!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Eργαστήριο Chillout

Ανθρώπινες κατασκευές, διάφορα χόμπυ, έργα - do it yourself, είδη μοντελισμού.
Άβαταρ μέλους
κουλούρι Θεσσαλονίκης
Phorum.gr user: κουλούρι Θεσσαλονίκης

Re: Eργαστήριο Chillout

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από κουλούρι Θεσσαλονίκης »

Chilloutbuddy έγραψε: 10 Αύγ 2018, 16:24
κουλούρι Θεσσαλονίκης έγραψε: 10 Αύγ 2018, 16:16
Chilloutbuddy έγραψε: 10 Αύγ 2018, 15:38 Μακάρι να μπορούσα ρε φίλε, είμαι και ο μισός από Καβάλλλλα
Τ'αγαπημένα μου μέρη εκεί πάνω.
λατρεμένο το άλλο σου μισό!
:hebit: :hebit:

με το καλό να έρθεις,καλό ταξίδι!!
Ευχαριστώ
Ποιό μισό; το Καβάλα ή το άλλο; :lol:
:003:
το Καβάλλλλλα!!
Άβαταρ μέλους
waldorf

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από waldorf »

Δεν ξαναγράφω τίποτα στο νήμα.
Ο άνθρωπος είναι ξυλουργός,ξυλοκόπος,ξυλέμπορας κάτι με ξυλοκατάσταση τέλος πάντων που έχει γίνει εκατομμυριούχος με τις πατέντες του και μας πουλάει το σεντιμεντάλ μυθιστόρημα ότι το σκεφτόμουν και το προσπάθησα και κάτι κατάφερα κι ένα δάκρυ κύλησε..
Ρε πας καθόλου καλά;
Στα σοβαρά πάντως,προφανώς δεν χρειάζεται καν να πω μπράβο και ζήτω κλπ.Εξαιρετική έμπνευση και τέλεια υλοποίηση,σαν τα βίντεο που βλέπω με τις ώρες στο youtube και λέω "πωω τι έκανε ο πούστης μάστορας,πως το σκέφτηκε;"
(btw για τα festool,τουλάχιστον στην Ελλάδα,δεν σου φτάνει να πουλήσεις μόνο το ένα νεφρό)
Nandros έγραψε: 26 Αύγ 2024, 17:56

Άντε γαμήσου λοιπόν συφιλιασμένο μουνόπανο.
.
Άβαταρ μέλους
Πάνας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάνας »

Μια χαρά τα κάνει, μακάρι να είχα τον χώρο που έχει για να παίζω.
the end
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy »

Τελευταίο κεφάλαιο, το μπράτσο

Πρώτο και πιό χρονοβόρο βήμα ήταν να φτιάξω το μοχλό για τo κλείδωμα, με υποδοχή για ντίζα.
2 κομμάτια μπετοφόρμ κολλημένα και ένας πίρος με ένα παξιμάδι ενσωματωμένο και κολλημένο με epoxy

Εικόνα

Εικόνα

στην άλλη άκρη της ντίζας ξύλινο φρένο πάλι με ενσωματωμένο παξιμάδι κι ένα κομμάτι ελαστικό να πατάει.

Εικόνα

Εικόνα

αυτά είναι όλα τα κομμάτια

Εικόνα

και αυτός ο μηχανισμός συναρμολογημένος, ανοιχτός:

Εικόνα

και κλειστός:

Εικόνα

Ήταν λίγο δουλειά αλλά αξίζει τον κόπο, όταν κλειδώσει ο μοχλός σφίγγει κι απ'τις δυό μεριές του πάγκου και δεν τον κουνάς ούτε με σφυρί.

Αυτό είναι όλο το μπράτσο τελειωμένο:

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Αυτά :D

Γενικά, δουλεύει το όλο σύστημα. Θέλει κάποιες μικρορρυθμίσεις ακόμα αλλά τίποτα σημαντικό.

