!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Το Βουλγαρικο παραδοξο

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
Aitwlos

Re: Το Βουλγαρικο παραδοξο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Aitwlos »

SeaHawk έγραψε: 26 Δεκ 2024, 20:22
Feindflug έγραψε: 26 Δεκ 2024, 18:06 Ξέρω τύπους που πηγαίνουν στην Βουλγαρία για ψώνια και οδοντιατρικές εργασίες, τύπε.

Πιάνεται;
Πιανεται αν τους βλεπεις και μετα τις οδοντιατρικες εργασιες για να δεις τι επιπεδου δουλεια εγινε
Η επιτροπή έχει εθνικότητα που θα τους περάσει μετά άραγε;
Juno έγραψε: 15 Μάιος 2024, 23:50 Τελικά όλο δεξιούς πολιτικούς δολοφονούν παγκοσμίως. Έχουν δολοφονήσει κανέναν αριστερό;
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Scouser έγραψε: 26 Δεκ 2024, 16:03 Το GDP per capita δε λέει τίποτα για το βιοτικό επίπεδο αφού δε λέει τίποτα για το πώς μοιράζεται η πίτα (να πω την αμαρτία μου, δεν καταλαβαίνω καν γιατί υπάρχει αυτός ο δείκτης).
Ο δείκτης αυτός είναι καθαρά στατιστικός. Έχει αξία για κάποιου είδους συγκρίσεις αλλά βιάζεται αλύπητα από όσους τον χρησιμοποιούν για να δείξουν ότι ο μέσος πολίτης μιας χώρας είναι καλύτερα από τον μέσο πολίτη μιας άλλης χώρας.

Οι τιμές που χρησιμοποιούνται για τέτοιες συγκρίσεις είναι ο διάμεσος μισθός, το ποσοστό αυτών που ζουν κάτα από το όριο της φτώχειας και η εγχώρια αγοραστική δύναμη.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 26 Δεκ 2024, 20:11
foscilis έγραψε: 26 Δεκ 2024, 20:04
Feindflug έγραψε: 26 Δεκ 2024, 18:06 Ξέρω τύπους που πηγαίνουν στην Βουλγαρία για ψώνια και οδοντιατρικές εργασίες, τύπε.
Αν είχαμε χαμηλότερη αγοραστική δύναμη θα ήταν πάρα πολύ σπάνιοι.
Με κάποιο δικό σου ορισμό της αγοραστικής δύναμης, όχι με τον κανονικό όπου μετράει τι παίρνεις στην εγχώρια αγορά.
Γιατί, καλά το λέει. Δεν πας στη πιο πλούσια χώρα για ψώνια.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

SeaHawk έγραψε: 26 Δεκ 2024, 16:27 Οταν δεν σε πληρωνουν οι συμπολιτες σου κανεις οτι γουσταρεις
Αυτό δεν σημαίνει ότι παύεις να είσαι αντιπαραγωγικό βάρος για την κοινωνία.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Aitwlos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Aitwlos »

hellegennes έγραψε: 26 Δεκ 2024, 22:29
SeaHawk έγραψε: 26 Δεκ 2024, 16:27 Οταν δεν σε πληρωνουν οι συμπολιτες σου κανεις οτι γουσταρεις
Και δεν σημαίνει ότι δεν τον πληρώνουν οι συμπολίτες του θα συμπλήρωναν εγώ. Είτε άμεσα, είτε εμμεσα
Juno έγραψε: 15 Μάιος 2024, 23:50 Τελικά όλο δεξιούς πολιτικούς δολοφονούν παγκοσμίως. Έχουν δολοφονήσει κανέναν αριστερό;
Άβαταρ μέλους
Οργισμένος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Οργισμένος »

Scouser έγραψε: 26 Δεκ 2024, 16:03
nik_killthemall έγραψε: 26 Δεκ 2024, 15:56 Για ποια χρονια ειναι ο πινακας δεν λεει ?

Προφανως ο πινακας αφορα αγοραστική δύναμη σε εγχωρια αγορά ! Χάλια ειμαστε αλλά εδω που ειναι η καταταξη για το 2024 βλεπω πως ειμαστε πανω απο τη Βουλγαρια.

Γιατί στη καταταξη Real GDP per capita η διαφορά με τη Βουλγαρία είναι χαώδης, αυτο σημαίνει πως κάποιος Εβρίτης π.χ. που περνά τα σύνορα και πάει Βουλγαρία για ψώνια έχει 19460 / 7900 = 2,46 φορες μεγαλυτερη αγοραστική δυναμη σε Βουλγαρικά προϊοντα, κάτι που εξηγεί το γιατί όταν ήμουν φανταρυς στον Έβρο πριν 20 χρονια όλοι οι καραβαναδες περνάγαν τα σύνορα για ψώνια και βιζιτες.
Το GDP per capita δε λέει τίποτα για το βιοτικό επίπεδο αφού δε λέει τίποτα για το πώς μοιράζεται η πίτα (να πω την αμαρτία μου, δεν καταλαβαίνω καν γιατί υπάρχει αυτός ο δείκτης). Αυτό που έχει σημασία για αυτό που θες να πεις είναι ο μέσος μισθός. Σε αυτό τον τομέα είμαστε πράγματι λίγο καλύτερα από τη Βουλγαρία (και Ουγγαρία): https://www.news247.gr/oikonomia/eurost ... io-mistho/

Προφανώς όμως σημασία δεν έχει πόσα βγάζεις, σημασία έχει τι μπορείς να κάνεις με αυτά που βγάζεις, και σε αυτό τον τομέα είμαστε οι χειρότεροι στην Ευρώπη. Έχει αλλάξει πολύ ο κόσμος σε σχέση με το 2004 που ήσουν φαντάρος.
σκαουζερονομικς...
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...
Άβαταρ μέλους
hellegennes

nik_killthemall έγραψε: 26 Δεκ 2024, 17:36 Επίσης η αγοραστική δύναμη εγχωριων προϊοντων έχει νοημα για την ρωσια ή τη βορεια κορεα που δυσκολα ενας πολιτης μπορει να περασει τα συνορα της χωρας του για να καταναλωσει και να ξαναγυρισει πισω. Για την ελλαδα ειδικα ολη η βορεια ελλαδα εξακολουθει και τωρα (και οχι μονο πριν 20 χρονια) και περναει τα συνορα της εκμεταλλευομενη την ισχυροτερη οικονομια της και καταναλωνει φτηνα απο τουρκια, βουλγαρια, σκοπια και αλβανια.
Σόρι Νίκο, αλλά ούτε καν. Κάποιοι λίγοι πηγαίνουν πού και πού για ψώνια σε γύρω χώρες, αλλά ακόμη και αυτοί που μένουν κοντά στα σύνορα συνεχίζουν να δαπανούν την συντριπτική πλειονότητα των πόρων τους εγχώρια. Για τους υπόλοιπους ισχύει το 100%.

Αν θεωρείς ότι κάνω λάθος, ευχαρίστως να δούμε στοιχεία που να δείχνουν πόσα ευρώ ανά Έλληνα δαπανώνται σε Τουρκία, Βουλγαρία, Σκόπια και Αλβανία.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
SeaHawk
Phorum.gr user: ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SeaHawk »

hellegennes έγραψε: 26 Δεκ 2024, 22:29
Δεν ξερω αν το παρατηρησες αλλα βρισκομαστε στην ενοτητα -Οικονομια
Άβαταρ μέλους
Οργισμένος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Οργισμένος »

sharp έγραψε: 26 Δεκ 2024, 21:08
Otto Weininger έγραψε: 26 Δεκ 2024, 16:04
Spoiler
Δηλαδή πρέπει να ψάχνουμε πάλι ένα ένα τα νήματα και τις απαντήσεις πάνω σε αυτόν τον πίνακα;

Έλεος κάπου.
Σε κάθε περίπτωση τραβα μια βόλτα Βουλγαρία μπας και δεις τι ισχύει.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι τους περιμένει μνημονιο στην γωνία.
Γιατί μνημόνιο; Δεν είναι στο Ευρώ η Βουλγαρία.
πεγκντ ητω τελευταια φορα που ελεγξα δλδ ευρω με αλλο ονομα.
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...
sharp

hellegennes έγραψε: 26 Δεκ 2024, 22:35
nik_killthemall έγραψε: 26 Δεκ 2024, 17:36 Επίσης η αγοραστική δύναμη εγχωριων προϊοντων έχει νοημα για την ρωσια ή τη βορεια κορεα που δυσκολα ενας πολιτης μπορει να περασει τα συνορα της χωρας του για να καταναλωσει και να ξαναγυρισει πισω. Για την ελλαδα ειδικα ολη η βορεια ελλαδα εξακολουθει και τωρα (και οχι μονο πριν 20 χρονια) και περναει τα συνορα της εκμεταλλευομενη την ισχυροτερη οικονομια της και καταναλωνει φτηνα απο τουρκια, βουλγαρια, σκοπια και αλβανια.
Σόρι Νίκο, αλλά ούτε καν. Κάποιοι λίγοι πηγαίνουν πού και πού για ψώνια σε γύρω χώρες, αλλά ακόμη και αυτοί που μένουν κοντά στα σύνορα συνεχίζουν να δαπανούν την συντριπτική πλειονότητα των πόρων τους εγχώρια. Για τους υπόλοιπους ισχύει το 100%.

Αν θεωρείς ότι κάνω λάθος, ευχαρίστως να δούμε στοιχεία που να δείχνουν πόσα ευρώ ανά Έλληνα δαπανώνται σε Τουρκία, Βουλγαρία, Σκόπια και Αλβανία.
Λαχείο σου έτυχε χριστουγεννιάτικα, δικέ μου :smt005:
Άβαταρ μέλους
hellegennes

sharp έγραψε: 26 Δεκ 2024, 22:36
hellegennes έγραψε: 26 Δεκ 2024, 22:35

Λαχείο σου έτυχε χριστουγεννιάτικα, δικέ μου :smt005:
Ναι, συγγνώμη που δεν αρκούμαι στην καφενειακού τύπου άποψη "ξέρω πολλούς που πσωνίζουν από Βουργαρία" και "πριν το ΠΑΣΟΚ ο κόσμος δεν έκανε ορθογραφικά λάθη και ήξερε να συνομιλεί με τον Όμηρο". :lol:
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
hellegennes

sharp έγραψε: 26 Δεκ 2024, 22:27

Με κάποιο δικό σου ορισμό της αγοραστικής δύναμης, όχι με τον κανονικό όπου μετράει τι παίρνεις στην εγχώρια αγορά.
Σε καμμιά χώρα δεν πας για ψώνια εκτός αν είσαι διακοπές.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
sharp

Φέρε στατιστικά που να λένε ότι όσοι ψωνίζουν σε ξένοι χώρα κάνουν διακοπές, γιατί επί Πασοκ πηγαίναμε μονο για ψώνια

:smt005:
Άβαταρ μέλους
hellegennes

sharp έγραψε: 26 Δεκ 2024, 22:44 Φέρε στατιστικά που να λένε ότι όσοι ψωνίζουν σε ξένοι χώρα κάνουν διακοπές, γιατί επί Πασοκ πηγαίναμε μονο για ψώνια

:smt005:

Δεν αμφισβητώ ότι περιστασιακά κάποιοι κάνουν μικροαγορές από διπλανές χώρες. Είναι στατιστικά ασήμαντη αυτή η δαπάνη. Αν δεν το καταλαβαίνεις αυτό έχεις πρόβλημα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
GoBzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBzi »

sharp έγραψε: 26 Δεκ 2024, 22:27

Η Ελλάδα δεν συνορεύει με καμία πλούσια χώρα που μπορείς να πεταχτείς για ψώνια.

Εμένα πάντως η μάνα μου που ήταν εδώ τον Νοέμβρη πήρε ένα κιλό Νες μαζί της γιατί είναι καμία 10αρια ευρώ πιο φτηνά. Πέρσι που ήρθε ο κουμπάρος μου έφυγε με 3 μαλακτικά και σκόνες γάλακτος για την μπέμπα. :102:
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικονομία”