εννοούμε αλπική Ιταλία, Πιεμόντε, Λομβαρδία, Trentino-Alto Adige, Friuli, Veneto.
Η Καρμπονάρα με κρέμα γάλακτος και μανιτάρια από πια περιοχή είναι;
Από το πρώτο πόδι.

Re: Ιταλοληγουρηδες

Δημοσιεύτηκε: 26 Οκτ 2020, 12:50
από Cecily Anne
Πολέντα=εμετός

Re: Ιταλοληγουρηδες

Δημοσιεύτηκε: 26 Οκτ 2020, 12:52
από Γκιώνης
Planis έγραψε: 26 Οκτ 2020, 12:39 Μπιστέκα αλά φιορεντίνα και τα μυαλά στα κάγκελα... :g094:

Μόνο απ'έξω το ψήνει;Πολύ ωμό με φαίνεται... :102:

Re: Ιταλοληγουρηδες

Δημοσιεύτηκε: 26 Οκτ 2020, 12:53
από Planis
Γκιώνης έγραψε: 26 Οκτ 2020, 12:52
Planis έγραψε: 26 Οκτ 2020, 12:39 Μπιστέκα αλά φιορεντίνα και τα μυαλά στα κάγκελα... :g094:

Μόνο απ'έξω το ψήνει;Πολύ ωμό με φαίνεται... :102:
Εννοείται το ψήνει μόνο απ' έξω. Αυτό το κρέας δεν το καταστρέφεις. Αν δεν μπορείς, φάε μία χοιρινή καλύτερα... :P

Re: Ιταλοληγουρηδες

Δημοσιεύτηκε: 26 Οκτ 2020, 12:54
από Planis
Cecily Anne έγραψε: 26 Οκτ 2020, 12:50 Πολέντα=εμετός
Εγώ την φαντάζομαι κάπως σαν τη φάβα... Έχει μεγάλη διαφορά; Δεν έχει τύχει μέχρι στιγμής να φάω. Υποθέτω ότι θα είναι κάτι αρκετά γλυκό οπότε θα θέλει και αρκετό τυρί για να εξισορροπηθεί.

Re: Ιταλοληγουρηδες

Δημοσιεύτηκε: 26 Οκτ 2020, 13:46
από Cecily Anne
Planis έγραψε: 26 Οκτ 2020, 12:54
Cecily Anne έγραψε: 26 Οκτ 2020, 12:50 Πολέντα=εμετός
Εγώ την φαντάζομαι κάπως σαν τη φάβα... Έχει μεγάλη διαφορά; Δεν έχει τύχει μέχρι στιγμής να φάω. Υποθέτω ότι θα είναι κάτι αρκετά γλυκό οπότε θα θέλει και αρκετό τυρί για να εξισορροπηθεί.
Η φάβα είναι όνειρο. ΚΑΜΙΑ σχέση.

Re: Ιταλοληγουρηδες

Δημοσιεύτηκε: 26 Οκτ 2020, 15:17
από Καραμελίτσα
Ωραία είναι η πολέντα, αλλά δεν έχω φάει ποτέ σε εκδοχή που να φτάνει τη δική μας μαμαλίγκα.

Re: Ιταλοληγουρηδες

Δημοσιεύτηκε: 26 Οκτ 2020, 15:27
από Ερμής
Όταν έχεις συνηθίσει κουζίνα καμπανίας, ακους πολέντα και ξερνάς. Να ξερνάνε και τα ψάρια που λέει και μια ψυχή.