Άκουσα σήμερα ότι η πλατφόρμα δήλωσης/φορολόγησης αναβάλλεται για του χρόνου, και τα εισοδήματα από βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις για το 2017 θα δηλωθούν/φορολογηθούν στο κανονικό εκκαθαριστικό (όπως και τα κανονικά ενοίκια δηλαδή).
Πριν αρχίσω να πρήζω τον φοροτεχνικό μου, είναι κανείς άλλος στην ίδια θέση και σχετικός/ενήμερος; Θέλω να τα δηλώσω να πληρώσω να τελειώνω, αλλά είναι λίγο ελλιπείς η πληροφορίες. Π.χ. δεν λέει πουθενά για τα σχετικά εισοδήματα από προηγούμενες χρονιές (έχω από 2016, που τα δηλώνω αυτά;)
Επίσης, δεν είναι λίγο κουλό αυτό; Νόμιζα ότι όλος ο ντόρος είναι "δηλώστε τα στο μητρώο πριν τα βρούμε εμείς, γιατί αν τα βρούμε πρώτοι εμείς θα σας κόψουμε τον κώλο",
αλλά με την τελευταία είδηση είναι σαν να λένε "είμαστε τόσο άχρηστοι που δεν μπορούμε ακόμα να τα ψάξουμε, δηλώστε τα εισοδήματα στο εκκαθαριστικό, όποιος ξέφυγε ξέφυγε, και από του χρόνου βλέπουμε".
Τι παίζεται, ξέρει κανείς να δώσει τα φώτα του;
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Φορολόγηση βραχυχρόνιων μισθώσεων ακινήτων (ΑirBnB κτλ...)
Re: Φορολόγηση βραχυχρόνιων μισθώσεων ακινήτων (ΑirBnB κτλ...)
Αυτό πολύ σε προβληματιζει και το ίδιο κι εμένα εάν ήμουν στη θεση σου
Δε μπορεις ακομη να τα δηλώσεις μεσω ταξις δεν ανοιξανε οι δηλώσεις αυτές;;
Γραφεις:
Άκουσα σήμερα ότι η πλατφόρμα δήλωσης/φορολόγησης αναβάλλεται για του χρόνου, και τα εισοδήματα από βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις για το 2017 θα δηλωθούν/φορολογηθούν στο κανονικό εκκαθαριστικό (όπως και τα κανονικά ενοίκια δηλαδή).
Aρα εισαι εντος νόμου - τυπωσε το να τοχεις (το νόμο ψάξε)
Δε μπορεις ακομη να τα δηλώσεις μεσω ταξις δεν ανοιξανε οι δηλώσεις αυτές;;
Γραφεις:
Aρα εισαι εντος νόμου - τυπωσε το να τοχεις (το νόμο ψάξε)
-
Nameless Ghoul
Τον σχετικό νόμο τον έχω διαβάσει και τον έχω μάθει απέξω κι ανακατωτά, από το 2016 που έχει ψηφιστεί και περιμένω (περιμένουμε) να υλοποιηθεί. Το μπέρδεμα γίνεται γιατί έτσι όπως λένε ότι τα θέλουν για το 2017 είναι σαν να έχουν γράψει κανονικά νόμο και αποφάσεις, δεν ταιριάζει το ένα με το άλλο.
Τέλος πάντων, εγώ έχω βάλει στην άκρη το 15% και θα μιλήσω με τον λογιστή, όταν τα βρούνε και εκδώσουν τις σχετικές οδηγίες θα κάνω ό,τι χρειάζεται να τελειώνουμε. Αλλά μας έχουν στο περίμενε από τον Γενάρη.
Αν κάποιος έχει άλλη ενημέρωση ας την ποστάρει εδώ, θα κάνω κι εγώ το ίδιο όταν βρω άκρη.
Τέλος πάντων, εγώ έχω βάλει στην άκρη το 15% και θα μιλήσω με τον λογιστή, όταν τα βρούνε και εκδώσουν τις σχετικές οδηγίες θα κάνω ό,τι χρειάζεται να τελειώνουμε. Αλλά μας έχουν στο περίμενε από τον Γενάρη.
Αν κάποιος έχει άλλη ενημέρωση ας την ποστάρει εδώ, θα κάνω κι εγώ το ίδιο όταν βρω άκρη.
Είναι σα το ενεργειακο πιστοποιητικο που ίσχυε από το 2011 αλλα η εφορια δεχοταν μισθώσεις(τοτε γινότανε με σφραγίδες στην εφορια όχι διαδυκτιακα) χωρίς αυτό εώς το 2012
Με το που μισθωθηκε το έμαθα, εγω τι φταιω, το δεχτήκανε κι επειτα καπου σε ένα αρθρο άρθρου το ειδα
Ε το κράτησα το άρθρο.Μαζι με τη τοτε μισθωση
Λεγανε για προστιμα οποιος δλδ δεν εβγαλε ενεργ. πιστοποιητικο
Το συστημα να φανταστείς το 2015 η 2016 το δεχτηκε, μεσω δικτυου, δλ κι αν δεν ειχες εως τότε παλι γινότανε μισθωσεις
Με το που μισθωθηκε το έμαθα, εγω τι φταιω, το δεχτήκανε κι επειτα καπου σε ένα αρθρο άρθρου το ειδα
Ε το κράτησα το άρθρο.Μαζι με τη τοτε μισθωση
Λεγανε για προστιμα οποιος δλδ δεν εβγαλε ενεργ. πιστοποιητικο
Το συστημα να φανταστείς το 2015 η 2016 το δεχτηκε, μεσω δικτυου, δλ κι αν δεν ειχες εως τότε παλι γινότανε μισθωσεις
Κατι ασχετο με τη φορολογηση:
1) Οριζοντια ιδιοκτησια (διαμερισμα σε πολυκατοικια) μπορει να παρει σημα ΕΟΤ ή οχι?
(απο μια πρωτη προχειρη ερευνα το συμπερασμα που εβγαλα ειναι πως δεν μπορει)
2) Υποχρεουται να εχει σημα ΕΟΤ ή οχι?
1) Οριζοντια ιδιοκτησια (διαμερισμα σε πολυκατοικια) μπορει να παρει σημα ΕΟΤ ή οχι?
(απο μια πρωτη προχειρη ερευνα το συμπερασμα που εβγαλα ειναι πως δεν μπορει)
2) Υποχρεουται να εχει σημα ΕΟΤ ή οχι?
https://i.imgur.com/p7krvsa.jpg
Πρόεδρος του Σ.Φ.Σ.Σ.Κ.Π.Ο
Ωραίο πρωτάθλημα ρε κατσικοειδή φυστικοβουτηρομένα λοβοτομημένα καγκουροειδή κατσίκια!
Πρόεδρος του Σ.Φ.Σ.Σ.Κ.Π.Ο
Ωραίο πρωτάθλημα ρε κατσικοειδή φυστικοβουτηρομένα λοβοτομημένα καγκουροειδή κατσίκια!
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 117 Απαντήσεις
- 2347 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης
-
- 2 Απαντήσεις