Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης.Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
hellegennes έγραψε: 15 Ιούλ 2021, 16:03
Να προσθέσω εδώ ότι οι ίδιοι οργανισμοί υγείας που συλλέγουν αυτά τα δεδομένα, συλλέγουν και δεδομένα για αντιδράσεις από τα εμβόλια. Όσο έχουν πεθάνει 5.000 Αμερικάνοι από εμβόλια που έχουν αναφερθεί στον CDC, άλλο τόσο πάσχουν 2 εκατομμύρια Άγγλοι από μακρά covid.
hellegennes έγραψε: 15 Ιούλ 2021, 16:03
Να προσθέσω εδώ ότι οι ίδιοι οργανισμοί υγείας που συλλέγουν αυτά τα δεδομένα, συλλέγουν και δεδομένα για αντιδράσεις από τα εμβόλια. Όσο έχουν πεθάνει 5.000 Αμερικάνοι από εμβόλια που έχουν αναφερθεί στον CDC, άλλο τόσο πάσχουν 2 εκατομμύρια Άγγλοι από μακρά covid.
καλη φαση, προσοχη λοιπον και για τα λονγκ-κοβιντ συντρομζ
Do not feel fully recovered.
Ανατρίχιασα. Η ανθρώπινη τάση για κλαψομούνιασμα και αναζήτηση προσοχής είναι γνωστή, αλλά στον 21ο αιώνα έχει φτάσει σε άλλο επίπεδο. Τα σόσιαλ είναι γεμάτα από fake άρρωστους, fake ΑμέΑ, fake ήρωες και ακτιβιστές.
Συγγνώμη που δεν μπορώ να πάρω σοβαρά ως αληθινή ιατρική κατάσταση το να λέει κάποιος «δεν νιώθω ότι ανάρρωσα πλήρως», με τον ίδιο τρόπο που δεν παίρνω σοβαρά όποιον μου λέει ότι νιώθει πως το εμβόλιο τού προκάλεσε το Χ και το Υ και νιώθει πως δεν είναι όπως πριν.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
The most common long covid symptoms reported by patients were fatigue, muscle pain, physically slowing down, poor sleep, and breathlessness, and patients said that their health related quality of life remained substantially worse one year after hospital discharge than before they had the SARS-CoV-2 infection.
A cluster analysis on the five month data revealed four distinct groups of patients based on the severity of symptoms they experienced: in 39% symptoms were considered mild, in 30% severe, in 20% very severe, and in 11% they were moderate or primarily affected cognition.
Blood samples taken at five months were analysed for around 300 substances linked to inflammation and immunity. These showed that patients in the “very severe” group had higher levels of substances associated with whole body inflammation, tissue damage, and tissue repair, while those reporting poor cognition appeared to have higher levels of substances linked to “brain fog,” suggesting possible neuro-inflammation.
Brightling said that the results suggested “an ongoing inflammatory process” and that other studies had indicated an increase in autoimmunity in some cases against specific organs such as heart or skeletal muscle. “We’re working very closely with immunologists to try to unpick that and see whether autoimmunity may be one of the key drivers [of long covid],” he said.
Με αλλα λογια δε πηρανε ενα μικροφωνο και απλως ρωτουσαν τον κοσμο αν αισθανεσαι καλυτερα 3 μηνες μετα τον κοβιντ. Αυτα φαινεται να δημοσιευτηκαν στο BMJ 2021, ας πουμε οτι ψιλοεμπιστευομαι την επιστημοσυνη τους.
Navis έγραψε: 16 Δεκ 2021, 17:25
τρομερο επιχειρημα.
Η ερευνα λεει -
The most common long covid symptoms reported by patients were fatigue, muscle pain, physically slowing down, poor sleep, and breathlessness, and patients said that their health related quality of life remained substantially worse one year after hospital discharge than before they had the SARS-CoV-2 infection.
A cluster analysis on the five month data revealed four distinct groups of patients based on the severity of symptoms they experienced: in 39% symptoms were considered mild, in 30% severe, in 20% very severe, and in 11% they were moderate or primarily affected cognition.
