!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Τάσος Κουράκη Μισθοδοσία Κληρικών μέσω φόρου σε όσους δηλώνουν ΧΟ

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
pylothess
Phorum.gr user: pylothess

Τάσος Κουράκη Μισθοδοσία Κληρικών μέσω φόρου σε όσους δηλώνουν ΧΟ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από pylothess »

Κατ'αρχήν δεν γνωρίζω αν το συγκεκριμένο νήμα που θέλω να ανοίξω ανήκει εδώ ή αν θα έπρεπε να το ανοίξω στην κατηγόρια Θρησκειολογία.
Το συγκεκριμένο θέμα που θέλω να ανοίξω δεν είναι καινούριο ,αλλά παλιό. Αφορά μια παλαιότερη δήλωση που είχε κάνει ο Τάσος Κουράκης για την επιβολή φόρου σε όσους δηλώνουν στην φορολογική τους δήλωση Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Επειδή το συγκεκριμένο θέμα ,δεν έχει σχέση με μεταφυσικές αναζητήσεις αλλά εντάσσεται στο ευρύτερο πεδίο των σχέσεων Εκκλησίας-κράτους και της συνταγματικής αναθεώρησης θεώρησα πως έπρεπε να ανοιχτεί στην κατηγορία Εσωτερική πολιτική .

Κατ 'αρχήν όταν ζητάς διαχωρισμό Εκκλησία από το κράτος ,αυτό σημαίνει πως δεν θα πρέπει το κράτος να παρεμβαίνει στα της Εκκλησίας.Για ποιο λόγο τότε να μεσολαβεί το κράτος στην είσπραξη της μισθοδοσίας των κληρικών ,μέσω της φορολογίας των πολιτών; Μήπως θα εισπράττει και μεσιτεία το κράτος για τις υπηρεσίες ,της είσπραξης της μισθοδοσίας των κληρικών από τους φορολογούμενους πιστούς;
Εκτός από τους Χριστιανούς Ορθόδοξους στην Ελλάδα που αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού,υπάρχουν και άλλες θρησκείες όπως για παράδειγμα η Ευαγγελική Εκκλησία, η Ελευθέρα Αποστολική Εκκλησία της Πεντηκοστής, οι Μάρτυρες του Ιεχωβά. Αυτές οι θρησκείες προφανώς και είναι διαχωρισμένες από το κράτος. Δεν γνωρίζω για τις συγκεκριμένες θρησκείες πως πληρώνονται οι Ποιμένες τους αλλά δεν νομίζω να μεσολαβεί το κράτος για την πληρωμή τους. Αλήθεια ο Κουράκης τι έχει να προτείνει για αυτές τις θρησκείες; Μήπως θέλει ο Κουράκης να κάνει τον Μεσίτη της είσπραξης της μισθοδοσίας και σε αυτές τις θρησκείες η μήπως η πρόταση αυτή αφορά μόνο τους Χριστιανούς Ορθοδόξους;
Θα επιβάλλουν δηλαδή φόρο στους φορολογούμενους ανάλογα με τις θρησκευτικές τους πεπεοιθήσεις; Όπως δηλαδή έκαναν και οι Οθωμανοί στην Τουρκοκρατία που επέβαλλαν το Χαράτσι στους μη Μουσουλμάνους υπήκοους της Αυτοκρατορίας.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”