Στις 10-15 Μαΐου 2018 θα ξεκινήσει η δράση των Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου - «Οpen Mall» που θα αλλάξει ριζικά την αρχιτεκτονική όψη των κέντρων των πόλεων
Η ειδική γραμματέας γνωστοποίησε τους βασικούς άξονες της δράσης και σημείωσε: «εκτός από την αναβάθμιση των πόλεων - και των άμεσων θετικών επιπτώσεων που θα έχει αυτό για την τοπική κοινωνία και οικονομία - βάζει τις βάσεις για μια άλλη κουλτούρα συνεργασίας και σχεδιασμού μεταξύ του δήμου, της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας».
Η πρώτη απόπειρα για δημιουργία ανοικτών κέντρων εμπορίου, ξεκίνησε στο προηγούμενο ΕΣΠΑ μέσω των τοπικών εμπορικών συλλόγων, αλλά η τελική καταγραφή έδειξε ότι απλώς δημιουργήθηκε μία δυναμική
Ο προϋπολογισμός ξεκινάει από τα 50 εκατ. ευρώ και αφορά σε παρεμβάσεις σε όλη τη χώρα. Θα κληθούν οι δήμοι σε συνεργασία με τους εμπορικούς συλλόγους σε κοινά σχήματα να καταθέσουν κοινή πρόταση που θα αφορά στη δημιουργία ανοικτού κέντρου εμπορίου στο δήμο.
Σε ό,τι αφορά στα πληθυσμιακά κριτήρια, για την ηπειρωτική χώρα αφορά σε πόλεις με κατοίκους από 5.000 και πάνω και για τη νησιωτική χώρα πόλεις με 2.500 και πάνω.
Τέλος, σημείωσε ότι ο δήμος, για μία πενταετία, θα είναι υπεύθυνος για την καλή λειτουργία της δράσης, αλλιώς θα απεντάσσεται το έργο και θα επιστρέφονται τα χρήματα κι αυτό γίνεται για να υπάρχει συνευθύνη για τα έργα που θα γίνουν και να μην εγκαταλειφθούν στην τύχη τους ή να μην απαξιωθούν.
http://www.enikonomia.gr/economy/186204 ... entro.html
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Δημιουργία νέων εμπορικών κέντρων στις πόλεις
Re: Δημιουργία νέων εμπορικών κέντρων στις πόλεις
Στις ΗΠΑ τα malls κλείνουν, εμείς θα ανοίξουμε καινούργια;
Προτιμώ την αξιοποίηση περιοχών με άνοιγμα μικρών καταστημάτων.
Προτιμώ την αξιοποίηση περιοχών με άνοιγμα μικρών καταστημάτων.
Γιατι κλεινουν στις ΗΠΑ τα μαλλ?
Υπερκορεσμος?
Υπερκορεσμος?
https://i.imgur.com/p7krvsa.jpg
Πρόεδρος του Σ.Φ.Σ.Σ.Κ.Π.Ο
Ωραίο πρωτάθλημα ρε κατσικοειδή φυστικοβουτηρομένα λοβοτομημένα καγκουροειδή κατσίκια!
Πρόεδρος του Σ.Φ.Σ.Σ.Κ.Π.Ο
Ωραίο πρωτάθλημα ρε κατσικοειδή φυστικοβουτηρομένα λοβοτομημένα καγκουροειδή κατσίκια!
- wooded glade
Ναι αμέ.
Με χίλια.
Εγώ μένω σε έναν κεντρικό δρόμο από τον οποίο περνάει το τρόλλεϋ.
50 χρόνια ήταν γεμάτο καταστήματα διαφόρων ειδών. Άνοιγαν και έκλειναν πολλά, κράταγαν από ένα χρόνο το πιό μέτριο έως για πάντα, θα υπήρχαν και μερικοί που μετακόμισαν πιό κεντρικά.
Τώρα είναι γεμάτο σφραγισμένες βιτρίνες από πάνω μέχρι κάτω.
Να είχε στην κατοχή παρόμοια όψη ο δρόμος ; Δεν το ξέρω αυτό. Δεν είχα γεννηθεί.
Με χίλια.
Εγώ μένω σε έναν κεντρικό δρόμο από τον οποίο περνάει το τρόλλεϋ.
50 χρόνια ήταν γεμάτο καταστήματα διαφόρων ειδών. Άνοιγαν και έκλειναν πολλά, κράταγαν από ένα χρόνο το πιό μέτριο έως για πάντα, θα υπήρχαν και μερικοί που μετακόμισαν πιό κεντρικά.
Τώρα είναι γεμάτο σφραγισμένες βιτρίνες από πάνω μέχρι κάτω.
Να είχε στην κατοχή παρόμοια όψη ο δρόμος ; Δεν το ξέρω αυτό. Δεν είχα γεννηθεί.
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
Ωραίες οι σκέψεις για εμπορικά κέντρα, εμένα αυτό που με προβληματίζει είναι οι πελάτες.
the end
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 0 Απαντήσεις
- 584 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ίακχος
-