Ειλικρινά δεν σε πιάνω . Μπορείς να γίνεις λίγο πιο σαφής; Κάτοχος κεφαλαίου μπορεί να είναι και η κυρα-Μαρίκα που έχει και πέντε σπίτια κληρονομιά και τα νοικιάζει.Εισπράττει εισόδημα χωρίς να ιδρώνει. Δεν μοχθεί. Για να μιλήσω στην δική σου γλώσσα , καπιταλιστής, αφεντικό μπορεί να είναι και ο ταβερνιάρης της γειτονιάς. Εμένα με νοιάζει να υπάρχουν δουλειές για να δουλεύει ο κόσμος.Το ΚΚΕ , τα ανάγει όλα στον σοσιαλισμό.Τα έχω ξαναπεί πιο πάνω αλλά δεν θέλεις μάλλον να απαντήσεις.Ο κόσμος ρωτάει τα στελέχη του κόμματος στις εξορμήσεις που κάνουνε,στη λαϊκή,στον συνοικία,στον ΟΑΕΔ και οπουδήποτε αλλού τι έχει να προτείνει και αυτοί απαντάνε με μισόλογα και υπεκφυγές. Δεν λέω ότι το κάνουν επίτηδες. Όταν ρωτάνε στέλεχος του κόμματος πως θα ανοίξουνε θέσεις εργασίες αυτός απαντάει πρέπει να σπάσουμε τα πλακάκια . Να μαζευτούμε στους δρόμους και να φωνάξουμε . Από τις φωνές μας πρέπει να σπάσουν τα πλακάκια ήταν η απάντησή του. Όπως έχω ξαναγράψει και θα με πεις γραφικό, όσο και να φωνάξουμε το πολύ πολύ να πετύχουμε υψηλότερο επίδομα ανεργίας και για μεγαλύτερο διάστημα. Σε κάποια από τα αιτήματα του ,το ΠΑΜΕ μπορεί να έχει και δίκιο, αλλά το πρόβλημα της ανεργίας δεν μπορεί να λυθεί με διαδηλώσεις. Αλλά δεν πειράζει , βούτυρο στο ψωμί του ΠΑΜΕ να πουν ότι το πρόβλημα της ανεργίας δεν μπορεί να λυθεί οριστικά στον καπιταλισμό. Μόνο στον σοσιαλισμό μπορεί να λυθεί αυτό το πρόβλημα κ.τ.λ. Η λογική του ΚΚΕ δεν είναι να διορθώσει κάτι που δεν μπορεί να διορθωθεί αλλά κάτι που είναι ετοιμόρροπο(;),να δράσει καταλυτικά ,δηλαδή να επιταχύνει την διαδικασία της κατεδάφισής του.BlastFromThePast έγραψε: 21 Ιούλ 2020, 16:01Α, τελικά το γύρισες πάλι.pylothess έγραψε: 21 Ιούλ 2020, 13:53
Αν είναι άξιοι και ικανοί να δώσουν στον κόσμο δουλειά , εαν μπορούν να επεκτείνουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες τι μας πειράζει να έχουν και εξοχικό στις Σεϋχέλλες;
Μας πειράζει να αμείβεται ο οποιοσδήποτε απλά και μόνο επειδή είναι κάτοχος κεφαλαίου. Αυτή την αμοιβή την εισπράττουν και οι ακαμάτηδες και οι δουλευταράδες καπιταλιστές με τους δεύτερους να εισπράττουν ταυτόχρονα και αμοιβή για την εργασία τους (εμμέσως με το να μην προσλαμβάνουν κάποιον άλλο να την κάνει). Η δεύτερη δεν ενοχλεί κανέναν, θα συνεχίσουν να την εισπράττουν όσο είναι ικανοί, άξιοι δουλευταράδες. Η πρώτη ενοχλεί εκτός και αν υποστηρίζεις τον παρασιτισμό.
Πολύς κόσμος κάνει κριτική στο ΚΚΕ,καλοπροαίρετη και μη, ότι τα ανάγει όλα στην δεύτερη παρουσία του σοσιαλισμού, πως έχει ξύλινη γλώσσα ,ακόμη και πως δεν κάνει κάποια ουσιαστική ενέργεια . Γνωρίζουν άραγε οι φίλοι ,οπαδοί ,προσκείμενοι,επιρροές του κόμματος ότι ο ρόλος του κόμματος δεν είναι να ρυθμίσει τις ατέλειες του συστήματος αλλά να επιταχύνει την διαδικασία της κατεδαφισής του; Δηλαδή πρέπει να επισημαίνει με κάθε χαρακτήρα τα δεινά που προκαλεί αυτό το σύστημα ενώ παράλληλα πρέπει να φροντίζει ώστε η λαϊκή οργή να κινείται προς την σωστή κατεύθυνση και να μην κατευθύνεται σε ανώδυνα για το σύστημα κανάλια π.χ. αντισημτισμός, ξενοφοβία, ρατσισμός,Ευρωμονόδρομος,δικομματισμός κ.τ.λ. Η απορία μου εμένα είναι η εξής: Από το 5% που παίρνει κάθε τετραετία το Κ.Κ.Ε. στις εκλογές με ελάχιστες διακυμάνσεις, τι ποσοστό είναι συνειδητοποιημένο άραγε και γνωρίζει όλα τα παραπάνω που έχω αναλύσει; Γιατί υπάρχουν και πολλοί που ψηφίζουν αυτό το Κόμμα επειδή ήταν ο παππούς τους παλιά στο βουνό με τον ΕΛΑΣ αλλά οι ίδιοι δεν διαβάσει ούτε το εξώφυλλο του Ριζοσπάστη ενώ μπορεί να είναι ακόμη και αντισημίτες.
ΕΚεί που θέλω να καταλήξω είναι πως δεν μπορούμε να περιμένουμε μέχρι να έρθει ο σοσιαλισμός. Κάτι πρέπει να κάνουμε και στο σήμερα. Αφού το ΚΚΕ δεν μπορεί να προτείνει κάτι εντός του καπιταλιστικού συστήματος, ο μόνος τρόπος για να υπάρξει ανάπτυξη εντός του καπιταλισμού είναι η κερδοφορία των επιχειρήσεων για να το πούμε και ωμά , αφού σου αρέσει να μιλάμε ωμά.