Δεν περιεχουν τα γαριδακια διαφορα Ε για συντηρητικα;hellegennes έγραψε: 09 Φεβ 2023, 12:34Δεν περιέχουν χημικά τα τυρογαριδάκια, κανονικά υλικά μαγειρικής είναι. Πολυεπεξεργασμένα μεν, κανονικά δε. Συγκεκριμένα τα τυρογαριδάκια είναι μείξη αλευριών (πατατάλευρο, ρυζάλευρο, αραβοσιτάλευρο), φοινικέλαιο, πάπρικα, τυρί σκόνη, γάλα σκόνη και αλάτι.axilmar έγραψε: 09 Φεβ 2023, 12:02Αποκλειεται να ειναι. Τα τυρογαριδακια ειμαι σιγουρος εχουν πολλα περισσοτερα χημικα μεσα απο οτι τι λευκο τυρι.
Μπορει και να κανω λαθος βεβαια. Εχεις καποια αποδειξη περι αυτου;
Οι διαφορές στο link είναι ουσιώδεις. Αλλά αν θες να τρως αγελαδινό τυρί, είναι δική σου επιλογή. Κανείς δεν είπε ότι θα πάθεις κάτι τρομερό, όπως δεν θα πάθεις κάτι τρομερό αν τρως διάφορα άλλα σκουπιδοτρόφιμα, όπως γαριδάκια, ηλίθια σνακ, πάριζα, γαλοπούλα για τοστ και λοιπά φθηνά αλλαντικά. Αλλά συνολικά δεν είναι καλή διατροφή και αυτό καθρεφτίζεται κάποια στιγμή στην υγεία σου.
Τούτον ειπείν, ούτε φέτα είναι καλό να καταναλώνεις με τους τόνους.
Συμφωνα με αυτο:
Μαλτοδεξτρίνη: Είναι ένας πολυσακχαρίτης που χρησιμοποιείται ως πρόσθετο τροφίμων. Ο πολυσακχαρίτης είναι τύπος υδατάνθρακα. Παράγεται από άμυλα του αραβοσίτου, σίτου, πατάτες ή ρύζι. Χρησιμοποιείται ως συστατικό διόγκωσης και δε συνίσταται για ευρεία χρήση.
Μηλικό οξύ: Ή αλλιώς Ε296. Στη φυσική του μορφή βρίσκεται σε άγουρα τρόφιμα και δημιουργεί μια ξινή γεύση. Παρασκευάζεται για χρήση σε επεξεργασμένα τρόφιμα ως συντηρητικό προκειμένου να αποφευχθεί ή αλλοίωση των τροφίμων. Τα περισσότερα συντηρητικά έχουν υψηλή τοξικολογική επικινδυνότητα. Η χρήση του πρέπει να αποφεύγεται από βρέφη και νήπια.
Οξικό νάτριο: Ή αλλιώς Ε262. Πρόκειται για μία αλμυρή αρωματική ουσία που χρησιμοποιείται ως ρυθμιστής οξύτητας. Είναι επίσης γνωστή ως θερμός πάγος. Συσχετίζεται με καρκινογένεση.
Φυσικά και Τεχνητά Αρώματα: Οι εταιρείες προσθέτουν φυσικά και τεχνητά αρώματα για να βελτιώσουν τη γεύση των προϊόντων τους. Δημιουργούνται σε εργαστήρια και τα σκευάσματα φυλάσσονται ως εμπορικά μυστικά. Σε κάποιες περιπτώσεις οι πρόσθετες αρωματικές ύλες αντισταθμίζουν την έλλειψη των φυσικών συστατικών.
Τεχνητά χρώματα – χρωστικές: Χρησιμοποιούνται για αισθητικούς λόγους γιατί κάνουν το τρόφιμο πιο ελκυστικό στον καταναλωτή. Μελέτες έχουν δείξει ότι αυτά τα χρώματα μπορεί να έχουν διάφορες αρνητικές συνέπειες για την υγεία μας ιδιαίτερα στα παιδιά.
Ενισχυτικό γεύσης (άλατα με νάτριο των 5 -ριβοζονουκλεοτιδίων): Ή αλλιώς Ε635. Τα ενισχυτικά γεύσης είναι από τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα πρόσθετα φαγητού. Χρησιμοποιούνται κυρίως σε fast food και θεωρούνται εθιστικά και άκρως νευροτοξικά, μπορούν δηλαδή να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στο νευρικό σύστημα και τον εγκέφαλο. Απαγορεύονται στις βρεφικές και παιδικές τροφές.
Δεν νομιζω να υπαρχουνε τετοια στο λευκο τυρι ε;
Ποιες ειναι οι ουσιωδεις διαφορες; εγω βλεπω ενα +/10% αποκλιση στο πινακακι.

