sharp έγραψε: 13 Σεπ 2022, 16:48
πατησιωτης έγραψε: 13 Σεπ 2022, 16:30
sharp έγραψε: 13 Σεπ 2022, 16:17
Το δυσκολώτερο μέρος για τους πολιτικούς θα ήταν να πείσουν τον λαό τους ότι όλα όσα έγιναν τελικά τα παίρνουμε πίσω. Ειδικά εάν ακολουθήσει ο δύσκολος χειμώνας με πιθανότατη ύφεση, δεν μπορούν του χρόνου να πουν εντάξει πέρασε, ανοίγει ξανά ο δρόμος για τη Ρωσία. Δεν είναι όλοι Ελληνικός λαός.
Αυτό δεν το αντιλαμβάνονται πολλοί οπότε είναι μάταιη η προσπάθεια να τους πείσεις.Μόνο όποιος έχει ζήσει πολλά χρόνια έξω μπορεί να το καταλάβει.
Χαμένος κόπος,η απόκλιση υπάρχει για δεκαετιες.Οι συζητήσεις που γίνονται τώρα στην Ελλάδα μου θυμίζουν αυτές που γίνονταν πριν 40 χρόνια για την Πολωνία και τον Γιαρουζέλσκι.
Άσχημο αυτό. Σημαίνει ότι θα παραμένει η χώρα ένας παρίας τελικά (όχι πως δεν το περίμενα).
Δυστυχώς ξέρω και κάμποσους που μένουν έξω και δεν καταλαβαίνουν. Ίσως επειδή πέραν της εργασίας συναναστρέφονται αποκλειστικά Έλληνες, διαβάζουν Ελληνικές ειδήσεις, είναι αυτό που τους λέω "δουλεύεις στην Χ χώρα και ζεις στην Ελλάδα".
Τεσπα, σε σένα το έγραψα επειδή έχω καταλάβει ότι καταλαβαίνεις.
Με απλά λόγια, το πρόβλημα Ρωσία πρέπει να πάει μέχρι τέλους, απλώς δεν είμαι σίγουρος ποιο θα μπορούσε να είναι αυτό το τέλος. Σίγουρα δεν είναι το τέλος του Πούτιν μόνο. Νά 'ναι ο εκδημοκρατισμός; Καθόλου εύκολο να εφαρμοστεί σε κράτος τέτοιας έκτασης και λαό αυτής της νοοτροπίας. Στην Γερμανία του Χίτλερ είδαμε τι χρειάστηκε για να επιτευχθεί.
Πάντως αυτό που αντιμετωπίζετε ως εγγενώς "ελληνικό πρόβλημα", δηλαδή η ευκολία χειραγώγησης του λαού και η εύκολη λήθη/κωλοτούμπα, απαντάται παντού, σε κάθε χώρα του δυτικού κόσμου. Αν δεν το βλέπετε, μάλλον δεν έχετε συναναστραφεί αρκετά με δ' αύτους.
Θέλετε να μου πείτε ότι με οδηγό τα τελευταία χρόνια, θα δυσκολεύονταν οι Άγγλοι πολιτικοί να πείσουν τους ψηφοφόρους τους ότι τέλος οι κυρώσεις στην Ρωσία και όλα καλά, αν πραγματικά το ήθελαν; Ναι, υπάρχει ιστορία (δηλητηριασμοί κλπ.), αλλά ο μέσος Άγγλος δεν ενδιαφέρεται για αυτά. Το ίδιο ισχύει για Γάλλους, Γερμανούς, Ισπανούς, κλπ. Γενικά όσο πιο μακρινή η γεωγραφία, τόσο μεγαλύτερη η αδιαφορία.
Προφανώς και τα προβλήματα Ρωσία, Τουρκία, Κίνα, πρέπει να πάνε μέχρι τέλους. Το 1939 ήταν πολύ αργά, οι κόκκινες γραμμές έπρεπε να είχαν μπει χρόνια πριν.
Από την άλλη, το #mexritelous απαιτεί θυσίες που κανείς (μας) δεν είναι διατεθειμένος να κάνει, ειδικά αν δεν κινδυνεύει άμεσα ο κώλος του.