Η επιτροπή έχει εθνικότητα που θα τους περάσει μετά άραγε;
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Το Βουλγαρικο παραδοξο
Re: Το Βουλγαρικο παραδοξο
Juno έγραψε: 15 Μάιος 2024, 23:50 Τελικά όλο δεξιούς πολιτικούς δολοφονούν παγκοσμίως. Έχουν δολοφονήσει κανέναν αριστερό;
- hellegennes
Ο δείκτης αυτός είναι καθαρά στατιστικός. Έχει αξία για κάποιου είδους συγκρίσεις αλλά βιάζεται αλύπητα από όσους τον χρησιμοποιούν για να δείξουν ότι ο μέσος πολίτης μιας χώρας είναι καλύτερα από τον μέσο πολίτη μιας άλλης χώρας.Scouser έγραψε: 26 Δεκ 2024, 16:03 Το GDP per capita δε λέει τίποτα για το βιοτικό επίπεδο αφού δε λέει τίποτα για το πώς μοιράζεται η πίτα (να πω την αμαρτία μου, δεν καταλαβαίνω καν γιατί υπάρχει αυτός ο δείκτης).
Οι τιμές που χρησιμοποιούνται για τέτοιες συγκρίσεις είναι ο διάμεσος μισθός, το ποσοστό αυτών που ζουν κάτα από το όριο της φτώχειας και η εγχώρια αγοραστική δύναμη.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Γιατί, καλά το λέει. Δεν πας στη πιο πλούσια χώρα για ψώνια.Dwarven Blacksmith έγραψε: 26 Δεκ 2024, 20:11Με κάποιο δικό σου ορισμό της αγοραστικής δύναμης, όχι με τον κανονικό όπου μετράει τι παίρνεις στην εγχώρια αγορά.
- hellegennes
Αυτό δεν σημαίνει ότι παύεις να είσαι αντιπαραγωγικό βάρος για την κοινωνία.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Και δεν σημαίνει ότι δεν τον πληρώνουν οι συμπολίτες του θα συμπλήρωναν εγώ. Είτε άμεσα, είτε εμμεσαhellegennes έγραψε: 26 Δεκ 2024, 22:29Αυτό δεν σημαίνει ότι παύεις να είσαι αντιπαραγωγικό βάρος για την κοινωνία.
Juno έγραψε: 15 Μάιος 2024, 23:50 Τελικά όλο δεξιούς πολιτικούς δολοφονούν παγκοσμίως. Έχουν δολοφονήσει κανέναν αριστερό;
- Οργισμένος
σκαουζερονομικς...Scouser έγραψε: 26 Δεκ 2024, 16:03Το GDP per capita δε λέει τίποτα για το βιοτικό επίπεδο αφού δε λέει τίποτα για το πώς μοιράζεται η πίτα (να πω την αμαρτία μου, δεν καταλαβαίνω καν γιατί υπάρχει αυτός ο δείκτης). Αυτό που έχει σημασία για αυτό που θες να πεις είναι ο μέσος μισθός. Σε αυτό τον τομέα είμαστε πράγματι λίγο καλύτερα από τη Βουλγαρία (και Ουγγαρία): https://www.news247.gr/oikonomia/eurost ... io-mistho/nik_killthemall έγραψε: 26 Δεκ 2024, 15:56 Για ποια χρονια ειναι ο πινακας δεν λεει ?
Προφανως ο πινακας αφορα αγοραστική δύναμη σε εγχωρια αγορά ! Χάλια ειμαστε αλλά εδω που ειναι η καταταξη για το 2024 βλεπω πως ειμαστε πανω απο τη Βουλγαρια.
Γιατί στη καταταξη Real GDP per capita η διαφορά με τη Βουλγαρία είναι χαώδης, αυτο σημαίνει πως κάποιος Εβρίτης π.χ. που περνά τα σύνορα και πάει Βουλγαρία για ψώνια έχει 19460 / 7900 = 2,46 φορες μεγαλυτερη αγοραστική δυναμη σε Βουλγαρικά προϊοντα, κάτι που εξηγεί το γιατί όταν ήμουν φανταρυς στον Έβρο πριν 20 χρονια όλοι οι καραβαναδες περνάγαν τα σύνορα για ψώνια και βιζιτες.
