!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Γιαπωνέζικες ταινίες με σαμουράι
Γιαπωνέζικες ταινίες με σαμουράι
Το νήμα το άνοιξα πιο πολύ για να μάθω ενδιαφέρουσες ταινίες, παρά για να σας τις παρουσιάσω.
Δεν θέλω να βάζω ταμπέλες στις ταινίες που μου αρέσουν. Εκτιμώ τις ωραίες ταινίες σε όποιο είδος κι αν ανήκουν. Όμως από τις ταινίες με σαμουράι, και σκουπιδάκια να είναι, θα αντλήσω περιέργως μεγάλη απόλαυση. Τα κλασικά (Κουροσάβα, Κομπαγιάσι, Μιγιαμότο) τα έχω δει πολλές φορές κάθε ένα. Εδώ θέλω να μου προτείνετε μπιμουβιές.
Δεν θέλω να βάζω ταμπέλες στις ταινίες που μου αρέσουν. Εκτιμώ τις ωραίες ταινίες σε όποιο είδος κι αν ανήκουν. Όμως από τις ταινίες με σαμουράι, και σκουπιδάκια να είναι, θα αντλήσω περιέργως μεγάλη απόλαυση. Τα κλασικά (Κουροσάβα, Κομπαγιάσι, Μιγιαμότο) τα έχω δει πολλές φορές κάθε ένα. Εδώ θέλω να μου προτείνετε μπιμουβιές.
- ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ
Re: Γιαπωνέζικες ταινίες με σαμουράι
Με έχει στοιχειώσει αυτή η τελική σκηνή:
Από την αποπλανητική έλξη στον σημειωτικό τυχοδιωκτισμό μια αμφίκρημνη παλινδρομία
Αυτοί όμως είναι Κινέζοι Για Σαμουράι είπε ο φίλος παραπάνω
"Υπάρχουν στιγμές στις οποίες ένας λαός οφείλει ,αν θέλει να μείνει μεγάλος ,να είναι ικανός να πολεμήσει ...Έστω και χωρίς ελπίδα νίκης. Μόνο διότι πρέπει "
- ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ
Ναι, το γνωρίζω ότι είμαι εκτός θέματος.
Θέστε με σε παρένθεση.
Θέστε με σε παρένθεση.
Από την αποπλανητική έλξη στον σημειωτικό τυχοδιωκτισμό μια αμφίκρημνη παλινδρομία
Ο ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ ακόμα και λάθος να κάνει, πάλι δίκιο έχει.
Υποθέτω ότι σκέφτηκε, ορθά, πως αν αρέσουν σε κάποιον οι ταινίες με σαμουράι πάει να πει ότι τον καλύπτουν και άλλες ταινίες εποχής από την Ασία με μάχες, έστω κι αν δεν έχουν σαμουράι, οπότε καλά έκανε και την έβαλε.
Το βίντεο δεν το είδα, γιατί λέει ότι είναι η τελευταία σκηνή.
Υποθέτω ότι σκέφτηκε, ορθά, πως αν αρέσουν σε κάποιον οι ταινίες με σαμουράι πάει να πει ότι τον καλύπτουν και άλλες ταινίες εποχής από την Ασία με μάχες, έστω κι αν δεν έχουν σαμουράι, οπότε καλά έκανε και την έβαλε.
- perseus
- Phorum.gr user: Perseus
Ξεκινα απο εδω
Η πρώτη ταινία στην σειρά είναι το tale of Zatoichi. Το Zatoichi's revenge πρέπει να είναι το τρίτο ή το τέταρτο.
Τις έχω δει κι αυτές, εκτός από την τελευταία.
Η πρώτη ταινία στην σειρά είναι το tale of Zatoichi. Το Zatoichi's revenge πρέπει να είναι το τρίτο ή το τέταρτο.
Τις έχω δει κι αυτές, εκτός από την τελευταία.
Δέκατη είναι τελικά.
Δυο λόγια για την σάγκα του Ζατόιτσι: Ο Ζατόιτσι είναι ένας τυφλός, τζογαδόρος, μασέρ αλλά είναι και φοβερός σαμουράι που διορθώνει τις αδικίες που βλέπει. Κάτι σαν Γιαπωνέζος Daredevil. Έχουν γυριστεί είκοσι οχτώ ταινίες με αυτόν τον χαρακτήρα ανάμεσα στο 1962 και το 2010, η μία είναι εκτός σειράς, ένας φόρος τιμής από τον Τακέσι Κιτάνο στον αγαπημένο του ήρωα, γυρισμένη το 2003.
Η πρώτη του εμφάνιση ήταν σαν δευτερεύον χαρακτήρας σε μια παλιότερη ταινία που δεν θυμάμαι το όνομά της, όποιος ξέρει να μας πει.
- ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ
Μερσί για την κατανοητική προσέγγιση, αλλά δεν έκανα λάθος.Βλήμα έγραψε: 19 Οκτ 2020, 13:29 Ο ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ ακόμα και λάθος να κάνει, πάλι δίκιο έχει.
Απλώς το έβαλα σαν "ουρίτσα" της κεντρικής θεματικής, γιατί μου έχει μείνει η όλη φάση και η πρωταγωνιστική φιγούρα. Αυτή η τελευταία σκηνή θαρρώ αξίζει, για μένα, καθώς, όσο θυμάμαι, η λοιπή ταινία μόνο κατά στιγμές μου κίνησε το ενδιαφέρον.
- perseus
εννοω ξεκινα απο τον ζατοιτσι ,νομιζω ειν αι 17 ταινιες (επος)
Αυτό συν εννιά, κι εξαιρούμε την ταινία του Κιτάνο που ήταν εκτός σειράς, την ταινία που δεν άνηκε στην σάγκα του Ζατόιτσι αλλά είχε κάνει εκεί την πρώτη εμφάνιση ως δευτερεύον χαρακτήρας και το ichi που είναι η ιστορία μίας γκόμενας που την εκπαιδεύει ο Ζατόιτσι. Αν σου άρεσαν τα Ζατόιτσι ψήσου να τσεκάρεις την σειρά lone wolf and cub (την σειρά ταινιών, όχι την τηλεοπτική σειρά).
Εγώ δεν το έχω δει, θέλω πρώτα να διαβάσω το μάνγκα, οπότε θα μου πεις και πώς σου φάνηκε.
- perseus
Δεν το βλεπω πουθενα ελευθερο.Βλήμα έγραψε: 19 Οκτ 2020, 15:52Αυτό συν εννιά, κι εξαιρούμε την ταινία του Κιτάνο που ήταν εκτός σειράς, την ταινία που δεν άνηκε στην σάγκα του Ζατόιτσι αλλά είχε κάνει εκεί την πρώτη εμφάνιση ως δευτερεύον χαρακτήρας και το ichi που είναι η ιστορία μίας γκόμενας που την εκπαιδεύει ο Ζατόιτσι. Αν σου άρεσαν τα Ζατόιτσι ψήσου να τσεκάρεις την σειρά lone wolf and cub (την σειρά ταινιών, όχι την τηλεοπτική σειρά).
Εγώ δεν το έχω δει, θέλω πρώτα να διαβάσω το μάνγκα, οπότε θα μου πεις και πώς σου φάνηκε.
Αν δεν ήμουν κατά των πειρατικών ταινιών κι αν ήθελα να σε παρασύρω σε αξιόποινες πράξεις θα σου πρότεινα να το κατεβάσεις από το κνάμπεν αρ γιου που υπάρχει.
Δεν το κάνω όμως.
- perseus
Εδωσα ,9 ευρω στο κοντι και το βρηκα
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 37 Απαντήσεις