!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Εκπτώσεις και περιθώριο κέρδους

Διασκέδαση, μόδα, life style, dolce vita
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Re: Εκπτώσεις και περιθώριο κέρδους

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy »

Ορέστης 35 έγραψε: 12 Ιούλ 2018, 07:45 Ξερεις ομως οι παλιες φωτογραφικες μηχανες εχουν κατι το ομορφο, καλλιτεχνικο.
A ναι, είχα κι εγώ καναδυό :lol:

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

τις πούλησα όλες :a040:
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Οι λάικα γιατί είναι τόσο ακριβές; Αξίζουν τα λεφτά τους;
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Ερμής έγραψε: 12 Ιούλ 2018, 10:06 Οι λάικα γιατί είναι τόσο ακριβές; Αξίζουν τα λεφτά τους;
Κοίτα η Λάϊκα είναι ένα δώρο που κάνει ένας φωτογράφος στον εαυτό του, καθαρά συναισθηματική επιλογή.
Έχει και καλύτερες και φτηνότερες, απλά οι Λάϊκα έχουν κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που κάνουν τη φωτογραφική διαδικασία πιό απολαυστική. Για ορισμένους, όχι για όλους, κάποιοι τις βρίσκουν εκνευριστικές.
Είναι κάτι σαν τα κλασικά διθέσια κάμπριο.

Eπίσης όσο πιό πολύ παλιώνουν τόσο πιό όμορφες γίνονται
Εικόνα

Είναι ακριβές γιατί είναι μόνο ένα εργοστάσιο στη Γερμανία και έχουν τεράστια ζήτηση.
Ορέστης 35

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ορέστης 35 »

Εχω 2 ρωσικες zenit και smena. Η smema αντι για φοκους κανει ζουμ.
Άβαταρ μέλους
Ηράκλειτος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ηράκλειτος »

Είχα και εγώ μία Zenit στα νιάτα μου. Μου είχε πέσει από τα χέρια στο πεζοδρόμιο και έσπασε το πλακάκι, άνετα έκανες άρση βαρών με αυτήν. :lol:
God.exe is missing. Universe will restart.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

Chilloutbuddy έγραψε: 12 Ιούλ 2018, 12:49
Ερμής έγραψε: 12 Ιούλ 2018, 10:06 Οι λάικα γιατί είναι τόσο ακριβές; Αξίζουν τα λεφτά τους;
Κοίτα η Λάϊκα είναι ένα δώρο που κάνει ένας φωτογράφος στον εαυτό του, καθαρά συναισθηματική επιλογή.
Έχει και καλύτερες και φτηνότερες, απλά οι Λάϊκα έχουν κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που κάνουν τη φωτογραφική διαδικασία πιό απολαυστική. Για ορισμένους, όχι για όλους, κάποιοι τις βρίσκουν εκνευριστικές.
Είναι κάτι σαν τα κλασικά διθέσια κάμπριο.

Eπίσης όσο πιό πολύ παλιώνουν τόσο πιό όμορφες γίνονται
Εικόνα

Είναι ακριβές γιατί είναι μόνο ένα εργοστάσιο στη Γερμανία και έχουν τεράστια ζήτηση.
Φαντάζομαι ότι αναφέρεσαι κυρίως στις αναλογικές μηχανές. Στις ψηφιακές τα τελευταία χρόνια είναι πίσω από τις εξελίξεις. Νομίζω ότι τους κρατάει το δυνατό brandname και η ποιότητα των φακών. Κάποιος που σε βάθος χρόνου έχει ξοδέψει χιλιάρικα σε φακούς ίσως δεν μπορεί να κάνει μετάβαση σε άλλο σύστημα τόσο εύκολα.
Άβαταρ μέλους
κουλούρι Θεσσαλονίκης
Phorum.gr user: κουλούρι Θεσσαλονίκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από κουλούρι Θεσσαλονίκης »

Chilloutbuddy έγραψε: 12 Ιούλ 2018, 10:03
Ορέστης 35 έγραψε: 12 Ιούλ 2018, 07:45 Ξερεις ομως οι παλιες φωτογραφικες μηχανες εχουν κατι το ομορφο, καλλιτεχνικο.
A ναι, είχα κι εγώ καναδυό :lol:
Spoiler
Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
τις πούλησα όλες :a040:
γιατι βρε Τσιλάουτ;;;
σαν τον πατέρα μου κι εσύ..
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

ST48410 έγραψε: 12 Ιούλ 2018, 23:17 Φαντάζομαι ότι αναφέρεσαι κυρίως στις αναλογικές μηχανές. Στις ψηφιακές τα τελευταία χρόνια είναι πίσω από τις εξελίξεις. Νομίζω ότι τους κρατάει το δυνατό brandname και η ποιότητα των φακών. Κάποιος που σε βάθος χρόνου έχει ξοδέψει χιλιάρικα σε φακούς ίσως δεν μπορεί να κάνει μετάβαση σε άλλο σύστημα τόσο εύκολα.
Όχι μπορεί, οι φακοί Λάϊκα μπαίνουν σε δεκάδες άλλες κάμερες.
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

κουλούρι Θεσσαλονίκης έγραψε: 12 Ιούλ 2018, 23:33 γιατι βρε Τσιλάουτ;;;
σαν τον πατέρα μου κι εσύ..
Ε γιατί δεν είμαι συλλέκτης, δεν αγοράζω κάμερες για να με κοιτάνε απ'το ράφι.
Αν δεν έχω χρόνο για φωτογραφία τις πουλάω, αν ξαναβρώ στο μέλλον χρόνο για φωτογραφία τις ξαναγοράζω.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

Chilloutbuddy έγραψε: 13 Ιούλ 2018, 01:24
ST48410 έγραψε: 12 Ιούλ 2018, 23:17 Φαντάζομαι ότι αναφέρεσαι κυρίως στις αναλογικές μηχανές. Στις ψηφιακές τα τελευταία χρόνια είναι πίσω από τις εξελίξεις. Νομίζω ότι τους κρατάει το δυνατό brandname και η ποιότητα των φακών. Κάποιος που σε βάθος χρόνου έχει ξοδέψει χιλιάρικα σε φακούς ίσως δεν μπορεί να κάνει μετάβαση σε άλλο σύστημα τόσο εύκολα.
Όχι μπορεί, οι φακοί Λάϊκα μπαίνουν σε δεκάδες άλλες κάμερες.
Τι να πω; Σε αντιδιαστολή με τις παλιές κάμερες που καταλαβαίνω ότι έχουν συλλεκτική και άλλου είδους αξία το να πάρει σήμερα κάποιος επαγγελματίας φωτογράφος πχ γάμων μια ψηφιακή Leica μου φαίνεται κάπως...
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

ST48410 έγραψε: 13 Ιούλ 2018, 01:29 Τι να πω; Σε αντιδιαστολή με τις παλιές κάμερες που καταλαβαίνω ότι έχουν συλλεκτική και άλλου είδους αξία το να πάρει σήμερα κάποιος επαγγελματίας φωτογράφος πχ γάμων μια ψηφιακή Leica μου φαίνεται κάπως...
Koίτα δεν ήταν ποτέ η Λάϊκα μηχανή για γάμους, πιό πολύ σαν δημοσιογραφική/ταξιδιωτική κάμερα έγινε γνωστή γιατί είναι μικρή και ανθεκτική. Γάμους στην εποχή του φιλμ κάνανε κυρίως με μεσαίο φορμά. Ούτε ήταν ιδιαίτερα ακριβή η Λάϊκα (τότε).

Μετά την πήραν διάφοροι καλλιτέχνες και έγινε γνωστή σαν "καλλιτεχνική" κάμερα (ό,τι και να σημαίνει αυτό στο μυαλό του καθενός) και δημιουργήθηκαν διάφορα χαζά στερεότυπα στο συλλογικό υποσυνείδητο και εκτοξεύτηκε και η τιμή στο θεό.

Μια κάμερα είναι σαν όλες τις άλλες, με πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα όπως όλες.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

εχω 2 ζενιτ, και 2 τηλεφακους, εναν 1000αρη και εναν 250αρη, κομπλε με τριποδα και μια βαση που μοιαζει καπως σαν οπλο με υποκοπανο, και σκανδαλη.

καποιο δισεγγονο μου θα τα πουλησει και θα γινει πλουσιο.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ »

Χαοτικός έγραψε: 10 Ιούλ 2018, 23:26
Υπερκουλτουριάρης έγραψε: 10 Ιούλ 2018, 19:10 Πριν δέκα μερες πάω στο Notos της Τσιμισκή. Περνάω από την Bostonians,αγαπημένη μάρκα. Δοκιμάζω ένα λεπτό τζιν, εφαρμόζει τέλεια. Πόσο κάνει ρωτάω, 75 Ευρώ μου λεει,πιο κάτω είναι η Lacoste, μου αρέσει ένα πουκάμισο, το δοκιμάζω, μου πάει(και από τα Lidl να ήταν θα μου πήγαινε, καλά γονίδια αφού). Πόσο; 175.
Επιστρέφω σήμερα σε καιρό εκπτώσεων στο ίδιο κατάστημα. Το τζιν έχει πάει στα 48 Ευρώ, το πουκάμισο στα 114. ΟΚ λέω το παντελόνι το παλεύω. Πριν αγοράσω πετάγομαι, μέχρι το one salonica της Δυτικης Θεσσαλονίκης,που υπάγεται στον ίδιο όμιλο της Notos,είναι outlet και οι δυο μάρκες που με ενδιαφέρουν έχουν επίσης ξεχωριστά καταστήματα.
Πάω στην Bostonians πρώτα. Ζητάω το ίδιο τζιν.Το έχει,μου το βγάζει. Πόσο; Μου λεεί είναι περσινής ραφής,οπότε από 75 που ήταν η τιμή του,το είχαμε 48,αλλα λόγο εκπτώσεων το πήγαμε στα ... 23 Ευρώ; -Τι είπες;;;; -23! -Πιάσε δυο και ενα με χοντρό ύφασμα για τον χειμώνα! Με γεια μου, κατεβαίνω Lacoste.
Βρίσκω το ίδιο πουκάμισο. Πόσο; Από 175 το είχαμε 114,αλλά λόγο εκπτώσεων τραβάμε ένα -70% σε επιλεγμένα αντικείμενα και τώρα ... κάνει 35 ευρώ!!! - Ρε μλκ πλάκα με κανέις; -Δεν σας κατάλαβα κύριε. -Εννοώ ευχαριστώ πολύ, το πήρα.

Προφανώς οι τύποι να πουλάνε με χασούρα δεν παίζει. Έτσι τίθεται το ερώτημα , όταν μια εταιρεία κοστολογεί ένα προιόν της κοντά στα 200 κατοστάρικα και το πουλάει με κέρδος στα 35, ποιο είναι τελικά το κοστος παραγωγής του; Είχε κανείς μαγαζί να μας εξηγήσει το περιθώριο κέρδους στις πολυτελείς μάρκες;
Τι σε νοιάζει πόσα θα κεδίσει ο άλλος; Άμα εσύ είσαι ΟΚ με την αγορά τέλος. Εκτός αν την ψάχνεις για να ανοίξεις ρουχάδικο.
Εγώ ρε συ ψάχνω ροζ σώβρακα σε αντρική γραμμή όμως, και δεν βρίσκω πουθενά.
Πάρε λευκά και πλύνε τα με κόκκινη κυλότα στους εξήντα βαθμούς (εννοώ να τα βάλεις μαζί στο πλυντήριο, όχι να φοράς την κυλότα ενώ πλένονται)
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ »

Chilloutbuddy έγραψε: 11 Ιούλ 2018, 14:00 Κοιτάξτε τα πράγματα είναι απλά. Αν είναι κάτι μη σημαντικό ή αν βαριέστε να ασχολείστε, προτιμήστε μια καλή, γνωστή, ακριβή μάρκα για να ξέρετε στα σίγουρα ότι αυτό που αγοράζετε είναι μέτριο.

Αν είναι κάτι σημαντικό για σάς ή αν γουστάρετε να ασχολείστε ψάξτε να βρείτε τα πράγματα λίγο πώς είναι φτιαγμένα (όχι πού είναι φτιαγμένα) και πόσο κοστίζει το κάθε τι, τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται.

Πχ oρίστε ρολογάκι IWC Ingenieur, 12 χιλιαρικάκια

και ορίστε όλος ο μηχανισμός του, ολοκαίνουργιος, $217. Διαλέγεις και από έναν καλό έμπορο online ένα μπρασελέ/κάσα/οθόνη/δείκτες που σου αρέσουν, τα δίνεις σε ενα ρολογά να στα συναρμολογήσει στα γρήγορα, και έχεις βασικά το ίδιο ρολόι με $500. Και είναι και μοναδικό.

Αλλά, αγοράζοντας IWC αγοράζεις και ένα σωρό άλλα πράγματα τα οποία μπορεί να μην το ξέρεις καν ότι τα αγοράζεις, και μπορεί να μη σ'ενδιαφέρουν καθόλου, όπως πχ το γεγονός ότι παίζει 25% πιθανότητες να μην το ξαναβγάλουν αύριο και να γίνει συλλεκτικό. Που για κάποιους έχει τεράστια σημασία, αλλά όχι απαραίτητα για σένα που δεν έχεις ιδέα γιατί κάνει αυτό το πράμα 11 χιλιάρικα και απλά παπαγαλίζεις ό,τι σου είπε ο έμπορος.

Αν είναι κάτι που σας ενδιαφέρει ψάξτε το λίγο παραπάνω.
Είσαι σίγουρος ότι είναι ο ίδιος; Άλλο γράφει στο ένα σάιτ και άλλο στο άλλο. Βέβαια και πάλι το ποσοστό της εμπορικής αξίας του μηχανισμού ως προς την τιμή του ρολογιού θα είναι στο ίδιο μπολ παρκ, αλλά λέμε... Πάντως ο μηχανισμός είναι ένα μόνο κομπόνεντ του ρολογιού. Υπάρχουν και άλλα όπως φινίρισμα, αντοχή, στεγανότητα, στάιλινγκ κλπ. Μέχρι και χέριτατζ εάν την βρίσκεις με τη μεταφυσική. Γενικά τα λεγόμενα φράνκεστάιν γουότσες που κυκλοφορούν είναι εξαιρετικά αμφιλεγόμενα σαν επιλογή. Θα τα συζητούσα ίσως εάν αποτελούσαν σάιντ πρότζεκτ για κάποιονα μάστερ γουότσμέικερ, αλλά όχι στο πλαίσιο της σαπίλας που κυκλοφορεί στο ιμπέι
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
Άβαταρ μέλους
κυριος Μακης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από κυριος Μακης »

η Leica ειναι ο μοναδικος ισως λογος να περασει κανεις απο το Βετσλαρ(αν και το Γκισεν παραδιπλα κανει την Αμφισσα να φαινεται Φλωρεντια)
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Life style”