Πολλα ποστ ειναι για παραθεση ομως διαλεξα αυτο (ομολογω οτι μεχρι εκεινη τη σελιδα διαβασα... )
bizeli έγραψε: 04 Ιούλ 2018, 21:51
Εν τω μεταξύ, δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει, αλλά επισημαίνοντας όλα τα χαρακτηριστικά των επικριτικών χαρακτήρων (που είναι πολύ σωστά) περιγράφετε στην ουσία το μισό φόρουμ.
Οταν διαβασα το αρχικο ποστ το μυαλο μου πηγε και μενα στην τελειομανια, καθως εχω πιασει τον εαυτο μου να γινομαι επικριτικη ακριβως επειδη δε ανεχομαι τα λαθη. Ουτε απο μενα. (εχω βελτιωθει και δειχνω ανοχη και σε μενα πλεον) Και οχι οτι ειμαι ο σουπερ ντουπερ εξυπνος ανθρωπος (φαινεται και απο την επιλογη σουπερ ντουπερ), αλλα μεχρι εκει που μου κοβει, δε μπορει ο οργανισμος μου να τα δεχτει.
Δεν ειναι ομως μονο ο τελειομανης, επικριτικος. Ειναι, το ξαναλεω, και μαλιστα πολυ, αλλα ο τελειομανης θα επικεντρωθει στο λαθος, δεν αντεχει το λαθος. Αλλοι επικριτικοι τυποι, θα επικεντρωθουν στον ανθρωπο που το εκανε, κανοντας τον να νιωσει ασχημα για το λαθος του. Τους νοιαζει και το λαθος ασφαλως, αλλα πιο πολυ επικεντρωνονται στο οτι εκεινοι ξερουν καλυτερα και ζητουμενο τους ειναι να μειωσουν το συνομιλητη τους.
Ο επικριτικος δεν ειναι ενας τυπος. Ειναι διαφοροι τυποι, που ο καθενας εχει ΚΑΙ άλλα στοιχεια στο χαρακτηρα του. Αναλογα λοιπον και τα αλλα στοιχεια, εχουμε και το ειδος του επικριτικου. Ακομη και ο τελειομανης επικριτικος εχει ΚΑΙ αλλα στοιχεια που τον ξεχωριζουν απο αλλον τελειομανη επικριτικο.
Σιγουρα εχει να κανει με το πως μεγαλωσαν, αλλα και με το οτι δεν το εχουν αναγνωρισει ακομη, ωστε να το διορθωσουν οσο μπορουν, ή απλως το γνωριζουν και το βρισκουν σωστο.
Οπως και ναχει, η γνωμη μου ειναι οτι ακουμε ολους τους ανθρωπους αρχικα.
Δεν τα ξερουμε ολα και καλο θα ειναι να ακουμε και καναν αλλο.
Αν φιλτραροντας τα λογια του, δουμε οτι δε μας κανουν και αναγνωρισουμε σε συγκεκριμενο ανθρωπο κακια και εμμονη, απλως παυουμε να τον ακουμε.
Στους υπολοιπους μπορουμε να εξηγησουμε οτι καταλαβαινουμε το ενδιαφερον τους, αλλα ο τροπος που χρησιμοποιουν ειναι λαθος. Οποτε και ενας τελειομανης θα κολλησει σαυτο και αν ειναι σωστος θα προσπαθησει να το διορθωσει.
Διαφορετικα, τους δεχομαστε οπως ειναι, γιατι αναγνωριζουμε την καλη τους προθεση και κραταμε απο αυτα που λενε μονο την ουσια.
Καθε ανθρωπος, καθε επικριτικος ανθρωπος, θα πρεπει να αντιμετωπιστει συμφωνα και με τα υπολοιπα χαρακτηριστικα του.