Προφανώς όμως σημασία δεν έχει πόσα βγάζεις, σημασία έχει τι μπορείς να κάνεις με αυτά που βγάζεις, και σε αυτό τον τομέα είμαστε οι χειρότεροι στην Ευρώπη. Έχει αλλάξει πολύ ο κόσμος σε σχέση με το 2004 που ήσουν φαντάρος.
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
- hellegennes
Σόρι Νίκο, αλλά ούτε καν. Κάποιοι λίγοι πηγαίνουν πού και πού για ψώνια σε γύρω χώρες, αλλά ακόμη και αυτοί που μένουν κοντά στα σύνορα συνεχίζουν να δαπανούν την συντριπτική πλειονότητα των πόρων τους εγχώρια. Για τους υπόλοιπους ισχύει το 100%.nik_killthemall έγραψε: 26 Δεκ 2024, 17:36 Επίσης η αγοραστική δύναμη εγχωριων προϊοντων έχει νοημα για την ρωσια ή τη βορεια κορεα που δυσκολα ενας πολιτης μπορει να περασει τα συνορα της χωρας του για να καταναλωσει και να ξαναγυρισει πισω. Για την ελλαδα ειδικα ολη η βορεια ελλαδα εξακολουθει και τωρα (και οχι μονο πριν 20 χρονια) και περναει τα συνορα της εκμεταλλευομενη την ισχυροτερη οικονομια της και καταναλωνει φτηνα απο τουρκια, βουλγαρια, σκοπια και αλβανια.
Αν θεωρείς ότι κάνω λάθος, ευχαρίστως να δούμε στοιχεία που να δείχνουν πόσα ευρώ ανά Έλληνα δαπανώνται σε Τουρκία, Βουλγαρία, Σκόπια και Αλβανία.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- SeaHawk
- Phorum.gr user: ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Δεν ξερω αν το παρατηρησες αλλα βρισκομαστε στην ενοτητα -Οικονομιαhellegennes έγραψε: 26 Δεκ 2024, 22:29Αυτό δεν σημαίνει ότι παύεις να είσαι αντιπαραγωγικό βάρος για την κοινωνία.
- Οργισμένος
πεγκντ ητω τελευταια φορα που ελεγξα δλδ ευρω με αλλο ονομα.sharp έγραψε: 26 Δεκ 2024, 21:08Γιατί μνημόνιο; Δεν είναι στο Ευρώ η Βουλγαρία.Otto Weininger έγραψε: 26 Δεκ 2024, 16:04Σε κάθε περίπτωση τραβα μια βόλτα Βουλγαρία μπας και δεις τι ισχύει.Spoiler
Δηλαδή πρέπει να ψάχνουμε πάλι ένα ένα τα νήματα και τις απαντήσεις πάνω σε αυτόν τον πίνακα;
Έλεος κάπου.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι τους περιμένει μνημονιο στην γωνία.
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Λαχείο σου έτυχε χριστουγεννιάτικα, δικέ μουhellegennes έγραψε: 26 Δεκ 2024, 22:35Σόρι Νίκο, αλλά ούτε καν. Κάποιοι λίγοι πηγαίνουν πού και πού για ψώνια σε γύρω χώρες, αλλά ακόμη και αυτοί που μένουν κοντά στα σύνορα συνεχίζουν να δαπανούν την συντριπτική πλειονότητα των πόρων τους εγχώρια. Για τους υπόλοιπους ισχύει το 100%.nik_killthemall έγραψε: 26 Δεκ 2024, 17:36 Επίσης η αγοραστική δύναμη εγχωριων προϊοντων έχει νοημα για την ρωσια ή τη βορεια κορεα που δυσκολα ενας πολιτης μπορει να περασει τα συνορα της χωρας του για να καταναλωσει και να ξαναγυρισει πισω. Για την ελλαδα ειδικα ολη η βορεια ελλαδα εξακολουθει και τωρα (και οχι μονο πριν 20 χρονια) και περναει τα συνορα της εκμεταλλευομενη την ισχυροτερη οικονομια της και καταναλωνει φτηνα απο τουρκια, βουλγαρια, σκοπια και αλβανια.
Αν θεωρείς ότι κάνω λάθος, ευχαρίστως να δούμε στοιχεία που να δείχνουν πόσα ευρώ ανά Έλληνα δαπανώνται σε Τουρκία, Βουλγαρία, Σκόπια και Αλβανία.
