The spelling is an example of jukujikun (熟字訓), from Chinese 希臘 which derives from Ancient Greek Ἑλλάς (Hellás), not Latin Graecia from which Japanese ギリシャ (Girisha)/ギリシア (Girishia) derives.
Ξαναβάζω τη λεξικολογική ερμηνεία, ως τελευταία μου προσπάθεια. Άλλο δεν θα πω. Και τα ιδεογράμματα είναι ίδια με αυτά που έβαλα πριν. https://en.wiktionary.org/wiki/%E5%B8%8C%E8%87%98
Γάταρος έγραψε: 10 Απρ 2020, 20:17
Εδώ να σημειωθεί πως όταν πήγαμε ν' απελευθερώσουμε την Ιωνία, οι κομμουνιστές, όπως παραδέχτηκαν και οι ίδιοι αργότερα, επιδίωξαν την ήττα του ελληνικού λαού γιατί όπως είπαν διαφορετικά η Τουρκία θα ήταν πεθαμένη. Οι κομμουνιστές είναι οι δωσίλογοι των Τούρκων.
νικησαμε τον αστικοτσιφλικαδισμο, παντα άξιοι
Ευτυχώς ο Μαρξ γεννήθηκε αργά οπότε δεν βοηθήσατε να νικηθεί ο "αστικοτσιφλικαδισμός" και το 1821, έτσι ο ελληνικός λαός αναπνέει τον αέρα της ελευθερίας.
Η αλήθεια είναι μίσος γι' αυτούς που μισούν την αλήθεια.
Γάταρος έγραψε: 10 Απρ 2020, 20:17
Εδώ να σημειωθεί πως όταν πήγαμε ν' απελευθερώσουμε την Ιωνία, οι κομμουνιστές, όπως παραδέχτηκαν και οι ίδιοι αργότερα, επιδίωξαν την ήττα του ελληνικού λαού γιατί όπως είπαν διαφορετικά η Τουρκία θα ήταν πεθαμένη. Οι κομμουνιστές είναι οι δωσίλογοι των Τούρκων.
νικησαμε τον αστικοτσιφλικαδισμο, παντα άξιοι
Ευτυχώς ο Μαρξ γεννήθηκε αργά οπότε δεν βοηθήσατε να νικηθεί ο "αστικοτσιφλικαδισμός" και το 1821, έτσι ο ελληνικός λαός αναπνέει τον αέρα της ελευθερίας.
ασε τον ελληνικο λαο, εκεινη την περιοδο ο ελληνικος λαος ζουσε κάτω απο το κνουτο των τσιφλικαδων και των αστων
εχω οικογενειακο νεκρο σε αυτήν την τυχοδιωκτική εκστρατεία που σύρθηκε στην ιωνία για να αφήσει τα κοκκαλακια του όπως πολλοί συνπολεμιστες του. επρεπε να στασιάσει πριν αποβεί το μοιραίο.
Fluffy έγραψε: 10 Απρ 2020, 23:53
εχω οικογενειακο νεκρο σε αυτήν την τυχοδιωκτική εκστρατεία που σύρθηκε στην ιωνία για να αφήσει τα κοκκαλακια του όπως πολλοί συνπολεμιστες του. επρεπε να στασιάσει πριν αποβεί το μοιραίο.
Έλα ρε! είχες συγγενή στους νεότουρκους;
Fluffy έγραψε: 25 Αύγ 2021, 12:22
Στον καπιταλισμό κυριαρχεί η αντίληψη της κυρίαρχης τάξης, γιαυτό είναι και κυρίαρχη.
Η μεγαλη ιδεα μας σκοτωσε όπως και ξεκλήρησε την συνεχή ιωνική παρουσία αιώνων
ασε τον ελληνικο λαο, εκεινη την περιοδο ο ελληνικος λαος ζουσε κάτω απο το κνουτο των τσιφλικαδων και των αστων
Γι' αυτό σου λέω ότι ευτυχώς ο Μαρξ γεννήθηκε αργά, γιατί αν υπήρχατε τότε κάτι τέτοιες μαλακίες σαν αυτές που γράφεις από πάνω θα λέγατε, για την "τυχοδιωκτική επανάσταση του 1821", για την κακιά πλούσια Μπουμπουλίνα και τον καλό σύντροφο Νενέκο, οπότε τα πράγματα μπορεί να ήταν διαφορετικά και ο ελληνικός λαός να ήταν ακόμα υπό την κατοχή των Τούρκων.
Η μεγαλη ιδεα μας σκοτωσε όπως και ξεκλήρησε την συνεχή ιωνική παρουσία αιώνων
Οι κομμουνιστές φταίνε που ήταν δωσίλογοι των Τούρκων, κάτι που παραδέχτηκαν και οι ίδιοι άλλωστε. Το 1821 χωρίς κομμουνιστές μια χαρά τα πήγαμε με τη μεγάλη ιδέα.
Cavaliere έγραψε: 10 Απρ 2020, 23:21
The spelling is an example of jukujikun (熟字訓), from Chinese 希臘 which derives from Ancient Greek Ἑλλάς (Hellás), not Latin Graecia from which Japanese ギリシャ (Girisha)/ギリシア (Girishia) derives.
Ξαναβάζω τη λεξικολογική ερμηνεία, ως τελευταία μου προσπάθεια. Άλλο δεν θα πω. Και τα ιδεογράμματα είναι ίδια με αυτά που έβαλα πριν. https://en.wiktionary.org/wiki/%E5%B8%8C%E8%87%98
Kαραμπαμπαξ μην κανεις τον αφελη
Οι Κινεζοι δεν επελεξαν τυχαια αυτα τα δυο ιδεογραμματα - εκτος αν μας πουλησεις κ αλλο προλογο οτι δεν μπορουσαν να αποδωσουν το ελ ας με εκατονταδες αλλα
Σύμφωνα με μια ερμηνεία η λέξη Ελλάς προέρχεται από το Ελ που σημαίνει Ήλιος και Λας που σημαίνει βράχος.
Η λέξη hell στα γερμανικά σημαίνει φωτεινός και η λέξη Laas υπάρχει σαν τοπωνύμιο σε πολλές ευρωπαικές χώρες, ξεκινώντας από την Ελλάδα, η προιστορική πόλη Λάας στη Λακωνία που στα ομηρικά σημαίνει πέτρα.