Επίσης, τομπαίρνουν τα δισκοπρίονα πάγκου, δεν ακουμπάω εγώ τέτοιο πράμα :lol:
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:
Άβαταρ μέλους
dna replication
Phorum.gr user: dna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication »

Mια φοβια που εγινε δημιουργικοτητα :D
Ενταξει με το σφιξιμο, την παραλληλη κινηση και στις 2 πλευρες πως την εξασφαλιζεις? Χρειαζεται επισης και ενα μπρατσο με ρυθμιζομενη γωνια για να ξεμπερδεψεις οριστικα με τα παγκοπριονα, ενα miter guide.
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

dna replication έγραψε: 12 Αύγ 2018, 23:03 Mια φοβια που εγινε δημιουργικοτητα :D
Ενταξει με το σφιξιμο, την παραλληλη κινηση και στις 2 πλευρες πως την εξασφαλιζεις? Χρειαζεται επισης και ενα μπρατσο με ρυθμιζομενη γωνια για να ξεμπερδεψεις οριστικα με τα παγκοπριονα, ενα miter guide.
E κοίτα όταν φτιάχνεις κάτι απ'την αρχή ξέρεις τα χούγια του, πού μαγκώνει, από που να το πιάσεις, πώς να το σπρώξεις κλπ, έτσι εξασφαλίζω την παραλληλότητα. Αν το έφτιαχνα για άλλους θα έβαζα κι ένα προφιλ αλουμινίου σε κάθε πλευρά ή ένα σιδερένιο οδηγό να το βοηθήσει, αλλά αφού θα το δουλεύω μόνο εγώ δε χρειάζεται.

Τις γωνίες τις κόβω στο φαλτσοπρίονο, είναι συρόμενο και κόβει μέχρι μισό μέτρο. Να κάνω μακρύτερη τομή υπό γωνία είναι για μένα τόσο σπάνια περίπτωση που είναι προτιμότερο να το κάνω με το track saw εκτός πάγκου.

Γενικά δε θέλω να επενδύσω άλλο χρόνο να φτιάχνω εργαλεία, τώρα θέλω τα εργαλεία για να φτιάξω πράγματα :D
Αν προκύψει κάποιο πρόβλημα συχνά σε καθημερινή χρήση, πάνω σε αυτά που κάνω εγώ, τότε θα το κοιτάξω.
Άβαταρ μέλους
Πάνας

Τι γνώμη έχετε για τα κινέζικα no neim κοπτικά των ρούτερ; Έχω ένα σετ με 12 κομμάτια αλλά θέλω 3-4 για να συμπληρώσω για τις δουλειές που χρειάζομαι.
Ντάξει και αυτό το σετ κινέζικο πρέπει να είναι αλλά έχει προδιαγραφές που έχει θέσει ευρωπαϊκή εταιρία. Ρωτάω για αυτά στο ebay...
the end
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Πάρτα, θα σου κάνουν την δουλειά σου μια χαρά
από την εμπειρία μου ακριβά router bits παίρνεις μόνο αυτά τα συγκεκριμένα που δουλεύεις συνέχεια, και η μεγαλύτερη διαφορά είναι ότι παραμένουν κοφτερά για μεγαλύτερο διάστημα.
Άβαταρ μέλους
Πάνας

Έλεγα μην είχατε ανακαλύψει ποιότητες γιατί έχουν διαφορετικά χρώματα από κάθε εταιρία,κόκκινα μπλε κίτρινα μαύρα. Τα κίτρινα είναι λίγο πιο ακριβά από τα άλλα.
the end
Άβαταρ μέλους
waldorf

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από waldorf »

Πάνα όλα φασόν απ`τα ορεινά της Κίνας είναι.Και τα κίτρινα και τα κόκκινα και τα λιλά.
Εκτός απ`αυτό που λέι ο chill,θα πρότεινα να πάρεις επώνυμο και καλό αν πρόκειται να επεξεργαστείς καλό (και ακριβό) ξύλο.Δεν θες στα μισά να σου κάνει το πανέμορφο μαόνι ή έστω την καρυδιά (που είναι επίσης πανέμορφη και πολύ σκληρή) σαν σοκοφρέτα!
Nandros έγραψε: 26 Αύγ 2024, 17:56

Άντε γαμήσου λοιπόν συφιλιασμένο μουνόπανο.
.
Άβαταρ μέλους
Πάνας

Σε σκληρό ξύλο το μόνο πρόβλημα που έχω δει είναι ότι πρέπει να μειώσεις τις στροφές στο ρούτερ γιατί το καίει.

Πάντα πριν και μετά τη δουλειά να το καθαρίζεις με οινόπνευμα για μείνουν κοφτερά για μεγάλο διάστημα.
the end
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Λοιπόν ξεκίνησα νέο πρότζεκτ, το οποίο κανονικά έπρεπε να το είχα ξεκινήσει πρώτο, αλλά δυστυχώς το άφησα και ξεχάστηκε.
Πρότζεκτ εξαερισμός :D

Πρώτο βήμα μετράμε χοντρικά τα κυβικά αέρα στο εργαστήριο: 3μ πλάτος Χ 4μ μήκος Χ 2.7μ ύψος = 32κυβικά.
Ο στόχος είναι να ανανεώνουμε όλον αυτόν τον σκονισμένο αέρα με φρέσκο από έξω τουλάχιστον 20 φορές την ώρα, δηλαδή θέλουμε έναν ανεμιστήρα εξαγωγής (απαγωγέα) με δυνατότητα τουλάχιστον 32 Χ 20= 640 κυβικά την ώρα.

Μετά από πολλή έρευνα κατέληξα ότι οι καλύτεροι απαγωγείς (χαμηλή κατανάλωση/θόρυβος/κραδασμοί και υψηλή απόδοση) πουλιούνται σε μαγαζιά με προϊόντα θερμοκηπίου, και από εκεί ψώνισα:

Εικόνα

Εικόνα

Το βασικότερο είναι ο σχεδιασμός του ανεμιστήρα, τον καταλαβαίνεις και οπτικά αν είναι καλός. Οι καλοί απαγωγείς που εξάγουν μαζικές ποσότητες αέρα έχουν σχήμα τουρμπίνας αεροπλάνου, με την προπέλα σε κλωβό. Το μαύρο σκουφάκι που βάλαν από πάνω είναι και καλά για το θόρυβο, δεν ξέρω αν κάνει τίποτα.
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Το βάρος του είναι 5,5 κιλά, το άνοιγμα είναι 20εκ και η δυνατότητά του είναι θεωρητικά 1000 κυβικά την ώρα. Πολύ παραπάνω από όσο χρειάζομαι αλλά συνήθως υπερβάλλουν οπότε καλύτερα παραπάνω.

Τα άλλα κομμάτια που αγόρασα είναι ένας αγωγός αλουμινίου (από αυτούς που βάζουνε στα στεγνωτήρια) για να περάσει μέσα απ'τον τοίχο και ένας ρυθμιστής ταχύτητας που μπαίνει στην μπρίζα.

Το επόμενο βήμα ήταν να φτιάξω κάτι με σίτα για να μπει από έξω στην τρύπα που θα ανοίξω στον τοίχο

Δύο κομμάτια κόντρα πλακέ σάντουιτς και μια τρύπα στη μέση

Εικόνα

4 χέρια μπογιά εξωτερικού χώρου και σίτα ανάμεσα

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

και μετά η στιγμή την οποία έτρεμα και δεν ήθελα να ξεκινήσω αυτή την ιστορία

παίρνουμε το multitool επ ώμου

Εικόνα

σκαρφαλώνουμε κι αρχίζουμε το κόψιμο

....

4 ώρες αργότερα

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Και τώρα πρέπει να φτιάξω κάποιο είδος κατασκευής για να το καρφώσω από μέσα στον τοίχο και να μη μου πέσει στο κεφάλι μόλις το βάλω μπροστά.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Χόμπυ • Κατασκευές • Μοντελισμός”