Σελίδα 1 από 26

Μέλι

Δημοσιεύτηκε: 20 Σεπ 2019, 19:00
από GoBack

Παρέμβαση Συντονιστή ή Διαχειριστή

Το νήμα προέκυψε από διαχωρισμό του νήματος viewtopic.php?f=26&t=14842 λόγω εκτός θέματος παρένθετης συζήτησης και δεν δημιουργήθηκε από τον εμφανιζόμενο ως νηματοθέτη
Awesomatic έγραψε: 20 Σεπ 2019, 16:52
istoria m amartia m έγραψε: 20 Σεπ 2019, 16:46 Κατά πρωτον
Μπορεί να παθει καποιος κατι απο υπερβολική κατανάλωση ταχινιού με μελι;;;;;

Κατά δευτερον
Βλέπω στην αγορά διάφορες τιμες για ταχίνι και το κλασσικό και απο μαυρο σουσάμι;? Και βιολογικό !!;;;
Έχετε κανενα να προτείνετε; αξίζουν την διαφορα τα πιο ακριβά; ακούω γνώμες (εκτός ναϊδας)

Αν υπαρχει ηδη θεμα είτε στην μαγειρική είτε στο ερωτας σουβλατζης και σχέσεις, ζητω συγγνωμη

Το μέλι είναι υδατάνθρακας, είναι καλό σε λογικές ποσότητες αλλά η υπερκατανάλωση βλάπτει.
Mακροπροθεσμα πιστευω εννοεις.Γιατι και ενα βαζο μελι να φας αν δεν εχεις καποιο προβλημα υγειας το πολυ να σε πιασει κοψιμο.

Re: Μέλι

Δημοσιεύτηκε: 20 Σεπ 2019, 20:36
από Υπερκουλτουριάρης
Το μελι ειναι υπερεκτιμημενο. Δεν εχει μεγαλη διαφορα απο την ζαχαρη ,περα απο περισσοτερες θερμιδες και τα ωφελη του ειναι ελαχιστα σε νορμαλ ποσοτητες. Τεινω προς την μαυρη ζαχαρη ως προτιμοτερη.
Ταχινι ειναι υπερτροφη

Re: Μέλι

Δημοσιεύτηκε: 21 Σεπ 2019, 08:01
από perseus
Υπερκουλτουριάρης έγραψε: 20 Σεπ 2019, 20:36 Το μελι ειναι υπερεκτιμημενο. Δεν εχει μεγαλη διαφορα απο την ζαχαρη ,περα απο περισσοτερες θερμιδες και τα ωφελη του ειναι ελαχιστα σε νορμαλ ποσοτητες. Τεινω προς την μαυρη ζαχαρη ως προτιμοτερη.
Ταχινι ειναι υπερτροφη
Ανατρεπτικό σε κοβω

Re: Μέλι

Δημοσιεύτηκε: 21 Σεπ 2019, 09:51
από Awesomatic
GoBack έγραψε: 20 Σεπ 2019, 19:00
Awesomatic έγραψε: 20 Σεπ 2019, 16:52
istoria m amartia m έγραψε: 20 Σεπ 2019, 16:46 Κατά πρωτον
Μπορεί να παθει καποιος κατι απο υπερβολική κατανάλωση ταχινιού με μελι;;;;;

Κατά δευτερον
Βλέπω στην αγορά διάφορες τιμες για ταχίνι και το κλασσικό και απο μαυρο σουσάμι;? Και βιολογικό !!;;;
Έχετε κανενα να προτείνετε; αξίζουν την διαφορα τα πιο ακριβά; ακούω γνώμες (εκτός ναϊδας)

Αν υπαρχει ηδη θεμα είτε στην μαγειρική είτε στο ερωτας σουβλατζης και σχέσεις, ζητω συγγνωμη

Το μέλι είναι υδατάνθρακας, είναι καλό σε λογικές ποσότητες αλλά η υπερκατανάλωση βλάπτει.
Mακροπροθεσμα πιστευω εννοεις.Γιατι και ενα βαζο μελι να φας αν δεν εχεις καποιο προβλημα υγειας το πολυ να σε πιασει κοψιμο.
Ναι, αν δεν υπάρχει κάποιο άμεσο πρόβλημα υγείας (κυρίως διαβήτης) μόνο μακροπρόθεσμα. Το μέλι γενικά είναι εξαιρετικό και πάρα πολυ ωφέλιμο αλλά όπως σε όλα χρειάζεται μέτρο.

Re: Μέλι

Δημοσιεύτηκε: 21 Σεπ 2019, 12:17
από Χαοτικός
Υπερκουλτουριάρης έγραψε: 20 Σεπ 2019, 20:36 Το μελι ειναι υπερεκτιμημενο. Δεν εχει μεγαλη διαφορα απο την ζαχαρη ,περα απο περισσοτερες θερμιδες και τα ωφελη του ειναι ελαχιστα σε νορμαλ ποσοτητες. Τεινω προς την μαυρη ζαχαρη ως προτιμοτερη.
Ταχινι ειναι υπερτροφη

Είναι αντιοξειδωτικό, είναι ευεργετικό για το νευρικό σύστημα, αναγνωρίζεται από τον οργανισμό με τέτοιον τρόπο ώστε να απορροφάται με μέτρο. Η ζάχαρη είναι καρκίνος.

Re: Μέλι

Δημοσιεύτηκε: 21 Σεπ 2019, 18:58
από Υπερκουλτουριάρης
Χαοτικός έγραψε: 21 Σεπ 2019, 12:17
Υπερκουλτουριάρης έγραψε: 20 Σεπ 2019, 20:36 Το μελι ειναι υπερεκτιμημενο. Δεν εχει μεγαλη διαφορα απο την ζαχαρη ,περα απο περισσοτερες θερμιδες και τα ωφελη του ειναι ελαχιστα σε νορμαλ ποσοτητες. Τεινω προς την μαυρη ζαχαρη ως προτιμοτερη.
Ταχινι ειναι υπερτροφη

Είναι αντιοξειδωτικό, είναι ευεργετικό για το νευρικό σύστημα, αναγνωρίζεται από τον οργανισμό με τέτοιον τρόπο ώστε να απορροφάται με μέτρο. Η ζάχαρη είναι καρκίνος.
Δεν διαφωνώ για την λευκή ζάχαρη, η μαύρη έχει αρκετές βιταμίνες όμως λόγο μελάσας. Αυτό που θέλω να πω όμως, είναι πως και το μέλι διατροφικά δεν έχει μεγάλη απόκλιση από την ζάχαρη.
Ριξε μια ματιά και εδω https://www.mednutrition.gr/portal/life ... y-i-aporia

Re: Μέλι

Δημοσιεύτηκε: 22 Σεπ 2019, 21:29
από Ίφιδα
Ερμής έγραψε: 21 Σεπ 2019, 15:03
Ίφιδα έγραψε: 20 Σεπ 2019, 20:44 Ταχίνι αγαπάμε, κάθε πρωί, οικογενειακώς.

Παίρνω σκέτο ταχίνι Ξάνθης και το αναμειγνύω με πευκόμελο Σίθων σε αναλογία 4-5 προς 1 περίπου
Πευκομελο;; :roll:
Γιατί; Τί έχει το πευκόμελο;

Re: Μέλι

Δημοσιεύτηκε: 23 Σεπ 2019, 11:41
από Ερμής
Καλό είναι να μη το προτιμάς.
Εμένα μάρεσε του Έλατου το οποίο επίσης έκοψα.
Ένας μελισοπαραγωγός που έβγαζε απο όλα, μου ειχε πει να μη τα προτιμώ. Λόγω του ρετσινιού.
Λουλουδάκι και Θυμάρι.

Re: Μέλι

Δημοσιεύτηκε: 23 Σεπ 2019, 11:51
από Ντεμέκ Φερμαδόρος με Φούιτ
Ερμής έγραψε: 23 Σεπ 2019, 11:41 Καλό είναι να μη το προτιμάς.
Εμένα μάρεσε του Έλατου το οποίο επίσης έκοψα.
Ένας μελισοπαραγωγός που έβγαζε απο όλα, μου ειχε πει να μη τα προτιμώ. Λόγω του ρετσινιού.
Λουλουδάκι και Θυμάρι.
Και κάστανο μ αρεσει και πορτοκαλι, οχι σκέτα, πολυ γλυκά-έντονα αλλα σε γλυκά ή με το ταχύνει
Θυμαρίσιο οταν λενε, οι πιο πολλοί μείγμα εννοούνε ε; συνταξιοδοτηθηκε η καβατζα μου και έμεινα ρέστος απο αγνο μελι...

Re: Μέλι

Δημοσιεύτηκε: 23 Σεπ 2019, 13:55
από Ίφιδα
Ερμής έγραψε: 23 Σεπ 2019, 11:41 Καλό είναι να μη το προτιμάς.
Εμένα μάρεσε του Έλατου το οποίο επίσης έκοψα.
Ένας μελισοπαραγωγός που έβγαζε απο όλα, μου ειχε πει να μη τα προτιμώ. Λόγω του ρετσινιού.
Λουλουδάκι και Θυμάρι.
Εχω ακούσει και διαβάσει ακριβώς τα αντίθετα. Είναι το καλύτερο μέλι που υπάρχει στην Ελλάδα. :102:

Re: Μέλι

Δημοσιεύτηκε: 23 Σεπ 2019, 13:59
από Gherschaagk
Ώπα, τι τρέχει με το πευκόμελο;

Re: Μέλι

Δημοσιεύτηκε: 23 Σεπ 2019, 14:13
από Ντεμέκ Φερμαδόρος με Φούιτ
Ίφιδα έγραψε: 23 Σεπ 2019, 13:55
Ερμής έγραψε: 23 Σεπ 2019, 11:41 Καλό είναι να μη το προτιμάς.
Εμένα μάρεσε του Έλατου το οποίο επίσης έκοψα.
Ένας μελισοπαραγωγός που έβγαζε απο όλα, μου ειχε πει να μη τα προτιμώ. Λόγω του ρετσινιού.
Λουλουδάκι και Θυμάρι.
Εχω ακούσει και διαβάσει ακριβώς τα αντίθετα. Είναι το καλύτερο μέλι που υπάρχει στην Ελλάδα. :102:

Με γνώμες δεν κάνουμε δουλεια, εγω λεω να στείλουμε ενα για εργαστηριακή ανάλυση και το κόστος το αναλαμβάνει ο γιαννοπουλας που καυλωνει με κατι τέτοια αν πχ εχει παίξει πριν στοιχηματακι με χελαρο

Re: Μέλι

Δημοσιεύτηκε: 23 Σεπ 2019, 15:08
από hellegennes
Είναι δύσκολο να βγάλεις τέτοια ετυμηγορία. Κάποιοι παραγωγοί λένε ότι ποιοτικότερο είναι το μέλι σουσούρας*, γιατί έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε γύρη, η οποία σύμφωνα με διάφορες πρόσφατες μελέτες έχει αντιοξειδωτική δράση στον βαθμό που μπορεί άνετα να χρησιμοποιηθεί ως συντηρητικό. Εξαιτίας της περιεκτικότητας σε γύρη, είναι σχετικά πικρό μέλι (η γύρη είναι αηδιαστικά πικρή). Αυτό είναι βέβαια πλεονέκτημα για αυτούς που δεν τους αρέσουν τα γλυκά αλλά θέλουν μέλι.



* ερείκη. Είναι θάμνος.

Re: Μέλι

Δημοσιεύτηκε: 23 Σεπ 2019, 15:21
από Σπύρος
hellegennes έγραψε: 23 Σεπ 2019, 15:08 Είναι δύσκολο να βγάλεις τέτοια ετυμηγορία. Κάποιοι παραγωγοί λένε ότι ποιοτικότερο είναι το μέλι σουσούρας*, γιατί έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε γύρη, η οποία σύμφωνα με διάφορες πρόσφατες μελέτες έχει αντιοξειδωτική δράση στον βαθμό που μπορεί άνετα να χρησιμοποιηθεί ως συντηρητικό. Εξαιτίας της περιεκτικότητας σε γύρη, είναι σχετικά πικρό μέλι (η γύρη είναι αηδιαστικά πικρή). Αυτό είναι βέβαια πλεονέκτημα για αυτούς που δεν τους αρέσουν τα γλυκά αλλά θέλουν μέλι.



* ερείκη. Είναι θάμνος.
Κι όμως σε μελέτες που έχουν γίνει έχει αποδειχθεί ότι το μέλι κουμαριάς που είναι και το πιο πικρό έχεις τις περισσότερες αντιοξειδωτικές ουσίες. Δεν νομίζω όμως ότι την πίκρα την δίδει η γύρη διότι το μέλι δεν νομίζω να έχει γύρη.

Re: Μέλι

Δημοσιεύτηκε: 23 Σεπ 2019, 15:23
από Σπύρος
Ντεμέκ Φερμαδόρος με Φούιτ έγραψε: 23 Σεπ 2019, 11:51 Θυμαρίσιο οταν λενε, οι πιο πολλοί μείγμα εννοούνε ε; συνταξιοδοτηθηκε η καβατζα μου και έμεινα ρέστος απο αγνο μελι...
Αν θυμάμαι καλά σύμφωνα με το νόμο, καθαρά θυμαρίσιο όχι μίγμα με άλλα φυτά θεωρείται αυτό που είναι άνω του 30% από θυμάρι. Αν μιλήσεις για μείγμα προφανώς το ποσοστό πέφτει.