!!! DEVELOPMENT MODE !!!

10 Λογικά Σφάλματα της Αριστεράς

Φιλοσοφία πολιτικής
pylothess
Phorum.gr user: pylothess

Re: 10 Λογικά Σφάλματα της Αριστεράς

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από pylothess »

BlastFromThePast έγραψε: 21 Ιούλ 2020, 16:01
pylothess έγραψε: 21 Ιούλ 2020, 13:53
Αν είναι άξιοι και ικανοί να δώσουν στον κόσμο δουλειά , εαν μπορούν να επεκτείνουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες τι μας πειράζει να έχουν και εξοχικό στις Σεϋχέλλες;
Α, τελικά το γύρισες πάλι.

Μας πειράζει να αμείβεται ο οποιοσδήποτε απλά και μόνο επειδή είναι κάτοχος κεφαλαίου. Αυτή την αμοιβή την εισπράττουν και οι ακαμάτηδες και οι δουλευταράδες καπιταλιστές με τους δεύτερους να εισπράττουν ταυτόχρονα και αμοιβή για την εργασία τους (εμμέσως με το να μην προσλαμβάνουν κάποιον άλλο να την κάνει). Η δεύτερη δεν ενοχλεί κανέναν, θα συνεχίσουν να την εισπράττουν όσο είναι ικανοί, άξιοι δουλευταράδες. Η πρώτη ενοχλεί εκτός και αν υποστηρίζεις τον παρασιτισμό.
Ειλικρινά δεν σε πιάνω . Μπορείς να γίνεις λίγο πιο σαφής; Κάτοχος κεφαλαίου μπορεί να είναι και η κυρα-Μαρίκα που έχει και πέντε σπίτια κληρονομιά και τα νοικιάζει.Εισπράττει εισόδημα χωρίς να ιδρώνει. Δεν μοχθεί. Για να μιλήσω στην δική σου γλώσσα , καπιταλιστής, αφεντικό μπορεί να είναι και ο ταβερνιάρης της γειτονιάς. Εμένα με νοιάζει να υπάρχουν δουλειές για να δουλεύει ο κόσμος.Το ΚΚΕ , τα ανάγει όλα στον σοσιαλισμό.Τα έχω ξαναπεί πιο πάνω αλλά δεν θέλεις μάλλον να απαντήσεις.Ο κόσμος ρωτάει τα στελέχη του κόμματος στις εξορμήσεις που κάνουνε,στη λαϊκή,στον συνοικία,στον ΟΑΕΔ και οπουδήποτε αλλού τι έχει να προτείνει και αυτοί απαντάνε με μισόλογα και υπεκφυγές. Δεν λέω ότι το κάνουν επίτηδες. Όταν ρωτάνε στέλεχος του κόμματος πως θα ανοίξουνε θέσεις εργασίες αυτός απαντάει πρέπει να σπάσουμε τα πλακάκια . Να μαζευτούμε στους δρόμους και να φωνάξουμε . Από τις φωνές μας πρέπει να σπάσουν τα πλακάκια ήταν η απάντησή του. Όπως έχω ξαναγράψει και θα με πεις γραφικό, όσο και να φωνάξουμε το πολύ πολύ να πετύχουμε υψηλότερο επίδομα ανεργίας και για μεγαλύτερο διάστημα. Σε κάποια από τα αιτήματα του ,το ΠΑΜΕ μπορεί να έχει και δίκιο, αλλά το πρόβλημα της ανεργίας δεν μπορεί να λυθεί με διαδηλώσεις. Αλλά δεν πειράζει , βούτυρο στο ψωμί του ΠΑΜΕ να πουν ότι το πρόβλημα της ανεργίας δεν μπορεί να λυθεί οριστικά στον καπιταλισμό. Μόνο στον σοσιαλισμό μπορεί να λυθεί αυτό το πρόβλημα κ.τ.λ. Η λογική του ΚΚΕ δεν είναι να διορθώσει κάτι που δεν μπορεί να διορθωθεί αλλά κάτι που είναι ετοιμόρροπο(;),να δράσει καταλυτικά ,δηλαδή να επιταχύνει την διαδικασία της κατεδάφισής του.

Πολύς κόσμος κάνει κριτική στο ΚΚΕ,καλοπροαίρετη και μη, ότι τα ανάγει όλα στην δεύτερη παρουσία του σοσιαλισμού, πως έχει ξύλινη γλώσσα ,ακόμη και πως δεν κάνει κάποια ουσιαστική ενέργεια . Γνωρίζουν άραγε οι φίλοι ,οπαδοί ,προσκείμενοι,επιρροές του κόμματος ότι ο ρόλος του κόμματος δεν είναι να ρυθμίσει τις ατέλειες του συστήματος αλλά να επιταχύνει την διαδικασία της κατεδαφισής του; Δηλαδή πρέπει να επισημαίνει με κάθε χαρακτήρα τα δεινά που προκαλεί αυτό το σύστημα ενώ παράλληλα πρέπει να φροντίζει ώστε η λαϊκή οργή να κινείται προς την σωστή κατεύθυνση και να μην κατευθύνεται σε ανώδυνα για το σύστημα κανάλια π.χ. αντισημτισμός, ξενοφοβία, ρατσισμός,Ευρωμονόδρομος,δικομματισμός κ.τ.λ. Η απορία μου εμένα είναι η εξής: Από το 5% που παίρνει κάθε τετραετία το Κ.Κ.Ε. στις εκλογές με ελάχιστες διακυμάνσεις, τι ποσοστό είναι συνειδητοποιημένο άραγε και γνωρίζει όλα τα παραπάνω που έχω αναλύσει; Γιατί υπάρχουν και πολλοί που ψηφίζουν αυτό το Κόμμα επειδή ήταν ο παππούς τους παλιά στο βουνό με τον ΕΛΑΣ αλλά οι ίδιοι δεν διαβάσει ούτε το εξώφυλλο του Ριζοσπάστη ενώ μπορεί να είναι ακόμη και αντισημίτες.

ΕΚεί που θέλω να καταλήξω είναι πως δεν μπορούμε να περιμένουμε μέχρι να έρθει ο σοσιαλισμός. Κάτι πρέπει να κάνουμε και στο σήμερα. Αφού το ΚΚΕ δεν μπορεί να προτείνει κάτι εντός του καπιταλιστικού συστήματος, ο μόνος τρόπος για να υπάρξει ανάπτυξη εντός του καπιταλισμού είναι η κερδοφορία των επιχειρήσεων για να το πούμε και ωμά , αφού σου αρέσει να μιλάμε ωμά.
BlastFromThePast

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από BlastFromThePast »

pylothess έγραψε: 21 Ιούλ 2020, 22:18 Κάτοχος κεφαλαίου μπορεί να είναι και η κυρα-Μαρίκα που έχει και πέντε σπίτια κληρονομιά και τα νοικιάζει.Εισπράττει εισόδημα χωρίς να ιδρώνει. Δεν μοχθεί.
Ναι, η κυρα-Μαρίκα που εισπράττει 5 νοίκια είναι κάτοχος κεφαλαίου. Για κάθε κυρά Μαρίκα υπάρχουν 5 οικογένειες που δουλεύουν να πληρώνουν το νοίκι και με το ζόρι τα βγάζουν πέρα. Με ποιον είσαι, με τις 5 οικογένειες που μοχθούν ή με την κυρα-Μαρίκα;
pylothess έγραψε: 21 Ιούλ 2020, 22:18 Εμένα με νοιάζει να υπάρχουν δουλειές για να δουλεύει ο κόσμος.
Προφανώς δε σε νοιάζει ιδιαίτερα, για να υποστηρίζεις τον καπιταλισμό.
pylothess έγραψε: 21 Ιούλ 2020, 22:18 Το ΚΚΕ , τα ανάγει όλα στον σοσιαλισμό.
Πρώτον, όχι.
Δεύτερον, το να λες ότι τα προβλήματα που δημιουργεί ο καπιταλισμός θα τα λύσει ...ο καπιταλισμός είναι άτοπο.
pylothess έγραψε: 21 Ιούλ 2020, 22:18 Γιατί υπάρχουν και πολλοί που ψηφίζουν αυτό το Κόμμα επειδή ήταν ο παππούς τους παλιά στο βουνό με τον ΕΛΑΣ αλλά οι ίδιοι δεν διαβάσει ούτε το εξώφυλλο του Ριζοσπάστη ενώ μπορεί να είναι ακόμη και αντισημίτες.
Όλοι οι ψηφοφόροι του Κούλη είναι συνειδητοποιημένοι φιλελεύθεροι, ιδίως οι τύποι στο λίμπεραλ που μάζεψαν 120 χιλιάρικα κρατική επιδότηση για μπανεράκι "μένουμε σπίτι".

Απλά λες πράγματα για να πεις κάτι. Δεν έχεις κανένα επιχείρημα.
pylothess

BlastFromThePast έγραψε: 21 Ιούλ 2020, 22:40 Όλοι οι ψηφοφόροι του Κούλη είναι συνειδητοποιημένοι φιλελεύθεροι, ιδίως οι τύποι στο λίμπεραλ που μάζεψαν 120 χιλιάρικα κρατική επιδότηση για μπανεράκι "μένουμε σπίτι".

Απλά λες πράγματα για να πεις κάτι. Δεν έχεις κανένα επιχείρημα.
Όχι, πολλοί από αυτούς είναι ακροδεξιοί ,εθνικιστές καμία σχέση με φιλελευθερισμό αλλά εδώ δεν μιλάμε για τους ψηφοφόρους του Μητσοτάκη.Εσύ τι επιχείρημα έχεις; Την προσμονή της δευτέρας παρουσίας του υπαρκτού σοσιαλισμού;
Όποιος συμμετάσχει σε πολλές πορείες με το ταξικό σωματείο του ΠΑΜΕ θα προσληφθεί. Εννοείται βέβαια ότι ο εργοδότης θα εκτιμήσει έναν εργαζόμενο που είναι γραμμένος στο ΠΑΜΕ. Γι αυτό άλλωστε δεν βρίσκουν δουλειά οι άνεργοι στην Ελλάδα, επειδή δεν κατεβαίνουν σε πορείες. Άμα κατέβουν σε πορείες , όλοι τους θα προσληφθούν την επόμενη μέρα. Τόσο απλά.
pylothess

Θα κάνεις τότε τον κόπο να μας πεις τι προτείνει τον ΚΚΕ που να μπορεί να εφαρμοσθεί άμεσα και εντός του συστήματος;
BlastFromThePast

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από BlastFromThePast »

Γιατί έχεις τέτοια κάψα με το σύστημα;
pylothess

Το θέμα δεν είναι γιατί έχω εγώ τέτοια κάψα με το σύστημα. Το θέμα είναι ότι αυτή την κάψα με το σύστημα την έχει το 95% του εκλογικού σώματος που δεν μπορεί να εμπιστευθεί το ΚΚΕ και να το ψηφίσει στις εκλογές.Πολλοί λένε ότι φταίει η ξύλινη γλώσσα του κόμματος που χρησιμοποιούν τα στελέχη του με πολλές παράξενες ορολογίες όπως π.χ. ιμπεριαλισμός, οπορτουνισμός,κ.τ.λ Άλλοι πάλι έλεγαν ότι δεν τους άρεσε η Γενική Γραμματέας του κόμματος , η συντρόφισσα Αλέκα Παπαρήγα επειδή ήταν πολλά χρόνια στην θέση του κόμματος και πως θα προτιμούσαν για γραμματέα έναν πιο νέο άνθρωπο και πιο δυναμικό σαν την Κανέλλη.Ο καθένας λέει τα δικά του. Αλλά για εμένα όλα αυτά είναι προφάσεις εν αμαρτίαις. Ο πραγματικός λόγος που δεν ψηφίζουν το Κ.Κ.Ε. είναι επειδή αυτό που προτείνει δεν μπορεί να εφαρμοσθεί άμεσα στην καλύτερη των περιπτώσεων . Ο κόσμος θέλει άμεσες λύσεις και εντός του συστήματος. Ο κόσμος φοβάται έξω από την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ. Αυτή την στιγμή εκτός ΕΕ και ΝΑΤΟ θα είμαστε σε χειρότερη θέση από Κούβα γιατί αυτή η χώρα τουλάχιστον παρά το εμπάργκο που δέχεται είναι απομωνομένη . Η Ελλάδα αντίθετα βρίσκεται ακριβώς μέσα στο στόμα του λύκου ,μέσα στο μάτι του κυκλώνα. Αν ξεκόψουμε από τους "συμμάχους" μας, μας πήρε και μας σήκωσε.

Το πρόβλημα δεν είναι η ξύλινη γλώσσα ούτε η Παπαρήγα που έστειλε την κόρη της σε ιδιωτικό σχολείο ούτε ο Κουτσούμπας που φοράει ρολόϊ Rolex. Κατ'αρχήν η μισή Ελλάδα δίνει τα κέρατά της για να φοιτά σε ΙΕΚ, σε κέντρα μεταλυκειακής εκπαίδευσης κ.τ.λ. ενώ η άλλη μισή δίνει τα κέρατά της για να κάνει μεταπτυχιακά. Δεν μπορώ να καταλάβω τι νομίζουν αυτοί που τις λένε αυτές τις πίπες; Μήπως ότι τίποτα Σαουδάραβες πρίγκηπες φοιτούν μόνο σε ιδιωτικά κολέγια στην Ελλάδα; Άμα κάποιος ρωτήσει τους ΠΑΜίτες/Κνίτες/ΚΚΕδες σε εξόρμησή τους για ποιο λόγο να κατέβει στην πορεία,μήπως θα βρει δουλειά αν διαδηλώσει τι απαντάς εσύ; Ότι το σωματείο θα διεκδικήσει επίδομα ανεργίας; Ε μόνο αυτό. ΓΙ αυτό και ο κόσμος κρατάει τα καλά από το ΠΑΜΕ,εκτιμάει τους κομμουνιστές που είναι αγωνιστές στον χώρο εργασίας και όποτε (αλλά μόνο τότε) προκύπτει πρόβλημα στην εργασία εμπιστεύονται το ΠΑΜΕ. Λίγοι όμως συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται συνδικαλιστικά μετά την διευθέτησή του προβλημάτός τους.Και ακόμη λιγότεροι εντάσσονται στις γραμμές του Κ.Κ.Ε.Και αυτοί που εντάσσονται στο κόμμα ,δεν είναι σίγουρο ότι θα μείνουν. Έχω δει κάποια πράγματα από μέσα και έχω αποκτήσει μια μικρή πείρα.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Φιλοσοφία πολιτικής”