Το νήμα προέκυψε από διαχωρισμό του νήματος viewtopic.php?f=26&t=14842 λόγω εκτός θέματος παρένθετης συζήτησης και δεν δημιουργήθηκε από τον εμφανιζόμενο ως νηματοθέτη
istoria m amartia m έγραψε: 20 Σεπ 2019, 16:46
Κατά πρωτον
Μπορεί να παθει καποιος κατι απο υπερβολική κατανάλωση ταχινιού με μελι;;;;;
Κατά δευτερον
Βλέπω στην αγορά διάφορες τιμες για ταχίνι και το κλασσικό και απο μαυρο σουσάμι;? Και βιολογικό !!;;;
Έχετε κανενα να προτείνετε; αξίζουν την διαφορα τα πιο ακριβά; ακούω γνώμες (εκτός ναϊδας)
Αν υπαρχει ηδη θεμα είτε στην μαγειρική είτε στο ερωτας σουβλατζης και σχέσεις, ζητω συγγνωμη
Το μέλι είναι υδατάνθρακας, είναι καλό σε λογικές ποσότητες αλλά η υπερκατανάλωση βλάπτει.
Mακροπροθεσμα πιστευω εννοεις.Γιατι και ενα βαζο μελι να φας αν δεν εχεις καποιο προβλημα υγειας το πολυ να σε πιασει κοψιμο.
Philip Mortimer έγραψε: 14 Μαρ 2023, 22:40
Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.
Το μελι ειναι υπερεκτιμημενο. Δεν εχει μεγαλη διαφορα απο την ζαχαρη ,περα απο περισσοτερες θερμιδες και τα ωφελη του ειναι ελαχιστα σε νορμαλ ποσοτητες. Τεινω προς την μαυρη ζαχαρη ως προτιμοτερη.
Ταχινι ειναι υπερτροφη
Υπερκουλτουριάρης έγραψε: 20 Σεπ 2019, 20:36
Το μελι ειναι υπερεκτιμημενο. Δεν εχει μεγαλη διαφορα απο την ζαχαρη ,περα απο περισσοτερες θερμιδες και τα ωφελη του ειναι ελαχιστα σε νορμαλ ποσοτητες. Τεινω προς την μαυρη ζαχαρη ως προτιμοτερη.
Ταχινι ειναι υπερτροφη
istoria m amartia m έγραψε: 20 Σεπ 2019, 16:46
Κατά πρωτον
Μπορεί να παθει καποιος κατι απο υπερβολική κατανάλωση ταχινιού με μελι;;;;;
Κατά δευτερον
Βλέπω στην αγορά διάφορες τιμες για ταχίνι και το κλασσικό και απο μαυρο σουσάμι;? Και βιολογικό !!;;;
Έχετε κανενα να προτείνετε; αξίζουν την διαφορα τα πιο ακριβά; ακούω γνώμες (εκτός ναϊδας)
Αν υπαρχει ηδη θεμα είτε στην μαγειρική είτε στο ερωτας σουβλατζης και σχέσεις, ζητω συγγνωμη
Το μέλι είναι υδατάνθρακας, είναι καλό σε λογικές ποσότητες αλλά η υπερκατανάλωση βλάπτει.
Mακροπροθεσμα πιστευω εννοεις.Γιατι και ενα βαζο μελι να φας αν δεν εχεις καποιο προβλημα υγειας το πολυ να σε πιασει κοψιμο.
Ναι, αν δεν υπάρχει κάποιο άμεσο πρόβλημα υγείας (κυρίως διαβήτης) μόνο μακροπρόθεσμα. Το μέλι γενικά είναι εξαιρετικό και πάρα πολυ ωφέλιμο αλλά όπως σε όλα χρειάζεται μέτρο.
"Taxation is theft, purely and simply even though it is theft on a grand and colossal scale which no acknowledged criminals could hope to match. It is a compulsory seizure of the property of the State’s inhabitants, or subjects."
Υπερκουλτουριάρης έγραψε: 20 Σεπ 2019, 20:36
Το μελι ειναι υπερεκτιμημενο. Δεν εχει μεγαλη διαφορα απο την ζαχαρη ,περα απο περισσοτερες θερμιδες και τα ωφελη του ειναι ελαχιστα σε νορμαλ ποσοτητες. Τεινω προς την μαυρη ζαχαρη ως προτιμοτερη.
Ταχινι ειναι υπερτροφη
Είναι αντιοξειδωτικό, είναι ευεργετικό για το νευρικό σύστημα, αναγνωρίζεται από τον οργανισμό με τέτοιον τρόπο ώστε να απορροφάται με μέτρο. Η ζάχαρη είναι καρκίνος.
Υπερκουλτουριάρης έγραψε: 20 Σεπ 2019, 20:36
Το μελι ειναι υπερεκτιμημενο. Δεν εχει μεγαλη διαφορα απο την ζαχαρη ,περα απο περισσοτερες θερμιδες και τα ωφελη του ειναι ελαχιστα σε νορμαλ ποσοτητες. Τεινω προς την μαυρη ζαχαρη ως προτιμοτερη.
Ταχινι ειναι υπερτροφη
Είναι αντιοξειδωτικό, είναι ευεργετικό για το νευρικό σύστημα, αναγνωρίζεται από τον οργανισμό με τέτοιον τρόπο ώστε να απορροφάται με μέτρο. Η ζάχαρη είναι καρκίνος.
Δεν διαφωνώ για την λευκή ζάχαρη, η μαύρη έχει αρκετές βιταμίνες όμως λόγο μελάσας. Αυτό που θέλω να πω όμως, είναι πως και το μέλι διατροφικά δεν έχει μεγάλη απόκλιση από την ζάχαρη.
Ριξε μια ματιά και εδω https://www.mednutrition.gr/portal/life ... y-i-aporia
Καλό είναι να μη το προτιμάς.
Εμένα μάρεσε του Έλατου το οποίο επίσης έκοψα.
Ένας μελισοπαραγωγός που έβγαζε απο όλα, μου ειχε πει να μη τα προτιμώ. Λόγω του ρετσινιού.
Λουλουδάκι και Θυμάρι.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Ερμής έγραψε: 23 Σεπ 2019, 11:41
Καλό είναι να μη το προτιμάς.
Εμένα μάρεσε του Έλατου το οποίο επίσης έκοψα.
Ένας μελισοπαραγωγός που έβγαζε απο όλα, μου ειχε πει να μη τα προτιμώ. Λόγω του ρετσινιού.
Λουλουδάκι και Θυμάρι.
Και κάστανο μ αρεσει και πορτοκαλι, οχι σκέτα, πολυ γλυκά-έντονα αλλα σε γλυκά ή με το ταχύνει
Θυμαρίσιο οταν λενε, οι πιο πολλοί μείγμα εννοούνε ε; συνταξιοδοτηθηκε η καβατζα μου και έμεινα ρέστος απο αγνο μελι...
Ερμής έγραψε: 23 Σεπ 2019, 11:41
Καλό είναι να μη το προτιμάς.
Εμένα μάρεσε του Έλατου το οποίο επίσης έκοψα.
Ένας μελισοπαραγωγός που έβγαζε απο όλα, μου ειχε πει να μη τα προτιμώ. Λόγω του ρετσινιού.
Λουλουδάκι και Θυμάρι.
Εχω ακούσει και διαβάσει ακριβώς τα αντίθετα. Είναι το καλύτερο μέλι που υπάρχει στην Ελλάδα.
Ερμής έγραψε: 23 Σεπ 2019, 11:41
Καλό είναι να μη το προτιμάς.
Εμένα μάρεσε του Έλατου το οποίο επίσης έκοψα.
Ένας μελισοπαραγωγός που έβγαζε απο όλα, μου ειχε πει να μη τα προτιμώ. Λόγω του ρετσινιού.
Λουλουδάκι και Θυμάρι.
Εχω ακούσει και διαβάσει ακριβώς τα αντίθετα. Είναι το καλύτερο μέλι που υπάρχει στην Ελλάδα.
Με γνώμες δεν κάνουμε δουλεια, εγω λεω να στείλουμε ενα για εργαστηριακή ανάλυση και το κόστος το αναλαμβάνει ο γιαννοπουλας που καυλωνει με κατι τέτοια αν πχ εχει παίξει πριν στοιχηματακι με χελαρο
Είναι δύσκολο να βγάλεις τέτοια ετυμηγορία. Κάποιοι παραγωγοί λένε ότι ποιοτικότερο είναι το μέλι σουσούρας*, γιατί έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε γύρη, η οποία σύμφωνα με διάφορες πρόσφατες μελέτες έχει αντιοξειδωτική δράση στον βαθμό που μπορεί άνετα να χρησιμοποιηθεί ως συντηρητικό. Εξαιτίας της περιεκτικότητας σε γύρη, είναι σχετικά πικρό μέλι (η γύρη είναι αηδιαστικά πικρή). Αυτό είναι βέβαια πλεονέκτημα για αυτούς που δεν τους αρέσουν τα γλυκά αλλά θέλουν μέλι.
* ερείκη. Είναι θάμνος.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
hellegennes έγραψε: 23 Σεπ 2019, 15:08
Είναι δύσκολο να βγάλεις τέτοια ετυμηγορία. Κάποιοι παραγωγοί λένε ότι ποιοτικότερο είναι το μέλι σουσούρας*, γιατί έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε γύρη, η οποία σύμφωνα με διάφορες πρόσφατες μελέτες έχει αντιοξειδωτική δράση στον βαθμό που μπορεί άνετα να χρησιμοποιηθεί ως συντηρητικό. Εξαιτίας της περιεκτικότητας σε γύρη, είναι σχετικά πικρό μέλι (η γύρη είναι αηδιαστικά πικρή). Αυτό είναι βέβαια πλεονέκτημα για αυτούς που δεν τους αρέσουν τα γλυκά αλλά θέλουν μέλι.
* ερείκη. Είναι θάμνος.
Κι όμως σε μελέτες που έχουν γίνει έχει αποδειχθεί ότι το μέλι κουμαριάς που είναι και το πιο πικρό έχεις τις περισσότερες αντιοξειδωτικές ουσίες. Δεν νομίζω όμως ότι την πίκρα την δίδει η γύρη διότι το μέλι δεν νομίζω να έχει γύρη.
Ντεμέκ Φερμαδόρος με Φούιτ έγραψε: 23 Σεπ 2019, 11:51
Θυμαρίσιο οταν λενε, οι πιο πολλοί μείγμα εννοούνε ε; συνταξιοδοτηθηκε η καβατζα μου και έμεινα ρέστος απο αγνο μελι...
Αν θυμάμαι καλά σύμφωνα με το νόμο, καθαρά θυμαρίσιο όχι μίγμα με άλλα φυτά θεωρείται αυτό που είναι άνω του 30% από θυμάρι. Αν μιλήσεις για μείγμα προφανώς το ποσοστό πέφτει.