!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Καλή Μεγάλη Εβδομάδα

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
Papa John

Re: Καλή Μεγάλη Εβδομάδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Papa John »

Σουβλίτσα έγραψε: 06 Απρ 2018, 03:51
Papa John έγραψε: 06 Απρ 2018, 00:49
Κατά τη γνώμη σας,τι μπορεί να σημαίνει ο πρώτος στίχος "Σήμερον κρεμάται επί ξύλου ο εν ύδασι την γην κρεμάσας" ;
Δεν νομίζω να χωράει γνώμη σε αυτό που ρωτάς. Ο στίχος σημαίνει αυτό ακριβώς που λέει:
ο εν ύδασι την γην κρεμάσας (φαντάζομαι εκεί επικεντρώνεσαι και όχι στο σήμερον κρεμάται.. :) )

Αν εννοείς πως θέλεις μετάφραση στα νέα ελληνικά, τότε πάει κάπως έτσι:
Εκείνος που κρέμασε - εντάξει, σε νεοελληνική απόδοση το ποιητικότατον εκρέμασε σε κρέμασε ακούγεται κάπως όχι τόσο καλό τέλος πάντων, ας πούμε εκείνος που χώρεσε -την γη μέσα στα ύδατα

:D
Την απόδοση την καταλαβαίνω,το νόημα είναι που παραμένει μυστικιστικό.Οι ερμηνείες για τη φράση αυτή (και για πολλές άλλες) θα μπορούσε να είναι πολλαπλή.
Άβαταρ μέλους
Σαρακατσανος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σαρακατσανος »

Re: Ομοιοπαθητική = Απάτη
Δημοσίευση από ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ » 14 Οκτ 2018, 22:48
Καταρχας ο τιτλος ειναι παραπλανητικος και ψευδης
Αποτελει φαντασιωση του νηματοθετη και οχι πραγματικοτητα
Άβαταρ μέλους
κουλούρι Θεσσαλονίκης
Phorum.gr user: κουλούρι Θεσσαλονίκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από κουλούρι Θεσσαλονίκης »

«Δεν ξέρω αν εσύ μπορείς να με συγχωρήσεις, δεν με ενδιαφέρει αν μπορείς να με συγχωρήσεις. Εγώ, δεν πρόκειται πότε να συγχωρήσω τον εαυτό μου».

Αυτό ήταν το ασυγχώρητο αμάρτημα του Ιούδα.
Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα »

Έτσι όπως τα λέει το κουλούρι είναι.

Αυτή είναι η αμετανοησία του Ιούδα.
Είναι το χειρότερο το πιστοποιώ γιατί έχω βιώσει κι εγώ κάποια ψήγματα τέτοιας αμετανοησίας, βασίζεται βεβαίως στον ισχυρό εγωισμό ή σε καλλιεργημένη συνείδηση παιδιού θαύματος (πάνω κάτω έτσι μεγαλώνουν πολλά παιδιά την σήμερον, τα αποτρελαίνουν τα καημένα) και παρόμοιες περιπτώσεις

Ο Ιούδας επι της ουσίας, πούλησε τον Χριστό για το χρήμα δηλαδή την χρεία, την ανάγκη, το θέλημα, για το εγώ και κατα βάθος για το ξέρεις ποιός είμαι γω ρε

Γι αυτό οι Πατέρες και οι Άγιοι λένε οτι μπορεί να επιτρέψει ο Θεός να πέσεις σε βαρύ πειρασμό (και αμαρτία κατ'επέκταση εφόσον συναινέσεις) για να μπορέσεις να ανακαλύψεις τέτοιες ρίζες και να τις ξεπατώσεις!
(Εξ ου και το :αρον τους πειρασμούς και ουδείς ο σωζόμενος!)
Papa John έγραψε: 06 Απρ 2018, 11:36
Σουβλίτσα έγραψε: 06 Απρ 2018, 03:51
Papa John έγραψε: 06 Απρ 2018, 00:49
Κατά τη γνώμη σας,τι μπορεί να σημαίνει ο πρώτος στίχος "Σήμερον κρεμάται επί ξύλου ο εν ύδασι την γην κρεμάσας" ;
Δεν νομίζω να χωράει γνώμη σε αυτό που ρωτάς. Ο στίχος σημαίνει αυτό ακριβώς που λέει:
ο εν ύδασι την γην κρεμάσας (φαντάζομαι εκεί επικεντρώνεσαι και όχι στο σήμερον κρεμάται.. :) )

Αν εννοείς πως θέλεις μετάφραση στα νέα ελληνικά, τότε πάει κάπως έτσι:
Εκείνος που κρέμασε - εντάξει, σε νεοελληνική απόδοση το ποιητικότατον εκρέμασε σε κρέμασε ακούγεται κάπως όχι τόσο καλό τέλος πάντων, ας πούμε εκείνος που χώρεσε -την γη μέσα στα ύδατα

:D
Την απόδοση την καταλαβαίνω,το νόημα είναι που παραμένει μυστικιστικό.Οι ερμηνείες για τη φράση αυτή (και για πολλές άλλες) θα μπορούσε να είναι πολλαπλή.
δεν καταλαβαίνω ποιά ερμηνεία μυστικιστική ακριβώς εννοείς. πέρα από το τί μπορεί να σημαίνει για την Κοσμογονία και την Δημιουργία
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...
Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα »

Ὁ ὡραῖος κάλλει,
παρὰ πάντας βροτούς,
ὡς ἀνείδεος νεκρὸς καταφαίνεται,
ὁ τὴν φύσιν ὠραΐσας τοῦ παντός
...
Ὁ ζωῆς ταμίας,
πῶς ὁρᾶται νεκρός;
ἐκπληττόμενοι οἱ Ἄγγελοι ἔκραζον·
πως δ' ἐν μνήματι συγκλείεται Θεός;
...
Κἄν νεκρὸς ὡράθης,
ἀλλὰ ζῶν ὡς Θεός,
νεκρωθέντας τοὺς βροτοὺς ἀνεζώωσας,
τὸν ἐμὸν ἀπονεκρώσας νεκρωτήν

Εικόνα
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...
Άβαταρ μέλους
Papa John

Νομίζω λίγοι από εσάς έχετε πάρει χαμπάρι ότι ο Ιούδας έπαιξε τον πιο σημαντικό ρόλο σε όλο αυτό το Δράμα (από τους Μαθητές εννοώ).
Και ο Ιούδας μυημένος ήταν,ό,τι έκανε το έκανε για να εκπληρωθεί το Έργο.
Άβαταρ μέλους
Namrail

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Namrail »

Καλή Ανάσταση σε όσους πιστεύετε, ευχές για ότι καλύτερο σε εμάς τους υπόλοιπους.

(Έχει παραγίνει η κατάσταση με τα βαρελώτα και τις λαλακίες).
Άβαταρ μέλους
Namrail

Papa John έγραψε: 07 Απρ 2018, 23:02 Νομίζω λίγοι από εσάς έχετε πάρει χαμπάρι ότι ο Ιούδας έπαιξε τον πιο σημαντικό ρόλο σε όλο αυτό το Δράμα (από τους Μαθητές εννοώ).
Και ο Ιούδας μυημένος ήταν,ό,τι έκανε το έκανε για να εκπληρωθεί το Έργο.
Τραγικό πρόσωπο ο Ιούδας. Όντως διαδραμάτισε έναν σπουδαίο ρόλο αλλά η μοίρα υπήρξε σκληρή και άδικη μαζί του.
Άβαταρ μέλους
Papa John

Εγώ είμαι της άποψης ότι ήξερε ακριβώς που βάδιζε.Ότι ήξερε πως στο τέλος θα κρεμαστεί.Ακριβώς για το λόγο όμως ότι όλο αυτό έπρεπε να γίνει με αυτόν τον τρόπο.
Δεν ταυτίζω τον Ιούδα με την έννοια του προδότη ή του κακού ανθρώπου που του έχει απονεμηθεί στο πέρασμα των χρόνων.
Άβαταρ μέλους
Namrail

Αν ισχύει η υπόθεση σου, τότε ο Τζούντας είναι ακόμη πιο τραγικό πρόσωπο. Στην ουσία πρόκειται για έναν αντι-ήρωα, που ήξερε ότι θα τραβήξει μαρτύριο βαρβάτο και μάλιστα χωρίς καμιά ανταμοιβή, όπως είχαν οι άλλοι απόστολοι που μαρτύρησαν. Και όχι μόνο χωρίς ανταμοιβή αλλά και με μπόνους ότι θα μνημονεύεται για πάντα ως ο κακός της υπόθεσης, ο προδότης.

Υπό αυτό το πρίσμα ο Τζούντας υπήρξε το πιο ευγενές παράδειγμα της χριστιανικής διδασκαλίας.
Άβαταρ μέλους
Papa John

Ακριβώς,πολύ ωραία το έγραψες.
Η "ανταμοιβή" του πιστεύω ότι δεν μετριέται με τα δικά μας τα ανθρώπινα (κακή φήμη,αιώνια "εχθρός" κλπ) αλλά με τα θεία.
Επίσης,ο Ιούδας έχει πολύ πιθανόν γράψει το δικό του Ευαγγέλιο.Εάν αυτό ισχύει,μιλάμε για έναν χαρακτήρα που ξεπέρασε κατά πολύ τον εαυτό του,στο πνευματικό επίπεδο.
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere »

Χριστός Ανέστη!
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
Lugozzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lugozzi »

Αληθώς ο Κύριος!
FIGHT! FIGHT! FIGHT!
casper quantum

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από casper quantum »

κουλούρι Θεσσαλονίκης έγραψε: 06 Απρ 2018, 13:55 «Δεν ξέρω αν εσύ μπορείς να με συγχωρήσεις, δεν με ενδιαφέρει αν μπορείς να με συγχωρήσεις. Εγώ, δεν πρόκειται πότε να συγχωρήσω τον εαυτό μου».

Αυτό ήταν το ασυγχώρητο αμάρτημα του Ιούδα.

Πόσο τέλεια φράση... :(
Namrail έγραψε: 08 Απρ 2018, 00:20 Αν ισχύει η υπόθεση σου, τότε ο Τζούντας είναι ακόμη πιο τραγικό πρόσωπο. Στην ουσία πρόκειται για έναν αντι-ήρωα, που ήξερε ότι θα τραβήξει μαρτύριο βαρβάτο και μάλιστα χωρίς καμιά ανταμοιβή, όπως είχαν οι άλλοι απόστολοι που μαρτύρησαν. Και όχι μόνο χωρίς ανταμοιβή αλλά και με μπόνους ότι θα μνημονεύεται για πάντα ως ο κακός της υπόθεσης, ο προδότης.

Υπό αυτό το πρίσμα ο Τζούντας υπήρξε το πιο ευγενές παράδειγμα της χριστιανικής διδασκαλίας.
:angelic-blueglow:

Καλή Ανάσταση παιδιά.
Άβαταρ μέλους
κουλούρι Θεσσαλονίκης
Phorum.gr user: κουλούρι Θεσσαλονίκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από κουλούρι Θεσσαλονίκης »

Χριστός Ανέστη αγγελουδάκι μου!!!
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές