!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ο πρώτος νεκρός

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
Niki
Phorum.gr user: Niki

Re: Ο πρώτος νεκρός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Niki »

O πατέρας μου είχε πάθει έμφραγμα , έκανε δύο μπαλονάκια τώρα είναι μια χαρά.
Είναι πάνω από τα 65 και οι γιατροί του λένε ότι δεν ανήκει στις ευπαθείς ομάδες.
Ρωτήσαμε καρδιολόγο, παθολόγο,πνευμονολόγο.
Δεν κάπνιζε δεν έχει πίεση δεν έχει ζάχαρο ούτε άλλα προβλήματα υγείας.

Ενημερωτικά.
Πως μπορούνε οι γιατροί να πούνε ότι κάποιος ανήκει η δεν ανήκει στις ευπαθείς ομάδες;
Αυτό δεν το καταλαβαίνω.
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Άβαταρ μέλους
Fluffy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fluffy »

Arisvilla έγραψε: 11 Αύγ 2020, 21:29 https://www.protothema.gr/greece/articl ... in-athina/
Οταν τα γράφει και το πρώτο ψέμα τι άλλο να πεις. Αυτά είναι τα κρούσματα της Αττικής. Και αυτό είναι το άνοιγμα του Τουρισμού που δήθεν δεν αύξησε τα κρούσματα.
Παίξανε με τη δημόσια υγεία, είναι αναμφισβήτητο
Άβαταρ μέλους
Myrsini

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Myrsini »

EKPLIKTIKOS έγραψε: 11 Αύγ 2020, 20:52
Myrsini έγραψε: 11 Αύγ 2020, 20:10
NewModelArmy έγραψε: 11 Αύγ 2020, 19:28
Σε ολες τις χώρες που χτυπηθηκαν άσχημα αυτη ηταν η εικόνα στις ΜΕΘ. Όσοι πιστεουν οτι νοσοκομείο πηγαίνουν μονο οι παππούδες με 15 νοσήματα και ολοι οι άλλοι θα τη βγαλουν με ντεπον, ζουνε στον κοσμο τους. Φυσικα ενας νεος έχει περισσότερες πιθανότητες να επιζησει αλλα οι ιστορίες υγιων νεων που βρέθηκαν στις εντατικες είναι εκατονταδες.
Έτσι. :smt023
Και σήμερα το έλεγε λοιμωξιολόγος στην τβ , ότι είναι μύθος αυτό,δυστυχώς και νέοι μπαίνουν εντατικοί και νέοι και απόλυτα υγιείς πεθαίνουν απλά με μικρότερο ποσοστό απο ηλικιωμένους και με άλλα νοσήματα.Επίσης έλεγε ότι ειναι τουλάχιστον 4 φορές πιο επικίνδυνος απο τη γρίπη('οχι κρυολόγημα/γρίπη λέμε)
Ακόμα και πάλι είναι μύθος ότι όσοι έχουν ασθενές ανοσοποιητικό αυτοί πεθαίνουν.Και όμως και πολλοί που είναι το ακριβώς αντίθετο με πολύ ισχυρό ανοσοποιητικό μπορούν να πεθάνουν διότι τους επιτίθεται το ίδιο το ανοσοποιητικό τους σύστημα .

Ξέχασε να πει βέβαια ότι αρχικά οι γιατροί και κυβερνήσεις για να μην πανικοβάλουν τον κόσμο και επειδή δε ήξεραν,έλεγαν ότι κινδυνεύουν οι γέροι και οι άρρωστοι,μετά είδαν τους θανάτους και το άλλαξαν όμως δεν υπολόγισαν ότι υπάρχουν και μωροί που δεν μπορούν να καταλάβουν ότι εκείνο που αρχικά είχε επικρατήσει τώρα δεν ισχύει.

Άλλαξαν τα δεδομένα ,ας το πάρουν χαμπάρι όσοι δεν το έχουν διότι είναι δημόσιος κίνδυνος.
Νέοι υγιείς δεν πεθαίνουν από κοβιντ γενικα. Έχουν πεθάνει, ναι, αλλα ειναι εξαιρετικά απίθανο:

Εικόνα

Αυτές είναι οι μεγαλύτερες έρευνες που έχουν γίνει με βάση την ηλικία. Το κόκκινο είναι Κινα, το πράσινο Ν. Κορέα, το πορτοκαλί Ισπανία, το μπλε Ιταλια. Αντίστοιχα κ στην Ελλάδα ελάχιστοι κατω των 50 έχουν πεθάνει, μάλλον λιγότεροι κ απο 10 στους 200+, κ αυτοί που δεν είχαν γνωστά υποκείμενα νοσήματα ήταν 2-3 το πολυ. Μην το γαματε κ εσείς. Το και νέοι πεθαίνουν αλλα με λιγότερο ποσοστό είναι understatement. Σα να λες ποια αυτοκινητιστικά μωρε, κ με πατίνια πεθαίνει κοσμος. While technically true, δεν ειναι αντιπροσωπευτικό της κατάστασης
Σου διαφευγει ο Γερμανός στη Κρητη, νεόατος και υγιέστατος και ακόμα δεν τα λέω γω.Σου είπα τα έλεγαν σήμερα στην τβ οι λοιμωξιολόγοι ακριβώς όπως τα έγραψα.Έχεις χάσει επεισόδια στα σίγουρα ή φοβάσαι να δεις την πραγματικότηρα.Τα πράγματα δεν είναι όπως τα έλεγαν στην αρχή.

Δες επίσης τις ηλικίες αυτών που τώρα είναι στην εντατική.Για δες. :102:

Στη φάση που οι νέοι βγήκαν πολύ έξω,καλοκαίρι δηλαδή και σταμάτησαν εντελώς να προσέχουν,αρρωσταίνουν πολύ παραπάνω και μοιραία βάσει μαθηματικών αυξάνονται και οι διασωληνωμένοι νέοι και οι θάνατοι νέων.Μέχρι να πεθάνει το πρώτο παιδί και μετά θα τρέχετε πανικόβλητοι.

Όπως τα λέω,διότι τα λένε οι λοιμωξιολόγοι τώρα. :102:

Κοίτα τώρα ένα άρθρο που δες απο πότε είναι.Απο τον Μάρτιο.Δες όμως τι λέει.
Κορονοϊός: 1 στους 5 ασθενείς 20 έως 44 ετών χρειάζεται εισαγωγή σε νοσοκομείο
Οι ηλικιωμένοι και ειδικά εκείνοι με υποκείμενα νοσήματα, αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αρρωστήσουν βαριά από τη νόσο Covid-19, την οποία προκαλεί ο νέος κορονοϊός SARS-CoV-2, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι οι νεότεροι δεν έχουν ανάλογο κίνδυνο, έστω και σε μικρότερο ποσοστό.

Περίπου ο ένας στους πέντε ασθενείς 20 έως 44 ετών έχει αρκετά σοβαρά συμπτώματα και χρειάζεται εισαγωγή σε νοσοκομείο, ενώ ο ένας στους 25 (το 4%) εισαγωγή σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), σύμφωνα με την τελευταία αναφορά των επιστημόνων των Κέντρων Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC Morbidity and Mortality Weekly Report).

«Αν οι 20χρονοι νομίζουν ότι είναι άτρωτοι στη νόσο, κάνουν λάθος. Υπάρχουν 20χρονοι που έχουν πεθάνει από αυτήν τη νόσο στην Κίνα, στην Ιταλία και αλλού», επισήμανε ο καθηγητής Μπάρι Μπλουμ της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.

Οι Αμερικανοί επιστήμονες υπογράμμισαν ότι ο ιός είναι άκρως μεταδοτικός και γι' αυτό οι νέοι πρέπει να πάρουν σοβαρά το ζήτημα των μέτρων αποφυγής των κοινωνικών επαφών, ώστε να μη μεταδώσουν τον ιό σε πιο ευπαθείς ανθρώπους.

.

https://www.onmed.gr/ygeia-eidhseis/sto ... nosokomeio

Ξαναλέω άρθρο απο τον Μάρτιο.
Με λίγες γνώσεις μαθηματικών θα αντιληφθείς ότι όσο περισσότερο αυξάνονται τα κρούσματα και μάλιστα σε νέους που βλέπουμε τώρα θα αυξηθούν και οι θάνατοι σε νέους και υγιείς.Οι επιστήμονες και τα γεγονότα τα λένε αυτά όχι γω.

Σταματήστε να στρουθοκαμηλίζετε.Εξαιρετικά σπάνιο είναι κάτω των 19 ετών απο 20 και πάνω δες τα στατιστικά.
Άβαταρ μέλους
Arisvilla

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Arisvilla »

Fluffy έγραψε: 11 Αύγ 2020, 21:40
Arisvilla έγραψε: 11 Αύγ 2020, 21:29 https://www.protothema.gr/greece/articl ... in-athina/
Οταν τα γράφει και το πρώτο ψέμα τι άλλο να πεις. Αυτά είναι τα κρούσματα της Αττικής. Και αυτό είναι το άνοιγμα του Τουρισμού που δήθεν δεν αύξησε τα κρούσματα.
Παίξανε με τη δημόσια υγεία, είναι αναμφισβήτητο
Τεράστιες ευθύνες έχουν. Οχι μόνο γιατί άνοιξαν χωρίς σχέδιο τον Τουρισμό. Αλλά γιατί ήθελαν να περάσουν μια στρεβλη εικόνα για να δείξουν και καλά οτι τα νησιά είναι covid free. Και οτι δεν ευθύνεται ο τουρισμός για την αύξηση των κρουσμάτων. Ο ίδιος ο Κούλης έβγαινε και έλεγε οτι τα εισαγόμενα είναι λίγα κτλ. Ναι όλοι αυτοί που γυρίζουν από τη Μύκονο κτλ από τους Μυκονιάτες κόλλησαν όχι από τους κορωνοτουρίστες από Βρετανίες κτλ που έφερε ο Κούλης χωρίς σχέδιο. Και τώρα υπό την πίεση της πραγματικότητας αναγκάζονται να βγάλουν την αλήθεια. Οτι τα κρούσματα της Αττικής είναι άτομα που επέστρεψαν (ή τους έδιωξαν) από τα νησιά.
Εμπεδοκλής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής »

Otto Weininger έγραψε: 11 Αύγ 2020, 21:08
Εμπεδοκλής έγραψε: 11 Αύγ 2020, 21:02
Otto Weininger έγραψε: 11 Αύγ 2020, 20:57

Η Φαρμακευτική είναι σύνολο πραγμάτων.
Για τους ιούς, εν αντιθέσει με την συντριπτική πλειοψηφία εδώ μέσα, εγω έχω κάνει Μικροβιολογια και Υγιεινή. Φυσικά ανευ ουσίας όλα αυτά, αφού ουδέποτε έγινε επιστημονική κουβέντα, ούτε θα την έκανα στο φόρουμ αφού μόνο 2-3 θα μπορούσαν να ακολουθήσουν.

Εις ότι αφορά την διαχείριση κρίσης, άμεση σχέση (σπουδές) δεν εχω.
Εχω όμως πολύ καλή πληροφόρηση τόσο λόγω κύκλου όσο και κοντινών συγγενών σε υψηλές ή κομβικες θέσεις.

Το είπα άλλωστε, ότι δεν είναι δικές μου πληροφορίες, εγώ τις μεταφέρω.
Από τα λίγα νήματα που σε υποστηρίζω και τα καταστρέφεις όλα. Άρχισες να θυμίζεις σαν κάτι ψεκασμένους το παίζουν γνώστες με κονέ παντού. Και ναι, όλοι έχουμε κονέ, ίσως και πιο μεγάλα από εσένα, αλλά δεν το παίζουμε ψεκασμένοι που το παίζουν ιστορία και έτσι...
Καλά κάνεις και με υποστηρίζεις γιατί έχω δίκιο.
Επίσης δεν το παίζω ιστορία, ότι ξέρω έχει γραφτεί εδώ. Φαίνεται αν ήταν πίπες ή όχι.

Όσο για το ποιος και τι, σου έχω πει ότι πολλοί εδώ μέσα γνωριζόμαστε προσωπικά. Άρα δεν το παίζω ιστορία, ούτε τίποτα
.
Δεν με ενδιαφέρει με ποιους από εδώ μέσα έχεις σχέση. Εμένα δεν με ξέρεις, ούτε σε ξέρω. Η συμπεριφορά αυτή είναι ακριβώς η ίδια με τον τύπο που συνωστίζεται στα ΜΜΜ και σου λέει ξέρεις ποιος είμαι εγώ. Ποιος να είσαι ρε παπάρα, που μου συνωστίζεσαι οχτώ η ώρα το πρωί με τους Πακιστανούς;
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

Εμπεδοκλής έγραψε: 11 Αύγ 2020, 21:47
Εμπεδοκλής έγραψε: 11 Αύγ 2020, 21:02

Από τα λίγα νήματα που σε υποστηρίζω και τα καταστρέφεις όλα. Άρχισες να θυμίζεις σαν κάτι ψεκασμένους το παίζουν γνώστες με κονέ παντού. Και ναι, όλοι έχουμε κονέ, ίσως και πιο μεγάλα από εσένα, αλλά δεν το παίζουμε ψεκασμένοι που το παίζουν ιστορία και έτσι...
Επίσης δεν το παίζω ιστορία, ότι ξέρω έχει γραφτεί εδώ. Φαίνεται αν ήταν πίπες ή όχι.

Όσο για το ποιος και τι, σου έχω πει ότι πολλοί εδώ μέσα γνωριζόμαστε προσωπικά. Άρα δεν το παίζω ιστορία, ούτε τίποτα
.
Δεν με ενδιαφέρει με ποιους από εδώ μέσα έχεις σχέση. Εμένα δεν με ξέρεις, ούτε σε ξέρω. Η συμπεριφορά αυτή είναι ακριβώς η ίδια με τον τύπο που συνωστίζεται στα ΜΜΜ και σου λέει ξέρεις ποιος είμαι εγώ. Ποιος να είσαι ρε παπάρα, που μου συνωστίζεσαι οχτώ η ώρα το πρωί με τους Πακιστανούς;
Είδες; Εγώ δεν παίρνω ποτέ ΜΜΜ :)

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
Myrsini

Niki έγραψε: 11 Αύγ 2020, 21:33 O πατέρας μου είχε πάθει έμφραγμα , έκανε δύο μπαλονάκια τώρα είναι μια χαρά.
Είναι πάνω από τα 65 και οι γιατροί του λένε ότι δεν ανήκει στις ευπαθείς ομάδες.
Ρωτήσαμε καρδιολόγο, παθολόγο,πνευμονολόγο.
Δεν κάπνιζε δεν έχει πίεση δεν έχει ζάχαρο ούτε άλλα προβλήματα υγείας.

Ενημερωτικά.
Πως μπορούνε οι γιατροί να πούνε ότι κάποιος ανήκει η δεν ανήκει στις ευπαθείς ομάδες;
Αυτό δεν το καταλαβαίνω.
Αποκλείεται να του λένε ότι δεν είναι στις ευπαθείς ομάδες τι λες τώρα; Εδώ ευπαθείς ομάδα θεωρήσαι άνω των 65 όχι και με αυτά στην καρδιά που λες.Κάτι δεν λές σωστά.Και γω έχω μιλήσει με γιατρούς για τους γονείς μου, αυτά που λέω είπαν.Ακόμα και με υπερβολικό πάχος σε θεωρούν ευπαθή ομάδα ή υψηλή πίεση.
Άβαταρ μέλους
Fluffy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fluffy »

Υποκείμενα νοσήματα έχει ο μίσος πληθυσμός της χώρας, υπέρβαροι,αναπνευστικά, διαβήτης κ.α. Φυσικά για αυτά τα υποκείμενα νοσήματα ευθύνεται και η υποβαθμίση του εσυ όλα αυτά τα χρόνια. Πολακηδες, Γεωργιάδηδες, μητσοτακηδες Όλοι συνέβαλαν σε αυτό.
Εμπεδοκλής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής »

Otto Weininger έγραψε: 11 Αύγ 2020, 21:47
Εμπεδοκλής έγραψε: 11 Αύγ 2020, 21:47

.
Είδες; Εγώ δεν παίρνω ποτέ ΜΜΜ :)
Καταλαβαίνεις πολύ καλά τι σου γράφω. Είμαστε σε μία χώρα που όλοι έχουν κονέ και που ως και ο μακαρίτης ο Ουντερζό το είχε κάνει καρικατούρα στον Αστερίξ. Στην Ελλάδα, το να ισχυρίζεσαι ότι ξέρεις κάτι καλύτερα, όχι λόγω προσωπικών σου γνώσεων αλλά γνωριμιών είναι αστείο...

Τέλος πάντων. Αυτό δεν έχει σχέση με το θέμα μας, όπου συμφωνώ μαζί αλλά με την αστειότητα κάποιων επιχειρημάτων που χρησιμοποιείς...
Άβαταρ μέλους
Myrsini

Fluffy έγραψε: 11 Αύγ 2020, 21:51 Υποκείμενα νοσήματα έχει ο μίσος πληθυσμός της χώρας, υπέρβαροι,αναπνευστικά, διαβήτης κ.α. Φυσικά για αυτά τα υποκείμενα νοσήματα ευθύνεται και η υποβαθμίση του εσυ όλα αυτά τα χρόνια. Πολακηδες, Γεωργιάδηδες, μητσοτακηδες Όλοι συνέβαλαν σε αυτό.
Ακριβώς και για αυτό και κινδυνεύουν πολλοί περισσότεροι απο τους 90ριδες τι λέμε τώρα; Μόνο τους διαβητικούς να κοιτάξουμε,υπέρβαρους και με υψηλή πίεση δεν θέλουμε κάτι άλλο.Δεν βάζω μέσα καν τους καρκινοπαθείς που μια χαρά μπορούν να ζήσουν και ζουν παρα πολλοί απο κάποια είδη καρκίνων, αλλά θα τους ξεκάνει η ανευθυνότητα και η ανοησία των πολλών.
Δεν είναι μόνο ο παππούς μπάρμπαααααααααα...και yo men,πόσους καρκινοπαθείς νεότατους έχουμε που κάνουν χημειοθεραπεία; Πόσους διαβητικούς; Με υψηλή πίεση; Αυτοί γιατί να πεθάνουν; Αύριο μπορεί εσύ να είσαι καρκινοπαθής.

Δεν μιλάμε για 90δες μόνο ας το καταλάβουν τα ανόητα.Καν δεν βάζω τους νέους υγιείς που βλέπετε στατιστικά όσο αυξάνονται τα κρούσματα θα πεθαίνουν και περισσότεροι απο αυτούς,αλλά δείτε και όλους τους υπόλοιπους γαμότι εκτός απο τους 90δες,είναι πάρα πολλοί!
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

Myrsini έγραψε: 11 Αύγ 2020, 21:44

Σταματήστε να στρουθοκαμηλίζετε.Εξαιρετικά σπάνιο είναι κάτω των 19 ετών απο 20 και πάνω δες τα στατιστικά.
Τα βλέπω στους πίνακες που σου έβαλα. Κατω απο 0.5% θνησιμότητα σε όλες τις έρευνες για τους κάτω των 40, ανεξάρτητα από τα υποκείμενα νοσήματα. Εντάξει είμαστε;
Άβαταρ μέλους
Myrsini

EKPLIKTIKOS έγραψε: 11 Αύγ 2020, 22:09
Myrsini έγραψε: 11 Αύγ 2020, 21:44

Τα βλέπω στους πίνακες που σου έβαλα. Κατω απο 0.5% θνησιμότητα σε όλες τις έρευνες για τους κάτω των 40, ανεξάρτητα από τα υποκείμενα νοσήματα. Εντάξει είμαστε;
Βάλε γυαλία.Κάτι δεν βλέπεις.Κάτι λάθος βλέπεις.Και μάθε να διαβάζεις.Δες τι έβαλα και γω. :D
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Myrsini την 11 Αύγ 2020, 22:11, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Myrsini

Α...μέσα στους ευπαθείς ξέχασα να αναφέρω και αυτούς με άσθμα. :003:
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

Myrsini έγραψε: 11 Αύγ 2020, 22:09

Βάλε γυαλία.Κάτι δεν βλέπεις.Κάτι λάθος βλέπεις.Και μάθε να διαβάζεις.Δες τι έβαλα και γω. :D
Να τα πάρουμε από την αρχή. Ισχυριστηκατε οτι νέοι υγιείς πεθαίνουν απο κοβιντ. Αυτό σύμφωνα με τα στατιστικά είναι αρκετά σπάνιο, στην Ελλάδα ήταν κυριολεκτικά περιπτωσιολογικο, σε ολες τις έρευνες η θνησιμότητα για τους νέους (συμπεριλαμβανομένων και αυτών με υποκείμενα νοσήματα) είναι κάτω του 0.5%. Ο πίνακας είναι λίγο πιο πάνω. Αντίθετα για τους 80αρηδες ειναι ως ανω του 30% (στην ιταλική ερευνα). Με λιγα λόγια, συγκρίνετε το βόλεϊ με το τρόλεϊ ενω παίζετε μπάσκετ (για να.μην πω.τη βούρτσα με τη μπούτσα) :lol:
Άβαταρ μέλους
NewModelArmy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από NewModelArmy »

Βασικα εγω μιλησα κυριως για τις εισαγωγες σε νοσοκομεια/ΜΕΘ .Εκτος και αν το να περασει ενας 30ρης 15 μερες στη ΜΕΘ αλλα να γλυτωσει,ποιος ξερει με τι μακροχρονιες επιπτωσεις,το θεωρουμε ασημαντο.Μετα ακομα και το 0.5% σε εναν ιο που ειναι τεσσερις φορες πιο μεταδοτικος απο την γριπη δεν ειναι καθολου ασημαντο ποσοστο και μεταφραζεται σε εκατονταδες θανατους.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος NewModelArmy την 11 Αύγ 2020, 22:19, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”