!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Γιατί ο ιππόδρομος είναι καλύτερος από το ποδόσφαιρο για τους στοιχηματίες
- wooded glade
Γιατί ο ιππόδρομος είναι καλύτερος από το ποδόσφαιρο για τους στοιχηματίες
Ο ιππόδρομος είναι καλύτερος από το ποδόσφαιρο.
Ίσως δεν σας αρέσει αλλά ίσως και να μου πουν ωρισμένοι "φίλε το ταμείο είναι το καλύτερο απ' όλα, ας είναι και στοίχημα για τις εκλογές του δήμου Μακρακώμης-Αγουλινίτσης".
Θα συμφωνούσα με το τελευταίο, αλλά το ταμείο πριν πάμε ταμείο δεν είναι παρά ένας άγνωστος χι.
Que paso λοιπόν ;
Paso ότι όλοι παίζουμε επειδή πιστεύουμε ότι είμαστε πονηροί, ότι έχουμε μιά προβλεπτική ικανότητα.
Υπάρχουν κι αυτοί που παίζουν με κριτήριο την μαύρη μαγεία, τα ταρό, τα μέντιουμ αλλά θα ασχοληθώ εδώ με την βασική κατηγορία παικτών, που παίζουν επειδή πιστεύουν ότι είναι πονηροί.
Δεν μπορούμε λοιπόν να προβλέψουμε το τόπι ; Φυσικά και μπορούμε, αλλά η προβλεπτική μας ικανότητα έχει ένα όριο και έχει και ένα εύρος. Στη γνωστή για όσους με παρακολουθούν πληροφορική κλίμακα Shannon, το όριο μας στο Ελληνικό φουτμπώλ είναι το 42%. Τα τυπικά όρια είναι 33% έως 100%, αλλά το 100% δεν γίνεται βέβαια, σημαίνει ότι είσαι ο Θεός. Όμως και το 45% δεν γίνεται. Είναι σα να μου λέτε ότι κάποιος αθλητής θα τρέξει σε 5 δεύτερα το κατοστάρι. Δεν γίνεται, μέχρι 9.5 πάει.
Κάποια αντίστοιχα νούμερα ισχύουν και στις ιπποδρομίες.
Όλοι λοιπόν κάνουμε αρκετές σωστές προβλέψεις, είτε στη μπάλα είτε στις ιπποδρομίες.
Το πρόβλημα όμως είναι μας καλύπτουν οικονομικά ;
Αν επί ποδοσφαιρικού εδάφους θέλουμε το 45% του Shannon για να καλυπτόμαστε, τότε χαίρετε, δεν γίνεται.
Αλλά ας το πάω από την ανάποδη.
Οι αποδόσεις είναι αυτές που είναι, αλλά αν ήταν μεγαλύτερες ;
Αν π.χ. μας έδιναν την Μπαρτσελόνα με 1.50 και άνω αντί για 1.05 και άνω που τη δίνουν ;
Τότε θα μας αρκούσε η τωρινή μας ευφυϊα !
Τι συμβαίνει λοιπόν ;
Συμβαίνει ότι οι μπουκ αλλά και το αμοιβαίο είναι ικανοί να μπερδευτούν στις κούρσες και να προκύψει κάτι καλό για μας σαν αποτέλεσμα. παρά στο ποδόσφαιρο.
Έτσι είναι.
Όσο πιό δύσκολα είναι τα πράγματα τόσο καλύτερα.
Σκεφτείτε το και λίγο διαφορετικά. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι, αν αντί για σκάκι παίζαμε "ναυμαχία" με τελίτσες τι πρωταθλητής θα ήταν ;
Άρα -όπως ξέρουν και οι παλιοί- ο ιππόδρομος είναι καλύτερος από το ποδόσφαιρο.
Φυσικά εξαρτώνται όλα και από τις φορογκανιότες που επικρατούν. Μιλάμε τι γίνεται κάτω από φυσιολογικές συνθήκες γκανιοταρίσματος των παιγνίων.
Ίσως δεν σας αρέσει αλλά ίσως και να μου πουν ωρισμένοι "φίλε το ταμείο είναι το καλύτερο απ' όλα, ας είναι και στοίχημα για τις εκλογές του δήμου Μακρακώμης-Αγουλινίτσης".
Θα συμφωνούσα με το τελευταίο, αλλά το ταμείο πριν πάμε ταμείο δεν είναι παρά ένας άγνωστος χι.
Que paso λοιπόν ;
Paso ότι όλοι παίζουμε επειδή πιστεύουμε ότι είμαστε πονηροί, ότι έχουμε μιά προβλεπτική ικανότητα.
Υπάρχουν κι αυτοί που παίζουν με κριτήριο την μαύρη μαγεία, τα ταρό, τα μέντιουμ αλλά θα ασχοληθώ εδώ με την βασική κατηγορία παικτών, που παίζουν επειδή πιστεύουν ότι είναι πονηροί.
Δεν μπορούμε λοιπόν να προβλέψουμε το τόπι ; Φυσικά και μπορούμε, αλλά η προβλεπτική μας ικανότητα έχει ένα όριο και έχει και ένα εύρος. Στη γνωστή για όσους με παρακολουθούν πληροφορική κλίμακα Shannon, το όριο μας στο Ελληνικό φουτμπώλ είναι το 42%. Τα τυπικά όρια είναι 33% έως 100%, αλλά το 100% δεν γίνεται βέβαια, σημαίνει ότι είσαι ο Θεός. Όμως και το 45% δεν γίνεται. Είναι σα να μου λέτε ότι κάποιος αθλητής θα τρέξει σε 5 δεύτερα το κατοστάρι. Δεν γίνεται, μέχρι 9.5 πάει.
Κάποια αντίστοιχα νούμερα ισχύουν και στις ιπποδρομίες.
Όλοι λοιπόν κάνουμε αρκετές σωστές προβλέψεις, είτε στη μπάλα είτε στις ιπποδρομίες.
Το πρόβλημα όμως είναι μας καλύπτουν οικονομικά ;
Αν επί ποδοσφαιρικού εδάφους θέλουμε το 45% του Shannon για να καλυπτόμαστε, τότε χαίρετε, δεν γίνεται.
Αλλά ας το πάω από την ανάποδη.
Οι αποδόσεις είναι αυτές που είναι, αλλά αν ήταν μεγαλύτερες ;
Αν π.χ. μας έδιναν την Μπαρτσελόνα με 1.50 και άνω αντί για 1.05 και άνω που τη δίνουν ;
Τότε θα μας αρκούσε η τωρινή μας ευφυϊα !
Τι συμβαίνει λοιπόν ;
Συμβαίνει ότι οι μπουκ αλλά και το αμοιβαίο είναι ικανοί να μπερδευτούν στις κούρσες και να προκύψει κάτι καλό για μας σαν αποτέλεσμα. παρά στο ποδόσφαιρο.
Έτσι είναι.
Όσο πιό δύσκολα είναι τα πράγματα τόσο καλύτερα.
Σκεφτείτε το και λίγο διαφορετικά. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι, αν αντί για σκάκι παίζαμε "ναυμαχία" με τελίτσες τι πρωταθλητής θα ήταν ;
Άρα -όπως ξέρουν και οι παλιοί- ο ιππόδρομος είναι καλύτερος από το ποδόσφαιρο.
Φυσικά εξαρτώνται όλα και από τις φορογκανιότες που επικρατούν. Μιλάμε τι γίνεται κάτω από φυσιολογικές συνθήκες γκανιοταρίσματος των παιγνίων.
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
- shrike
- Phorum.gr user: Isildur
Re: Γιατί ο ιππόδρομος είναι καλύτερος από το ποδόσφαιρο για τους στοιχηματίες
Το μόνο κακό μ' αυτά τα νήματα, είναι ότι το στοίχημα "ποιος το άνοιξε, χωρίς να δεις" έχει απόδοση 0,9 και δεν λέει να το παίξεις...
- wooded glade
Ωραία, εσένα σου αρέσει να ακούς λόγους του Φιντέλ Κάστρο.shrike έγραψε: 18 Ιουν 2020, 14:15 Το μόνο κακό μ' αυτά τα νήματα, είναι ότι το στοίχημα "ποιος το άνοιξε, χωρίς να δεις" έχει απόδοση 0,9 και δεν λέει να το παίξεις...
Περί ορέξεως κολοκυθόπητα.
- shrike
Καλά ρε, μην παρεξηγιέσαι με τη μία. Δεν το 'πα για κακό άλλωστε.wooded glade έγραψε: 18 Ιουν 2020, 14:18Ωραία, εσένα σου αρέσει να ακούς λόγους του Φιντέλ Κάστρο.shrike έγραψε: 18 Ιουν 2020, 14:15 Το μόνο κακό μ' αυτά τα νήματα, είναι ότι το στοίχημα "ποιος το άνοιξε, χωρίς να δεις" έχει απόδοση 0,9 και δεν λέει να το παίξεις...
Περί ορέξεως κολοκυθόπητα.
Φιντέλ Κάστρο; Εγώ; Πουρκουά;
- EKPLIKTIKOS
Το βασικο μειονέκτημα του ιπποδρομου ειναι οτι θα εισαι παντα ενας σιχαμερος αλογομουρης. Δεν ειναι τοσο κοινωνικά αποδεκτό οσο το να παίζεις κανα στοίχημα.
Το στοίχημα βεβαια ειναι ετσι φτιαγμένο που θα χανεις σε βάθος χρόνου. Δεν ειναι fair bet κ όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτο ειναι καθυστερημένος. Απο μια πρόχειρη ανάλυση που έχω κανει, η αποδοση συνολικού κόστους, εργατοωρες που ξοδευεις κτλ, το να μοιράζεις φυλλαδια ειναι πιο επικερδής δραστηριότητα απο το παμε στοίχημα. Αν θες να παιξεις κανα στοίχημα οκ, κάντο για την πλακα σου, μια στο τοσο. Αλλα αν νομίζεις οτι εισαι πονηριδης, η στατιστική ειναι εναντιον σου.
Το στοίχημα βεβαια ειναι ετσι φτιαγμένο που θα χανεις σε βάθος χρόνου. Δεν ειναι fair bet κ όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτο ειναι καθυστερημένος. Απο μια πρόχειρη ανάλυση που έχω κανει, η αποδοση συνολικού κόστους, εργατοωρες που ξοδευεις κτλ, το να μοιράζεις φυλλαδια ειναι πιο επικερδής δραστηριότητα απο το παμε στοίχημα. Αν θες να παιξεις κανα στοίχημα οκ, κάντο για την πλακα σου, μια στο τοσο. Αλλα αν νομίζεις οτι εισαι πονηριδης, η στατιστική ειναι εναντιον σου.
- shrike
Φίλε, (ειλικρινής) απορία άσχετου: τι ακριβώς σημαίνει το fair bet; Και αν είναι πάνω-κάτω αυτό που νομίζω, πώς ακριβώς θα μπορούσε να είναι fair ένα bet; Ακόμα κι αν υπάρχει τέτοιο πράμα, θα πρέπει να βασίζεται στους πολλούς και άσχετους αιμοδότες ώστε να είναι fair για τους σούπερ-παίχτες, έτσι δεν είναι; Οπότε, από που κι ως που fair;EKPLIKTIKOS έγραψε: 18 Ιουν 2020, 14:26 Το βασικο μειονέκτημα του ιπποδρομου ειναι οτι θα εισαι παντα ενας σιχαμερος αλογομουρης. Δεν ειναι τοσο κοινωνικά αποδεκτό οσο το να παίζεις κανα στοίχημα.
Εκτός κι αν δεν το πιάνω σωστά...
- wooded glade
Οπωσδήποτε έτσι είναι.shrike έγραψε: 18 Ιουν 2020, 14:30Φίλε, (ειλικρινής) απορία άσχετου: τι ακριβώς σημαίνει το fair bet; Και αν είναι πάνω-κάτω αυτό που νομίζω, πώς ακριβώς θα μπορούσε να είναι fair ένα bet; Ακόμα κι αν υπάρχει τέτοιο πράμα, θα πρέπει να βασίζεται στους πολλούς και άσχετους αιμοδότες ώστε να είναι fair για τους σούπερ-παίχτες, έτσι δεν είναι; Οπότε, από που κι ως που fair;EKPLIKTIKOS έγραψε: 18 Ιουν 2020, 14:26 Το βασικο μειονέκτημα του ιπποδρομου ειναι οτι θα εισαι παντα ενας σιχαμερος αλογομουρης. Δεν ειναι τοσο κοινωνικά αποδεκτό οσο το να παίζεις κανα στοίχημα.
Έτσι είναι όλα τα παιχνίδια.
Γιατί να πάω εγώ να δώσω τα ωραία χίλια μου δολλάρια για να μπω σε ένα τουρνουά Αμερικάνικου μπιλιάρδου αν δεν πιστεύω ότι είμαι καλύτερος για να προκριθώ στα τελικά και να έχω μερίδιο ;
Σαν fair από φορογκανιοτικής πλευράς είναι τα ανταλλακτήρια, τα οποία στην Ελλάδα τα έχει απαγορέψει ο ΟΠΑΠ.
- wooded glade
Στην Ελλάδα έχει κακό όνομα.EKPLIKTIKOS έγραψε: 18 Ιουν 2020, 14:26 Το βασικο μειονέκτημα του ιπποδρομου ειναι οτι θα εισαι παντα ενας σιχαμερος αλογομουρης. Δεν ειναι τοσο κοινωνικά αποδεκτό οσο το να παίζεις κανα στοίχημα.
Στην Αγγλία όχι (βασίλισσα-Τσώρτσιλ).
Στα εμιράτα όχι.
Στη Ρουμανία περιέργως το επέτρεπε ο Τσεαουσέσκου, το απαγόρεψε ο Ιονέσκου και ξαναεπιτράπηκε τώρα τελευταία.
Όλες οι Ελληνικές ταινίες με ιππόδρομο δείχνουν κάποιους που πάνε στο Φάληρο και πιάνονται κορόϊδα και χάνουν (Βέγγος - Αστραχάν κλπ). Ενώ στις ισάριθμες περίπου ταινίες με ΠΡΟΠΟ ο πρωταγωνιστής πιάνει το 13άρι και γίνεται πλούσιος και τελειώνει η ταινία με τη γνωστή τελετή στην εκκλησία.
Είναι βέβαια τόσο το ποδόσφαιρο όσο και ο ιππόδρομος μορφές τζόγου.
Εγώ αν δούλευα σε κάποιο κυβερνητικό πόστο δεν θα τόλμαγα ποτέ να παραδεχτώ ότι παίζω είτε το ένα είδος είτε το άλλο.
Στην περίπτωση μου όχι για τα λεφτά αλλά για το χρόνο που δαπανάται. Θα μάθαιναν οι άλλοι ότι σπαταλάω χρόνο σ' αυτά.
Άλλοι μπορεί να κρύβονται και για τα λεφτά - δεν ξέρω.
Λέγεται πάντως ότι ο Μητσοτάκης (ο παλιός) τα ήξερε όλα τα άλογα απ' έξω κι ανακατωτά.
-
Δημοκράτης
Δεν υπάρχει δίκαιο στοίχημα στην βιομηχανία του τζόγου. Το όλο σχήμα είναι τόσο επικερδείς γιατί βασίζεται καθαρά στο ότι υπάρχει ένα 15 με 20% του πληθυσμού που είναι υπέρ αισιόδοξοι και εντελώς πανηλιθιοιEKPLIKTIKOS έγραψε: 18 Ιουν 2020, 14:26 Το βασικο μειονέκτημα του ιπποδρομου ειναι οτι θα εισαι παντα ενας σιχαμερος αλογομουρης. Δεν ειναι τοσο κοινωνικά αποδεκτό οσο το να παίζεις κανα στοίχημα.
- wooded glade
Εγώ έχω παρατηρήσει ότι όλοι οι απόφοιτοι του φυσικο-χημικού δεν πιάνονται ποτέ κορόϊδα.Δημοκράτης έγραψε: 18 Ιουν 2020, 14:47Δεν υπάρχει δίκαιο στοίχημα στην βιομηχανία του τζόγου. Το όλο σχήμα είναι τόσο επικερδείς γιατί βασίζεται καθαρά στο ότι υπάρχει ένα 15 με 20% του πληθυσμού που είναι υπέρ αισιόδοξοι και εντελώς πανηλιθιοιEKPLIKTIKOS έγραψε: 18 Ιουν 2020, 14:26 Το βασικο μειονέκτημα του ιπποδρομου ειναι οτι θα εισαι παντα ενας σιχαμερος αλογομουρης. Δεν ειναι τοσο κοινωνικά αποδεκτό οσο το να παίζεις κανα στοίχημα.
Οι μαθηματικοί δεν ξέρω.
Αρχιτέκτονες-δικηγόροι-γιατροί-πολιτικοί μηχανικοί και φυσικά όλη η χλέμπα από κάτω, πιάνονται.
Το fair πάντως το έχουν πετύχει τα ανταλλακτήρια, ήτοι η γκανιότα υπάρχει μεν αλλά είναι ελάχιστη. Όμως οι οπαπάκηδες τους απαγόρεψαν αλλά είναι και οι ίδιοι βλάκες γιατί οι δικηγόροι τους ήταν της καρπαζιάς.
Πάντως ποιός μπορεί να αντεπεξέλθει και ποιός δεν μπορεί, τα λέει όλα ο Shannon.
- shrike
Ναι, οκ, απλά δεν πιάνω το νόημα του όρου fair bet. Ή, έστω, αν μπορείς μου πεις ένα στοίχημα που δεν είναι fair σε αντίθεση με ένα fair, για να καταλάβω τι σημαίνει.wooded glade έγραψε: 18 Ιουν 2020, 14:34Οπωσδήποτε έτσι είναι.shrike έγραψε: 18 Ιουν 2020, 14:30Φίλε, (ειλικρινής) απορία άσχετου: τι ακριβώς σημαίνει το fair bet; Και αν είναι πάνω-κάτω αυτό που νομίζω, πώς ακριβώς θα μπορούσε να είναι fair ένα bet; Ακόμα κι αν υπάρχει τέτοιο πράμα, θα πρέπει να βασίζεται στους πολλούς και άσχετους αιμοδότες ώστε να είναι fair για τους σούπερ-παίχτες, έτσι δεν είναι; Οπότε, από που κι ως που fair;EKPLIKTIKOS έγραψε: 18 Ιουν 2020, 14:26 Το βασικο μειονέκτημα του ιπποδρομου ειναι οτι θα εισαι παντα ενας σιχαμερος αλογομουρης. Δεν ειναι τοσο κοινωνικά αποδεκτό οσο το να παίζεις κανα στοίχημα.
Γιατί να πάω εγώ να δώσω τα ωραία χίλια μου δολλάρια για να μπω σε ένα τουρνουά Αμερικάνικου μπιλιάρδου αν δεν πιστεύω ότι είμαι καλύτερος για να προκριθώ στα τελικά και να έχω μερίδιο ;
Σαν fair από φορογκανιοτικής πλευράς είναι τα ανταλλακτήρια, τα οποία στην Ελλάδα τα έχει απαγορέψει ο ΟΠΑΠ.
Ρε μην πετατε τα λεφτα σας.
- wooded glade
Χρμφ.shrike έγραψε: 18 Ιουν 2020, 14:53Ναι, οκ, απλά δεν πιάνω το νόημα του όρου fair bet. Ή, έστω, αν μπορείς μου πεις ένα στοίχημα που δεν είναι fair σε αντίθεση με ένα fair, για να καταλάβω τι σημαίνει.wooded glade έγραψε: 18 Ιουν 2020, 14:34Οπωσδήποτε έτσι είναι.shrike έγραψε: 18 Ιουν 2020, 14:30
Φίλε, (ειλικρινής) απορία άσχετου: τι ακριβώς σημαίνει το fair bet; Και αν είναι πάνω-κάτω αυτό που νομίζω, πώς ακριβώς θα μπορούσε να είναι fair ένα bet; Ακόμα κι αν υπάρχει τέτοιο πράμα, θα πρέπει να βασίζεται στους πολλούς και άσχετους αιμοδότες ώστε να είναι fair για τους σούπερ-παίχτες, έτσι δεν είναι; Οπότε, από που κι ως που fair;
Αν παίξουν δύο ομάδες και λήξει ισόπαλος ο αγώνας και το πάνε στα πέναλτυ και σου πω εγώ Σεντάν 2.00 - Μονπελιέ 2.00 είναι fair.
Αν σου πω Σεντάν 1.80 - Μονπελιέ 1.80 όπως κάνει ο ΟΠΑΠ δεν είναι.
Αν σου πω Σεντάν 1.95 - Μονπελιέ 1.95 είναι το καλύτερο που πρακτικά μπορώ να κάνω, διότι σαν εταιρεία πρέπει να πληρώσω φόρους, πρέπει να πληρώσω γραμματείς και φαρισαίους και πρέπει να πληρώσω και τα listing rights της Σεντάν και της Μονπελιέ.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος wooded glade την 18 Ιουν 2020, 14:58, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- wooded glade
Μα αυτό τους μαθαίνω.
Εγώ θέλω να έχουν λεφτά για να τα επενδύουν σε νεανικά κορμιά.
- EKPLIKTIKOS
Βασικα πηγα να γράψω κατεβατο αλλα δε χρειάζεται κ δεν έχω κ χρονο τώρα. Δικαιο εννοώ να εισαι 50/50 χανω/κερδίζω, οπως σε κορώνα γράμματα. Αν εγω έχω 1 ευρώ, εσυ 1, κ το πονταρεις κορώνα κ εγω γραμματα, κ εχουμε βαλει ποντάρισμα σε ενα απο τα δυο, είναι ενα δικαιο παιχνίδι.shrike έγραψε: 18 Ιουν 2020, 14:30
Φίλε, (ειλικρινής) απορία άσχετου: τι ακριβώς σημαίνει το fair bet; Και αν είναι πάνω-κάτω αυτό που νομίζω, πώς ακριβώς θα μπορούσε να είναι fair ένα bet; Ακόμα κι αν υπάρχει τέτοιο πράμα, θα πρέπει να βασίζεται στους πολλούς και άσχετους αιμοδότες ώστε να είναι fair για τους σούπερ-παίχτες, έτσι δεν είναι; Οπότε, από που κι ως που fair;
Απο την αλλη, η στατιστική σε ολες αυτες τις περιπτώσεις ευνοεί τους bookmakers, για πολλούς λογους Εχουν αυτο που ονομάζεται house edge. Και όσο περισσότερο παίζεις, τοσο πιο πιθανο ειναι να χάνεις, λογω του law of large numbers. Αν θελεις να βγαλεις λεφτα απο το στοίχημα, ο καλύτερος τρόπος ειναι να γινεις εσύ ο bookmaker.
Εχε υπόψιν οτι ακομα κ αν ηταν δικαιο παιχνίδι ενα στοίχημα, παλι σε βάθος χρόνου θα έχανες κατα πασα πιθανότητα. Γιατι (α) το 50/50 υπονοεί αριστο παιχνίδι κ αποφασεις, πραγμα πρακτικα αδυνατο για εναν στοιχηματια, (β) το λεγομενο gambler's ruin: αργα ή γρηγορα ακομα κ με 50/50 τα λεφτα σου θα εξαντληθουν σε αντίθεση με του ΟΠΑΠ. Με αλλα λόγια, επιστρέφοντας στο παραδειγμα με το κερμα που σου ανεφερα στην αρχη, αν παίζουμε αυτό το παιχνίδι εγω κ εσυ κ εγω εχω απειρα χρηματα ενω εσυ έχεις 100 ευρώ, σε βαθος χρονου θα σε νικησω, θα σου πάρω ολα τα χρηματα.
Υπάρχει κ μια αλλη περίπτωση φυσικα να κερδίζεις στο παμε στοίχημα συστηματικά: να έχεις inside info, αλλα αν ίσχυε αυτό, δε θα συζητάγαμε εδω.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 5 Απαντήσεις
- 242 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
-
- 20 Απαντήσεις