!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Eργαστήριο Chillout

Ανθρώπινες κατασκευές, διάφορα χόμπυ, έργα - do it yourself, είδη μοντελισμού.
Άβαταρ μέλους
shrike
Phorum.gr user: Isildur

Re: Eργαστήριο Chillout

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από shrike »

Chilloutbuddy έγραψε: 10 Αύγ 2018, 15:19 Εεεε;

Εεεε;

Πώς με είδες; :lol: :lol: :lol:
Πλλλάκα με κάνεις φιλλλαράκι; Άμα δεν έρθεις εσύ σύντομα προς τα 'δω, σκέφτομαι να έρθω ντάουν άντερ ν' ανοίξω μαγαζί μόνο και μόνο για να σ' έχω πελάτη λαίμαι. :lol:

Με την "πινελιά" το απογείωσες πάντως. Όλη η κατασκευή γαμάτη φυσικά (ως συνήθως), αλλά κάτι τέτοιες λεπτομέρειες είναι που με τρελαίνουν. Σ' αυτά είναι ο μπρο μου καλός, όλο κάτι τέτοιες ιδέες έχει και με τρελαίνει κι εκείνος, γι' αυτό και τσίμπησα και με το δικό σου.

Άψογος, όπως πάντα.

Άβαταρ μέλους
dna replication
Phorum.gr user: dna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication »

Chilloutbuddy έγραψε: 10 Αύγ 2018, 15:19
dna replication έγραψε: 10 Αύγ 2018, 15:11 π ω ρ ε φ ι λ ε ε
φοβερή ιδέα για το τρακ σω
ειχα δει το Eureka και κατι άλλες πατέντες με κοχλίες αλλά αυτό είναι απλό και λειτουργικό
φίλε ειλικρινά, αν έχεις ένα πάγκο σχετικά ίσιο και ένα ρούτερ σε μια μέρα το φτιάχνεις (άσε που εγώ το σκεφτόμουνα δύο εβδομάδες γιατί είναι πρωτότυπο και έπρεπε να σκεφτώ την κάθε βίδα)

Αν πας για το παρόμοιο festool θες κανα διχίλιαρο μαζί με τ'αξεσουάρ.
το ξέρω το mft της festool, German overengineering ...
εδώ φτιάξαμε το Τ34 των crosscut tables :D
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy »

enaon έγραψε: 10 Αύγ 2018, 15:22
Chilloutbuddy έγραψε: 10 Αύγ 2018, 15:15
Θενξ φίλε
ναι αυτό που κάνεις είναι φοβερό, είναι αυτό που εγώ καταλαβαίνω ως ερασιτέχνης καθαρός, όπως το λέει η λέξη. Όταν αρχίζεις να μην σε νοιάζει πώς πρέπει να είναι κάτι, αν υπάρχει, αν θα έπρεπε να υπάρχει, αλλά το κάνεις γιατί μπορείς και θες, κάτι συμβαίνει φοβερό. Μπλέκεις με το χάος των επιλογών, δεν έχεις μπούσουλα και φτιάχνεις τον δικό σου, εγώ το καταλαβαίνω δημιουργία αυτό όχι κατασκευή.
Ναι, όταν ξεκινάω χάνομαι, είμαι σε άλλο κόσμο. Είναι καύλα να μπορείς να παίρνεις αποφάσεις στη μέση της κατασκευής και να τ'αλλάζεις όλο γιατί κάτι είδες, χωρίς να σε περιορίζει κανείς και τίποτα.

Τι να κάνω, αφού δεν έμαθα σαξόφωνο κάνω ό,τι μπορώ :lol:
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

dna replication έγραψε: 10 Αύγ 2018, 15:27 το ξέρω το mft της festool, German overengineering ...
εδώ φτιάξαμε το Τ34 των crosscut tables :D
Cross και rip table θα είναι φίλε
Από δεξιά θα φτιάξω κινούμενο μπράτσο :D
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

shrike έγραψε: 10 Αύγ 2018, 15:25
Chilloutbuddy έγραψε: 10 Αύγ 2018, 15:19 Εεεε;

Εεεε;

Πώς με είδες; :lol: :lol: :lol:
Πλλλάκα με κάνεις φιλλλαράκι; Άμα δεν έρθεις εσύ σύντομα προς τα 'δω, σκέφτομαι να έρθω ντάουν άντερ ν' ανοίξω μαγαζί μόνο και μόνο για να σ' έχω πελάτη λαίμαι. :lol:

Με την "πινελιά" το απογείωσες πάντως. Όλη η κατασκευή γαμάτη φυσικά (ως συνήθως), αλλά κάτι τέτοιες λεπτομέρειες είναι που με τρελαίνουν. Σ' αυτά είναι ο μπρο μου καλός, όλο κάτι τέτοιες ιδέες έχει και με τρελαίνει κι εκείνος, γι' αυτό και τσίμπησα και με το δικό σου.

Άψογος, όπως πάντα.
Ευχαριστώ και πάλι
Είμαι Ελλάδα το επόμενο ΣΚ για δυό βδομάδες, κυρίως Κορινθία, όποιος είναι στην περιοχή και πίνει καφέ στέλνει πμ :D
Άβαταρ μέλους
shrike
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από shrike »

Αν ανεβείς προς Μακεδονία μεριά, στείλε εσύ ΠΜ.

Σόρυ, Νότια Μακεδονία εννοούσα (μην παρεξηγηθούν κι οι φίλοι μας τα Ζαία).

Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Μακάρι να μπορούσα ρε φίλε, είμαι και ο μισός από Καβάλλλλα
Τ'αγαπημένα μου μέρη εκεί πάνω.
Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

Chilloutbuddy έγραψε: 10 Αύγ 2018, 15:29 Ναι, όταν ξεκινάω χάνομαι, είμαι σε άλλο κόσμο. Είναι καύλα να μπορείς να παίρνεις αποφάσεις στη μέση της κατασκευής και να τ'αλλάζεις όλο γιατί κάτι είδες, χωρίς να σε περιορίζει κανείς και τίποτα.
ναι είναι τρομερό αυτό, αλλά λίγοι άνθρωποι περνάνε καλά όταν έχουν πάνω απο δύο επιλογές νομίζω. Μέχρι 2 τραπεζάκια σαλονιού είναι εύκολο και ευχάριστο, ένα καλό ένα κακό, αν πας στα 10 γίνεται μαρτύριο να αποφασίσεις, αν σου δώσουν τα υλικά και τον τεχνίτη και σου πουν κάνε ο,τι θες, θα πας να πάρεις παγωτό, σιγά τώρα, δεν χρειαζόμαστε τραπεζάκι.

Αυτό που κάνεις είναι ο εφιάλτης μας κανονικά, όχι απλά δεν υπάρχει μία καλή επιλογή και κακές για να είναι εύκολο, όλες είναι καλές, όλες έδωσες χρόνο να τις σκεφτείς, και απλά θα τις κανιβαλίσεις γιατί μπορείς να δημιουργήσεις ένα, όχι όλα τα ωραία. Φοβερός και πάλι ;)
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

enaon έγραψε: 10 Αύγ 2018, 15:42 ναι είναι τρομερό αυτό, αλλά λίγοι άνθρωποι περνάνε καλά όταν έχουν πάνω απο δύο επιλογές νομίζω. Μέχρι 2 τραπεζάκια σαλονιού είναι εύκολο και ευχάριστο, ένα καλό ένα κακό, αν πας στα 10 γίνεται μαρτύριο να αποφασίσεις, αν σου δώσουν τα υλικά και τον τεχνίτη και σου πουν κάνε ο,τι θες, θα πας να πάρεις παγωτό, σιγά τώρα, δεν χρειαζόμαστε τραπεζάκι.
Έχω καταλάβει (και μου πήρε χρόνια να το καταλάβω) ότι όχι μόνο περνάω καλά τότε, αλλά ουσιαστικά είναι το μόνο πράγμα που ξέρω να κάνω.
Μου είναι πρακτικά αδύνατο να κάνω αυτό που πρέπει, να έχω μόνο μια επιλογή ή να κάνω το ίδιο πράγμα δύο φορές. Και στη δουλειά το ίδιο είμαι, λειτουργώ μόνο όταν με αφήνουν χύμα να κάνω ότι γουστάρω, αλλά όταν συμβαίνει αυτό χάνομαι, μπορώ να δουλεύω 48 ώρες σερί με 2 ώρες ύπνο, και το έχω κάνει πολλές φορές. Και όταν τελειώσει αυτό και πρέπει να γυρίσω στο καθημερινό δε μπορώ να δουλέψω ούτε δυό ώρες, πάω στις 9 και στις 10 έχω φύγει για καφέ, ξαναγυρνάω στις 11 και στις 11.30 έχω ξαναφύγει για μεσημεριανό. Δεν μπορώ. Έχω τρελάνει πολλούς προϊστάμενους στη ζωή μου, δεν ξέρουν τι να με κάνουνε :lol:
Σκατά. Είμαι απροσάρμοστο :lol:
Άβαταρ μέλους
dna replication
Phorum.gr user: dna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication »

Chilloutbuddy έγραψε: 10 Αύγ 2018, 15:32 Cross και rip table θα είναι φίλε
σοβαρά τωρα, ειχα σκεφθει και εγώ ένα σχέδιο για να στερεώσω το πριόνι ράγας αλλά το δικό μου δεν ξέφευγε απο τους κοχλίες για τη ρύθμιση του ύψους. Αυτό με τους μεντεσέδες και τη γλυστρα είναι καθαρή δημιουργία, αγνή ενόραση.
Περιμένω να δω και το κινούμενο μπράτσο. Να το βγάλεις στο youtube ή ακόμα καλύτερα να το βγάλεις στο εμπόριο

Είχες λυσσάξει να μη χρησιμοποιήσεις δισκοπρίονο πάγκου στη ζωή σου και τα κατάφερες :)
Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

Chilloutbuddy έγραψε: 10 Αύγ 2018, 16:00 Μου είναι πρακτικά αδύνατο να κάνω αυτό που πρέπει, να έχω μόνο μια επιλογή ή να κάνω το ίδιο πράγμα δύο φορές.
Σκατά. Είμαι απροσάρμοστο :lol:
σε νιώθω, αλλά είναι ωράια, ας μην παραπονιόμαστε :)

έχω ένα δώμα που το έχω κάνει εργαστηριο όπως εσύ, παλιά ήταν η αποθήκη για τα παιχνίδια μου κλπ, είχε πάρει νερά, τα τζάμια είχαν σπάσει κλπ, ακατοίκητο. Έπαιζα να το φτιάξω, έχει πολύ ήλιο εκεί και θέα κλπ, δεν ήθελα κουρτίνες, τα ξύλινα που είχε απέξω είχαν χαλάσει και δεν ήταν πρακτικά, φύσαγε, κοπανάγανε, αλουμινένια δεν ήθελα γιατί κλείνουν σαν φρούριο και θα έσκαγα.

Τελικά έβαλα πλέξι σε ένα πλαίσιο και στόρια αλουμινίου έξω από τα παράθυρα, μηχανισμό που είχα δει στα παράθυρα στην αγγλία και μου άρεσε, σερβο να ανοίγουν αυτόματα, μπούρδες αλλά κάθε φορά που το κοιτάω, χαμογελάω, δεν υπάρχει πουθενά αλλού σίγουρα, ακόμα και ο διακόπτης είναι απο χειροτεχνία κλπ :)

https://photos.google.com/share/AF1QipO ... R6S09iM193
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος enaon την 10 Αύγ 2018, 16:16, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
κουλούρι Θεσσαλονίκης
Phorum.gr user: κουλούρι Θεσσαλονίκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από κουλούρι Θεσσαλονίκης »

Chilloutbuddy έγραψε: 10 Αύγ 2018, 15:38 Μακάρι να μπορούσα ρε φίλε, είμαι και ο μισός από Καβάλλλλα
λατρεμένο το άλλο σου μισό!
:hebit: :hebit:

με το καλό να έρθεις,καλό ταξίδι!!
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Θεός ρε! :sal13:
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

dna replication έγραψε: 10 Αύγ 2018, 16:08
Chilloutbuddy έγραψε: 10 Αύγ 2018, 15:32 Cross και rip table θα είναι φίλε
σοβαρά τωρα, ειχα σκεφθει και εγώ ένα σχέδιο για να στερεώσω το πριόνι ράγας αλλά το δικό μου δεν ξέφευγε απο τους κοχλίες για τη ρύθμιση του ύψους. Αυτό με τους μεντεσέδες και τη γλυστρα είναι καθαρή δημιουργία, αγνή ενόραση.
Περιμένω να δω και το κινούμενο μπράτσο. Να το βγάλεις στο youtube ή ακόμα καλύτερα να το βγάλεις στο εμπόριο

Είχες λυσσάξει να μη χρησιμοποιήσεις δισκοπρίονο πάγκου στη ζωή σου και τα κατάφερες :)
ναι κάτσε τώρα να δεις μαλακία μπράτσο που θα φτιάξω, και θα κόψω και τον πάγκο στη μέση και θα γελάμε όλοι μαζί :lol:

πρέπει να σκεφτώ ένα καλό μπράτσο αλλιώς δεν έχει νόημα το όλο πρότζεκτ.
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

κουλούρι Θεσσαλονίκης έγραψε: 10 Αύγ 2018, 16:16
Chilloutbuddy έγραψε: 10 Αύγ 2018, 15:38 Μακάρι να μπορούσα ρε φίλε, είμαι και ο μισός από Καβάλλλλα
λατρεμένο το άλλο σου μισό!
:hebit: :hebit:

με το καλό να έρθεις,καλό ταξίδι!!
Ευχαριστώ
Ποιό μισό; το Καβάλα ή το άλλο; :lol:
Απάντηση

Επιστροφή στο “Χόμπυ • Κατασκευές • Μοντελισμός”