Blood samples taken at five months were analysed for around 300 substances linked to inflammation and immunity. These showed that patients in the “very severe” group had higher levels of substances associated with whole body inflammation, tissue damage, and tissue repair, while those reporting poor cognition appeared to have higher levels of substances linked to “brain fog,” suggesting possible neuro-inflammation.
Brightling said that the results suggested “an ongoing inflammatory process” and that other studies had indicated an increase in autoimmunity in some cases against specific organs such as heart or skeletal muscle. “We’re working very closely with immunologists to try to unpick that and see whether autoimmunity may be one of the key drivers [of long covid],” he said.
Με αλλα λογια δε πηρανε ενα μικροφωνο και απλως ρωτουσαν τον κοσμο αν αισθανεσαι καλυτερα 3 μηνες μετα τον κοβιντ. Αυτα φαινεται να δημοσιευτηκαν στο BMJ 2021, ας πουμε οτι ψιλοεμπιστευομαι την επιστημοσυνη τους.
Τι λέει η έρευνα για το control group. Τι βρήκανε εκεί;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 15 Ιούλ 2021, 00:39
Ελάχιστη, αλλά από το εμβόλιο άπειροελάχιστη. Ολόκληρες ομάδες το κάνουν, δεν έπαθε κάνεις τίποτα. Καλό είναι να τα κάνουμε, από την άλλη οκ, και οι κάτω των 30 να μην τα κάνουν, δε θα πάθουμε καμία σοβαρή ζημιά. Το θέμα είναι να γίνει σοβαρή καμπάνια στην επαρχία με κινητά εμβολιαστικα συνεργεία.
Τι κοντρολ, δηλαδη ? νορμαλ ανθρωποι που δεν περασαν κοβιντα και εχουν νορμαλ δεικτες ? ( σε αντιθεση με αυτους στο αρθρο)
Καταληγει -
The consortium acknowledges that there may be self-selection bias in the patients returning for one-year visits, although from the data it appears that there are no clear differences between the patients attending the one-year follow-up and the larger participant population in the wider study including their recovery at five months. Assuming all the participants who had missing data at one year had either not recovered or were fully recovered, the adjusted figures are 2 in 10 or 6 in 10 people recovering from COVID-19 at one year, respectively.
Το λονγκ κοβιντ το εχω δει σε δυο ατομα και ειναι πολυ δυσαρεστο εφφε. Κραταει μηνες. Δε μπορουν να παρουν τα ποδια τους και να σκεφτουν και πολυ καθαρα. Καμια σχεση με "ε θα φταιει που καθεται πολυ στο σπιτι λογω λοκνταουν" η' "ειναι η ιδεα του μωρε" και αλλες παπαριες που εχω ακουσει.
Navis έγραψε: 16 Δεκ 2021, 17:47
Τι κοντρολ, δηλαδη ? νορμαλ ανθρωποι που δεν περασαν κοβιντα και εχουν νορμαλ δεικτες ? ( σε αντιθεση με αυτους στο αρθρο)
Άνθρωποι που δεν πέρασαν covid και στους οποίους έχουν κάνει ανάλογη ανάλυση αίματος. Αν δεν υπάρχει, η μελέτη είναι πρακτικά άχρηστη. Δεν γίνεται να κάνεις ιατρική μελέτη για την επίδραση ενός παράγοντα χωρίς ομάδα ελέγχου. Πώς αλλιώς μπορείς να διαπιστώσεις αν οι επιδράσεις που μετράς οφείλονται στον παράγοντα που υποθέτεις και σε ποιον βαθμό, αν δεν μετρήσεις ύπαρξη επιδράσεων απουσία αυτού του παράγοντα;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Researchers from 53 institutions and 83 hospitals across the UK assessed 2,230 adults who had been hospitalised with COVID-19. All participants completed a five-month assessment; so far, 807 people have completed both the five-month and 12-month assessments. Recovery was measured using patient-reported data, physical performance and organ function tests. Participant blood samples at the five-month visit were analysed for around 300 substances linked to inflammation and immunity.
Προφανως συγκρινουν τις τιμες με αυτες που θεωρουνε νορμαλ (το αρθρο δεν αναφερει εαν μαζεψαν και αλλους χ μη ασθενεις να τους παρακολουθησουν καθως με "μαγικο" τροπο αποκτουνε και αυτοι προβληματα που δεν εχουν να κανουν με κοβιντ. Μπορει να το εκαναν δε γνωριζω.)
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 15 Ιούλ 2021, 00:39
Ελάχιστη, αλλά από το εμβόλιο άπειροελάχιστη. Ολόκληρες ομάδες το κάνουν, δεν έπαθε κάνεις τίποτα. Καλό είναι να τα κάνουμε, από την άλλη οκ, και οι κάτω των 30 να μην τα κάνουν, δε θα πάθουμε καμία σοβαρή ζημιά. Το θέμα είναι να γίνει σοβαρή καμπάνια στην επαρχία με κινητά εμβολιαστικα συνεργεία.
Η στατιστική υπηρεσία της Μ. Βρετανίας λέει σχεδόν ένας στους πέντε (18.5% ή κάτι τέτοιο) με θετικό τεστ σε ηλικίες 25-34 έβγαλε long covid με συμπτώματα διάρκειας 3 μηνών με 1 χρόνο and counting, οπότε ας μην βιαστούμε να αρχίσουμε να γλείφουμε τα χερούλια των όρθιων στα λεωφορεία για λίγο ακόμα, θα έλεγα εγώ.
Δηλαδή πονοκεφάλους, ταχυπαλμίες, τσιμπήματα και κούραση. Όλα τρομερά επώδυνα συμπτώματα που αν ρωτήσεις το 99.99999% του πληθυσμού δεν θα σου πει ότι τα νιώθει.
Είναι δε σίγουρα αποτέλεσμα του κορωνοϊού, αφού εμφανίζεται εξίσου και σε άτομα που δεν πέρασαν covid. Ίσως αυτά τα συμπτώματα να μεταδίδονται με την μνήμη του αέρα, όπως ισχυρίζονται οι ομοιοπαθητικοί για τα «φάρμακά» τους που αποκτούν ιδιότητες από την «μνήμη του νερού».
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
hellegennes έγραψε: 16 Δεκ 2021, 18:15
Άνθρωποι που δεν πέρασαν covid και στους οποίους έχουν κάνει ανάλογη ανάλυση αίματος. Αν δεν υπάρχει, η μελέτη είναι πρακτικά άχρηστη.
Να μη ξεχασουμε να τους το πουμε. Καλο ειναι να ξερουν ολοι αυτοι που δουλεψαν στα 28 NHS trusts για να βγει αυτη η μελετη, οτι δε ξερουν τι τους γινεται.
Navis έγραψε: 16 Δεκ 2021, 18:26
Researchers from 53 institutions and 83 hospitals across the UK assessed 2,230 adults who had been hospitalised with COVID-19. All participants completed a five-month assessment; so far, 807 people have completed both the five-month and 12-month assessments. Recovery was measured using patient-reported data, physical performance and organ function tests. Participant blood samples at the five-month visit were analysed for around 300 substances linked to inflammation and immunity.
Προφανως συγκρινουν τις τιμες με αυτες που θεωρουνε νορμαλ (το αρθρο δεν αναφερει εαν μαζεψαν και αλλους χ μη ασθενεις να τους παρακολουθησουν καθως με "μαγικο" τροπο αποκτουνε και αυτοι προβληματα που δεν εχουν να κανουν με κοβιντ. Μπορει να το εκαναν δε γνωριζω.)
Από πού προκύπτει αυτό το προφανώς; Δεν αναφέρεται πουθενά. Πού είναι η σύγκριση;
Navis έγραψε: 16 Δεκ 2021, 18:38
Να μη ξεχασουμε να τους το πουμε. Καλο ειναι να ξερουν ολοι αυτοι που δουλεψαν στα 28 NHS trusts για να βγει αυτη η μελετη, οτι δε ξερουν τι τους γινεται.
Το αν ξέρουν τι τους γίνεται είναι άσχετο με το αν η μελέτη που προέκυψε από τα δεδομένα τους μπορεί να έχει σημασία χωρίς σύγκριση με ομάδα ελέγχου.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Η ερευνα λεει οτι ενα μεγαλο ποσοστο εχει ανεβασμενους δεικτες (και αντιστοιχα προβληματα) που δεν εμφανιζονται στον υπολοιπο υγιη πληθυσμο (για τον οποιο εχουν ολα τα δεδομενα του κοσμου (ιστορικα και προσφατα), αφου συνεργαζονται ενα σωρο ιδρυματα και Τραστς).
Για να καταληξουν οι ιδιοι οτι υπαρχει λονγκ-κοβιντ σημαινει μαλλον (κατα τη γνωμη σου) οτι δε ξερουν τι τους γινεται.. αφου αυτο ειναι "αδυνατο" να υπαρχει, και ειναι ολα πονοκεφαλοι τσιμπιες και μουδιασματα που εχουμε ολοι μας. Λογω λοκνταουν, αγυμνασιας, γουατεβα... Να τους το πουμε λοιπον μη ξοδευουν το χρονο τους αδικα.
Navis έγραψε: 16 Δεκ 2021, 19:01
Η ερευνα λεει οτι ενα μεγαλο ποσοστο εχει ανεβασμενους δεικτες (και αντιστοιχα προβληματα) που δεν εμφανιζονται στον υπολοιπο υγιη πληθυσμο
Άσε όλα τα υπόλοιπα και πες μου πού το λέει αυτό. Πού παρουσιάζονται αυτά τα στοιχεία του υγιούς πληθυσμού; Πού βρίσκεται αυτή η σύγκριση στην έρευνα. Μην μου λες «α, θα έχουν στοιχεία». Λέει ότι έκαναν ανάλυση αίματος και βρήκαν τις Χ τιμές που συνδέονται με φλεγμονές και γουατνότ. Πού παρουσιάζονται τα αντίστοιχα αποτελέσματα για τον υγιή πληθυσμό;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Navis έγραψε: 16 Δεκ 2021, 19:01
Η ερευνα λεει οτι ενα μεγαλο ποσοστο εχει ανεβασμενους δεικτες (και αντιστοιχα προβληματα) που δεν εμφανιζονται στον υπολοιπο υγιη πληθυσμο
Άσε όλα τα υπόλοιπα και πες μου πού το λέει αυτό. Πού παρουσιάζονται αυτά τα στοιχεία του υγιούς πληθυσμού; Πού βρίσκεται αυτή η σύγκριση στην έρευνα. Μην μου λες «α, θα έχουν στοιχεία». Λέει ότι έκαναν ανάλυση αίματος και βρήκαν τις Χ τιμές που συνδέονται με φλεγμονές και γουατνότ. Πού παρουσιάζονται τα αντίστοιχα αποτελέσματα για τον υγιή πληθυσμό;
Τι σημασια εχει εαν το λεει στο αμπστρακτ που εχουμε η οχι. Η καταληξη ειναι οτι οι δεικτες, σε σχεση με τους φυσιολογικους (για τους οποιους εχουν ολα τα δεδομενα, παραλληλα με αυτα), ειναι ανεβασμενοι σε μεγαλο ποσοστο. Στο σαιτ τους λενε οτι αναλυουν δεδομενα απο 10κ ανθρωπους - δεν λεει εαν ολοι ηταν αρρωστοι η' οχι, προφανως θα το εχουν λαβει υποψην.
Εκτος εαν νομιζεις οτι κατι εχει γινει στον κοσμο και το συνολο του πληθυσμου δε μπορει να παρει τα ποδια του (και εχει ανεβασμενους δεικτες αντιστοιχα) σε επιπεδο 20-40% που αναφερει το αρθρο (δηλαδη οτι δεν υπαρχει ο λονγκ-κοβιντ αλλα "ολοι" μας εχουμε μια νεα ασθενεια που μας πιανει σε αυτο το ποσοστο).