Την απόδοση την καταλαβαίνω,το νόημα είναι που παραμένει μυστικιστικό.Οι ερμηνείες για τη φράση αυτή (και για πολλές άλλες) θα μπορούσε να είναι πολλαπλή.Σουβλίτσα έγραψε: 06 Απρ 2018, 03:51Δεν νομίζω να χωράει γνώμη σε αυτό που ρωτάς. Ο στίχος σημαίνει αυτό ακριβώς που λέει:Papa John έγραψε: 06 Απρ 2018, 00:49
Κατά τη γνώμη σας,τι μπορεί να σημαίνει ο πρώτος στίχος "Σήμερον κρεμάται επί ξύλου ο εν ύδασι την γην κρεμάσας" ;
ο εν ύδασι την γην κρεμάσας (φαντάζομαι εκεί επικεντρώνεσαι και όχι στο σήμερον κρεμάται..)
Αν εννοείς πως θέλεις μετάφραση στα νέα ελληνικά, τότε πάει κάπως έτσι:
Εκείνος που κρέμασε - εντάξει, σε νεοελληνική απόδοση το ποιητικότατον εκρέμασε σε κρέμασε ακούγεται κάπως όχι τόσο καλό τέλος πάντων, ας πούμε εκείνος που χώρεσε -την γη μέσα στα ύδατα
![]()
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Καλή Μεγάλη Εβδομάδα
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Re: Καλή Μεγάλη Εβδομάδα
- Σαρακατσανος
Re: Ομοιοπαθητική = Απάτη
Δημοσίευση από ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ » 14 Οκτ 2018, 22:48
Καταρχας ο τιτλος ειναι παραπλανητικος και ψευδης
Αποτελει φαντασιωση του νηματοθετη και οχι πραγματικοτητα
Δημοσίευση από ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ » 14 Οκτ 2018, 22:48
Καταρχας ο τιτλος ειναι παραπλανητικος και ψευδης
Αποτελει φαντασιωση του νηματοθετη και οχι πραγματικοτητα
- κουλούρι Θεσσαλονίκης
- Phorum.gr user: κουλούρι Θεσσαλονίκης
«Δεν ξέρω αν εσύ μπορείς να με συγχωρήσεις, δεν με ενδιαφέρει αν μπορείς να με συγχωρήσεις. Εγώ, δεν πρόκειται πότε να συγχωρήσω τον εαυτό μου».
Αυτό ήταν το ασυγχώρητο αμάρτημα του Ιούδα.
(✿ ♥‿♥)
Je suis https://www.phorum.com.gr/memberlist.ph ... ofile&u=63
Je suis https://www.phorum.com.gr/memberlist.ph ... file&u=244
Je suis Joost Klein
Je suis Joost Klein
Έτσι όπως τα λέει το κουλούρι είναι.
Αυτή είναι η αμετανοησία του Ιούδα.
Είναι το χειρότερο το πιστοποιώ γιατί έχω βιώσει κι εγώ κάποια ψήγματα τέτοιας αμετανοησίας, βασίζεται βεβαίως στον ισχυρό εγωισμό ή σε καλλιεργημένη συνείδηση παιδιού θαύματος (πάνω κάτω έτσι μεγαλώνουν πολλά παιδιά την σήμερον, τα αποτρελαίνουν τα καημένα) και παρόμοιες περιπτώσεις
Ο Ιούδας επι της ουσίας, πούλησε τον Χριστό για το χρήμα δηλαδή την χρεία, την ανάγκη, το θέλημα, για το εγώ και κατα βάθος για το ξέρεις ποιός είμαι γω ρε
Γι αυτό οι Πατέρες και οι Άγιοι λένε οτι μπορεί να επιτρέψει ο Θεός να πέσεις σε βαρύ πειρασμό (και αμαρτία κατ'επέκταση εφόσον συναινέσεις) για να μπορέσεις να ανακαλύψεις τέτοιες ρίζες και να τις ξεπατώσεις!
(Εξ ου και το :αρον τους πειρασμούς και ουδείς ο σωζόμενος!)
Αυτή είναι η αμετανοησία του Ιούδα.
Είναι το χειρότερο το πιστοποιώ γιατί έχω βιώσει κι εγώ κάποια ψήγματα τέτοιας αμετανοησίας, βασίζεται βεβαίως στον ισχυρό εγωισμό ή σε καλλιεργημένη συνείδηση παιδιού θαύματος (πάνω κάτω έτσι μεγαλώνουν πολλά παιδιά την σήμερον, τα αποτρελαίνουν τα καημένα) και παρόμοιες περιπτώσεις
Ο Ιούδας επι της ουσίας, πούλησε τον Χριστό για το χρήμα δηλαδή την χρεία, την ανάγκη, το θέλημα, για το εγώ και κατα βάθος για το ξέρεις ποιός είμαι γω ρε
Γι αυτό οι Πατέρες και οι Άγιοι λένε οτι μπορεί να επιτρέψει ο Θεός να πέσεις σε βαρύ πειρασμό (και αμαρτία κατ'επέκταση εφόσον συναινέσεις) για να μπορέσεις να ανακαλύψεις τέτοιες ρίζες και να τις ξεπατώσεις!
(Εξ ου και το :αρον τους πειρασμούς και ουδείς ο σωζόμενος!)
δεν καταλαβαίνω ποιά ερμηνεία μυστικιστική ακριβώς εννοείς. πέρα από το τί μπορεί να σημαίνει για την Κοσμογονία και την ΔημιουργίαPapa John έγραψε: 06 Απρ 2018, 11:36Την απόδοση την καταλαβαίνω,το νόημα είναι που παραμένει μυστικιστικό.Οι ερμηνείες για τη φράση αυτή (και για πολλές άλλες) θα μπορούσε να είναι πολλαπλή.Σουβλίτσα έγραψε: 06 Απρ 2018, 03:51Δεν νομίζω να χωράει γνώμη σε αυτό που ρωτάς. Ο στίχος σημαίνει αυτό ακριβώς που λέει:Papa John έγραψε: 06 Απρ 2018, 00:49
Κατά τη γνώμη σας,τι μπορεί να σημαίνει ο πρώτος στίχος "Σήμερον κρεμάται επί ξύλου ο εν ύδασι την γην κρεμάσας" ;
ο εν ύδασι την γην κρεμάσας (φαντάζομαι εκεί επικεντρώνεσαι και όχι στο σήμερον κρεμάται..)
Αν εννοείς πως θέλεις μετάφραση στα νέα ελληνικά, τότε πάει κάπως έτσι:
Εκείνος που κρέμασε - εντάξει, σε νεοελληνική απόδοση το ποιητικότατον εκρέμασε σε κρέμασε ακούγεται κάπως όχι τόσο καλό τέλος πάντων, ας πούμε εκείνος που χώρεσε -την γη μέσα στα ύδατα
![]()
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...
Ὁ ὡραῖος κάλλει,
παρὰ πάντας βροτούς,
ὡς ἀνείδεος νεκρὸς καταφαίνεται,
ὁ τὴν φύσιν ὠραΐσας τοῦ παντός
...
Ὁ ζωῆς ταμίας,
πῶς ὁρᾶται νεκρός;
ἐκπληττόμενοι οἱ Ἄγγελοι ἔκραζον·
πως δ' ἐν μνήματι συγκλείεται Θεός;
...
Κἄν νεκρὸς ὡράθης,
ἀλλὰ ζῶν ὡς Θεός,
νεκρωθέντας τοὺς βροτοὺς ἀνεζώωσας,
τὸν ἐμὸν ἀπονεκρώσας νεκρωτήν

παρὰ πάντας βροτούς,
ὡς ἀνείδεος νεκρὸς καταφαίνεται,
ὁ τὴν φύσιν ὠραΐσας τοῦ παντός
...
Ὁ ζωῆς ταμίας,
πῶς ὁρᾶται νεκρός;
ἐκπληττόμενοι οἱ Ἄγγελοι ἔκραζον·
πως δ' ἐν μνήματι συγκλείεται Θεός;
...
Κἄν νεκρὸς ὡράθης,
ἀλλὰ ζῶν ὡς Θεός,
νεκρωθέντας τοὺς βροτοὺς ἀνεζώωσας,
τὸν ἐμὸν ἀπονεκρώσας νεκρωτήν

...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...
Νομίζω λίγοι από εσάς έχετε πάρει χαμπάρι ότι ο Ιούδας έπαιξε τον πιο σημαντικό ρόλο σε όλο αυτό το Δράμα (από τους Μαθητές εννοώ).
Και ο Ιούδας μυημένος ήταν,ό,τι έκανε το έκανε για να εκπληρωθεί το Έργο.
Καλή Ανάσταση σε όσους πιστεύετε, ευχές για ότι καλύτερο σε εμάς τους υπόλοιπους.
(Έχει παραγίνει η κατάσταση με τα βαρελώτα και τις λαλακίες).
(Έχει παραγίνει η κατάσταση με τα βαρελώτα και τις λαλακίες).
Τραγικό πρόσωπο ο Ιούδας. Όντως διαδραμάτισε έναν σπουδαίο ρόλο αλλά η μοίρα υπήρξε σκληρή και άδικη μαζί του.Papa John έγραψε: 07 Απρ 2018, 23:02 Νομίζω λίγοι από εσάς έχετε πάρει χαμπάρι ότι ο Ιούδας έπαιξε τον πιο σημαντικό ρόλο σε όλο αυτό το Δράμα (από τους Μαθητές εννοώ).
Εγώ είμαι της άποψης ότι ήξερε ακριβώς που βάδιζε.Ότι ήξερε πως στο τέλος θα κρεμαστεί.Ακριβώς για το λόγο όμως ότι όλο αυτό έπρεπε να γίνει με αυτόν τον τρόπο.
Δεν ταυτίζω τον Ιούδα με την έννοια του προδότη ή του κακού ανθρώπου που του έχει απονεμηθεί στο πέρασμα των χρόνων.
Δεν ταυτίζω τον Ιούδα με την έννοια του προδότη ή του κακού ανθρώπου που του έχει απονεμηθεί στο πέρασμα των χρόνων.
Αν ισχύει η υπόθεση σου, τότε ο Τζούντας είναι ακόμη πιο τραγικό πρόσωπο. Στην ουσία πρόκειται για έναν αντι-ήρωα, που ήξερε ότι θα τραβήξει μαρτύριο βαρβάτο και μάλιστα χωρίς καμιά ανταμοιβή, όπως είχαν οι άλλοι απόστολοι που μαρτύρησαν. Και όχι μόνο χωρίς ανταμοιβή αλλά και με μπόνους ότι θα μνημονεύεται για πάντα ως ο κακός της υπόθεσης, ο προδότης.
Υπό αυτό το πρίσμα ο Τζούντας υπήρξε το πιο ευγενές παράδειγμα της χριστιανικής διδασκαλίας.
Υπό αυτό το πρίσμα ο Τζούντας υπήρξε το πιο ευγενές παράδειγμα της χριστιανικής διδασκαλίας.
Ακριβώς,πολύ ωραία το έγραψες.
Η "ανταμοιβή" του πιστεύω ότι δεν μετριέται με τα δικά μας τα ανθρώπινα (κακή φήμη,αιώνια "εχθρός" κλπ) αλλά με τα θεία.
Επίσης,ο Ιούδας έχει πολύ πιθανόν γράψει το δικό του Ευαγγέλιο.Εάν αυτό ισχύει,μιλάμε για έναν χαρακτήρα που ξεπέρασε κατά πολύ τον εαυτό του,στο πνευματικό επίπεδο.
Η "ανταμοιβή" του πιστεύω ότι δεν μετριέται με τα δικά μας τα ανθρώπινα (κακή φήμη,αιώνια "εχθρός" κλπ) αλλά με τα θεία.
Επίσης,ο Ιούδας έχει πολύ πιθανόν γράψει το δικό του Ευαγγέλιο.Εάν αυτό ισχύει,μιλάμε για έναν χαρακτήρα που ξεπέρασε κατά πολύ τον εαυτό του,στο πνευματικό επίπεδο.
-
casper quantum
κουλούρι Θεσσαλονίκης έγραψε: 06 Απρ 2018, 13:55 «Δεν ξέρω αν εσύ μπορείς να με συγχωρήσεις, δεν με ενδιαφέρει αν μπορείς να με συγχωρήσεις. Εγώ, δεν πρόκειται πότε να συγχωρήσω τον εαυτό μου».
Πόσο τέλεια φράση... :(
Namrail έγραψε: 08 Απρ 2018, 00:20 Αν ισχύει η υπόθεση σου, τότε ο Τζούντας είναι ακόμη πιο τραγικό πρόσωπο. Στην ουσία πρόκειται για έναν αντι-ήρωα, που ήξερε ότι θα τραβήξει μαρτύριο βαρβάτο και μάλιστα χωρίς καμιά ανταμοιβή, όπως είχαν οι άλλοι απόστολοι που μαρτύρησαν. Και όχι μόνο χωρίς ανταμοιβή αλλά και με μπόνους ότι θα μνημονεύεται για πάντα ως ο κακός της υπόθεσης, ο προδότης.
Καλή Ανάσταση παιδιά.
- κουλούρι Θεσσαλονίκης
- Phorum.gr user: κουλούρι Θεσσαλονίκης
Χριστός Ανέστη αγγελουδάκι μου!!!
(✿ ♥‿♥)
Je suis Joost Klein
Je suis Joost Klein