- hellegennes
Ναι, συγγνώμη που δεν αρκούμαι στην καφενειακού τύπου άποψη "ξέρω πολλούς που πσωνίζουν από Βουργαρία" και "πριν το ΠΑΣΟΚ ο κόσμος δεν έκανε ορθογραφικά λάθη και ήξερε να συνομιλεί με τον Όμηρο".sharp έγραψε: 26 Δεκ 2024, 22:36Λαχείο σου έτυχε χριστουγεννιάτικα, δικέ μουhellegennes έγραψε: 26 Δεκ 2024, 22:35Σόρι Νίκο, αλλά ούτε καν. Κάποιοι λίγοι πηγαίνουν πού και πού για ψώνια σε γύρω χώρες, αλλά ακόμη και αυτοί που μένουν κοντά στα σύνορα συνεχίζουν να δαπανούν την συντριπτική πλειονότητα των πόρων τους εγχώρια. Για τους υπόλοιπους ισχύει το 100%.nik_killthemall έγραψε: 26 Δεκ 2024, 17:36 Επίσης η αγοραστική δύναμη εγχωριων προϊοντων έχει νοημα για την ρωσια ή τη βορεια κορεα που δυσκολα ενας πολιτης μπορει να περασει τα συνορα της χωρας του για να καταναλωσει και να ξαναγυρισει πισω. Για την ελλαδα ειδικα ολη η βορεια ελλαδα εξακολουθει και τωρα (και οχι μονο πριν 20 χρονια) και περναει τα συνορα της εκμεταλλευομενη την ισχυροτερη οικονομια της και καταναλωνει φτηνα απο τουρκια, βουλγαρια, σκοπια και αλβανια.
Αν θεωρείς ότι κάνω λάθος, ευχαρίστως να δούμε στοιχεία που να δείχνουν πόσα ευρώ ανά Έλληνα δαπανώνται σε Τουρκία, Βουλγαρία, Σκόπια και Αλβανία.![]()
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Σε καμμιά χώρα δεν πας για ψώνια εκτός αν είσαι διακοπές.sharp έγραψε: 26 Δεκ 2024, 22:27Γιατί, καλά το λέει. Δεν πας στη πιο πλούσια χώρα για ψώνια.Dwarven Blacksmith έγραψε: 26 Δεκ 2024, 20:11Με κάποιο δικό σου ορισμό της αγοραστικής δύναμης, όχι με τον κανονικό όπου μετράει τι παίρνεις στην εγχώρια αγορά.foscilis έγραψε: 26 Δεκ 2024, 20:04
Αν είχαμε χαμηλότερη αγοραστική δύναμη θα ήταν πάρα πολύ σπάνιοι.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Φέρε στατιστικά που να λένε ότι όσοι ψωνίζουν σε ξένοι χώρα κάνουν διακοπές, γιατί επί Πασοκ πηγαίναμε μονο για ψώνια

- hellegennes
sharp έγραψε: 26 Δεκ 2024, 22:44 Φέρε στατιστικά που να λένε ότι όσοι ψωνίζουν σε ξένοι χώρα κάνουν διακοπές, γιατί επί Πασοκ πηγαίναμε μονο για ψώνια
![]()
Δεν αμφισβητώ ότι περιστασιακά κάποιοι κάνουν μικροαγορές από διπλανές χώρες. Είναι στατιστικά ασήμαντη αυτή η δαπάνη. Αν δεν το καταλαβαίνεις αυτό έχεις πρόβλημα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Η Ελλάδα δεν συνορεύει με καμία πλούσια χώρα που μπορείς να πεταχτείς για ψώνια.sharp έγραψε: 26 Δεκ 2024, 22:27Γιατί, καλά το λέει. Δεν πας στη πιο πλούσια χώρα για ψώνια.Dwarven Blacksmith έγραψε: 26 Δεκ 2024, 20:11Με κάποιο δικό σου ορισμό της αγοραστικής δύναμης, όχι με τον κανονικό όπου μετράει τι παίρνεις στην εγχώρια αγορά.foscilis έγραψε: 26 Δεκ 2024, 20:04
Αν είχαμε χαμηλότερη αγοραστική δύναμη θα ήταν πάρα πολύ σπάνιοι.
Εμένα πάντως η μάνα μου που ήταν εδώ τον Νοέμβρη πήρε ένα κιλό Νες μαζί της γιατί είναι καμία 10αρια ευρώ πιο φτηνά. Πέρσι που ήρθε ο κουμπάρος μου έφυγε με 3 μαλακτικά και σκόνες γάλακτος για την μπέμπα.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση