!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Το Βουλγαρικο παραδοξο

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Re: Το Βουλγαρικο παραδοξο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

sharp έγραψε: 26 Δεκ 2024, 23:36
ΓΑΛΗ έγραψε: 26 Δεκ 2024, 23:17
GoBzi έγραψε: 26 Δεκ 2024, 23:07

Πάντως εάν σας βγάλει ο δρόμος Σόφια σε κάνα (ψιλό)κυριλέ ξενοδοχείο, όταν πάτε για check-in μιλήστε ελληνικά. Πατριώτες είναι τα παιδιά που δουλεύουν εκεί.
Δεν έχω κάποιον καημό να πάω Σόφια αλλά ξέρω Έλληνες που δούλευαν εκεί, εδω και 20-30 χρόνια σε μανατζερίστικες θέσεις πολυεθνικών με όντως καλυτερες αποδοχές από τις εγχώριες. Ε, τώρα έχουν ζορίσει κι εκεί τα πράγματα, γιατί σιγά μην περίμεναν μια ζωή οι Βούλγαροι πρώην κομμουνιστές τα ελληνικά προοδευτικά μανατζέρια να τους μάθουν καπιταλιστικά γράμματα. Όλοι οι πρώην ανατολικοί έχουν γίνει οι καλύτεροι μαθητές. :lol:
Κι εγώ ήξερα τέτοιον που είναι ακόμη, αλλά ζορίζεται για να κρατήσει τη θέση. Πάντως για πλούσιους δεν τους κόβει.

Το ερώτημα όμως είναι άλλο. Γιατί πιστεύουν οι Έλληνες ότι θα πρέπει να ζουν πλουσιώτερα από τους Βουλγάρους; Αποδίδουν περισσότερο στην εργασία τους, γράφουν εξυπνότερες ατάκες στο Ίντερνετ; Κάτι θα πρέπει να υπάρχει για να ανεβάσει το μισθό.
Σαφώς και δεν είναι πιο πλούσιοι από τους Ελληνες. Ποτέ δεν ήταν. Για τα υπόλοιπα "γιατί" ρώτα τους Έλληνες που τους θέτουν ως παράδηγμα, όχι εμένα. :)
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
GoBzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBzi »

SeaHawk έγραψε: 26 Δεκ 2024, 23:26
GoBzi έγραψε: 26 Δεκ 2024, 23:07

Πάντως εάν σας βγάλει ο δρόμος Σόφια σε κάνα (ψιλό)κυριλέ ξενοδοχείο, όταν πάτε για check-in μιλήστε ελληνικά. Πατριώτες είναι τα παιδιά που δουλεύουν εκεί.
Ελληνες που πηγαν για ενα καλυτερο αυριο στην Βουλγαρια; :smt005: :smt005:
Καλοκαιρία που κατεβαίνω πάντα περνάω από Βουλγαρία, κάνω στάση και πάντα πετυχαίνω Έλληνες να δουλεύουν σε καλά ξενοδοχεία. Μπορεί να τα σκάνε οι Βούλγαροι γιατί όπως είπε και η Γαλή πιο πάνω υπάρχουν αρκετοί Έλληνες στην Βουλγαρία σε μανατζερίστικες θέσεις πολυεθνικών και ίσως θέλουν άτομα να μιλάνε την γλώσσα.

Από το να πάει ο άλλος σεζόν με τον κατσαπλιά τον Έλληνα για αφεντικό, γιατί να μην πάει Βουλγαρία;
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Ενιγουέι, για τους ξυπνιους ελληνάρες, που αδικούνται κατάφωρα τα ιχωρικά προσόντα τους στο γκρις, έχει γυριστεί ήδη μια ταινία, εδώ και πολλαααά χρόνια. :003:

https://www.ertnews.gr/ert-protaseis/to ... stin-ert2/

Όσοι δεν το είδατε, να το τσεκάρετε, έχει πλάκα.

Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

nik_killthemall έγραψε: 26 Δεκ 2024, 22:57 Απτην αλλη ρε σεις αν οι συνθηκες ηταν οντως πιο πλουσιες για εργασια και καταναλωση αντι να μεταναστευει ο αλλος μαζικα για Γερμανιες, Σκανδιναβιες, Γαλλιες κλπ ε δεν θα πηγαινε μια Βουλγαρια που ειναι διπλα να περασει ζωη και κοτα ?
They absolutely do. Απλά είναι λίγοι, για ιστορικούς λόγους.

nik_killthemall έγραψε: 26 Δεκ 2024, 22:57αλλά ότι η Βουλγαρία ειναι καλυτερα απο αποψη μισθων και αγοραστικης δυναμης είναι μαλλιοτραβηγμενη υπερβολη, που οι πρωτοι που την διαψευδουν ειναι οι ελληνες που ΔΕΝ πανε οικονομικοι μεταναστες στη Βουλγαρια !
Είναι καλύτερα από αγοραστική άποψη και είναι πρόσφατη αυτή η ανακατάταξη, οπότε πρώτον δεν περιμένεις τόσο γρήγορα να έχεις μεταναστευτικές ροές και δεύτερον δεν δουλεύει έτσι η μετανάστευση, αλλιώς δεν θα είχε μείνει κανείς Έλληνας στην Ελλάδα, θα είχαν μεταναστεύσει όλοι στις υπόλοιπες 35 χώρες της Ευρώπης που έχουν σημαντικά μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη.

Δεν μπορείς με λίγα λόγια να επιχειρηματολογήσεις κατά ενός αληθινού στατιστικού με φιλοσοφικό ερώτημα, ειδικά αν η βάση του είναι έωλη. Αν το μόνο που επηρέαζε την μετανάστευση ήταν η αγοραστική δύναμη, όλες οι χώρες με μικρότερη αγοραστική δύναμη θα είχαν διαρκή αιμορραγία προς τις διπλανές καλύτερες χώρες και κάτι τέτοιο καταφανώς δεν συμβαίνει.
GoBzi έγραψε: 26 Δεκ 2024, 22:55
sharp έγραψε: 26 Δεκ 2024, 22:27 Γιατί, καλά το λέει. Δεν πας στη πιο πλούσια χώρα για ψώνια.
Η Ελλάδα δεν συνορεύει με καμία πλούσια χώρα που μπορείς να πεταχτείς για ψώνια.
Είναι δίπλα στην Ιταλία που πηγαίνουν οι Έλληνες για ψώνια και σίγουρα ξοδεύουν περισσότερο από ό,τι ξοδεύουν κάποιοι ελάχιστοι στην Βουλγαρία.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

ΓΑΛΗ έγραψε: 26 Δεκ 2024, 23:01
nik_killthemall έγραψε: 26 Δεκ 2024, 22:57
Απτην αλλη ρε σεις αν οι συνθηκες ηταν οντως πιο πλουσιες για εργασια και κατανωση αντι να μεταναστευει ο αλλος μαζικα για Γερμανιες, Σκανδιναβιες, Γαλλιες κλπ ε δεν θα πηγαινε μια Βουλγαρια που ειναι διπλα να περασει ζωη και κοτα ?
Μην τους βάζεις ΤΟΣΟ δύσκολα ερωτήματα. :P
Μπορείς να διαβάσεις την από πάνω απάντησή μου για να δεις ότι το ερώτημα όχι απλά δεν είναι δύσκολο αλλά δεν βγάζει καν νόημα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

hellegennes έγραψε: 27 Δεκ 2024, 00:37
nik_killthemall έγραψε: 26 Δεκ 2024, 22:57
Απτην αλλη ρε σεις αν οι συνθηκες ηταν οντως πιο πλουσιες για εργασια και κατανωση αντι να μεταναστευει ο αλλος μαζικα για Γερμανιες, Σκανδιναβιες, Γαλλιες κλπ ε δεν θα πηγαινε μια Βουλγαρια που ειναι διπλα να περασει ζωη και κοτα ?
Μπορείς να διαβάσεις την από πάνω απάντησή μου για να δεις ότι το ερώτημα όχι απλά δεν είναι δύσκολο αλλά δεν βγάζει καν νόημα.
Τη διάβασα αλλά δεν διαπίστωσα κάποιο σημαντικό νόημα. Το όποιο νόημα υποθέτεις εσυ, είναι διάτρητο από παντού. :)
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

ΓΑΛΗ έγραψε: 27 Δεκ 2024, 00:43

Τη διάβασα αλλά δεν διαπίστωσα κάποιο σημαντικό νόημα. Το όποιο νόημα υποθέτεις εσυ, είναι διάτρητο από παντού. :)
Δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις μ' αυτό. Η απάντησή μου είναι ότι δεν λειτουργεί έτσι η μετανάστευση. Είναι μη-ερώτημα αυτό του Νίκου.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

hellegennes έγραψε: 27 Δεκ 2024, 00:50

Δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις μ' αυτό. Η απάντησή μου είναι ότι δεν λειτουργεί έτσι η μετανάστευση. Είναι μη-ερώτημα αυτό του Νίκου.
Το τί θεωρείς απάντηση είναι δικο σου και όχι δικό μου πρόβλημα, καλό μου.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

ΓΑΛΗ έγραψε: 27 Δεκ 2024, 00:53

Κατάλαβα, αρχίσαμε πάλι τις μπούρδες.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
SeaHawk
Phorum.gr user: ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SeaHawk »

Για να φτασει σε επιπεδα Ελλαδας σε υποδομες η Βουλγαρια πρεπε να αυξησει τους φορους σε καυσιμα,τσιγαρα,ποτα,αυτοκινητα , εισοδημα και να ανεβασει τον ΦΠΑ.Και μετα απο 20-25 χρονια μπορει να φτασει την Ελλαδα του σημερα
Και αυτο θα κανει με μαθηματικη ακριβεια.Θα αυξηθουν ολα.
H Bουλγαρια εχει κατωτατο μισθο στα 477€
Αν δεν κανω λαθος δεν εχουν 13ο και 14ο μισθο στον ιδιωτικο τομεα.
Η Σοφια αναφορικα με την στεγαση ειναι στο ιδιο επιπεδο η και πιο ακριβη απο την Θεσσαλονικη
Δεν μιλαμε για κατι οικοδομες που ειχε φτιαξει το καθεστως και δεν ειναι για να μενουν ανθρωποι αλλα ποντικια

Ο παραδεισος της Βουλγαριας παντως ειναι ανοιχτος και σας περιμενει βουρ
Nα πατε Βουλγαρια που οι ανθρωποι ζουν κατα μεσο ορο 5 χρονια λιγοτερο απο την Ελλαδα.Ουστ
Μιλαμε για χωρα χωρις οδικο δικτυο,χωρις πολεμικη αεροπορια,χωρις πολεμικο ναυτικο,χωρις αποχετευτικο στην επαρχια,με αστειο ΑΕΠ,τεραστια παραοικονομι,μαφια ακομη και στα χωρια κτλ κτλ κτλ
Αυτα χρειαζονται χρηματα.Και τα χρηματα αυτα θα ερθουν απο την αυξηση της φορολογιας
Καπου ωπα με την Βουλγαρικη γη της επαγγελιας
Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall »

foscilis έγραψε: 26 Δεκ 2024, 23:36
nik_killthemall έγραψε: 26 Δεκ 2024, 23:12
Μαν εγω ειμαι μαζι σου, απλά αν πατησεις στο πρωτο λινκ που εβαλα το οποιο δειχνει την καταταξη PPP per capita για το 2024 σου δειχνει πως η γραικια ειναι πιο πανω απτη βουλγαρια, αρα πως ακριβως συμβαινει αυτο που λες ?
To λινκ που έβαλες εσύ είναι IMF, πρόβλεψη 2024, κατά κεφαλήν ΑΕΠ, διεθνή δολλάρια, PPP όπως το υπολογίζει το IMF.

Ο πίνακας που συζητάμε εδώ είναι Eurostat, απολογισμός 2023, μέσος μισθός προσαρμοσμένος κατά PPS, δολλάρια.

Είναι σίγουρο ότι το PPP του IMF δεν είναι ακριβώς ίδιο με το PPP της Eurostat οπότε θα υπάρχουν διαφορές στις εκτιμήσεις και φυσικά έχεις διαφορές ανάμεσα σε μία πρόβλεψη και σε έναν απολογισμό, αλλά η "μεγάλη μάζα" της απόκλισης έχει να κάνει με το ΑΕΠ κατά κεφαλήν vs μέσος μισθός. ΔΕΝ είναι το ίδιο, ιδιαίτερα σε μια οικονομία όπως η ελληνική όπου οι μισθοί είναι (σχετικά) μικρό κομμάτι του ΑΕΠ.
Η διαφορά δεν πρεπει να οφειλεται στο οτι το ενα ειναι προβλεψη και το αλλο απολογισμος, αλλά σε διαφορετικη μεθοδολογια.

Ας πουμε εδώ το trading economics με στοιχεια απο τη World Βank εδώ δειχνει μια σταθερη διαφορα στο PPP per capita αναμεσα στις 2 χωρες ολα τα χρονια απο το 2020 και μετα.

Εικόνα
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.
Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall »

και σε PPS κατα eurostat πάλι την γραικια πανω απο βουλγαρια τη δειχνει (με ενημερωση 18/12/2024)

https://ec.europa.eu/eurostat/statistic ... did=660969

Εικόνα

αρα ποιο βουλγαρικο παραδοξο ?
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.
Άβαταρ μέλους
SeaHawk
Phorum.gr user: ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SeaHawk »

Kαι η ψαλιδα θα συνεχισει να ανοιγει υπερ της Ελλαδας τα επομενα χρονια
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

hellegennes έγραψε: 27 Δεκ 2024, 01:02
ΓΑΛΗ έγραψε: 27 Δεκ 2024, 00:53

Κατάλαβα, αρχίσαμε πάλι τις μπούρδες.
Μπορείς να το δεις και ως γλώσσα στοιχειώδους επαφής με τους μπούρδες.

-Ντουγιουσπίκ μαμαζελ δε μπουρδογκρίς;
-Γιες αϊντου.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
πετρος
Phorum.gr user: peter

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πετρος »

SeaHawk έγραψε: 26 Δεκ 2024, 20:08
πετρος έγραψε: 26 Δεκ 2024, 18:19
Πηγες καμμια βολτα Βουλγαρία τα τελευταία 3-4 χρόνια να εχεις δικια σου αποψη η απλα μας λες ιστοριες του παππου σου απο τη Σοβιετική εποχη; Αν πας καμμια βολτιτσα,ως πλουσιος Ελληνας, κατα Σοφια, Φιλιππούπολη,Βαρνα,Μπανσκο,Παμποροβο,Μποροβετσ κλπ θα γυρισεις νοιωθοντας περισσότερο τριτοκοσμικος γυφτος παρα Ωνασης...
Τα τελευταια 3-4 χρονια πρεπει να εχω παει 30 φορες
Και οχι μονο εχω παει αλλα εχω κανει και δουλειες σε Σοφια Φιλλιπουπολη και Σλιβεν

Τα τελευταια 30 χρονια πρεπει να εχω παει πανω απο 50 φορες
Αφου λοιπον εχεις εικονα πως σου διεφυγε οτι οι περισσότεροι Βουλγαροι μεσοαστοι οδηγουν αυτοκινητα που ο Ελληνας ουτε στον υπνο του βλεπει, οτι εχουν τρελλη ανοικοδόμηση με τιμες που πλέον ειναι απλησιαστες, η πορνεια που υπηρχε εξαφανιστηκε, οι πόλεις τους ειναι καθαρες με μεγαλα και περιποιημένα παρκα; Προσεξες μηπως τους περηφανους και...πλουσιους Ελληνες να κανουν ουρες σε ολα τα συνοριακα βενζιναδικα στη Βουλγαρία αλλα (και στη Τουρκια) για να βαλουν φτηνα καυσιμα; Ποσους λαθρομετανάστες ειδες σε Σοφια και Φίλιππουπολη,ποσους αστεγους να κοιμούνται στο δρομο,ποσες αγελες αδέσποτων σκυλων; Δεν ειναι παραδεισος η Βουλγαρία αλλα κακα τα ψέματα φαίνεται οτι τα τελευταία χρόνια αξιοποιουν τα Ευρωπαϊκά κονδύλια και φτιάχνουν τη χωρα τους σε αντίθεση με μας που ...ολοι μαζι τα φάγαμε και καταντησαμε τριτοκοσμικη μπανανια με πολεις βρωμικες,αθλιες ,ανασφαλεις,με μπουλουκια ανεργων (35η απο 38 χωρες του ΟΟΣΑ),με διαφθορα και εγκληματικοτητα επιπεδου Κολομβιας. Δεν αποκλείω βεβαια σε βαθος χρονου να τους περιμένει κι αυτους καποιο μνημονιο, προς το παρόν ομως θα μπουν στο Ευρω με ενα λεβα ισχυρο και με αναλογια 2 προς 1 σε αντίθεση με εμας που κοιμηθηκαμε με ενα χιλιαρικο και ξυπνησαμε με 3 ευρω..
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικονομία”