!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ταινίες και όριο ηλικίας

Κινηματογράφος (κριτικές και προτάσεις), θέατρο, ερμηνεία, χορός, τραγούδι, τηλεόραση, ραδιόφωνο κ.ά.
Γραφικός

Ταινίες και όριο ηλικίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γραφικός »

Παιδιά δεν έχω, έχω μόνο ανήψι κι έναν βαφτησιμιό. Καμιά φορά σκέφτομαι ότι είναι κρίμα τα πιτσιρίκια να μην βλέπουν ταινίες τρόμου. Όταν μεγαλώσουν δεν θα φοβούνται έτσι κι αλλιώς και δεν αντιλαμβάνομαι τι το κακό τους κάνει. Καταλαβαίνω τον κίνδυνο αν διαμορφώσουν την σεξουαλικότητά τους μέσα από αμερικανιές, αλλά και πάλι το επικίνδυνο είναι να βλέπουν γαμήσια, όχι κανένα βυζάκι σαν αυτά που μπορούν να δουν στην παραλία. Το Χαλογουίν (το παλιό του Κάρπεντερ, όχι αυτό του Ρομπ Ζόμπι) ας πούμε μου φαίνεται μια χαρά να το δει ένα παιδί δέκα - έντεκα χρόνων. Χειρότερη ζημιά του κάνει να ακούει Sin boy.
1. Εσείς τι λέτε;
2. Υπάρχει κάποιο σοβαρό άρθρο ή βιβλίο που να ασχολείται με τις επιπτώσεις που έχουν τέτοιες εικόνες στον παιδικό ψυχισμό;
3. Προτείνετε ταινίες για να συζητήσουμε την κατάλληλη ηλικία να τις δει κάποιος. Εγώ είπα το Χαλογουίν.
Άβαταρ μέλους
Πάνας

Re: Ταινίες και όριο ηλικίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάνας »

Εγώ λέω ότι στις μικρές ηλικίες το να διαχωρίσεις την πραγματικότητα από την φαντασία είναι δύσκολο. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα δυσάρεστες εξελίξεις στην διαμόρφωση του χαρακτήρα και στον ψυχισμό του.
Δεν λέω ότι μπορεί να συμβεί πάντα κάτι τέτοιο αλλά έχει πάρα πολύ μεγάλες πιθανότητες. Εσύ δεν το καταλαβαίνεις;
the end
Άβαταρ μέλους
Pedro
Phorum.gr user: Pedro

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Pedro »

Ας πουμε δεν σου φαινεται περιεργο να βλεπει ενα πιτσιρικι να σνιφαρουν ντρογκια,να σπρωνουν κοκες και να πυροβολανε με καλασνικοφ;

Δλδ αντι να διαβαζουν ,παιζουν,βλεπουν πχ παιδικα σου φαινεται φυσιολογικο να βλεπουν να σφαζεται ο κοσμος και να πεταγονται αιματα κλπ
Golden Age έγραψε: 28 Νοέμ 2019, 16:42
NKVD_SMERSH έγραψε: 28 Νοέμ 2019, 16:41

Εξωκοινοβουλευτικέ ακροδεξιέ στηρίζεις Μάρτυρες του Ιαχωβά;
Εγώ απλά αγωνίζομαι για τη δημοκρατία.
Γραφικός

Πάνας έγραψε: 29 Σεπ 2019, 22:34 Εγώ λέω ότι στις μικρές ηλικίες το να διαχωρίσεις την πραγματικότητα από την φαντασία είναι δύσκολο. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα δυσάρεστες εξελίξεις στην διαμόρφωση του χαρακτήρα και στον ψυχισμό του.
Δεν λέω ότι μπορεί να συμβεί πάντα κάτι τέτοιο αλλά έχει πάρα πολύ μεγάλες πιθανότητες. Εσύ δεν το καταλαβαίνεις;
Πρώτον: δεν θα πω τίποτα τεκμηριωμένο, δεν έχω καν παιδί. Πιο πολύ τα φώτα σας θέλω να μου δώσετε, παρά να δηλώσω κάτι. Αν είχα στιβαρές απόψεις πάνω στο θέμα θα έκανα ό,τι πίστευα και δεν θα ρωτούσα την γνώμη κανενός. Στο ερώτημά σου: Νομίζω ότι είναι μέρος της γοητείας τους αυτό. Όταν μεγαλώσεις και ξέρεις ότι βλέπεις μαλακίες σταματά και να σε ενδιαφέρει.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Γραφικός την 29 Σεπ 2019, 22:42, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Γραφικός

Pedro έγραψε: 29 Σεπ 2019, 22:39 Ας πουμε δεν σου φαινεται περιεργο να βλεπει ενα πιτσιρικι να σνιφαρουν ντρογκια,να σπρωνουν κοκες και να πυροβολανε με καλασνικοφ;
Για απλές ταινίες τρόμου λέω, αυτά που λες εσύ δίνουν λάθος πρότυπα και εννοείται ότι δεν θα τους τα έδειχνα. Ο ανιψιός μου βέβαια, εφτάμιση χρόνων είναι μεγάλος φαν του Σίνμποϊ κι αυτό με ενοχλεί όσο οι ταινίες που περιγράφεις και περισσότερο.
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk »

Υπάρχουν άπειρα πράγματα που μπορείς να κάνεις με ένα παιδί. Γιατί πρέπει σώνει και καλά να δεις ταινία και μάλιστα τρόμου;

Εγώ που είμαι μαμά, τέτοιο πράγμα σε ξένο παιδί δεν θα το έκανα.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Άβαταρ μέλους
Frozen

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Frozen »

Πάνας έγραψε: 29 Σεπ 2019, 22:34 Εγώ λέω ότι στις μικρές ηλικίες το να διαχωρίσεις την πραγματικότητα από την φαντασία είναι δύσκολο. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα δυσάρεστες εξελίξεις στην διαμόρφωση του χαρακτήρα και στον ψυχισμό του.
Συμφωνώ με Πάνα, έπειτα δεν δίνει την εντύπωση στο παιδί ότι το αναπάντεχο που συμβαίνει σε μια ταινία τρόμου θα μπορούσε να συμβεί και σε αυτό;
Δεν θα χαθεί η αίσθηση ασφάλειας που δημιουργούν οι γονείς;

Είμαι τέλειο παράδειγμα για να σε πείσω να μην βάλεις στα παιδιά να δουν ταινία τρόμου γιατί από περιέργεια και γω έβλεπα θρίλερ και διάβαζα "τρομακτικές" ιστορίες και μετά έβλεπα εφιάλτες! Περιττό να σου πω ότι ούτε σήμερα βλέπω! :lol:
Pluviophile - (n) a lover of rain; someone who finds joy and peace of mind during rainy days. :hebit:
Άβαταρ μέλους
Pedro
Phorum.gr user: Pedro

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Pedro »

Γραφικός έγραψε: 29 Σεπ 2019, 22:41
Pedro έγραψε: 29 Σεπ 2019, 22:39 Ας πουμε δεν σου φαινεται περιεργο να βλεπει ενα πιτσιρικι να σνιφαρουν ντρογκια,να σπρωνουν κοκες και να πυροβολανε με καλασνικοφ;
Για απλές ταινίες τρόμου λέω, αυτά που λες εσύ δίνουν λάθος πρότυπα και εννοείται ότι δεν θα τους τα έδειχνα. Ο ανιψιός μου βέβαια, εφτάμιση χρόνων είναι μεγάλος φαν του Σίνμποϊ κι αυτό με ενοχλεί όσο οι ταινίες που περιγράφεις και περισσότερο.
Ουτε αυτον τον ηλιθιο δεν πρεπει να βλεπουν.

Πες εσυ μια ταινια τρομου που σου φαινεται φυσιολογικο να την βλεπει ενας 10χρονος.
Golden Age έγραψε: 28 Νοέμ 2019, 16:42
NKVD_SMERSH έγραψε: 28 Νοέμ 2019, 16:41

Εξωκοινοβουλευτικέ ακροδεξιέ στηρίζεις Μάρτυρες του Ιαχωβά;
Εγώ απλά αγωνίζομαι για τη δημοκρατία.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

Εδώ δεν βλέπουμε οι μεγάλοι ταινίες τρόμου θα βάλουμε στα πιτσιρίκια να δούνε;
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Γραφικός

Gherschaagk έγραψε: 29 Σεπ 2019, 22:42 Υπάρχουν άπειρα πράγματα που μπορείς να κάνεις με ένα παιδί. Γιατί πρέπει σώνει και καλά να δεις ταινία και μάλιστα τρόμου;

Εγώ που είμαι μαμά, τέτοιο πράγμα σε ξένο παιδί δεν θα το έκανα.
Στο δικό σου όμως; :P

Ούτε εγώ το έχω κάνει βρε, προβληματισμό βάζω. Αποκλείεται να είχα την ελλειπή μου άποψη σε τόσο μεγάλη εκτίμηση που θα αποφάσιζα κάτι που αφορά κάποιον άλλο κόντρα σε όλους τους υπόλοιπους.
Γιατί πρέπει σώνει και καλά να δεις ταινία
Είναι πολύ όμορφο να βλέπεις ταινίες με ένα μικρό, τι "γιατί να δεις ταινίες"; Δεν μπορώ να καταλάβω την ερώτησή σου. Η πρώτη μου ανάμνηση είναι να βλέπω τον βαρόνο Μινχάουζεν στον κινηματογράφο και ρωτάς "γιατί να δεις ταινίες";
Μπαν.
και μάλιστα τρόμου;
Γιατί στα πιτσιρίκια αρέσει να φοβούνται.
Άβαταρ μέλους
Frozen

Naida έγραψε: 29 Σεπ 2019, 22:47 Εδώ δεν βλέπουμε οι μεγάλοι ταινίες τρόμου θα βάλουμε στα πιτσιρίκια να δούνε;
Αυτό! :003:
Pluviophile - (n) a lover of rain; someone who finds joy and peace of mind during rainy days. :hebit:
Άβαταρ μέλους
Frozen

Γραφικός έγραψε: 29 Σεπ 2019, 22:48

Από που έβγαλες τέτοιο συμπέρασμα;! :fp:
Γραφικός

Pedro έγραψε: 29 Σεπ 2019, 22:45 Πες εσυ μια ταινια τρομου που σου φαινεται φυσιολογικο να την βλεπει ενας 10χρονος.

(το καινούργιο δεν το έχω δει οπότε δεν μπορώ να έχω άποψη)
Άβαταρ μέλους
Daje

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Daje »

Εγω μεγαλωσα με τα ΒΥΖΙΑ της Samantha Fox και το αιδοιο της Traci Lords.
Ακομα να τα ξεχασω.
https://i.imgur.com/p7krvsa.jpg
Πρόεδρος του Σ.Φ.Σ.Σ.Κ.Π.Ο
Ωραίο πρωτάθλημα ρε κατσικοειδή φυστικοβουτηρομένα λοβοτομημένα καγκουροειδή κατσίκια!
Γραφικός

Frozen έγραψε: 29 Σεπ 2019, 22:50
Γραφικός έγραψε: 29 Σεπ 2019, 22:48

Από που έβγαλες τέτοιο συμπέρασμα;! :fp:
Γιατί το θυμάμαι και γιατί βλέπω την λαχτάρα τους να τις δούνε.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “7η τέχνη και Ηλ. ΜΜΕ”