!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Πάτος ο τουρισμός μας

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
Άβαταρ μέλους
taliban
Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας

Re: Πάτος ο τουρισμός μας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taliban »

Δεν έχει φέτος Ρώσο μπλιετ τουρισμό στη λεπτοκαρυά;
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 26 Ιούλ 2024, 15:06
Ερμής έγραψε: 26 Ιούλ 2024, 12:41
Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 26 Ιούλ 2024, 12:26

Ε δεν έχει κι άδικο.
Γιατί μορτη μου;
Δε μιλάμε έτσι σε μεγαλύτερους.
Ναι αλλα δεν εξηγείσαι
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
Eθνικοκοινωνιστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης »

taliban έγραψε: 26 Ιούλ 2024, 15:39 Δεν έχει φέτος Ρώσο μπλιετ τουρισμό στη λεπτοκαρυά;
τα παραπονα στην βασιλισσης σοφιας :102:
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"

Αλαιν ντε Μπενουα
Άβαταρ μέλους
hades
Phorum.gr user: hades

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hades »

taliban έγραψε: 26 Ιούλ 2024, 15:39 Δεν έχει φέτος Ρώσο μπλιετ τουρισμό στη λεπτοκαρυά;
Πιερία Σέρβοι καί μετά Βούλγαροι Ρουμάνοι κοσοβαροι
"Υπάρχουν στιγμές στις οποίες ένας λαός οφείλει ,αν θέλει να μείνει μεγάλος ,να είναι ικανός να πολεμήσει ...Έστω και χωρίς ελπίδα νίκης. Μόνο διότι πρέπει "
Άβαταρ μέλους
taliban
Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taliban »

hades έγραψε: 26 Ιούλ 2024, 20:44
Πιερία Σέρβοι καί μετά Βούλγαροι Ρουμάνοι κοσοβαροι
Είχα πάει προπερσι 1 εβδομαδα και έμαθα όλες τις γλώσσες.
Άβαταρ μέλους
student

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από student »

https://www.newsit.gr/megales-epixeiris ... n/4143742/

Ερ. Πώς κινούνται τα έσοδα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων;

Χρειάζεται να γίνουν κάποιες παραδοχές για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις που δεν συνάδουν με την πραγματικότητα της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Πρώτον, διανύουμε μια περίοδο έντονων πληθωριστικών πιέσεων. Η αύξηση των εσόδων λοιπόν είναι μόνον ονομαστική και γι’ αυτό έχουμε επισημάνει πως τα έσοδα του 2023 αποπληθωρισμένα είναι σαφώς χαμηλότερα του 2019. Το να μιλάμε για ρεκόρ είναι παραπλανητικό, με πραγματικούς όρους. Το ρεκόρ έγινε το 2019 και έκτοτε δεν έχει σπάσει. Δεύτερον, όπως ήδη σας είπα, οι αφίξεις δεν μεταφράζονται αυτομάτως σε πληρότητες ξενοδοχειακών μονάδων. Ένα μεγάλο μέρος τους χάνεται μέσα στη «μαύρη τρύπα» των βραχυχρόνιων μισθώσεων που συνεχίζουν αναπτύσσονται ανεξέλεγκτα και να δημιουργούν μείζονα ζητήματα τόσο με τον αθέμιτο ανταγωνισμό και τη στρέβλωση της αγοράς όσο και με τις κοινωνικές επιπτώσεις τους, κυρίως με την εκτόξευση των ενοικίων και τη στεγαστική κρίση.

Ερ. Συμπερασματικά λοιπόν, με βάση όσα μας είπατε, πως κωδικοποιούνται τα βασικά χαρακτηριστικά της φετινής σεζόν;

Είναι μια τουριστική περίοδος, η οποία δεν έχει τη δυναμική που είχαμε συνηθίσει τα προηγούμενα δύο χρόνια. Είναι ξεκάθαρα τα σημάδια της κόπωσης σε όλους τους προορισμούς. Επίσης, η τάση να ξοδεύουν περισσότερα χρήματα οι επισκέπτες μας που παρατηρήσαμε αμέσως μετά την πανδημία έχει ανακοπεί πλήρως. Η Μέση Κατά Κεφαλή Δαπάνη εμφανίζει σημαντική υποχώρηση -12%, ειδικότερα από τις χώρες της Ευρωζώνης και το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με τα στοιχεία Ιανουαρίου- Μαΐου της Τράπεζας της Ελλάδας. Οι επισκέπτες μας είναι πλέον εξαιρετικά μετρημένοι στις δαπάνες τους και όλοι οι κλάδοι πρέπει με ευθύνη να αντιμετωπίσουν κακές πρακτικές αισχροκέρδειας. Επιπλέον, οι άμεσοι ανταγωνιστές μας τα πάνε καλύτερα. Η Κροατία είναι στο +20%, η Ιταλία στο + 11,4% και η Ισπανία + 8,5%. Με την Ελλάδα να υποχωρεί και να χάνει σταδιακά την πρωτιά στις επιδόσεις, είναι ώρα σοβαρού προβληματισμού για να διαφυλάξουμε την ανταγωνιστικότητα του προϊόντος μας. Συμπερασματικά λοιπόν, το 2019 ήταν και παραμένει ακόμη το έτος αναφοράς για την επιτυχία του ελληνικού τουρισμού και δεν έχει ξεπεραστεί με πραγματικούς όρους. Χρειάζεται τεράστια προσπάθεια, για να καταλάβουν οι stakeholders πως όλα μετράνε και σίγουρα δεν χωράνε άλλες αστοχίες και επιβαρύνσεις στο τουριστικό προϊόν μας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Casp
Phorum.gr user: Casper

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Casp »

vantono έγραψε: 26 Ιούλ 2024, 12:39
Casp έγραψε: 26 Ιούλ 2024, 10:45
Ερμής έγραψε: 26 Ιούλ 2024, 10:35 α χθες πάλι έμαθα για δυο που θα πάνε νησιά.

ο ένας βγάζει δε βγάζει 700 το μήνα και θα πάει κουφονήσια και η άλλη κάποιο χιλιάρικο και θα πάει Σαντορίνη Φολεγανδρο Μηλο, η τελευταία βέβαια επειδη ειναι και μουναρος παίζει να έχει και χορηγία.
Το ότι μπορεί να μαζεύουν λεφτά μήνες τώρα για να πάνε 5 μέρες διακοπές δεν παίζει σαν σενάριο; Ή να έχουν κλείσει εισητήρια και διαμονή ακόμη και ένα χρόνο πριν;

Πέρσυ έκλεισα αεροπορικά-ακτοπλοϊκά και διαμονή τον Γενάρη για τέλος Ιουλίου που θα πήγαινα Μήλο και Σαντορίνη. Δεν είχα κάποια χορηγία ούτε βοήθεια. Απλά όπως έβαζα στην άκρη πάνω από τον μισό μου μισθό για το διαμέρισμα, έβαζα και λίγα για το ταξίδι και μείωνα εξόδους μες τον μήνα για να μην αναγκαστώ να τραβήξω λεφτά από αυτά που είχα στην άκρη. Και πάλι ήμουν στο ταξίδι και πρότελευταια μέρα έμεινα με 40 ευρώ (επειδή δεν τσιγκουνευόμουν στην διακοπές). Ευτυχώς την επόμενη πληρώθηκα αλλιώς θα ζητούσα δανεικά από την λατρεία.

Γιατί πρέπει ο καθένας να δίνει λογαριασμό για την καλοπέρασή του; Ή μήπως οι φτωχοί απαγορεύεται να πηγαίνουν διακοπές;
Εσυ εισαι απο εξωτερικό ουσιαστικά, δεν πιάνεσαι. Μαζεύεις τα λεφτά σου και πας σε 2-3 ελληνικα νησιά μαζεμένα για τουρ τωρα που μπορεις γιατι δεν ξερεις ποτε θα σου ξαναδοθει η ευκαιρια (ειτε απο χρημα ειτε απο χρονο), δεν εισαι όσο διπλα τους ειμαστε οι ελλαδίτες, να πετάγεσαι όποτε θες.

Κι εγω στο ασιατικο μου τουρ πριν κατι χρονια αυτο εκανα. Πηγα Πουκέτ αλλά πήγα και Μπανγκογκ, Βιετναμ, Σιγκαπούρη και Μαλαισία. Δεν αξίζει να κανεις μεγάλο ταξιδι για ενα μόνο μέρος.
Σαντορίνη είχα ξαναπάει. Μήλο ήθελα χρόνια να πάω. Μείναμε και μια νύχτα Αθήνα. Θέλαμε να κάνουμε "tour" για την φίλη μου που πρώτη φορά πήγαινε Ελλάδα. Αλλά δεν ισχύει αυτό που λες για μένα. Λατρεύω την Ελλάδα γενικά. Σκιάθο είχα πάει 3 συνεχόμενες χρονιές. Μήλο θέλω να πάω με την λατρεία αυτή την φορά και γενικά η Ελλάδα έχει τόσο όμορφα μέρη που απλά δεν την χορταίνεις. Εμένα προσωπικά δεν με πειράζει να επισκέπτομαι τα ίδια μέρη αν με ενθουσιάζουν, αλλά προσπαθώ κάθε φορά να βλέπω και κάτι διαφορετικό. Την Μήλο πχ 2 μέρες δεν την χαρήκαμε και δεν είδαμε πολλά μέρη.

Το εξωτερικό και μάλιστα μακρινά ταξίδια είναι άλλη φάση. Οι περισσότεροι που ξέρω αυτό που έκανες και εσύ κάνουν.
Αν μοιάζει με την αίσθηση του "είμαι σπίτι" τότε να μείνεις. Όλοι έχουν ένα σπίτι, μωρό μου. Και αυτά τα σπίτια, αξίζουν πάντα τον κόπο ακόμη και αν κάποια στιγμή γκρεμιστούν.
Casp
Phorum.gr user: Casper

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Casp »

Ερμής έγραψε: 26 Ιούλ 2024, 11:21
Χεστηκα τι κάνουν, απλές παρατηρήσεις κάνω.
Για να το σχολιάζεις και να το παρατηρείς, σημαίνει ότι δεν χέστηκες.

Και εγώ βλέπω διάφορα στο ίνστα αλλά απλά κάθομαι και χαζεύω τα τοπία και τις θάλασσες. Δεν κάθομαι να σκέφτομαι πού βρήκαν τα λεφτά, το πώς και το γιατί.
micmic έγραψε: 26 Ιούλ 2024, 11:05
Εντάξει, όλα παίζουν. Αλλά οι πιθανότητες αυτές είναι, τί να κάνουμε. Ειδικά όσο ανεβαίνει η ηλικία και η βαθμολογία. Μια 19χρονη που οι περισσότεροι άντρες θα βαθμολογούσαν με 7, είναι όντως αρκετά πιθανό να είναι με το φίλο της στη Σαντορίνη μοιραζόμενοι τα έξοδα. Μια 30χρονη που οι περισσότεροι άντρες θα βαθμολογούσαν με 9 και είναι με τον φίλο της στη Σαντορίνη... θα στοιχημάτιζα αρκετά σημαντικό κομμάτι της ανατομίας μου ότι οι διακοπές της είναι προϊόν ευγενικής χορηγίας.
Δεν καταλαβαίνω γιατί να βγάζει κανείς συμπεράσματα για το πώς θα διαθέσει τα χρήματά του κάποιος. Ακόμη και χορηγούς να ψάχνει κάποια κοπέλα, δεν φταίει μόνο αυτή. Φταίει κι' αυτός που τα διαθέτει. Και να σημειώσω ότι δεν έχει καν να κάνει με το φύλο. Υπάρχουν και άντρες εκμεταλλευτές. Κακώς αναφέρονται μόνο οι γυναίκες :)
Αν μοιάζει με την αίσθηση του "είμαι σπίτι" τότε να μείνεις. Όλοι έχουν ένα σπίτι, μωρό μου. Και αυτά τα σπίτια, αξίζουν πάντα τον κόπο ακόμη και αν κάποια στιγμή γκρεμιστούν.
Άβαταρ μέλους
micmic
Phorum.gr user: micmic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από micmic »

Casp έγραψε: 27 Ιούλ 2024, 20:40
micmic έγραψε: 26 Ιούλ 2024, 11:05
Εντάξει, όλα παίζουν. Αλλά οι πιθανότητες αυτές είναι, τί να κάνουμε. Ειδικά όσο ανεβαίνει η ηλικία και η βαθμολογία. Μια 19χρονη που οι περισσότεροι άντρες θα βαθμολογούσαν με 7, είναι όντως αρκετά πιθανό να είναι με το φίλο της στη Σαντορίνη μοιραζόμενοι τα έξοδα. Μια 30χρονη που οι περισσότεροι άντρες θα βαθμολογούσαν με 9 και είναι με τον φίλο της στη Σαντορίνη... θα στοιχημάτιζα αρκετά σημαντικό κομμάτι της ανατομίας μου ότι οι διακοπές της είναι προϊόν ευγενικής χορηγίας.
Δεν καταλαβαίνω γιατί να βγάζει κανείς συμπεράσματα για το πώς θα διαθέσει τα χρήματά του κάποιος. Ακόμη και χορηγούς να ψάχνει κάποια κοπέλα, δεν φταίει μόνο αυτή. Φταίει κι' αυτός που τα διαθέτει. Και να σημειώσω ότι δεν έχει καν να κάνει με το φύλο. Υπάρχουν και άντρες εκμεταλλευτές. Κακώς αναφέρονται μόνο οι γυναίκες :)

Συμπεράσματα όλοι βγάζουμε, δεν γίνεται αλλιώς. Πχ αν δεις μια νέα, όμορφη και υγιή παντρεμένη με έναν γέρο, άσχημο και άρρωστο, θέλεις-δεν θέλεις θα σκεφτείς ότι κατά πάσα πιθανότητα κάτι άλλο παίζει πέρα από τρελό έρωτα. Και στις περισσότερες περιπτώσεις θα έχεις και δίκιο.

Αλλά εγώ δεν μίλησα για "φταίξιμο" κάποιας πλευράς, ούτε θεωρώ κάτι τέτοιο "ανήθικο". Αν περνάει όμορφα η κοπέλα και ο φίλος της, καλά κάνουν και οι δύο.
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Casp έγραψε: 27 Ιούλ 2024, 20:40
Ερμής έγραψε: 26 Ιούλ 2024, 11:21
Χεστηκα τι κάνουν, απλές παρατηρήσεις κάνω.
Για να το σχολιάζεις και να το παρατηρείς, σημαίνει ότι δεν χέστηκες.

Και εγώ βλέπω διάφορα στο ίνστα αλλά απλά κάθομαι και χαζεύω τα τοπία και τις θάλασσες. Δεν κάθομαι να σκέφτομαι πού βρήκαν τα λεφτά, το πώς και το γιατί.

Μικρόοικονομικά χεστηκα, μακροοικονομικα όχι.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono »

Ξέρει κανείς τι παίζει φέτος με την υπερπληθώρα Ιταλών στο Ναύπλιο? Τους έβγαλε η Μελόνα κανένα κοινωνικό τουρισμό για Ναύπλιο?

Ανέκαθεν είχε Ιταλούς το Ναύπλιο αλλά φέτος βλέπεις σχεδόν τους διπλάσιους από άλλες χρονιές, και όλο και πιο πλέμπα. Άλλες χρονιές έβλεπες πιο πολύ κυριλέδες.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικονομία”